Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Vége a válságnak
  2017-12-31 22:09:03, vasárnap
 
  Ez egyértelműen kiderült. Még be sem sötétedett, de már elkezdődött, és percről percre erősödik. Az ég csillagos lenne, de már most összefüggő füstfelhő takarja el a holdat is. A fényjelenségekkel nem is lenne bajom, de minek ekkora hangzavar hozzá? A lefekvést fontolgattam, aludni egyedül is tudok, amikor ágyúval kezdtek el lőni az épületünk mellett közvetlenül. Az autóriasztók bekapcsoltak. Persze, hogy az ablakban lógtam egyből, de azonnal vissza is húzódtam, mert a következő mondat hangzott el az egyik alattam lévő ablakból:
- Most már a farkadat is gyújtsd meg!
Mi lesz itt éjfélkor?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utolsó vasárnap
  2017-12-31 08:28:39, vasárnap
 
  Kialvatlanul, égő szemekkel és enyhe fejfájással estem ki az ágyból. Az ajtó alatt beszűrődő fény felé navigáltam. Pár lépés a fürdőszobáig, de ebben a néhány másodpercben megrohantak az éjszaka álmainak emlékei. Nyomasztó, zavaros álmok, némi szexualitással spékelve. Csak épp ezekben nem voltam még statiszta sem. Na szép, már a tudatalattim sem támogat. Munkahely, volt barátnő(k). Gatya ég, de átlagos ember vagyok. Önbizalomerősítőként az emberre helyezem gyorsan a hangsúlyt. Ezeken gondolkozva ülök a klotyón. Tudom, hogy nem férfias egy férfinak ülve pisilni, de ilyen kómásan a felkelés pillanatát követően roppant kényelmes és biztonságos. Kényelmes, mert ülve könnyebb aludni és biztonságos, mert állva célozni kell, és ha nem sikerül, akkor lehet takarítani. Takarítani meg takarítson a takarítónő esetleg egy nő, látható, hogy rugalmas vagyok ezen a téren is. Egyébként is sajnálom megszentségteleníteni a WC csészét, ugyanis kisikáltam, most csillog-villog, mint a zsebkendőt megfázáskor (Bonc Géza). Némi hideg víz magához térít. A zombisebességből nekem mindegy sebességre kapcsolva visszabotorkálok a szobába. Fényt csinálok, van egy ilyen isteni képességem. A redőnyt felhúzva elém tárul a rémisztő valóság - esik az eső. Hogy fogok így az utcán szilveszterezni? Sehogy, mert nem szoktam. De legalább megoldódott, hogy miért aludtam rosszul. Az ember mindig igyekszik valamilyen magyarázatot találni az őt érő bajokra, így könnyebb elviselni. Például: azért halunk meg, mert túl nagy lánggal égettük az élet lángját, ha eloltottuk volna időnként (vagy végleg), akkor mennyivel tovább is élhetnénk. Ugye? Mérhetetlen bölcsesség száll meg miközben bámulok ki az ablakon. Szemem elkerekedik ahogy visszatérek a valóságba. Kinn a fák lomba borultak, az égen madarak szárnyalnak. Ó, az enyhe idő életet varázsolt az év utolsó napjára? Aha. A fák ágain tömegével burjánzik az életüket elszívó fagyöngy. A levegőben pedig a halál hírnökeinek unokatestvérei keringenek. Az egyik varjú csőrében kenyérdarab. Ez most jó ómen? Vasárnap van, az utolsó, de ez nem lesz egy szomorú vasárnap, mert basszus, még egy erkélyem sincs. Ma pedig dolgozom, helyesbítek, ma be kell mennem a munkahelyre. Ó, minő borzalom csak leírni is eme szót, változást sürget a szükség. Bent a hűtőben vár ránk egy üveg pezsgő. A pezsgő veszélyes anyag. Üvegből vagy női cipőből a legjobb inni. Úgy lehet lábgombát kapni? Az üveg pezsgőre mások is szemet vetettek, érkezésüket bejelentve. Hát nem! Az a mienk, illetve a munkahelyé, de az most részletkérdés, illetve ugyanaz. Én egyébként is utálom a pezsgőt, de ha hoznak megfelelő, alku tárgyát képezhető akármit, én támogathatom eme munkahelyi torokfertőtlenítést. Dolgozni viszont nem fogok, mert ez az utolsó vasárnap.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isten mindent lát és hal(l)
  2017-12-28 10:52:11, csütörtök
 
