Belépés
bossi.blog.xfree.hu
Kút fejemből születtek ezek az írások. Mottóm: "Vedd a kezedbe ezt a könyvet, ha elolvasod, meglásd, hogy a lelked mennyivel lesz könnyebb." ... Bossányi Kálmán Miklós
1954.10.09
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Kilenc perc
  2017-02-28 15:11:02, kedd
 
 
Csak, kilenc perc.
Ennyi az út.
Csak kilenc perc.
Óránként?
Igen.
Egész nap.
Az sok.
Sok, de vállalom, ez a feladatom.
Meg kell tennem, ki kell mennem,
kilenc percre.
Hóban, esőben, viharban, napsütésben
ki kell mennem, kilenc percre.

Boldogság, ha jön Valaki.
Akkor nem kell kimenni.
Itt, kell maradni, hisz a kapu nyitva.
Különben egész nap zárva.

Ennyi az út, ennyi a séta.
Néha, fájdalmas, erőltető, és nehéz,
de meg kell tenni, mert figyelnek.
Ezer szemmel néznek.
 
 
0 komment , kategória:  Kavalkád 2017  
Elfeledte
  2017-02-18 19:08:03, szombat
 
  Mára már elfeledte, hogy teste vonaglót
Kedvese testén.
Bizony, azon a csendes tengerparti estén.
Hisz, a Hold fényesen világított.
Akkor még a tenger sem háborgót.
Csendes volt, és kíváncsi,
mert egy gyönyörű női testet látott.
Mikor befejezték az együttlétet a tenger
hullámokat alkotott, és dühbe gurult.
Mert nem látta a gyönyörű női testet.

Ma, már lassan eljönnek ezek a képet
mikor Kedvesével átbeszélik az egészet.
Bizony szépek ezek az emlékek.
 
 
0 komment , kategória:  Kavalkád 2017  
Téli séta
  2017-02-16 18:22:09, csütörtök
 
 
Erdőben sétálva, gondol a tavaszra.
Tapossa a havat, hideg szél fúj.
Lelkében Kegyed melegséged érezz.
Szerelmes, és boldog.
Fák lombjai közt, fény áramlik az útra.
Fény felé figyel, és követi.

Teste meleggel telítődik, ahogy lép
Erdő szélén egy Vadászkunyhó.
Már látja, füsttől a kéménye.
Ablakban gyertyalángja fénye szűrődik ki.
Szíve hevesebben dobog, lépéseket szaporázza.

Ahogy belép, szeretőkezek ölelnek át.
Forró csókkal viszonozza, hagyja szerelme kezét a testén.
Hogy melegítse, majd testén az utat bejárja,
lassan mennek át egy csodás éjszakába.
 
 
0 komment , kategória:  Gabi  
ifjú Gróf élete
  2017-02-16 16:17:56, csütörtök
 
 
23. fejezet.

Ígéret.

Reggel, mikor felkelt, Emese segítette felöltözni. Azonnal a székbe ült, és avval ment a Kúriában minden hova. Tetszett, hogy már nem kell mankóznia. Azért fél szemmel figyelte Emesét. Lépcsőnél el kellett a segítség. Lement, János műhelyébe, és megköszönte a remek munkát.

- Maga, János tényleg ügyes kezű ember, ahogy a fiam mondta.
- Köszönöm Gróf úr, igyekszem jó munkát csinálni, ahogy a Fiatal úr elvárja tőlem. - felelte János.
- Maguk, magyarok leleményesek, és ügyesek. - tette hozzá Eugén.

János fejbólintással fogadta a dicsérő szavakat.
Gróf kerekesszékkel távozott a műhelyből. Tette a köröket az udvaron, éppen arra sétáltak Hölgyek is.

- Mi szólnak hozzá Hölgyek? - tette fel a kérdést, leányának, és Emesének.
- Nagyon ügyes ez, az ember, hogy rajz után ilyen csodát alkotott, amivel Ön kedves Eugén egyedül is tud már úgymond menni. - tette hozzá a magyar lány.
- Igen, így igaz, ahogy Emese mondja.
- Felhívom Édesapa figyelmét arra, hogy a szék gyorsabb, mint jelenlegi mankói. Csak vigyázzon, hogy baleset ne érje! Kérem, Édesapánk ezt itt ígérje meg nekünk.

