Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 191 
Légyszi, ne!!
  2017-11-28 10:21:13, kedd
 
  Légyszi, ne!! Ne süss idén is ötfélét! Ne főzz huszonöt főre! Ne sírj a konyhában este tízkor a fáradtságtól! Ne akarj megfulladni a plázában tolongva! Ne szorítsa a torkod a fájdalom, hogy megint egyedül vagy hagyva a feladattal! Ne várd, hogy vége legyen az egésznek!
1. De a gyerekek...
A gyerekeidnek légyszi, ne mutasd azt a példát, hogy a beleket ki kell tekerni karácsony előtt azért a két várható bókért. Szerintem nincs szükségük rá. Jó emlékekre: vidámságra és figyelemre van szükségük, nem aszalt szilvával töltött csirkére mazsolás rizzsel és négyszáz szem házi készítésű bonbonra.
2. De a szülőkkel/rokonokkal nem lehet...
Nem, nem értenék meg az étteremből rendelt vacsorát, elhiszem. De a feleannyi süteményt, kisebb felhajtást, szolidabb ajándékozást meg fogják érteni, csak merd kimondani. Fáradt vagyok, felnőtt vagyok, boldog akarok lenni és ehhez nem az kell, hogy még két tepsi zserbón dermedjen a csoki, hanem, hogy itt legyél velem, meg az unokákkal." Ha ez sem érthető... akkor ki miatt hozol éppen áldozatot?

3. De hát mégis egyszer egy évben...
Ott a pont! Miért csak karácsonykor lehet ünnepelni? Különleges receptet kipróbálni? Találkozni a messze élőkkel? Ami ezek közül neked fontos (és nem nekem, vagy a szomszédnak, vagy a keresztanyunak), azt megoldhatod év közben is.
Ami máskor sem fontos, azzal miért pont most kell foglalkozni? Nem kell irreális terheket vállalni és három napba belesűríteni azt, ahogyan egyébként élni szeretnéd az életedet.

4. De a dédi receptjétől/a fa illatától/a nagy ajándéktól lesz karácsony a karácsony...
Rossz hírem van: a karácsony olyan, amilyenné teszed. A dédire emlékszel a mákos süti nélkül is, a facipelős hátfájás übereli a fenyőillatot és a nyolc havi hiteltörlesztés rá fog telepedni a következő évre. Ülj le és írd már össze, hogy mi az, amitől te, most, 2017 karácsonyán boldog lennél?

+1. De a mama miatt meg kell hívni...
Nem, nem kell. Meg fog sértődni? Kellemetlen.
Mondjuk nem annyira, mint éveken keresztül hallgatni, ahogy a családod előtt megaláznak, leszólják a lakásodat, megjegyzést tesznek az alakodra és elvárják, hogy mosolyogj hozzá, hiszen csak vicc".
Ha eddig bírtál illedelmesen mosolyogni, akkor tessék ismét felvenni a bűbáj mosolyt és csak nyugodtan: Idén szűk körű a karácsony, nagyon kedvesek vagytok, hogy megértitek. Tudtam, hogy rátok számíthatok." (De, meg lehet csinálni.)

Kérlek szépen, ne légy karácsonyi mártír.

A calvados-szal flambírozott almatortából a lángoló függöny miatt lesz jó sztori, a gyerekek évekig fogják vigyorogva emlegetni a csillagszórós pizzát és nem az első megrökönyödésre fognak emlékezni a rokonok, hanem arra, hogy mennyire jó volt zokniban mászkálni és a szőnyegen hason fekve társasozni a sok évnyi elegáns vacsora után.

Tedd le idén a szokásokat, az udvariasságot és legalább ebben az egy évben próbáld ki, hogy milyen egy kicsikét máshogy. Milyen, amikor kipihent vagy, nem vállalod túl magad, nincs aggódás és az van körülötted, aki törődik veled. Hidd el, egy csomó mindenről ki fog derülni, hogy csak te hitted, hogy muszáj, valójában elhagyható és senkinek nem hiányzik. Nem a magas lóról beszélek. Én is átmentem ezen.

Légyszi, próbáld ki, hogy milyen a te karácsonyod igazából!"

Szerinted is fontos az üzenet? Akkor oszd meg, hogy minél több emberhez eljusson!