  Ha ez így van - s ki vagyok én, hogy ebben kételkedjem? - , akkor nincs az a bíróság, még Magyarországon sem, ami el ne ítélné bűnrészességért. Súlyosbító tény, hogy mindezt bűnszövetkezetben követi el.
Egy pillanat, most mondják, hogy vannak, akik felettünk állnak, ülnek, sőt lebzselnek. Így már mindent értek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megoldás a magányra II.
  2017-12-27 23:23:27, szerda
 
  Akinek nem jött be a skizofrénia (pedig mennyivel könnyebb úgy sakkozni "egyedül") annak más megoldást kell keresni. Kösse le magát. Vigyázzunk az igekötőkkel! Gyermekkori játszópajtásom apja vagy épp keresztapám (apám unokatestvérének a férje, tehát nem vérrokon, ezt csak azért mondom, hogy ne csökkenjen tovább leendő gyermekeim anyjának a megtalálásának az esélye). Tehát mivel kössük, illetve tereljük el gondolatainkat a magányról? De mielőtt egy kiváló ötlettel előállnék a lélekvándorlásról jutott eszembe valami. Joggal vetheti fel az a hitetlen egyén, hogy mi értelme is van a lélekvándorlásnak, ha úgysem emlékszünk korábbi életünkre. Mivel a témában én se vagyok különösebben otthon, így egyéni teóriát állítottam fel, így nem kell utána olvasni a dolgoknak. Tehát mi, azaz a pusztulásra ítélt anyagi testünk, benne azzal a (jó esetben) barázdált szervünkkel, nem emlékszünk korábbi életünkre, de a lelkünk, ami nem pusztul el testünkkel, az igenis emlékszik. Tehát ne legyünk önzők, gondoljunk a halhatatlan lélekre (lehetőleg a magunkéra (ennyi önzés ez esetben megengedhető), és éljünk szép, erkölcsös, engedelmes életet. Hogy mi az erkölcsös, azt megmondja nekünk a földrajzilag illetékes helyi egyház. Engedelmességgel pedig a mindenkori hatalmat bitorló, akarom mondani gyakorló kormányzatnak tartozunk. Ha így teszünk, ne lepődjünk meg, hogy kapunk egy köszönő képeslapot egy ismeretlen személytől - a későbbi lelkünk küldte. Most ne mélyedjünk el ennek az elvileg lehetetlenségének taglalásába. Nem értjük, nem érthetjük, fogadjuk el és kész. De most vissza a magányhoz. De miket is beszélek, nem vagyunk magányosak (nem hát, ezt mondjuk mi is, csak nem figyelsz ránk). Én speciel újból belevetettem magam a családfakutatásba. Végtelen mennyiségű időt és türelmet igényel, rögtön megfeledkezel a magányról. A szekrényből pedig kipotyognak a csontvázak. Újabb és újabb rekordok születnek: eddig volt már egy 14 évesen férjhez adott ősanyám, egy másik pár hónappal még el is maradt ettől a kortól. Azt hittem, hogy ezt már nem lehet alul múlni. De. 1722 szeptemberében született meg Virág Anna nevű ősöm, 1734 februárjának végén férjhez is adták. Egy évre már túl volt az első szülésén. Majd negyven évesen be is fejezte földi pályafutását. Sietett valahova. Nem, nem volt kisebbségi, történetesen nemesi ivadék volt, egészségére, sokra ment vele.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megoldás a magányra
  2017-12-25 08:58:10, hétfő
 
