Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 161 
Boldog Új Esztendőt kívánok mindenkinek
  2017-12-30 23:34:59, szombat
 
  Kedves Barátaim, Látogatóim!

Kívánok mindenkinek boldog új esztendőt Isten gazdag áldásával.Szerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik:
LinkSzerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik: Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepnapokra  
A valóság 20 percben- Interjú Rózsa Péter biógazdával
  2017-12-30 23:24:20, szombat
 
  A valóság 20 percben- Interjú Rózsa Péter biógazdával


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Holnap vasárnap! (A Szent Család ünnepe)
  2017-12-30 23:11:16, szombat
 
  Holnap vasárnap! (A Szent Család:
Jézus, Mária és József ünnepe)


Az én Jézusom a Krisztus, aki ott feküdt
a jászolban, amikor a pásztorok:
,,Gyorsan útra keltek és megtalálták,
Máriát, Józsefet és a jászolban
fekvő Gyermeket." (Lk 2, 16)

S a mának felsikoltó kérdése:
követik - e, ezt a pásztorok által megtalált
Szent Családot, - a mai keresztény családok?
Sajnos csak nagyon kevéssé.
Mert a 21. század evilági emberének
és még a kereszténynek mondott családok
többségének is, - szemében, - éppen
a családi élet legszentebb erényei
nevetségesnek tűnnek.
S a hűség, a szeretet, a szolgálat,
az engedelmesség és
a gyermekáldás elfogadása, -
kikacagott szavak.
Ám nézzünk csak körül,
kicsit figyelmesen.
E kacagás nyomában
a könnyek árja folyik.
Oly jó lenne rácsodálkoznunk
a betlehemi barlangistálló
Szent Családjára
és ha annak példája segítené legalább
az önmagukat kereszténynek gondolt
és vallott, - magyar családokat...
Akkor hamar
képesek lennének rátalálni
az igazi boldogság útjára.
Rádöbbenni ara, hogy a szülők
Isten helyettesei a keresztény családban.
Az Isten parancsa őket védi,
amikor a gyermekek kötelességévé teszi
a szülök iránti engedelmességet, tiszteletet.
Az is döbbenetes, hogy korunkban
a családot, Isten eredeti terve szerint nézve, -
soha sem volt
az öregek megbecsülésének gondolata
annyira időszerű, mint éppen napjainkban.

Alkalmas ez a mai ünnep arra is,
hogy végiggondoljuk,
mennyivel örömtelibb és boldogabb lenne
minden család élete, ha mindig és mindent
Isten nevében tennének.
Az Ő áldó kegyelmének segítségével.
Ha Jézus szeretetparancsa irányítaná
a családtagok szavait és tetteit.
Akkor nem lennének soha titkos utak,
megcsalt házasfelek, - és nem könnyezne
annyi elhagyott gyerek!
Az Istenbe vetett hit, -
nem magától értetődő dolog.
Mindig tökéletesen meghozott döntést,
súlyos erőfeszítést igénylő kitartást igényel.
Ám, - voltak és vannak, akik bátran
bízzák rá magukat Isten ígéreteire
és engedelmeskednek akaratának.
Akik megpróbáltatásaik közepette is
reményben élik életüket, mert tudják,
az Isten mindenhatósága,
- ha nem is menti meg őket
a megpróbáltatásoktól, -
kimenti őket végül,
vagy a nehézségek elviselésére,
erővel tölti meg életüket.
Szép, - Család Vasárnapot,
szeretettel:

Árpád


VASÁRNAPI AJÁNDÉKOM: Arthur Honegger: Karácsonyi oratórium
Göttingen - Bernd EberhardtLink
 
 
0 komment , kategória:  Csukor Árpád áhítatai  
Boros Imre: A háttérhatalom repedései
  2017-12-30 23:01:11, szombat
 