Forrás: https://www.facebook.com/huszontul/photos/a.547987518742780.1073741828.5437573158 32467/618162368391961/?type=3&theater

 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Este mielőtt elalszunk....
  2017-11-27 21:24:01, hétfő
 
  Este mielőtt elalszunk nagyon jót tesz a léleknek a meditáció.
Az egész napi hajtás,stressz után egy kicsit kilazítjuk az izmainkat, megnyugszik a belsőnk.
Gyújts egy gyertyát és feküdjél le kényelmesen.
Tudatos légzéssel lélegezd be a nyugalmat, a békét, a boldogságot, az egészséget.
Lélegezd ki a felgyülemlett negativitást, a haragot, a bánatot, a feszültséget, a stresszt, ami a nap folyamán ránk rakódott.
Ha úgy könnyebben megy, akkor azt is elképzelheted, hogy egy vízesés alatt állsz,és a víz kimos belőled minden negatív energiát. A vízesés színét változtasd át rózsaszínre, és érezd, amint feltölti a testedet a szeretet energiájával. Én ezt szeretem a legjobban.
Biztos Te is hallottad már,hogy
soha ne menj haragos szívvel aludni.
Minden helyzetet, minden embert, ami és aki negatív energiát hordozott a nap folyamán, vegyél körül rózsaszínnel, ez a szeretet energiája...... .............
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
Sziklaszilárd hittel
  2017-11-27 21:23:10, hétfő
 
  A váratlanul felbukkanó helyzetekben tökéletesen ura vagyok sorsomnak! Szilárd,magabiztos kézzel irányítom az eseményeket.Mindig,minden helyzetben erős lélekkel,aktív hozzáállással teremtek számomra kedvező körülményeket.Lelki állapotom,minden esetben higgadt és derűs marad.Sziklaszilárd hittel tudom,hogy minden pillanatban közelebb kerülök sorsom jó irányú átalakításához.Várom,felismerem és hálával fogadom azokat a biztató jeleket és eseményeket,amelyek erőt adnak nekem.Minden ami velem történik,korábbi gondolkodásom eredménye,ebből következik,hogy összpontosított gondolataimmal,pozitív gondolaterőmmel a jelen pillanatban
abszolút hatalommal rendelkezem életem és sorsom felett."
 
 
0 komment , kategória:  Hit- VALLÁS -Hit  
S mert élsz: gazdag lehetsz.
  2017-11-27 21:19:31, hétfő
 
  Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a földön. Csak az a Tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul másra. Aki föl tudja vágni a fáját, meg tudja főzni ételét, meg tudja vetni ágyát és jól alszik benne. Aki dolgozni tud, hogy legyen mit egyék, legyen ruhája, cipője és egy szobája, amit otthonának érez. Fája, amit fölapríthasson. Aki el tudja tartani a családját, étellel, ruhával, cipővel, s mindezt maga szerzi meg: az gazdag. Örvendhet a napfénynek, a víznek, a szélnek, a virágoknak, örvendhet a családjának, a gyermekeinek és annak, hogy az ember él. Ha van öröme az életben: gazdag. Ha nincsen öröme benne: szegény. Tanulj meg tehát örvendeni. És ismerd meg a vagyonodat, amit a bőröd alatt hordasz. Élj vele és általa, és főképpen: tanulj meg örvendeni! Vendég vagy a világban és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virága, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik. Igyekezz törődni velük. Azzal, ami még a világ szépségéből csodálatosképpen megmaradt, az emberiség minden pusztításai mellett is. Nem győzöm eleget mondani: tanulj meg örvendeni. Annak, hogy élsz.
S mert élsz: gazdag lehetsz."
Wass Albert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aranyosi Ervin: Megfelelés
  2017-11-27 21:17:48, hétfő
 
  Miért akarsz te mindenáron, s mindig megfelelni?
Azt hiszed, hogy ezért fognak téged majd szeretni?
Miért akarsz szerethető rabszolgává válni?
Miért akarsz önmagadból egész mást csinálni?
El ne hidd, ha kedvükben jársz, majd szeretnek téged,
csak az egyéniségedet vesztheted el végleg!
Ne játssz tehát szerepeket, ne bújj másik bőrbe,
becsüld inkább azt az embert, kit látsz a tükörben!
A szeretet nem elvárás, hát hiába várod,
rajtad múlik, szeresd jobbá környező világod!
És ha szeretetet küldesz, az tér vissza hozzád.
jó lenne, ha a másokét te is viszonoznád!
Szeresd magad, s majd meglátod, szeretni fog más is,
éld a saját életedet, s ne legyél banális,
legyél inkább egyéniség, kit mások csodálnak,
s hidd el, ettől az álmaid valósággá válnak.
Légy önmagad, különleges, csodálatos ember,
hidd el nekem, hogy másoknak megfelelned nem kell!
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Pár tanács amely segít, hogy jobban szeresd önmagad:
  2017-11-27 21:16:31, hétfő
 
