Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 94 
Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve
  2017-11-30 13:55:04, csütörtök
 
 

Hozzávalók:

4 db csirkecomb
4 db csirkemáj
8 szelet császárszalonna (v. bacon)

fehér őrölt bors
majoránna
bazsalikom
szerecsendió
5 dkg margarin
1,5-2 dl fehér bor

Elkészítése:

A combokat csontozzuk ki. Egy hegyes, éles késsel vágjuk be a csont mentén, majd szúrjunk alá, és óvatosan végigvágva, emeljük ki a csontot. Így nem marcangolódik össze a hús.

A kicsontozott combokat ízlés szerint sózzuk meg, majd az enyhén besózott, és borsozott, csirkemájat fektessük bele a csont helyére. Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd tekerjük be a vékonyra leszeletelt császárszalonnával. (hústűvel szúrjuk át, hogy sütés közben szépen egybemaradjon)

A tepsit kenjük ki a margarinnal, majd helyezzük egymásmellé a combokat. Ezután öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt, pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

A meddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet. Én rizi-bizit készítettem, de rizzsel, vagy krumplipürével is tálalhatjuk.

Tálaláskor helyezzük a pirosra sült húst, és a köretet a tányérra, majd úgy kínáljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Csillagpogácsa sósan és édesen
  2017-11-30 13:33:51, csütörtök
 
  Hozzávalók

12,5 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
25 dkg liszt
fél tasak sütőpor

A tetejére
2 tojásfehérje
10 dkg reszelt sajt
köménymag, vagy szezámmag

Elkészítése

A vajat a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval kikavarjuk. A lisztet a sütőport és a reszelt sajtot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd becsomagoljuk fóliába és 2 órára hűtőbe tesszük. Átgyúrjuk a tésztát és lisztezett felületen kinyújtjuk, karácsonyi kiszúrókkal kiszaggatjuk. A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tojásfehérjéket felverjük és átkenjük vele, reszelt sajtot, köménymagot, vagy szezámmagot szórunk rá.

Közép meleg sütőben kb 170-180 nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje megpirult, készen is van

Édes változata 50 dkg lisztet 1 csg. sütőport és 20 dkg cukrot összemorzsolok 20 dkg zsírral. Hozzáadok 2 egész tojást, ha a tojás kicsi akkor hármat és egy vaníliás cukrot. Alaposan összegyúrom. Fél ujjnyi vastagra nyújtom, csillag alakú formával kiszórom. 180 fokon légkeveréssel sütöm.
Baracklekvárral összeragasztom, porcukrozom, sokáig eláll.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Gyümölcsös túrós zebratorta
  2017-11-30 13:18:09, csütörtök
 
  Hozzávalók

250 g zsírszegény lágy túró
275 g zsírszegény tehéntúró (darabos állagú)
4 e.k. kanál natúr joghurt
3 db tojás
1 csomagvanília ízű puding
2 ev. kanál kakaó
ízlés szerint gyümölcs /én málnát használtam/
ízlés szerint édesítő

Elkészítés menete

A krémtúrót és ,,darabos" túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd végül a krémet ízlés szerint édesíthetjük (esetleg aromát is használhatunk).

Az elkészült krémet két részre osztjuk: a krém 2/3-át félretesszük, a maradék 1/3-hoz pedig hozzákeverjük a kakaót. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
Elkezdjük a rétegezést. A kakaó nélküli és kakaós krémet apránként, felváltva, a forma közepébe öntve rétegezzük. A kakaó nélküli krémmel kezdjük, és addig folytatjuk, míg a krém el nem fogy. ,,Öntésenként" körülbelül fél csészényit öntünk a tortaformába.

(Az elkészítés során minél tovább turmixoljuk a krémet, annál cseppfolyósabb lesz, és annál könnyebben lehet a formába önteni. Azonban vigyázzunk arra, hogy a krém ne legyen túlságosan folyékony, mert akkor nem sül meg.)

A tortát 175 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 150 °C-ra és további 30 percig sütjük.
A megsült tortát kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl, majd hűtőszekrényben tároljuk. Jó étvágyat!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Sajtgombóc levesbetét
  2017-11-30 12:30:16, csütörtök
 
  Hozzávalók:
20 deka vegyes sajt, 1 tojás, kevés liszt, hogy formazható legyen, só, bors, szerecsendió.
Ezekből pici gombócokat formázni (megnőnek majd úgyis) és a kész levesbe főzni (1-2 perc főzesi idő, miután feljönnek a leves szinére)
A legtöbb zöldség-krémlevesbe nagyon jól illik.