  A gondolatcsíra, hogy mégis lehet valamiféle titkos, de ellenőrizetlen vezérlés a világban, a 2008-as pénzügyi válság után kezdett fokozatosan szárba szökkenni

Csak néhány rövid évet kell az időben ahhoz visszamenni, hogy emlékezzünk: mindazok, akik a világ dolgainak alakulását inkább láthatatlan kezektől, mint demokratikusan megválasztott kormányzatoktól, népképviseletektől származtatták, a hivatalos körökben legenyhébb esetben is gyenge elméjű minősítést kaptak, összefoglaló néven a senki által soha nem definiált ,,nemzetközi közvélemény", csak mint konspirációs elméletek gyártóit említette őket. A világ dolgairól folyó közbeszédben hosszú évekig nekik szerepet nem osztottak. Akik mégis adtak valamit a véleményükre, azt maguk is szigorú titokként őrizték, mert érezték, hogy rájuk nézve akár egzisztenciális veszélyekkel is járhat.

A gondolatcsíra, hogy mégis lehet valamiféle titkos, de ellenőrizetlen vezérlés a világban, a 2008-as pénzügyi válság után kezdett fokozatosan szárba szökkenni. A sajtó által is felkapott definíció a jelenségre, amit Amerikában deep state-nek (a mélyben lévő állam) hívnak, egyik republikánus párti kongresszusi szakértőtől, Mike Logantől származik 2014-ből. A deep state ,,olyan hibrid összetételű társulat, ami kormányzati személyekből, felső pénzügyi és ipari körökből áll, és képes az Egyesült Államokat attól eltérően irányítani, mint amit a politikai folyamatok juttatnak kifejezésre".

Elég világos beszéd. A katonai fegyelemhez (parancsok feltétel nélküli teljesítése) szokott korábbi győztes tábornok, a későbbi elnök, a republikánus Eisenhower is azon kesergett búcsúbeszédében 1961-ben, hogy a kormány mellett működő különféle bizottságok egyenesen akadályozzák a kormányzati akarat érvényesülését. Az őt követő demokrata John Kennedy már röviddel hivatalba lépése után mondta egy hivatalos felszólalásában: ,,Olyan rendszerben élünk, amely hatalmas emberi és anyagai erőforrásokat mozgósított egy sűrűre font, nagyon hatékony gépezetben, ami katonai, diplomáciai, hírszerzői, gazdasági, tudományos és politikai műveleteket végez." Ezt a megnyilvánulását neki ismeretlen helyeken, ismeretlen arcok nagyon zokon vették, és amikor az ebből adódó szükségszerű nemzetállami kormányzati lépések közül a pénzkibocsátás megreformálásához is hozzáfogott, maga sem tudhatta, hogy közel a fizikai megsemmisülés.

Híres, 11 110. számú rendeletével (1963. június 4.) ugyanis rést ütött a magántulajdonú Federal Reserve pénzkibocsátási mechanizmusán, mert lehetővé tette, hogy ezüst beszolgáltatása ellenében a Treasury (gyakorlatban az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma), tehát az állam, fizetésre alkalmas jegyeket (gyakorlatban készpénzt) dobjon a forgalomba. Nem véletlen, hogy elnémult a politikai potentátok hangja deep state-ügyekben, látván, hogy lehet úgy is járni, mint Kennedy. Reflexszszerűvé vált az ilyen kérdések kerülése, tabusítása a közbeszédben.

A létező deep state azonban ezt követően is többször megmutatta oroszlánkörmeit. Az ugyancsak fényes katonai karrier után nemzeti hősként tisztelt és elnökké megválasztott De Gaulle-nak is meg kellett tapasztalnia, hogy az akkor szinte korlátlan francia elnöki hatalomnak is vannak demokratikusnak éppen aligha nevezhető korlátai. Amikor élni szeretett volna az írott joggal, hogy a Banque de France-ban felhalmozott és indokolatlanul magas állománynak tekintett dollárhegy egy részét az érvényes nemzetközi szabályok alapján arany váltsa az amerikai jegybanknál, hamarosan találkozott az azóta is vezetőnek tartott szellemi áramlat a fokozatosan koreszmévé fajuló neoliberalizmus kevésbé barátságos formájával, amikor Daniel Cohn-Bendit (legutóbbi időkig az Európai Parlament zöldpárti képviselője) és Rudi Dutcshke és csapata lángba borította Párizst az akkori ,,haladó közvélemény" szimpátiájától övezve.