  Pár tanács amely segít, hogy jobban szeresd önmagad:
Hagyj fel minden bíráskodással.
A bírálat sosem változtat a dolgokon. Ne kritizáld magad. Úgy fogadd el önmagad, ahogy vagy. Minden ember változik. Ha bírálod magad, negatív irányú változáson mész át. Mikor pedig elfogadod magad, pozitív változások következnek be.
Bocsáss meg magadnak.
Engedd el a múltat. Minden tőled telhetőt megtettél a legjobb képességed és tudásod szerint. Most pedig fejlődsz és változol, életedet pedig másként éled majd.
Ne félemlítsd meg magad.
Hagyj fel az ijesztő gondolataiddal, így rettenetes élni. Találj olyan gondolati képeket, amelyek örömet szereznek és megnyugtatnak, amelyek segítenek kikapcsolni a vészjósló gondolatokat.
Légy gyengéd, kedves és türelmes.
Legyél gyengéd magaddal. Legyél kedves. Legyen magadhoz türelmed, amíg megtanulod az új gondolkodásmódot. Bánj úgy magaddal, mint azzal, akit nagyon szeretsz.
Légy kegyes elmédhez.
Az öngyűlölet nem más, mint saját gondolataidnak gyűlölése. Ne gyűlöld magad a gondolataidért. Inkább finoman változtass rajtuk.
Jutalmazd meg magad.
A bírálat lerombolja a belső szellemet, a dicséret pedig építi azt. Annyiszor dicsérd meg magad, amennyiszer csak tudod. Mondd magadnak, hogy milyen jól is csinálod minden kis dolgod.
Támogasd magad.
Találj módot arra, hogy támogatni tudd önmagad. Nyújtsd ki karjaid és engedd, hogy segítsenek. Erősnek kell lenned ahhoz, hogy segítséget tudj kérni, mikor szükséged van rá.
Szeresd a negatívumaidat.
Tudatosítsd, hogy te hoztad létre rossz szokásaidat, hogy kielégítsenek bizonyos vágyakat. Most pedig új és pozitív módokat fogsz találni e vágyak kielégítésére.
Vigyázz a testedre.
Informálódj a megfelelő táplálkozásról. Mire van szüksége a testednek ahhoz, hogy optimális energiamennyiséghez és vitalitáshoz jusson? Csinálj különböző gyakorlatokat. Találd meg, milyen típusú gyakorlatokat kedvelsz inkább. Ápold és tiszteld lényed templomát.
Végezz tükör-gyakorlatot.
Gyakran nézz a tükörbe. Fejezd ki magad előtt a benned levő, egyre növekvő szeretet érzését. Mikor tükörbe nézel, bocsáss meg magadnak. Beszélj szüleidhez, és nekik is bocsáss meg. Mondd, hogy ,,Szeretlek, igazán szeretlek!", legalább egyszer egy nap.
Szeresd magad. Most.
Ne várj addig, amíg jobban leszel, amíg lefogysz, amíg munkát kapsz vagy rálelsz egy társra. Kezdd el most - és tégy meg minden tőled telhetőt.
Szórakozz.
Emlékezz vissza azokra a dolgokra, amik gyerekként örömmel töltöttek el. Építsd be ezeket mostani életedbe. Találd meg a módját, hogy bármi amit teszel, szórakoztató legyen számodra. Engedd kifejeződni az élet örömeit. Mosolyogj. Nevess. Örvendezz. és az Univerzum megörvendeztet!
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Változtassunk önmagunkon, és változni fog a sorsunk is
  2017-11-27 08:09:31, hétfő
 
  Azt gondolom, hogy a sorsunk mi magunk vagyunk! Nem valami külső erők uralkodnak rajtunk, hanem gondolataink, jellemünk és személyiségünk alakítják, formálják jövőnket. Ismerjük meg önmagunkat és tudni fogjuk, milyen a sorsunk. Változtassunk önmagunkon, és változni fog a sorsunk is. Fogadjuk el önmagunkat, és eltudjuk fogadni majd sorsunkat is." Erika Fülöp-pszihológus  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Itt és most észrevenni ezeket a csodákat
  2017-11-27 08:02:01, hétfő
 
  A hegyek, a folyók, az erdők, a virágok, a szeretett személy - ezek az élet igazi csodái. De ha megengedjük magunknak, hogy elvesszünk a múlt szenvedéseiben vagy a jövő miatt érzett félelmekben és aggodalmakban, nem leszünk képesek itt és most észrevenni ezeket a csodákat.

