Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Esik a hó
  2017-11-30 23:51:16, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Andrisomnak
  2017-11-29 22:45:28, szerda
 
  Boldog Névnapot!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Légyszi, ne!!
  2017-11-29 17:54:51, szerda
 
  Légyszi, ne!! Ne süss idén is ötfélét! Ne főzz huszonöt főre! Ne sírj a konyhában este tízkor a fáradtságtól! Ne akarj megfulladni a plázában tolongva! Ne szorítsa a torkod a fájdalom, hogy megint egyedül vagy hagyva a feladattal! Ne várd, hogy vége legyen az egésznek!

1. De a gyerekek...
A gyerekeidnek légyszi, ne mutasd azt a példát, hogy a beleket ki kell tekerni karácsony előtt azért a két várható bókért. Szerintem nincs szükségük rá. Jó emlékekre: vidámságra és figyelemre van szükségük, nem aszalt szilvával töltött csirkére mazsolás rizzsel és négyszáz szem házi készítésű bonbonra.

2. De a szülőkkel/rokonokkal nem lehet...
Nem, nem értenék meg az étteremből rendelt vacsorát, elhiszem. De a feleannyi süteményt, kisebb felhajtást, szolidabb ajándékozást meg fogják érteni, csak merd kimondani. “Fáradt vagyok, felnőtt vagyok, boldog akarok lenni és ehhez nem az kell, hogy még két tepsi zserbón dermedjen a csoki, hanem, hogy itt legyél velem, meg az unokákkal." Ha ez sem érthető... akkor ki miatt hozol éppen áldozatot?

3. De hát mégis egyszer egy évben...
Ott a pont! Miért csak karácsonykor lehet ünnepelni? Különleges receptet kipróbálni? Találkozni a messze élőkkel? Ami ezek közül neked fontos (és nem nekem, vagy a szomszédnak, vagy a keresztanyunak), azt megoldhatod év közben is.
Ami máskor sem fontos, azzal miért pont most kell foglalkozni? Nem kell irreális terheket vállalni és három napba belesűríteni azt, ahogyan egyébként élni szeretnéd az életedet.

4. De a dédi receptjétől/a fa illatától/a nagy ajándéktól lesz karácsony a karácsony...
Rossz hírem van: a karácsony olyan, amilyenné teszed. A dédire emlékszel a mákos süti nélkül is, a facipelős hátfájás übereli a fenyőillatot és a nyolc havi hiteltörlesztés rá fog telepedni a következő évre. Ülj le és írd már össze, hogy mi az, amitől te, most, 2017 karácsonyán boldog lennél?
+1. De a mama miatt meg kell hívni...

Nem, nem kell. Meg fog sértődni? Kellemetlen.
Mondjuk nem annyira, mint éveken keresztül hallgatni, ahogy a családod előtt megaláznak, leszólják a lakásodat, megjegyzést tesznek az alakodra és elvárják, hogy mosolyogj hozzá, “hiszen csak vicc".
Ha eddig bírtál illedelmesen mosolyogni, akkor tessék ismét felvenni a bűbáj mosolyt és csak nyugodtan: Idén szűk körű a karácsony, nagyon kedvesek vagytok, hogy megértitek. Tudtam, hogy rátok számíthatok." (De, meg lehet csinálni.)

Kérlek szépen, ne légy karácsonyi mártír.
A calvados-szal flambírozott almatortából a lángoló függöny miatt lesz jó sztori, a gyerekek évekig fogják vigyorogva emlegetni a csillagszórós pizzát és nem az első megrökönyödésre fognak emlékezni a rokonok, hanem arra, hogy mennyire jó volt zokniban mászkálni és a szőnyegen hason fekve társasozni a sok évnyi elegáns vacsora után.
Tedd le idén a szokásokat, az udvariasságot és legalább ebben az egy évben próbáld ki, hogy milyen egy kicsikét máshogy. Milyen, amikor kipihent vagy, nem vállalod túl magad, nincs aggódás és az van körülötted, aki törődik veled. Hidd el, egy csomó mindenről ki fog derülni, hogy csak te hitted, hogy muszáj, valójában elhagyható és senkinek nem hiányzik. Nem a magas lóról beszélek. Én is átmentem ezen.
Légyszi, próbáld ki, hogy milyen a te karácsonyod igazából!" 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Szép akkor is ha karácsonyi reklám
  2017-11-28 23:34:39, kedd
 
  Link

Palace
Angol dalszöveg
My head is filled with ruins
Most of them are built with you
Now the dust no longer moves
Don't disturb the ghost of you