Több német, konzervatívnak tekintett gazdasági csúcsvezető még rosszabbul járt, mert gazdasági ügyekben eltérően gondolkodtak az akkorra már hivatalossá vált koreszmétől. Jürgen Ponto, a Dresdner Bank elnöke, Hanns Martin Schleyer, az Iparszövetség elnöke és a világnagyság Alfred Herrhausen, a Deutsche Bank elnöke is merénylet áldozata lett. Olaszországban a kereszténydemokrácia nagy öregje, Aldo Moro végezte egy gépkocsi csomagtartójában.

A múlt század '90-es éveinek elejére már nem nagyon volt célszerű politikusnak nemzetérdekű konzervatív programmal előállni, sokkal kifizetődőbb és főként biztonságosabb volt a nemzetközi méreteket öltött deep state stratégiához idomulni, amit akkor már a globalizmus felettébb vonzó hívószavával illettek. Három évtizeden keresztül háttérhatalomról beszélni, főként azt bírálni nem volt célszerű, mert a bíráló gyorsan megkaphatta a mániákus összeesküvéselmélet-terjesztő jelzőt, politikai szerepkörről pedig álmodni sem lehetett.

A történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy a közbeszéd akkor változik igazán hatalmasat, amikor a társadalmakat valami irtózatos nagy megrázkódtatás éri. Garancia természetesen arra soha nincs, hogy az események menete akár ilyen esetekben is a jó irányba fordul, vagy jó kezdet után nem fordul valami torz irányba. Mindkettőből bőven rendelkezünk bőséges tapasztalatokkal az első világháborút követő két évtizedben.

Ma is sokkos állapotba került a Nyugatnak nevezett világ, a biztosnak hitt pénzügyi rendszer szinte egyik napról a másikra romokba dőlt, egzisztenciák millióit magával rántva. Ráadásul, hála éppen az összeesküvőknek és az időközben a világot ellepő kommunikációs forradalomnak, a baj okainak megértése is közelebb került az emberekhez. Ami annak idején Kennedynek az életébe került, De Gaulle pedig elbukott miatta, mára szelíd definícióvá, ugyanakkor szinte közkinccsé lényegült, nagy tömegeket foglalkoztat. Keresik és előbányásszák a deep state, a háttérhatalom rejtett hadállásait és álcázott katonáit. Vannak izgalmas felfedezések, beazonosítások nemzetközi személyiségekről, akik néha bankelnökök, ha kell, EU-főbiztosok, vagy éppen krízisországban ,,szakértő" miniszterelnökök. Egyre gyakrabban kiderül az is, hogy szigorúan semlegesnek hirdetett, jól dotált civil szervezeteknek sem a civilekhez, sem a semlegességhez nincs közük, annál inkább a háttérhatalomhoz. Az adó elől elrejtett milliárdos, eddig büntetlen, de összeférhetetlen üzletek kerülnek napvilágra. Itt-ott a választók is ébredeznek és változásért kiáltanak, vagy éppen okoznak még kilátástalanabb helyzetet tanácstalanságuk örvén.

