Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Nehéz-sorsúság keresztje a múltban és a jelenben
  2017-02-26 20:21:05, vasárnap
 
  Negatív megkülönböztetések (diszkriminációk) sora érte az 1945 utáni, illetve közvetlen az 50-es évek elején születetteket.
http://furaila.xfree.hu/259949
*
Ki kell végre mondani, hogy a kommunista eszmék jegyében is milliókat irtottak ki a világ számos országában, köztük Magyarországon is!
*
Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig.
*
*
1.) Azokat, akiket 1956-ig sikerült likvidálniuk - az 1945 után hatalomra kerülő, magukat kommunistának és szocialistának hazudóknak - az "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemek"-et.
De nem jártak jobban azok sem, akik túlélték a ,,hazai" recski- és a hozzá hasonló büntető- és átnevelő tábort. Mert, mint ilyenek, soha nem élhettek szabad életet, hanem a társadalom peremére kontra-szelektálva, egyfajta belső emigránsként tengődtek.
*
1.1. Mert, aki túlélte a II. világháborút valamilyen fogságban, majd a háború befejeztével hazavergődött, az fasiszta ellenségként lett nyilvánítva, ami kiterjedt utódaira is.
*
1.2. Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit belül a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak kívül a ruháján a sárga csillagot, és ezt örökítették tovább a mit sem sejtő utódaikra is, mert nem beszélhettek róla;
*
1.3. Aki túlélte a ,,hazai" recskihez hasonló büntető- és átnevelő-tábort, az valójában soha többé nem lehetett szabad, mert olyan rendőri felügyelet alatt tengethette életét, ami miatt rokonai is messzire elkerülték és az is csodával volt határos, ha családot alapíthatott...viszont, a mit sem sejtő utódai is megörökölték ezen NEHÉZ-SORSÚSÁGOT szüleiktől;
*
1.4. Azoknak a horthysta kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos földműves - ,,kuláknak" kikiáltott - magángazdáknak és utódaiknak, valamint, az éppen polgárosodó értelmiségieknek, vagy a szakmát tanuló iparos - saját műhellyel rendelkezős - mesterembereknek, akiknek nem volt lehetőségük Nyugatra emigrálni sem oda menekíteni családtagjaikat, belső emigránsként, a társadalom peremére taszítottan (kontraszelektáltan) kellett leélniük életüket.
*
Van egyetlen-egy és végképpen tragikus körülmény, amiben megegyeznek és ez: annak eltussolása, hogy az 1945-öt- és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
*
Kitermelte az alulról fölhozott és ,,kiemelt" kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen- réteget, akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.
*
*
2.) Az 1956-os népfölkelésben és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek és üldözöttek, valamint utódaik sorsa egy nagyon fájó sajgó seb a nemzet testén, lelkén...
*
2.1. Hiszen, a túlélőknek és utódaiknak ,,halálraítélt"- belső-emigránsként kellett meghalniuk, mint számkivetetteknek!
*
2.2. Utódaik nehéz-sorsát sajátlagos megfigyelők kísérték figyelemmel 1990-ig, amit kiterjesztettek az un. 1990 utáni rendszerváltozás éveire is - ami a mai napig tart.
*
2.3 Az 1956-os népfölkelésben érintett magyar családok és családtagok is belső emigránsként kellett, hogy tengessék az életüket, mert a szocialistának hazudott politikai diktatúra kidolgozta és "sikerrel" alkalmazta velük szemben a negatív megkülönböztetés (diszkriminációs kontraszelekció) minden formáját.


Ezen NEHÉZ-SORSÚAKNAK és utódaiknak még a rendszerváltozás nevezetű felfordulásban is el kellett szenvedni az élet minden területén a szocializmus nevezetűből átörökölt negatív megkülönböztetést (diszkriminációt); ami miatt nem tanulhattak tovább sem nappali tagozatú középiskolában, sem fölsőfokún, sem a dolgozók esti iskoláiban...
*
A népi káderekből lett vezetők - középszerűségükkel és tekintélyelvűségükkel - annyira rátelepedtek a hatalmukkal mindenre és mindenkire, hogy egészen egyszerűen nem lehetett hova menekülni előlük, csak a halálba. Vagy az alkoholizmusba, ami megint-csak egy elhúzódó agonizálással volt/van egyenlő.
*
Mit jelentett ez azoknak az ifjaknak, akik az 1968-as évekre váltak szakmunkásokká? Akik teljesítménybérben ledolgozták a napi kötelező nyooocórát, aztán, a másik nyooocat meg a fusiban és már csak arra maradt energiájuk, hogy a kocsmában emelgessék a poharakat, meg meg...ják az ott található, erre ,,szakosodó" női személyeket.
Azt hiszem a Bikini Lojzija is erről énekel, amikor azt mondja: ,,Csókolom! Megszakadhatok?"
https://www.youtube.com/watch?v=utHVf3MuhY0


Általában, ugyanilyen körülmények között telt el egy faluról a fővárosba került munkásszállón elhelyezett tizennégy éves gyereknek az ifjúvá serdülés időszaka még évtizedeken keresztül.
*
Beszélni kell arról is, hogy csak a fővárosi munkásszállókon elhelyezett 1200-1500 építőipari- főleg fiú- szakmunkástanuló helyzete egyenesen tragikus volt, mert ők a három tanulóévük alatt csak a szálló-munkahely-képző-kocsma-szálló útvonalat ismerhették meg a fővárosból, a világ egyik legszebb városából!


