Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Szenvedés
  2017-11-10 20:38:21, péntek
 
  A bűn, a szenvedés és a megszentelődés értelemmel meg nem fejthető problémák, hanem az élet tényei, olyan titkok, melyek a többi titkot életre hívják, melyek láttán megnyugszik Istenben a szívünk, és türelemmel várakozik, mert tudja, hogy Ő "mindent jól cselekedett" (Mk 7,37).

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2017-11-10 19:33:44, péntek
 
  "Ha valaki meg tudja magyarázni a szenvedést, ezzel csak azt bizonyítja, hogy maga még soha nem szenvedett."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2017-11-10 19:31:32, péntek
 
  "Mind a Szentírásban, mind az életben szüntelenül szembekerülünk a szenvedés problémáival, mely örökre megfejthetetlen marad."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hála mindenért
  2017-11-10 19:07:33, péntek
 
  Hála mindenért

Dietrich Bonhoeffer után németből


Adjatok hálát
ne csak a boldogságért,
azért is, ami rejtélyes és nehéz
életetekben:
betegségért és szenvedésért,
Krisztusért viselt üldöztetésért!
Mindenben hálát adjatok!
Ma azért, amit máig kaptatok!
Egymásért!
S hogy Isten igéje,
akarata mindvégig tietek!
Hálásak legyetek!
Hogy egykor, ha utatok végetért,
elmondhassátok boldogan:
Igen, hála Istennek mindenért!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Élet
  2017-11-10 18:16:10, péntek
 
  Élet

"Hit által vitetett fel Énokh..." Zsidókhoz írt levél 11,5

Háromszázhetvenöt évig élt Énokh, fiai és leányai születtek, akik közül Methusélah majdnem ezer évig élt. Számunkra elképzelhetetlen életkort éltek meg, miközben sehol sem olvashatunk arról, hogy orvosok léteztek volna abban a korban. Énokh viszont hitt, mielőtt Isten magához vette volna őt, bizonyságot nyert, hogy kedves Istennek. "Istennel járt" (1Mózes 5,24). Valakit felismerhetünk járásáról. Énokhot is. Énokh nem rohant, hanem járt - mégpedig Istennel. Ez a vers kettejük bizalmi viszonyáról tesz tanúságot.
Járás közben mélyenszántó beszélgetést folytathatunk, általában nem járunk idegenekkel, csak olyannal, akit ismerünk, vagy meg akarunk ismerni, akit szeretünk, vagy akiben megbízunk. A hit erős bizalom, ezzel a hittel járt Énokh Istennel. Akárcsak Assziszi Ferenc, aki a lepkéknek, madaraknak és halaknak prédikált, amikor a természetben járt. Énokh Istennel járt. Ismerte hangját, istenfélő életet élt, olyat, mely Istenből terem gyümölcsöt. Ez meglátszik az emberen. Erről ismerhető fel hogy valaki Istennel jár.
Egy adott pillanatban Isten azt mondta Énokhnak: Járjunk csak továbbra is együtt. Soha senki nem látta őt többé. Isten magával vitte oda, ahol örökké Vele járhat. Amikor hívő, istenfélő emberek meghalnak, Isten magához veszi őket, Istenben alusznak el, mivel Istennel jártak.

J. van der Graaf
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Naponta újra megbízni Istenben
  2017-11-10 09:26:19, péntek
 
  Naponta újra megbízni Istenben


Isten olyan hitet ad nekünk, amilyenre éppen szükségünk van. Megvan a hited, ami az Istennel való életedhez jelen pillanatban szükséges. Most nem kell meghalnod; de ha majd egyszer meg kell halnod, lesz hozzá hited is. Használd a pillanatnyi hited; a holnapot pedig bízd Istenre!

...... ............

Elégedett vagyok azzal, hogy itt a Földön rendkívül kevés dolgot értek meg. Amit Isten tesz, most még nem tudom; elég, ha később megtudom. Most az a dolgunk, hogy szeressünk és engedelmeskedjünk. Az ismeret az örökkévalóságra van fenntartva.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Testvéri közösség
  2017-11-10 08:34:39, péntek
 
  Testvéri közösség

Ez itt a "bank", ahová beteszem
filléreim: csekély szeretetem,
és élvezem a tőkénél nagyobb
s napról napra növekvő kamatot.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Hajlék az örökkévaló Isten"
  2017-11-10 08:32:05, péntek
 
  "Hajlék az örökkévaló Isten" (5Móz 33:27)



Ez a vers egy másik fordítás szerint így hangzik: "Az örök Isten a te menedéked", vagy "lakhelyed", más szóval Isten a mi otthonunk. Nagyon kedves ez a metafora számunkra, mert az otthonunk mindig drága nekünk, legyen az a legkisebb sátor, vagy a legszűkebb kamra. Ennél is drágább nékünk a mi szeretett Istenünk, mert Őbenne élünk, mozgunk és vagyunk. Otthon érezzük igazán biztonságban magunkat, amikor kizárjuk a világot és csendes nyugalomban időzünk. Ehhez hasonlóan, amikor Istennel vagyunk akkor "nem félünk a gonosztól". Ő a mi védelmünk, oltalmunk és örök menedékünk. Otthon kipihenjük magunkat, felüdülést találunk a nap fáradalmai és terhe után. Így talál lelkünk is nyugalmat Istenben, ha az élet küzdelmeitől és zűrzavarától kimerülve Hozzá folyamodunk, és lelkünk békére talál. Otthon feloldódunk, és szabadon viselkedünk. Nem félünk attól, hogy félreértenek, vagy szavainkat kiforgatják. Ugyanígy, ha Istennel időzünk, akkor Előtte felszabadultan minden képmutatás nélkül feltárhatjuk rejtett vágyunkat, mert ha az igazakkal van az Ő titka" (Péld 3:32), akkor az őt félőknek titka is az Úrnál van és kell legyen.
Az otthon a legvalódibb boldogság helye. Lelkünk Istenben találja meg legédesebb gyönyörűségét. Őbenne van a mi örömünk, mely minden más örömöt messze felülmúl. Tulajdonképpen az otthonért dolgozunk és fáradozunk. Ennek gondolata erőt és bátorságot ad a mindennapi munka terhének hordozásában. Ugyanebben az értelemben mondhatjuk, hogy Isten a mi otthonunk. Megemlékezünk róla szeretett Fiában, és a Megváltó szenvedő arca arra indít minket, hogy őérte éljünk. Érezzük, hogy munkálkodnunk kell testvéreinkért, és az elveszettek megmentéséért. Atyánk szívét azzal örvendeztetjük meg, hogy az eltévedt gyermekeit megkeressük. Így töltjük meg mirhaillattal a szentek közösségét, akik között lakunk. "Boldog az, akinek segítője a Jákob erős Istene, és akinek reménysége az Ő Urában Istenében van."

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 581 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2765
  • e Hét: 16339
  • e Hónap: 28214
  • e Év: 216016
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.