Nhat Hanh Thich
 
 
0 komment , kategória:  Napi szép  
Kakukkfű
  2017-11-26 13:18:59, vasárnap
 
 
Teája-Frissítő hatású, köhögés, torokfájás csillapítására kitűnő gyógyír. Alacsony vérnyomásra is alkalmazzák. Baktériumölő, fertőtlenítő. Gyomornyugtató, görcsoldó, frissít?. Elkészítése: 1 teáskanálnyi levelet 1 csésze forrásban lévő vízzel leöntenünk, negyed órán át lefedve állni hagyjuk, majd leszűrjük
Elödeinknek is kedvelt gyógynövénynek számított a kakukkfű. A népi gyógyászat álmatlanság, fejfájás, légzőszervi megbetegedések elleni receptekben alkalmazta.
Kakukkfűtea
Egy teáskanál szárított és aprított kakukkfűre öntsünk 1/4 liter forró, de nem lobogó vizet. A teát 15 percig lefedve hagyjuk állni. Ha nem fednénk le, az értékes illóolajok elpárolognának, de így a fedőn lecsapódnak, és visszacsepegnek a teába. Köhögés, hörghurut vagy szamárköhögés esetén napi 1-5 csészével fogyasszunk el belőle. Egy kis mézzel édesíthetjük.
Kakukkfüves reumafürdő
Készítsen teát 100g kakukkfűből és 1 liter forró vízből a fentiekben leírtak alapján. A leszűrt folyadékot adja hozzá a fürdővízhez. A kakukkfüves fürdő jótékony hatású reuma, bronchitis, ideggyengeség és bőrhibák esetén
 
 
0 komment , kategória:  Fűben-fában orvosság  
5 betegség amit a D vitamin hiánya okoz.
  2017-11-26 13:17:51, vasárnap
 
  5 betegség amit a D vitamin hiánya okoz.

A D-vitamin elősegíti a kalcium felvételét a táplálékból. Ez az ásványi anyag biztosítja a csontok és a fogak szilárdságát, segít megelőzni a fogszuvasodást és a csontritkulást. A zsíroldékony D-vitamin ösztönzi továbbá a bőr anyagcseréjét, és súlyos betegségektől is megóv.
A szervezet akkor állít elő D-vitamint, ha napsugárzás éri, de a D-vitamin néhány élelmiszerben is megtalálható, amit muszáj minél gyakrabban beiktatni az étrendünkbe, amellyel súlyos betegségek kerülhetünk el.

1. ASZTMA
Különösen gyerekeknél figyelték meg, hogy a rendszeresen fogyasztott D-vitamin hatására ritkultak és enyhébbé váltak az asztmás rohamok. Segítette a légúti gyulladások gyorsabb gyógyulását.

2.MAGAS VÉRNYOMÁS
A D-vitamin óvja az érrendszer működését és szabályozza az erekben lévő gyulladását, amely miatt a magas vérnyomás kialakul. Ezért figyelték meg, hogy ha növelik a magas vérnyomásban szenvedők D-vitamin szintjét, úgy javul a betegek állapota.

3. BÉLGYULLADÁS
Egyértelműen kimutatható, hogy azokban az országokban, ahol kevesebb a napsütéses órák száma, ott kevesebb az emberek D-vitamnszintje, ezáltal pedig náluk gyakrabban fordulnak elő krónikus bélgyulladások.

4. DIABÉTESZ
A 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázata nagy mértékben csökken megfelelő D-vitamin bevitel mellett. A kialakult cukorbetegséggel élők tüneteit is enyhíti a télen-nyáron rendszeresen fogyasztott D-vitamin.
A D-vitamint pótolhatjuk minél több máj fogyasztásával is

5.DAGANATOS MEGBETEGEDÉSEK
A kóros D-vitamin hiányban szenvedőknél nagyobb eséllyel alakulhatnak ki rákos megbetegedések. A D-vitamin immunerősítő hatású, amelynek hiánya utat enged a kóros elváltozásoknak.
D-vitaminban gazdag a halhús tele van értékes zsírsavakkal is, így segít a szervezetnek a zsíroldékony D-vitamin felvételében.
A tojás, a máj, a D-vitaminnal dúsított margarinok és a tejtermékek rendszeres fogyasztása révén szintén pótolható ez a létfontosságú anyag.
Fontos D-vitamin forrás a lazac, a szardínia és a tőkehalmájolaj, a tej és a gabonafélék.
A napfényben szegény téli napokon a szervezetnek akár fél órára is szüksége lehet ahhoz, hogy elegendő mennyiségű UV-fényt tudjon ,,felvenni".
 
 
0 komment , kategória:  Egészség- Életmód  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 191 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 191 db bejegyzés
e év: 2334 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 586
  • e Hét: 586
  • e Hónap: 17645
  • e Év: 919577
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.