They are empty, they are worn
Tell me what we built this for
On my way to something more
You're that one I can't ignore

I'm gonna miss you
I still care
Sometimes I wish we never built this palace
But real love is never a waste of time

Yeah I know just what you're saying
And I regret ever complaining
About this heart and all its breaking
It was beauty we were making

And I know we'll both move on
You'll forgive what I did wrong
They will love the better you
But I still own the ghost of you

I'm gonna miss you
I'm still there
Sometimes I wish we never built this palace
But real love is never a waste of time

I'm gonna miss you
I'm still there
Sometimes I wish we never built this palace
But real love is never a waste of time
But real love is never a waste of time
Palota
Magyar dalszöveg
A fejem romokkal van tele
Legtöbbjüket veled építettem
Most a por sem mozdul már
Ne zavard fel a szellemedet

Üresek, megviseltek
Mondd, mit építettünk ezért?
Valami több felé tartok
Te vagy az, akit nem tudok figyelme kívül hagyni

Hiányozni fogsz
Még mindig érdekel
Néha azt kívánom, bár sose építettük volna ezt a helyet
De az igaz szerelem sosem időpazarlás

Igen, tudom, mit mondasz
És megbántam a panaszkodást
Erről a szívről és minden töréséről
Szépet csináltunk

És tudom, mindketten tovább fogunk lépni
El fogod felejteni, amit rosszul tettem
Ők a jobb oldaladat fogják szeretni
De a szellemed még mindig az enyém

Hiányozni fogsz
Még mindig érdekel
Néha azt kívánom, bár sose építettük volna ezt a helyet
De az igaz szerelem sosem időpazarlás

Hiányozni fogsz
Még mindig érdekel
Néha azt kívánom, bár sose építettük volna ezt a helyet
De az igaz szerelem sosem időpazarlás
De az igaz szerelem sosem időpazarlás
 
 
0 komment , kategória:  Dalszövegek  
Van aki szeret
  2017-11-28 18:48:13, kedd
 
 Van aki szeret Téged, és van aki nem. Soha ne próbálj meggyőzni valakit az értékedről. Ha egy személy nem értékel téged, nem érdemel meg. Tiszteld magadat és legyél olyan emberekkel, akik igazán becsülnek Téged.

Motiváló erő & Junior Ferenc Csercsa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki a legbutább ?
  2017-11-27 16:21:11, hétfő
 
 Vajon ki a legbutább, a leginkább ostoba ezen a rajzon? Miután alaposan szemügyre veszed a képet, rájössz, hogy a döntés csöppet sem lesz egyszerű. A válasz, amit magadról megtudhatsz, ugyanakkor annál izgalmasabb és érdekesebb. Vajon mit fed fel rólad a döntésed? És ki is a legbutább a rajzon?

Döntéseid, a választásaid mindenkor elárulnak rólad valami különleges dolgot, még akkor is, ha ez természetesen módon föl sem merül benned. Ne ijedj meg, azért, mert a butaság, az ostoba viselkedés lehetőségei között kell ezúttal választanod, nem a saját butaságodról és nem is butaságról olvashatsz majd a válaszoknál. Döntésed a személyiségedre világít rá, így mindössze annyi a teendőd, hogy nézd meg a rajzot, és válassz egyet a szereplők közül. Nem ígérjük, hogy egyszerű lesz a választás, de hogy annál érdekesebb, az egészen bizonyos. Nos, ki a legbutább a rajzon?

személyiség teszt

Ha szerinted az 1. alak a legbutább

A rajzon a figura saját magát vágja le a kötélről, jó nagyot fog zuhanni, de legalább előre felkészülhet az esésre. Ha ezt a képrészletet választottad, született vezetői adottságokkal rendelkezel, nyitottan, érdeklődve tekintesz a világra. Szívesen megmutatod magad, nem okoz benned feszültséget, amikor emberek elé kell állnod. A körülötted lévők hisznek és bíznak benned, igaz, az is tudott rólad, mennyire makacs és önfejű típus vagy. Időnként túlzottan is könnyelműen hozol döntéseket, ezért érdemes kicsit leülnöd, és alaposabban átgondolni a lehetőségeket.

Ha szerinted a 2. alak a legbutább

Ezen a rajzon a fiú passzívan ül, és hagyja, hogy a másik figura levágja őt a kötélről, míg egy harmadik a hintáról is pillanatokon belül leválasztja. Rólad a választásod azt árulja el, hogy kétszer is meggondolod, mielőtt egyetlen lépést is tennél. Bölcsesség, lelki egyensúly árad belőled. Időnként ugyanakkor veled is megesik, hogy próbálsz kibújni a felelősség alól, és inkább másokat hibáztatsz. Alapvetően mégis kedves és megbízható típus vagy, akihez többen is szívesen fordulnak tanácsért, javaslatokért.