Örvendetes azonban, hogy találkozunk olyan esetekkel is, amikor a politikusok a választóknak már nem megmondani szeretnék, hogy ők, azaz a választók mit is akarjanak, mi a trendi, hanem megérteni, hogy mit akarnak és aztán annak alapján készíteni programokat. A már régóta nemzetközivé vált háttérhatalom, a deep state fogalom tiltott szellemi táplálék státusból átkerült végre a naponta fogyasztható körbe, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fogyasztói megítélés alá esik. De még így is rengeteg a tisztázandó kérdés. A változó megítélésből már a 2017-es évben is láttunk példákat, ami reményekkel tölthet el bennünket a jövőre nézvést.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Kovács Nóri Karácsonyi koncert 2017.12.14
  2017-12-30 22:54:58, szombat
 
  Kovács Nóri Karácsonyi koncert 2017.12.14


Link
 
 
0 komment , kategória:  ZENE  
Hihetetlen: A TITKOS TUDÁS KÖNYVEI - EGYIPTOMI MÁGIA
  2017-12-30 22:50:21, szombat
 
  A TITKOS TUDÁS KÖNYVEI - EGYIPTOMI MÁGIA (2017.12.29.)


Link


"A titokzatos és sokszor rejtélyes, a maga teljességében mind máig felderítetlen egyiptomi civilizáció misztikus titkos tudása a mai témánk. Vajon tényleg létezett egy felsőbbrendű ismeretanyag, amit az egyiptomi papok megtartottak maguknak és nem engedték, hogy a hétköznapi emberek is megismerhessék azt? Lehetséges, hogy képesek voltak ajtót nyitni a természetfeletti világba, és így mágikus, varázslatos képességekre tettek szert? Szűcs Róbert, Bácsi Boglárka és Dombóvári Gábor együtt erednek az egzotikus titkos és rejtélyek nyomába."A Hihetetlen Magazin korábbi adásai az alábbi linken tekinthetők meg : Link


Daily Motion megtekintés: Link
 
 
0 komment , kategória:  Hihetetlen  
Mihályfalvi János legújabb videói
  2017-12-30 22:44:17, szombat
 
  MAGYARORSZÁG AZ ÉN HAZÁM - KOVÁCS NÓRI - MIHI - 2017


Link


HITVALLÁS - JÓNA BÁLINT - MIHI - 2017


Link


AMIKOR EGY NEMZET A SZÍVÉT KÉRI VISSZA - MIHI - 2017


Link


ÁLMODSZ-E RÓLA - REMÉNYIK S. - SUNYOVSZKY SZ. - MIHI - 2017


Link


SZÁLLJATOK LE - GRYLLUS VILMOS - MIHI - 2017


Link


Mihi eddig megjelent videói a YouTube-on :


LinkMihi honlapjai változatlanul itt elérhetők:
Azonos tartalommal!

http://www.igazsagok-gazsagok.info/

http://magyarigazsag.serverdomain.info/

http://magyarigazsag.serverdomain.li/
 
 
0 komment , kategória:  MIHÁLYFALVI JÁNOS, MIHI  
Ha­tal­mas tö­meg­de­monst­rá­ció Bu­da­pest szí­vé­ben
  2017-12-30 22:24:13, szombat
 
  Nem várt lét­szám­ban áll­tak ki az em­be­rek - el­ső­sor­ban a ku­tya­tar­tók - a békés, pe­tár­da­men­tes szil­vesz­ter mel­lett. Egyre több gazdi félti ked­ven­cét az ér­tel­met­len dur­rog­ta­tás­tól.

Péntek délután csendes demonstrációt tartottak a petárdázás ellen kutyás és nem kutyás emberek.

Ezzel a sétával szerették volna felhívni a szervezők a figyelmet arra, hogy rengeteg embert és nem csak kutyatartókat zavar a szilveszteri durrogtatás. A résztvevők kedvenceik védelmében léptek fel és jelezni kívánták, hogy a gazdik tudnak tenni négylábú barátjuk félelmének csökkentéséért.

A Feneketlen tótól indulva - a Szabadság hídon át haladó csendes, visszafogott demonstráció a Váci utcán haladt egészen a Vigadóig. Itt a kutyával játszó gyerek szobránál mécsesekkel emlékeztek azokra a kutyákra, akik petárdázás áldozatai lettek.