Másnap reggel a szokottnál is korábban kelt Eugén, már nagyon izgatott volt. János reggel nyolc órára ott volt az ajtónál, és a kerekesszéken azokat a változásokat csinálta, amit a Gróf kért. A megállást egy karral lehetett megoldani, evvel a karral fékezte a széket. Most már jobb volt. Miután tett egy tiszteletkört a Kúria udvarán. Eugén utasította a lovászfiút, hogy nyissa ki a Kúria kapuját, mert kint is kipróbálná, hogy hogyan működik.
Fiú kinyitja a kaput, és Eugén szép csendesen kigurul a Kúria elé. Már a fasornál jár, közben elered az eső. Az udvaron lévő társaság észrevette, hogy nyitva a kapu, és a Gróf kint van. Emese elment esernyőkért, a gyermekek beszaladtak a boltív alá, és onnét kiabáltak a Gróf után.
Édesapánk, esik az eső, azonnal forduljon vissza! Érti!
Látták, hogy nem használ a szép szó, kifogták a lovakat, és Eugén után galoppoztak. Messziről látták, hogy a kerekesszék az ázott földes talajon felborult, a Gróf kiesik a kerekesszékből, és mellette fekszik. Eugén abba a kőbe vágta be a fejét, amibe Erzsébet.
Kisvártatva, futva megérkezett a lovászfiú, Emese, Bódog, és János. Emese sírt, lovászfiú, és János lehajtott fejjel nézte a halottat. Testvérek egymást átölelve hullatták a könnyeiket.

- Pedig, Édesapa megígérte, hogy vigyázz magára. - mondta sírás közbe Karola.
- Igen, húgom ezt mondta, de Édesanyánk után ment. - válaszolta, szintén sírva Joachim.
Joachim felemeli Édesapja testét, és visszaviszi a Kúriába. Orvos megnézte, megállapította, hogy már nem lehet vissza hozni az életbe.
Testvérek az idős Grófot Erzsébet mellé helyezték örök nyugalomra.
Temetés után Emese még maradt a Kúriában. De a két nő között a viszály ki élesedet. Ennek Jochaim vetett véget a bejelentésével.

- Drága húgom, úgy gondolom, hogy már e csinos leányt megismertem, és ezennel arra az elhatározásra jutottam, hogy elveszem feleségül Emesét. Jóváhagyásodat kérem erre.
- Drága, bátyám tőlem ezt NE várd! Nem hagyom jóvá a házasságodat.
- Nem, baj, akkor is elveszem.
- Ahogy jónak látod, én visszamegyek Szegedre tanítani, osztályomat végig viszem, és átadom az ottani barátnőmnek, majd jelenkezet a zárdába, apáca leszek ezek után.
- Emese, ezek után hozzám jön feleségül? Nem megyek vissza Olaszországba, itt maradok, és itt nyitok, Jánossal, és Bódoggal egy műhelyt, ahol folytatom a hajók tervezését, és gyártását, majd a kerekesszék gyártását is.
- Fiatalúr! Bocsánat, Grófom, igent mondok a kérésére.

Karola, másnap már elutazott Szegedre. Joachim, elkezdte a készülődést az esküvőre. Ő, sem tartotta be a gyászévet. Apja vére folyt benne.- v é g e -
 
 
0 komment , kategória:   Ifjú Gróf élete  
18.
  2017-02-10 20:17:27, péntek
 
  Egy tanulságos történet.


- Gyere! Gyere! - hívtam barátomat.
- Vigyek mindent!
- Igen, most van mesélni valóm, és ezt rögzíteni kell, mert tanulságos.
- Itt vagyok, és már is lehet kezdeni.

E történet, a múltban kezdődik. Már említettem, hogy a hang száll rákom után teljesen más pályát kellett választani. Egy Közlekedési Vállalatnál lettem Személy - és vagyonőr. Eleinte a Közlekedési Vállalat alkalmazott Minket a társaimmal együtt. Első Vagyonőri Főnők nem sokáig volt velünk, mert leváltotta egy másik Ember. Miután megismertük egymást, és megbíztunk egymásban, teljesen jól ment a munka. 1995-öt írunk. Segítettünk egymáson, és a szakmai felmérésen látta, hogy nem egy ,,buta" biztonsági őrrel találkozik nap, mint nap, hanem egy lelkiismeretes, odafigyelő, és a szakmát könnyen elsajátító biztonsági őrrel van kapcsolata.
Kb. úgy 1997-ben, ha jól emlékszem, akkor leváltunk a Közlekedési Vállalattól, és át vett Minket egy teljesen más csoport. {Cégeget, csoportnak nevezem a továbbiakban.} Egy jó menő, teljesen korrekt a vagyonőreit képviselő csoport. Nem is volt semmi baj, minden flottul ment. Az erősebb kutya révén egyszer a jó menő csoport átadott Minket egy másik csoportnak, akit még nem ismertünk. Ehhez hozzá tartozik, hogy belejátszott, amit nem igen szeretek megemlíteni a politika.