  Ha magányos vagy az ünnepek alatt, akkor válaszd a skizofréniát. Nem, ez túl rémisztő és egyébként is érthetetlen szó, a hangokra figyeljünk. A vallási ünnepek alatt azonban vigyázzunk, ne essünk abba a téveszmébe, hogy a hangok egy földöntúli, netalán egy isteni entitástól erednének. Annak azért nagyon kicsi az esélye, hogy pont a te jelentéktelen személyedet szólítaná meg egy isteni hang. A hangokra figyeljünk, ne is próbáljuk elhessegetni őket, de legyünk igényesek, akárkivel ne álljunk szóba.
- Hé, te csak ne válogass, örülj, hogy itt vagyunk neked! S már most mondom, hogy az ünnepek után is maradunk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérdés kérdés hátán
  2017-12-24 19:54:48, vasárnap
 
  Azért szenteste, mert este született Jézus? Esetleg valaki tudja, hogy mikor született pontosan, már óra percre, mert akkor már készülhet is a horoszkópja. Vagy van is horoszkópja? Á, túl sok kérdés. Csoda-e, hogy kételyek között élünk? Már megint.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vallás összeköt
  2017-12-24 10:50:25, vasárnap
 
  A rádió reggel közölte a nagy hírt, a keresztény világ ma ünnepli Jézus születését. Valaki szóljon már az ortodox (görögkeleti) keresztényeknek is.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Panelsors
  2017-12-21 14:01:31, csütörtök
 
  Kiszedtem a salakot a kazánból. Kimentem és aprítottam fát a begyújtáshoz, majd bevittem két vödör szenet is. Nem gyulladt be elsőre, talán nem jól raktam be a fát a szén alá, de azután lángra kapott és vígan pattogott a tűz. A kazán halkan duruzsolt.
Ez mind benne volt abban a mozdulatban, amikor eltekertem a radiátoron a szelepet vagy mit. Elkezdtem pénzt termelni a távhőszolgáltatónak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dráma
  2017-12-19 20:17:46, kedd
 
  Kicsi lelkem megroggyant ma - megint. Tudtam én, hogy a mai (főleg) és a holnapi napot kellene csak túlélnem, és azután már minden rendben lesz. Megéreztem a bajt. Már a nap elején is összecsaptak az indulatok. Majd kora délután az alkohol és az elfojtott sérelmek fizikai leszámoláshoz vezettek. Csúnyán szétrepedt szemöldök, talán némi agyrázkódással megspékelve. Volt vér, betadine, összecsukló test. Na jó, én vért nem láttam, de betadine majd nem ugyanolyan volt a padlón. Nem kérem, nem engem vertek, és nem is én püföltem el valakit, viszont felhasználhattam nagy, egészségügyben szerzett tapasztalatomat, és felrakhattam egy ragtapaszt. Végre Green doktor lehettem a Vészhelyzetből. Ami másra bajt hozott nekem még jól is jött - gondoltam én akkor - , hiszen a némasági fogadalmát megszegve a Szent hozzám fordult segítségért (a Szent velem szemben fogadott némaságot). Halleluja, gondoltam, a nap végére még a kéz a kézben megyünk haza. Estére érkezett némi szentelt víz is, és Szentünk szája megeredt. Én hithű ateistaként elutasítottam a megszentelt vizet. Tudom egy üstben fogom végezni - melegvíz problémája megoldva örökre, a fűtésről már nem is beszélve. Szentünk szentül hitte a szedres szenteltvíz erejét - hatása nem is maradt el. Melegség járta át testünk, az övét a szedres szenteltvíz, az enyémet a boldogság, hiszen jókedv szállta meg a termet. Személyesen nyújtottam át Morgó néni ajándékát néki, pedig az ablakban jobban mutatott, de ő ragaszkodott hozzá. Most már foghíjas az ablak, és hézagos lett a boldogság is, mert a szeder ereje armageddonként csapott le rám.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megfakult szerelem - ez most rasszista vagy nem?
  2017-12-18 10:03:02, hétfő
 
  "Mellesleg hadd említsem meg itt azt a véleményemet, hogy az embernek a fehér bőrszín nem természetes, hanem természettől fogva fekete vagy barna bőre van, mint ősapáinknak, a hinduknak; hogy ennek következtében fehér ember sohasem támadt a természet öléből, és ennélfogva fehér faj nincsen, akármennyire beszélnek is róla, hanem minden fehér ember megfakult ember."
Arthur Schopenhauer; A szerelem metafizikája
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 139 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 42
  • e Hét: 42
  • e Hónap: 635
  • e Év: 635
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.