Minden résztvevő kutya aranyszalagot kapott a nyakába, amire a gazdi telefonszámát írták, hogy baj esetén könnyebben hazajuthasson. A rendezvényt a Goldenvet rendelő szervezte, melyhez több magyarországi város is csatlakozott.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Az idei év legvéresebb terrortámadásai
  2017-12-30 22:18:34, szombat
 
  Európát az Iszlám Állam ,,katonái" vették célkeresztbe, ám a legvéresebb terrortámadások Afrikában és a Közel-Keleten történtek. Az al-Kaida, a Boko Haram, a tálibok, az Al-Shabaab és az Iszlám Állam több mint 700 támadást hajtott végre 2017-ben, amelyeknek következtében több mint hatezer ember halt meg.

Az idei évben sem tudott a világ elbújni a különböző terrorszervezetek támadásai elől, ami már Európát is elérte. Az al-Kaida, a Boko Haram, a tálibok, az Al-Shabaab és az Iszlám Állam több mint 700 támadást hajtott végre 2017-ben, amelyeknek következtében több mint hatezren haltak meg.

Míg a menekülteknek és a nagykövetségeknek az Iszlám Állam terrorszervezettől kellett tartaniuk, a Közel-Kelet nagyvárosainak lakói naponta váltak a tálibok könyörtelen robbantásainak áldozataivá. Szomáliában rég nem látott mészárlás zajlott, ami hírforrások szerint több mint félezer halálos áldozatot követelt egyetlen nap alatt. A terroristák az imádkozók felrobbantásától sem riadtak vissza, célpontjaiknak pedig a leglátogatottabb mecseteket választották.

Robbantás a fegyverszünet ellen (Gao, Mali)

2017 január 18.: Öngyilkos merénylő robbanó anyaggal felszerelt gépjárművel behajtott egy katonai táborba Burkina Faso, Mali és Nigéria hármas határa közelében elhelyezkedő Gaóban. A támadásnak több mint hetven halálos áldozata és százhúsz sebesültje volt, a sérültek közül sokan a Mali egységesítéséért folyó háborúban is szolgáltak. A terrorcselekményért az Al-Qaedához köthető Al-Mourabitoun terrorcsoport vállalta a felelőseget.
Több mint hetven áldozata volt január 20-án a Maliban elkövetett öngyilkos merényletnek | Fotó: AFP/STRINGER

Szentélyben robbantó öngyilkos merénylő (Sehwan, Pakisztán)

2017 február 16.: Pakisztán egyik legrégebbi és leggyakrabban látogatott iszlám szentélyében robbantott az Iszlám Állam ,,katonája". Az öngyilkos merényletnek több mint kétszáz sebesültje és hetvenkét halálos áldozata volt, nők és gyerekek is meghaltak. A terrorista - aki a csütörtöki imanap miatt könnyen elbújt a nagy tömegben - mielőtt felrobbantotta magát, még egy gránátot is gurított az emberek közé.
A 13. századi szúfi szentély Sehwan városa Pakisztánban, ahol az Iszlám Állam terrortámadást hajtott végre február 17-én | Fotó: Europress/Shakeel Ahmed

Horror a kabuli katonai kórházban (Kabul, Afganisztán)

2017 március 8.: Az Egyesül Államok nagykövetségéhez közel fekvő katonai kórházat támadott meg az Iszlám Állam. A felfegyverzett terroristák orvosnak öltözve jutottak be a 400 férőhelyes kórházba, ahol először gránátokat, majd lőfegyvereket használtak. Az Iszlám Állam állítása szerint merénylőik több mint száz, hivatalos források szerint ötven ember öltek meg, és harmincegy ember megsebesült.