Ha úgy gondolod, a 3. alak a legbutább

A rajzon ez a fiú szó szerint saját maga alatt vágja a fát. Igaz, a másik két gyerek is leesik, de ő is a mélybe zuhanhat. Rólad elmondható, mersz nagyokat álmodni, az álmaid, a céljaid bátorságról árulkodnak. Talán túlzottan is elszállsz a realitás talajáról, nem véletlen az sem, hogy mások nem értik a szándékaidat. Azt gondolhatják, magad ellen dolgozol. Mielőtt a mélybe vetnéd magad, érdemes átgondolnod, valóban megéri-e a fáradságot és az energiát az ötlet, amit kitaláltál.

Ha szerinted a 4. alak a legbutább

Ezen a rajzon a fiú a létra csücskén próbál egyensúlyozni. Hogy fent marad-e, igencsak kérdéses. Az viszont biztos, szigorú erkölcsöket vallasz, és igencsak kemény fejű lehetsz, ha erre a képre esett a választásod. Mindenről kialakult véleménnyel rendelkezel, és szinte folyton készen állsz, hogy szembeszállj mások javaslatával, okfejtésével. Érdemes picit visszafognod magad, meglátod, sokkal szimpatikusabbnak tartanak majd a többiek. Nem feltétlenül csak a te igazságod az egyetlen, a többiek érveit is hallgasd meg és gondold át. Az egész ugyanis az apró részletekben rejlik.

forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  Pszichológiai tesztek   
Papírzsepis reklám
  2017-11-24 21:14:40, péntek
 
  Már Karácsonyra, de sajnos mindig aktuális. Magam is átéltem, tényleg ilyen amikor demenciás beteg él a családban,
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit látsz meg először a képen?
  2017-11-24 21:08:01, péntek
 
 


NAGYON JÓ személyiségteszt.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Pszichológiai tesztek   
Nem tudom....
  2017-11-20 13:15:42, hétfő
 
  Nem tudom, meddig élek, de ameddig még élek, meg kell tanulnom, milyen az, amikor az ölel magához, akinél ott felejtettem a lelkemet.
Szabó Magda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hídon
  2017-11-19 21:56:44, vasárnap
 
  Húsz éves voltam és egy éjjel
tíz óra tájt, színház után
a nyári csillagokra nézve
haladtam által a Dunán,
köröttem minden oly csodás volt,
a híd, hegy tűzzáporba lángolt,
alant zokogtak a habok,
s egy téveteg hajó a vízben
hintázva ballagott.

És én megálltam álmodozva
a lüktető mélység felett,
fejem a hídkarfára nyomtam,
szájam sírástól reszketett.
Szellő bujálkodott a habbal,
beszélt a víz susogva, halkan,
titokzatos, bús volt az éj,
s a selymes és szagos víz árja
hullámos, tiszta, mély.

Ma is emlékezem az éjre,
üres vágyódással tele,
egy céltalan nap tompa éjén
bámultam a vizekre le.
Jöttek hajók zord lángtaréjjal,
hullám feszült fel, mint setét fal,
eltűnt a hab, el a hajó,
sóhaj vonaglott a setétben:
a perc oly illanó.

S miért, miért nem? sírni kezdtem,
agyamba nyílalt, hogyha majd
egyszer letörve, elfakulva,
az aggkor nyugalomra hajt,
gondolok-e a titkos éjre,
s elém tűnik-e majd igézve
e híd, e hab, e tűz-virág,
s az éj, amelyre a sugár szőtt
vörös lángpántlikát?

S hogy érzem akkor ezt az éjet?
megrogyva, búsan, társtalan?
S mint látom a híd-bolton álló
húszéves ifjút, én magam?
Sirok, avagy csak ámulok tán
a könnyű perc hamar lefolytán?
Vagy tördelem eres kezem,
s a habzenére, lángözönre
nem is emlékezem?

Ki tudja... Mostan is gyakorta
úgy rémlik, mint egy költemény
az én sírásos, nyári éjem,
az én könnyes álom-regém.
Olyan, mint egy ezüstös álom,
mely ifjan hull a sírba le,
s ma sem tudom, hogy az az ifjú
Én voltam-e?...
#KosztolányiDezső:
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 372 db bejegyzés
Összes: 6842 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 219
  • e Hét: 219
  • e Hónap: 3373
  • e Év: 3373
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.