 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Coca cola-ban sült csirkecomb
  2017-11-30 11:14:13, csütörtök
 
 
Hozzávalók:
6db csirkecomb(alsó v felső v vegyesen)
1-2 póréhagyma
ánizs (kk)
só ízlés szerint
coca cola
olaj (ek)

Elkészítés:
Póréhagymát felkarikázom,beleteszem serpenyőbe,öntök rá egy kevés olajat,ráteszem a csirkecombokat,felöntöm annyi colával,hogy ellepje,megsózom,rászórom az ánizst és gázon készre sütöm.
Tanácsok:
Először nyilván párolódni fog a cola-ban,de mire elpárolog a lé,addigra pont jó lesz a comb is(piros lesz a végén)...kellemes édeskés íze lesz,és nagyon omlós :) Link
 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Gesztenyetorta sütés nélkül
  2017-11-30 11:08:52, csütörtök
 
 
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg darált keksz
20 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
5 evőanál kakaópor
1,5 dl kávé
1/2 üveg rumaroma
10 dkg étcsokoládé összedarabolva
meggybefőtt leve
25-30 dkg magozott meggy vagy meggybefőtt
A krémhez:
60 dkg gesztenyemassza
1/2 üveg rumaroma
4 dl habtejszín
1 dkg zselatin
A díszítéshez:
1 dl habtejszín
12 szem meggy
36 szem franciadrazsé
tortadara
12 db ostyarúd

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összegyúrjuk, és egy tortaformába belenyomkodjuk egyenletesen. Ha kész, a tetejére rakjuk a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet vagy meggybefőttet. Amíg a krémet elkészítjük, a tésztát hűtőbe rakjuk.
2. Elkészítjük a zselatint. A gesztenyemasszához hozzáadjuk a rumaromát, a felvert habtejszín és a zselatint. Miután összedolgoztuk a krémet, megkenjük vele a tésztát. 20-25 percre a hűtőbe rakjuk.
3. Ha letelt az idő, a maradék felvert habtejszínnel megkenjük a torta tetejét. Oldalának alját,ahol a tészta látszik, tortadarával bevonjuk. Tetejét meggyel, franciadrazséval, ostyarúddal és tortadarával díszítjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Kelbimbós-olívabogyós tészta
  2017-11-30 11:05:39, csütörtök
 
 
Hozzávalók:
50 dkg tészta
50 dkg kelbimbó
15 dkg fekete olívabogyó
4 db paradicsom
2 db sárgarépa
20 dkg mozzarella
4 gerezd fokhagyma

bors
bazsalikom
olaj

Elkészítés:
1. Sós vízben kifőzzük a tésztát.
2. A zöltségeket megtisztítjuk. A kelbimbót és az olívabogyót félbevágjuk. A paradicsomot felkockázzuk. A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük vagy apróra vágjuk.
3. Kevés olajon kb. 3/4 óra alatt puhára pároljuk a zöldségeket. Többször kevés vizet öntünk rá, ha szükséges, és fűszerezzük sóval, borssal és bazsalikommal.
4. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, és 5-10 perc alatt összepirítjuk.
5. Az elkészült tésztát mozzarellával tálaljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Tészta  
Baconbe tekert datolya
  2017-11-30 10:56:44, csütörtök
 
  Hozzávalók:

16 szem datolya
Gorgonzola sajt
8 szelet bacon félbe vágva

Elkészítés:
1, vágjuk le a datolyák egyik végét és szedjük ki a magokat.
2, a datolyákat töltsük meg a sajttal, majd tekerjük be őket 1-1 szelet szalonnával.
3, helyezzük a datolyákat egy sütőlapra úgy, hogy a szalonna tekercs vége a lapon legyen
4, 220 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg a szalonna szép ropogós lesz - 15 perc
5, ízlés szerint forrón, vagy kihűlve tálaljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Sós teasütemény
  2017-11-30 10:38:35, csütörtök
 
  tésztához:
50-55 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1,5 dl tejföl,
3 db tojás sárga,
1 ek. só,
1 kocka élesztő és annyi hideg víz amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen,
1 tojás a lekenéshez.

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe de nem kell keleszteni. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk (egy nagyobb vágódeszkára ráfér), megkenjük tojással. Ezután hűtőbe tesszük 2 órára. Végül a kívánt formákra vágjuk és felvágás után újra lekenjük tojással majd belemártjuk felváltva reszelt sajtba, köménymagba, lenmagba, szezámmagba vagy tetszés szerint más magokba. Előmelegített 190 fokos sütőben sütjük 15 -20 percig.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Habos raffaelló szelet
  2017-11-30 10:34:32, csütörtök
 
  Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A belocsoláshoz:
0,5 dl víz
2 tasak vaníliás cukor

A krémhez:
3 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg kókuszreszelék
0,5 liter tejszín
habfixáló

A tetejére:
10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a felvert tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk.Link
 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 94 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 94 db bejegyzés
e év: 1031 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 232
  • e Hét: 2014
  • e Hónap: 6883
  • e Év: 125318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.