No, de az új csoport a második Főnőknek egy teljesen ismeretlen területet adott. Mert ott nagy bajok voltak, mint később kiderült. {Második Főnökömet MF- fel fogom jelezni.}
Még mindig a Közlekedési Vállalatnál vagyok. Lakhelyemtől 20 perc járásra. Tehát nem kellet vennem Közlekedési bérletet. De, mivel rég óta tagja voltam a Közlekedési Vállalatnak, így a Családom, és én kaptunk Pest megyére, majd Országos bérletet.

Folytatom, tehát a MF megkapta az területet, és kért, hogy menjek el oda dolgozni, mert egy megbízható Emberre van szüksége. Már 2007 - et írunk. Megkapta e év Január 1- én. Március elejétől kért, hogy menjek át. Mindent megszervez, csak menjek át. Többször is kint voltam az új munkahelyen, de nem tetszett, a környezet, és a körülmények. Hozzá tartozik, hogy már kellet venni BKK bérletet. Eleinte a Közlekedési Vállalat bérletével mentem be a Városba, majd három megállót kellet utazni a másik bérlettel. E cég a lakhelyemtől 10 km - re volt. Felmértem, és nemet mondtam a kérésre. Kereken egy hónapig könyörgőt a MF, hogy váltsak.
Mondtam, hogy nem. Erre e szép használta, hogy ,,segíts, légy szíves". Hozzá tette, csak addig, míg be nem állunk. Erre igent mondtam, segítek, mert Barátom vagy.

Eljöttem a KV- tól {Közlekedési Vállalat} 360 FT órabérrel egy Italtermelő Vállalathoz 420 - Ft óra bérrel vettek fel. Természetesen nem az ,,Anya" vállalathoz, hanem egy Vállalkozáshoz, ami a Vállalatot őrzi. nem is volt semmi gond az együtt működésünkkel az MF - fel, tényleg, minden simán ment, és gördülékenyen. Jó párszor el akartam menni, de meggyőzött, hogy nincs értelme, mert itt már ismernek, megismertem mindent az itteni dolgozókat, jó a kapcsolat, és a másik helyen új lennék, ahol minden kezdődne, előröl Rendben. Maradtam. Egyszer kilépte, mert a KV -nál ahol voltam elhunyt egy volt kollégám, és olyan magas bért mondtak, hogy ha elvállalom a munkát, hogy eszményi volt a 420 - Ft bérhez képest. Elmentem, megpróbáltam, de az ottani Vezetővel nem tudtam megegyezni, és kiléptetett. Visszamentem, és megkerestem a Barátomat. Kis idő múltával, közölte, hogy az ottani kis Vezető vissza vesz. Ami, később kitudatott, hogy velem kivételezett. Akkor, még nem jöttem rá semmire. Újból az Italtermelő Vállalatnál vagyok, mint biztonsági őr. Nem is volt semmi baj, együtt működésünk is továbbiakban jó volt. Teletek az évek, és a MF elment nyugállományba. Természetesen az ottani kis Vezetőt továbbra is segítettem.
Nos, már lehetett érezni a változásokat. Átfordult, már nem annyira segítette a dolgozóit, hanem a másik oldalra állt, legalább is úgy éreztük.

- Nem akarlak fárasztani a történettel, rövidebbre fogom az eseményeket.
- Jó, és köszönöm.

Italtermelő Vállalatnál az egyik Vezető minden év végén megköszönte az eddigi közreműködésünket, és további együtt működést kívánt nekünk. Nem, is volt addig semmi baj. Egy fiatal Vezető megengedte, hogy tegezzem, ami nagy becs egy biztonsági őrnek, no, most a másik Vezető is megengedte, hogy tegezzem, kissé fura helyzet volt, hogy nem uramnak, hanem a keresztnevén szólítom, de ha egyszer megengedi, és nem szól, hogy NE, akkor miért is nem lehet.
Most jön a fordulat, a dupla csavar.

Eljött az év vége, és a vezető ismét megköszönte az együttműködésünket, és a továbbiakban is szeretne velünk dolgozni. Ekkor, mertem egy olyat tenni, hogy tájékoztattam, hogy ha lehet, magasabb órabérét szeretnénk itt dolgozni. Meg is említettem az összeget.
{Tájékoztattam, hogy mióta itt vagyok 420 - 460 Ft órabérünk van, szeretnénk egy komolyabb összeget kérni tőletek. Meghallgatott, és közölte, hogy természetesen rajta vannak, a kívánt órabér meglegyen. Itt kavartam fel az álló vizet. Kihagytam két lépcsőfokot. Mert tavaly nyár óta feszültség volt a kollégáim között. Bementem a kis Vezetőhöz, és tájékoztattam a helyzetről. Azt, a választ kaptam, hogy sajnos nem tud mit csinálni.}

Szóltak - üzenték, hogy fejezzem be a tegeződést az előbb említett Vezetőkkel. Nem tettem, mert megengedték, és ez, sem tetszett.