Öt napon belül két támadás, négy robbantás a szíriai fővárosban (Damaszkusz, Szíria)

2017 március 11. és 15.: Az első támadás március 11-én történt egy buszállomás közelében, ahol síita zarándokok szálltak át. Szemtanúk szerint két öngyilkos merénylő robbantott nagyjából 10 perccel egymást követően. A robbantásoknak legalább negyven halálos áldozata és százhúsz sebesültje volt. A második kettős merénylet március 15-én történt. Elsőként a helyi törvényszéket támadták meg, a robbanószerkezet a támadó akkor hozta működésbe az épület előtt, mielőtt a helyi rendőrök a belépés előtt megmotozták volna. A második robbantás még aznap, fél órán belül történt a törvényszékhez közeli egyik étteremben. A támadásban harmincegy ember halt meg, és több mint százan megsebesültek. Az első támadásért az al-Kaida szíriai sejtje, a másodikért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.
Damaszkuszban március 11-én két pokolgép robbant az óvárosban. Az áldozatok többsége iraki síita zarándok volt | Fotó: MTI/EPA/SANA

A támadássorozatban legalább hetvenegy ember halt meg, és több mint kétszázan megsebesültek. Ahmed al-Sayyid magas rangú szír állami tisztségviselő nyilatkozata szerint ez egy szégyenteljes támadás volt, hiszen akik a törvényszék felé tartottak, az igazságszolgáltatás működéséért felelős ártatlan emberek voltak. Az ENSZ szíriai követe a támadások után újfent sürgetni kezdte a polgárháborút lezáró béketárgyalások megkezdését.
Az Igazság Palotája nevű damaszkuszi épület előcsarnokában március 15-én robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő | Fotó MTI/EPA/Juszef Badaui

A halál útján egy buszkonvojjal (Aleppo, Szíria)

2017 április 15.: Pokolgép robbant egy gyerekeknek chipset áruló autóba rejtve sérült menekülteket szállító autóbuszkonvoj mellett. A halálos áldozatok száma százhuszonhat, a robbantásban további ötven ember megsebesült. A támadást hivatalosan egyik ismert terrorszervezet sem vállalta magára, de a helyszín és a síita célpont választása alapján sokan az Iszlám Államot vádolják.
Pokolgépes támadás érte az Aleppóból buszokon kimenekített, főként sérült szíriai menekülteket április 15-én | Fotó: Europress/AFP/Omar haj kadour

Tálib támadás egy katonai bázis ellen (Mazar-i-Sharif, Afganisztán)

2017 április 21.: Gépfegyverekkel, gránátokkal és testre erősített robbanószerekkel jól felszerelt tálib merénylők törtek be egy afgán katonai bázisra. A tíz fegyveres hamis igazolványokkal, sebesültszállítás mögé rejtőzve, két járművel hajtott be, a kocsikat fegyverekkel töltötték meg. A támadás fő célpontja a bázis étkezdéje és a mecsete volt. Miután a merénylők nekikezdtek a mészárlásnak, tűzharc alakult ki, ami pár óráig tartott. Hivatalos források szerint a merényletnek több mit kétszázötven halottja volt, míg az afgán tálibok szerint legalább ötszáz embert öltek vagy sebesítettek meg a támadás alatt.

Súlyos robbantás a diplomáciai negyedben (Kabul, Afganisztán)

május 31.: Egy szennyvízszállítónak álcázott, teherautóba szerelt pokolgéppel robbantott az ISIS merénylője Kabulban, közel a német nagykövetséghez. A több mint százötven halálos áldozatot és több száz sebesültet követelő merénylet csúcsidőben, pár nappal a ramadán kezdete előtt, történt. Szemtanúk szerint több autó ragadt az utakon, ahogy a sebesültek és iskolások pánikszerűen menekülni kezdtek a biztonságot nyújtó ellenőrző pontok felé. Az eset kapcsán az afgán elnök, Ashraf Ghani is felszólalt. Elmondta, hogy a terroristákat a szent hónap, a ramadán sem tántorítja el, hogy ártatlan embereket öljenek.
Kabuli rendőrök érkeznek a robbantás helyszínére, az afgán főváros diplomáciai negyedébe | Fotó: AFP/Shah Marai

