Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Sajtos-sonkás muffin
  2017-12-31 17:00:33, vasárnap
 
  Dr-Mórocz Míra fényképe és receptje
47 dkg lisztet elkevertem egy tk. sóval, 1 dl olajjal, 1 tojással, és 2 dl langyos tejben felfuttatott 7 g szárított élesztővel. Összegyúrtam, letakarva kb. 15 percet pihentettem. A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztottam. Kis téglalapokká nyújtottam őket, hogy felém nézett a rövidebb oldala. A felső harmadát bevagdostam, az alsó részt megkentem olvasztott vajjal, és megszórtam reszelt sajttal, és felaprított sonkával. Feltekertem a tésztát, kört alakúra hajtottam, és muffintepsi mélyedéseibe helyeztem őket. Lekentem tojással, megszórtam szezámmaggal, és 180 fokon sütöttem 25 percig.
facebook, (SÜSSÜNK VALAMIT)



 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Krémes tejbegríz szelet
  2017-12-14 08:36:46, csütörtök
 
 

Hozzávalók egy 22×36 cm-es tepsihez:
A tésztához:
5 tojás
20 dkg kristálycukor
0,8 dl tej (ha 1 dl-t tesztek bele, az sem sok)
0,8 dl olaj
2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
20 dkg liszt
10 g sütőpor
A krémhez:
8 dl tej
kb. 5 evőkanál búzadara (púposan)
10-15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
A tetejére:
kakaópor

Elkészítés: A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt, és mixerrel jól kihabosítom.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral, és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját.
Kikent, lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 14-15 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!)
A kihűlt tésztára kenem a krémet egyenletesen. Ha nagyon lágy a krém a tésztán, 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy szépen lehessen szeletelni. Majd kakaóporral meghintem a tetejét, és felszeletelve tálalom.

Link



saját tipp: kókuszreszeléket a krémbe
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Sajtos ropogós
  2017-12-13 14:55:07, szerda
 
 
Hozzávalók:

A tésztához :

50 dkg liszt

25 dkg sütőmargarin

1 kávéskanál sütőpor

4 kávéskanál só

2 tojás sárgája

2 dl tejföl

A töltelékhez:

20 dkg reszelt trappista sajt

20 dkg sütőmargarin

2 kávéskanál só

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk. A töltelékhez a puha margarint kikeverjük a sajttal és a sóval. A cipókat vékony téglalapokká nyújtjuk, rákenjük a (3 részre osztott) tölteléket, és szorosan feltekerjük. A tekercseket 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 5-7 mm-es szeletekre vágjuk, és a csigákat vékonyan kizsírozott sütőlemezre fektetve pirosra sütjük.

Megjegyzés:
Ha egymás után sütjük ki a csigákat, a tepsit elég az első adag sütésekor bezsírozni. Sok lesz belőle.Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Iparoskör sajtos pogácsája
  2017-12-13 14:30:45, szerda
 
  Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, kevés tej, 4 egész tojás+még egy a tetejére kenni, 2 dl tejföl, 30 dkg reszelt sajt, másfél teáskanál só, 40 dkg zsír (vagy 40 dkg margarin + 1 púpos evőkanál zsír).

A zsiradékot a liszttel elmorzsoljuk, megsózzuk. Kevés tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Négy egész tojást a tejföllel jól összekeverünk, ezekből lágy tésztát gyúrunk. A reszelt sajtból 25 dkg-ot a tésztába teszünk úgy, hogy kinyújtjuk, rászórjuk, a két szélét a közepére behajtjuk, megint szórunk, így szépen becsomagoljuk. Duplájára kelesztjük. Deszkán 2 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék sajttal. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, kicsit kelni hagyjuk (10-15 perc ). Jó forró sütőben sütjük.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Mackó
  2017-12-13 14:29:34, szerda
 