Erre léptem meg az előbb említett dolgot. Kollégáim mondták, hogy bátor vagyok, hogy a Fejhez megyek kérni. Állóvíz, hirtelen tengerré változott.
Megkaptuk az órabért, amit kértünk, jó nem teljes összegben, de már az órabérünk nem 4 - gyel kezdődik, hanem 5 - tel.

Na, most jövök én képbe, mivel ez az év, és 183 napom van a megérdemelt nyugdíjig, így a törzs telephelytől, ahol 2007 ápr. 18 - óta voltam, áthelyeztek egy másik telephelyre. Felajánlották, elfogadtam, mert bárhová adtam be az Önéletrajzomat, nem fogadták el.
Visszatérve, átmentem, csinálom. Ott az a helyzet, hogy hét közben akkor kell körbe járni a telephelyet, mikor bezárom a főkaput. Óránként. Hétvégeken, pedig minden órában. Fárasztó, de nincs mit tennem.

Felhívtam a kis Vezetőt, hogy engedje meg, hogy ne óránként, hanem két óránként menjek körbe a telephelyen. Egészségi állapotomra hivatkozva. Választ megkaptam, hogy NEM. Ennyi a segítség részéről, pedig mindig azon voltam, hogy ha kellet neki is segítsek, és meg is tettem.

Barátom, aki eddig segített, most háttérbe vonult, és már nem segít. Nem állt ki mellettem, hogy ez az Ember ide kell továbbra is.
Ennyi a ,,segítség", én neki megtettem, de most nem éreztem ezt most tőle. Kérdem én, mi van, ha kiáll mellettem? Mennem kellett volna, ha maradok? Vagy, olyan helyzetbe hoztak volna, hogy nem tudtam volna elviselni, és kilépek. Nem tudom, de így ismeri meg az Ember a barátját. Most kerül. nem jön felém. Eddig minden nap beszélgettünk mindenről.
Jutalmam: Magasabb órabér, ami 5 -tel kezdődik, új rosszabb telephely.

Ehhez még hozzá kell, hogy mióta itt vagyok, lassan tíz éve, számos alvállalkozó volt.

Ehhez hozzá tartozik, hogy a Családom is mondta, hogy nem kellett volna megtennem. De könyörgöm szégyen 2017 - ben 4 számmal kezdődő órabér.

- Hát, ezt szerettem volna röviden elmesélni.
- Elég volt jegyzetelnem, a rövidséget.
- Köszi, legközelebb.
- Úgy legyen.
 
 
0 komment , kategória:  Riport, Önmagammal   
Beszűrődő fény.
  2017-02-10 16:37:25, péntek
 
  Beszűrődő fény.
Fény aljában egy leány látszik.
Összegörnyedve,
Haj arcát eltakarja,
Keze teste előtt.

Fél.
Fél a Világtól.
Fél az Emberektől.
Fél a léttől.
Fél Mindenkitől.
 
 
0 komment , kategória:  Ruth  
Híd a folyó felett
  2017-02-10 16:26:18, péntek
 
 
Este fényben úszik a híd, és a Város.
Ki van világítva minden.
Hídon ezer lámpák adják a fényt.
Világító ablakok mutatják meg, hogy
Nagyváros házaiban laknak.
Folyón egy kis bárhajó, úgy ringatózik
ahogy a hullámok játszanak vele.
Kis fák, még a távolból lombjukkal mutatják,
hogy érdemes volt elültetni őket.
Megnőttek, lombosodnak.
Madárkáknak helyet adnak a nyüzsgő Várospartján.
 
 
0 komment , kategória:  Ruth  
Teraszon. - részlet -
  2017-02-10 16:05:00, péntek
 
  Szobát üvegfalánál állsz.
Tested félig kitakarva.
Megfürödtél.
Fentről nézet a nyüzsgő Várost.
Este van.
Törülköződ, majdnem teljesen lecsúszva,
félig takar.
Hosszú fekete hajadat előre tetted,
így a vállad kitakarva.
Képzeletbeli korlátod fogod.
Csigolyád, és a popsid felett két kis mélyedés
mutatja meg, hogy csinos Nővel vagy.
Szép alakodat, nem takartad.

Gyönyörű vagy.
Este van.
Nyüzsgő Városban a lámpák világítanak.
Nézed őket.
Szép a részlet.
 
 
0 komment , kategória:  Ruth  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 251 db bejegyzés
Összes: 1553 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 55
  • e Hét: 487
  • e Hónap: 1307
  • e Év: 3662
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.