Belépés
katalinkohut.blog.xfree.hu
A szeretet mindent meggyógyít, a szíve szétterjeszti önmagát a világmindenségben H. Kohut Katalin
2017.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Kohut Katalin idézeteiből
  2017-10-09 15:59:31, hétfő
 
  Hatalmas koncertterem az emberiség. Merjük felismerni a hangokat, a hang, mely a szívünkhöz szól, a szerelmünket jelenti.

Az igazi szépség kívül-belül harmónikus azért jött a világra, hogy gyönyörködjenek benne az emberek.

Egyetlen pillanat megváltoztathatja az egész jövődet, eltörli a múltadat minden rossz emlékével együtt.

Nem az a fontos, hogy mit gondolnak mások Rólad, a lényeg az, hogy tiszta lelkiismerettel élj a Földön.

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
H.Kohut Katalin: Rakott kelkáposzta
  2017-10-09 12:15:25, hétfő
 
 

Pár éve készítem a rakott zöldségeket, de két dolgot nem jól tettem: Miután külön elkészítem a zöldséget, a rizst, összekeverem, hogy jól összevegyüljenek az ízek, akár a töltött káposzta tölteléknél, s beleütök tojást, hogy szét ne essen az ételkocka tálaláskor. A mai rakott kel nagyon jól sikerült ezzel a módszerrel.

Hozzávalók:

1-1,5 kg-os kelkáposzta
1/2-1 kg hús, vagy pótléknak szójagranulátum
olaj
pirospaprika
2 fej hagyma
3-4 cikk fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kb. 20 dkg rizs
1-2 db tojás, a hús mennyiségétől függően
2 nagy pohár tejföl

Elkészítés:

A kelkáposzta felső héjait leszedem, a többit apróra vágva egy nagy fazékban sós vízben, annyiban, hogy ellepje odateszem puhulni. Ha megfőtt a kelkáposzta, leszűröm.

A szójagranulátumot beáztatom Delikátos vízbe. A hagymákat apróra vágva megfonnyasztom az olajban, lehúzva beleteszem a pirospaprikát, majd beleteszem a darált húst, melyet sózok, borsozok, belenyomom fokhagymanyomóval a fokhagymákat. Addig kavargatom a húst, míg fehérré nem válik, meg nem fő, utána felöntve kevés vízzel hozzáteszem a szójagranulátumot kinyomkodva, leszűrve, de ezt el is hagyhatjuk, ha rendelkezünk elegendő hússal.

A rizst kevés olajon üvegesre párolom, megsózom és felöntöm majdnem háromszoros mennyiségű vízzel, legalsó hőfokon fedő alatt megpuhítom, addig főzve, míg a víz teljesen le nem fő róla.

Ezt követően összekeverem a főtt rizst a darált hús pörkölttel, összekeverem a nyers tojással.

Miután előkészítettem mindent, egy kiolajozott tepsiben rétegesen kezdem el lerakni a rakott kel hozzávalóit: Alulra a kelkáposztákat helyezem rá, rá a darált húst rizzsel, majd tetejére tejfölt. Aztán ismét a kelkáposzta következik, darált hús rizzsel és a tetejére jó sok tejföl. Beteszem az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt készre pirítom, akkor jó, amikor a tejföl kicsit besárgul, megsül a tetején.

Ugyanígy készíthetünk rakott karfiolt, zöldbabot, sárgarépát, brokkolit, karalábét, gombát, zellert, patisszont, káposztát.

Jó étvágyat kívánok a finomsághoz!

2017. október 9.



 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin receptjei  
H.Kohut Katalin: Haiku formák
  2017-10-09 04:37:27, hétfő
 
  H.Kohut Katalin: Haiku formák36

Búcsú

eres kezével
intett végleges búcsút
földre hullt levél

Ősz

leng a hacuka
foltosan az ősz testén
nincstelen már rég

A nyár

csontöklű zenész
vad tamtamjára járja
pá táncát a nyár


Sárgarigó

kora hajnalban
rikkant a sárgarigó
kottát ír szívem

Ringatás

halkan dúdolok
ringatom bús szívemet
a kín nemesül

Sokat kerestem...

sokat kerestem
égen és földön kisírt
szemmel a reményt

2017. október 9.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin versei  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 57 db bejegyzés
e év: 408 db bejegyzés
Összes: 552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 34
  • e Hónap: 940
  • e Év: 35809
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.