  Hozzávalók: 5 tojás, 5 evőkanál víz, 10 evőkanálk cukor, 8 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1/2 csomag sütőpor.
Krém: 15 dkg darált dió, 2,5 dl tej, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk öt evőkanál vizet. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a liszttel elvegyítjük a kakaót, sütőport, és apránként összekeverjük a tojássárgás masszával. Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben sütjük tűpróbáig. A papírt még meleg állapotban óvatosan lehúzzuk róla.
A darált diót a tejben felfőzzük, majd kihűtve hozzáadjuk a habosra kevert 15 dkg vajhoz és 15 dkg porcukorhoz. A kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük.
Hűtőben kissé dermesztjük, csokimázzal vonjuk be. (Vigyázat, nem lehet túl meleg!) Keskeny, hosszúkás szeletekre vágjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Mini isler (F. Nagy Angéla receptje alapján)
  2017-12-13 14:27:25, szerda
 
  15 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
8 dkg darált mandula
fél citrom reszelt héja
a töltéshez házi baracklekvár

A mázhoz
10 dkg étcsoki (60%-os)
5 dkg vaj

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd legalább egy órát pihentetem a hűtőben. Utána lisztezett munkalapon nagy imádkozás közepette vékonyra (max 5 mm) nyújtom, tetszőleges méretűre szúrom ki (én konyakospohárral csinálom), és légkeveréses sütőben 160 fokon világosra sütöm kb. 10-12 perc alatt. A kihűlt korongokat páronként baracklekvárral összeragasztom és csokimázzal vonom be. Ehhez gőz felett megolvasztom a csokit, majd belekeverem a vajat.Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Mézes kalács (bögrés, és rögtön puha)
  2017-12-12 13:29:23, kedd
 
  Mézes kalács (bögrés, és rögtön puha)

A mérce: 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:
- 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
- másfél bögre porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg margarin, vagy vaj (én margarint használtam)
- 1 bögre méz
- 3 tojás

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikróban egy picit megpörgettem a a felkockázott margarint, és kivettem, mikor éppen hogy elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
3. Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb
4. Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrtam, majd három egyenlő részre osztottam.
5. Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtottam kb. fél centi vastagra (lehet kevesebb is, de így olyan pufik lesznek), majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc, semmiképpen sem több!

Ennyi van 1kg-lisztből!

forrás facebook, Marika Képes Jánosné
2014. december 4.



 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Mézeskalács díszítése
  2017-12-12 13:15:44, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
10 perces bögrés mézeskalács
  2017-12-12 13:03:51, kedd
 
  Hozzávalók:

A bögre 2,5 dl-es.

2 bögre liszt
1/2 bögre porcukor
7 dkg vaj vagy margarin
1/4 bögre méz
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csapott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése:

A margarint és a mézet egy picit megolvasztjuk, így könnyebb lesz vele dolgozni, majd az összes hozzávalót egy tálba tesszük és összegyúrjuk.

Amit összekeveredtek a hozzávalók, már nyújthatjuk is. Körülbelül 3 mm vastagsígóra nyújtjuk és különböző formákat szúrunk ki belőle.

170 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük. A cukorkákat még sütés előtt nyomkodjuk bele a tésztába.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
ALMÁS KARAJ recept
  2017-12-12 12:45:16, kedd
 
  Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet bőrös sertéskaraj, 4 alma, 3 dl sör, 3-4 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, étolaj.

Elkészítés:
A megtisztított hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és egy nagy serpenyőben 2-3 evőkanál olajon mindkét oldalukat sütjük 3-4 percig. A húsra szórjuk a félkarikákra vágott hagymát, majd újabb 3-4 perc pirítás után beleszórjuk a zúzott fokhagymát és az ételt felöntjük a sörrel. Az edényt lefedjük, és kis lángon puhára pároljuk a húst. Amikor már majdnem puha, a tetejére szórjuk a kicsumázott, vastag gerezdekre vágott almát. Addig főzzük együtt, amíg az alma meg nem puhul. Forrón tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 1031 db bejegyzés
Összes: 2931 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 64
  • e Hét: 1685
  • e Hónap: 6010
  • e Év: 148426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.