Robbanás Szomália fővárosának közepén (Mogadishu, Szomália)

2017 október 14.:Az al-Shabab iszlamista csoport teherautóba rejtett katonai és házi készítésű robbanószerkezete lépett működésbe Mogadishu központjában, egy olajszállító mellett. A környéken található a Szomáliai Nemzeti Egyetem, annak diákszállója, valamint a szomáliai külügyminisztérium épülete és több hotel is megrongálódott. A detonáció következtében több mint ötszáz ember életét vesztette, hatvanketten eltűntek, és legalább háromszázan megsebesültek. A merénylet után rengetegen a törmelékek között keresték szeretteiket.
A pusztítás nyomai a Safari szállodánál, Mogadishu Hodan körzetében, ahol teherautóba rejtett pokolgép robbant | Fotó: MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame

Robbantás egy mecsetnél (Bir-el-Abed, Egyiptom)

2017 november 24.: A Sínai-félszigeten, a pénteki ima utáni tömeget vette célkeresztjébe az ISIS. Először a mecsetben telepített robbanószerkezeteket élesítették, utána a menekülő túlélőkre nyitottak tüzet. A majd húsz percig tartó tömeges kivégzés közben az elkövetők többször dicsőítették Allahot, és a hitetlenek elpusztítását hirdették, majd négy terepjáróval elmenekültek. A merénylet háromszáz halálos áldozata közül majdnem harminc gyerek volt, és több mint százhúsz gyermek megsebesült.
A kairói terrortámadás áldozatainak cipői a Sínai-félsziget Rawda mecsete mellett a november 24-én elkövetett öngyilkos merénylet helyszínén | Fotó: Europress/AFP


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
A migráció volt 2017 legfontosabb kérdése
  2017-12-30 22:01:06, szombat
 
  Sötét képet festettek 2017-ről még az év elején az Európai Unióban. Akkor ugyanis úgy vélték Brüsszelben, hogy 2017 lehet az az év, amikor szétesik az Európai Unió a megosztó kérdések miatt, mint a migráció, a Brexit vagy az eurozóna kérdése. Egy friss felmérés szerint az európaiak szerint a migráció a legfontosabb kérdés jelenleg az unióban.

Már az év elején arra számított mindenki, hogy a migrációs ügyek elviszik majd az idő jelentős részét az Európai Unióban. Emellett az eurozóna kérdése, a lengyel ügyek, illetve a Brexit is terítéken voltak az unióban, nem beszélve arról, hogy arra senki sem számított, hogy az az EP határozatot fogad el Magyarországgal szemben.

Választási szuperév van mögöttünk, ráadásul olyan országokban tartottak parlamenti választásokat, melyek az unió alapító országai közé tartoznak, így Hollandia, Franciaország, majd Németország.

Ezekben a választásokban az volt a közös, hogy lényegében mindegyik országban megerősödtek az euroszkeptikus politikai pártok - sok helyen attól tartottak, hogy ezek a pártok akár győzedelmeskedhetnek, hiszen már választási kampányukban is azt hangoztatták, hogy egy esetleges győzelem esetén kivezetik az országukat az Európai Unióból.

Egy friss Eurobarométer felmérésben azt kérdezték meg európaiaktól, mit tartanak legfontosabb kérdésnek jelenleg.

A válaszadók az első helyre a migrációt tették; a második helyen a terrorizmus állt, a harmadik helyre került Európa gazdasági helyzete, a negyedik helyen az államháztartások helyzete áll. A sorban ezután a munkanélküliség, a klímaváltozás, majd a bűnözés következett.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
     1/17 oldal   Bejegyzések száma: 161 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 1494 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1027
  • e Hét: 7508
  • e Hónap: 37472
  • e Év: 2065680
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.