Miért volt ez annyira tragikus?


Azért, mert a tizennégy éves gyerekek, a fővárosba kerülve úgy jártak, mint amikor egy növényt gyökér nélkül kitépünk "őshonos" helyéről és úgy akarjuk az idegen talajba átültetni. Az ifjúvá serdülés éveit ezeknek a fiataloknak is a túlélés jelentette - a töltekezés, a szellemi- testi- lelki "építkezés" helyett, a saját jövőjükre való felkészülés helyett!
*
Nem maradt más ennek a nemzedéknek a relaxációra és a rekreációra, mint a gyárkapuba telepített fabodega italkimérőknél való lerészegedés! Nem véletlen, hogy ennek a korosztálynak a halandósági rátája a legmagasabb! Bizony, 80-as, sőt! 90-es nénikék és bácsikák temették és temetik 40-es-50-as fiaikat, lányaikat!
*
És, ami a legaljasabb- sunyi számítása az 1990 utáni mindenkori hatalmat gyakorló pártokratáknak, hogy direkte utaznak arra, hogy ennek a korosztálynak már nyugdíjat se kelljen fizetni!!!
Sőt, ha valaki túlélte ezt a kizsákmányoló életmódot, de belebetegedve még eléldegélhetne, mint nagypapa, vagy nagymama már gyógyíttatni se legyen nekik miből és hol.
*
Ui.: Kérdés: miért nem akarnak a magyarok hallani sem olvasni a NEHÉZ-SORSÚ honfitársaikról, miközben hatalmas üzletet csinálnak szenvedéseikből a SORSTALANOK?
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Segítség! Kilakoltattak!
  2017-02-23 02:04:20, csütörtök
 
  SEGÍTSÉG! KILAKOLTATTAK!
https://www.youtube.com/watch?v=l81m_2xAZo0&feature=youtu.be _
*
Erről is írtam már 1996 óta folyamatosan. De nem foglalkoztatok vele!
Most miért olyan nagyon fontos nektek hirtelen?
*
1991 óta aggódom emiatt, mert akkor a Díjbeszedőnél dolgoztam a Jogügyi Osztályon a hátralékosok nyilvántartásában és könyvelésében.
*
Tanúsíthatom 26. éve, hogyan gerjesztettek szándékosan olyan lakásoknál hátralékot, amelyiket kinézett magának valamelyik pénzeszsák haver!
Engem akkor kirúgtak - mert szóvá mertem tenni! És utána nem tudtam többé elhelyezkedni, mint könyvelő! Bedolgozó varrónő voltam éveken keresztül... filléres munkabérért be sem voltam jelentve!
*
Megírtam a díjnyertes szociográfiámban is, amit azóta is agyonhallgattak!
Elvittem a Nemzeti Konzultációs testülethez is de lesajnálták nagy ívben!
*
Itt a facén, pedig örökösen lehurrogtok, hogy minek foglalkozni a múlttal! Hát csak azért, mert ha megtették egyszer és nem lett semmi, de semmi következménye, akkor meg fogják tenni végestelen végig, újra és újra!
*
Olyan politikusoknak adnak lehetőséget mostanában a médiában, akiknek semmi köze nem volt soha ezekhez a nehéz-sorsú emberekhez!
Sőt! képviselők voltak éveken keresztül és most hirtelen felcsaptak a kilakoltatottak szószólójának! Mert ők megtehetik!
Nekik meg van engedve! Úgyhogy elmentek ti megmondom majd 1x, hogy hova!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5. Kiváncsi lennék arra... (MSZMP KB 1989-es Jegyzőkönyvek
  2017-02-23 01:56:47, csütörtök
 
  6.) MSZMP KB 1989-es ülésein készült JEGYZŐKÖNYVI RÉSZLETEK

KIVÁNCSI LENNÉK ARRA, HOGYAN SZAVAZNÁNAK AZ EMBEREK, ha kiderülne, hogy 1990-ben: az MSZMP-s hatalom azért adta át oly "békésen" a hatalmat, mert máskülönben be kellett volna jelenteni Magyarország fizetőképtelenségét?
*
Ennek bizonyítéka az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvek EREDETI kivonatolt részleteiben olvashatók, melyek itt láthatók:
http://furaila.xfree.hu/234611
http://furaila.xfree.hu/256559
*
A Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottság ülésein készült jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt is olvasható:
*
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZMP

Valamint a Facebookon:
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1266969146672412
*
Ezekből a titkosított jegyzőkönyvi kivonatolt részletekből egyértelműen kiderül, hogy milyen nagymértékben LESAJNÁLTÁK A MUNKÁSOKAT és csakis kizárólag a hatalom és a pártvagyon minden áron való átmentésével foglalkoztak!!!!
*
Az, hogy az un. szocializmus csődje be fog következni várható volt, mert az egyetlen párt - a Magyar Szocialista MUNKÁSPÁRT - oly mértékben telepedett rá Magyarország minden üzemére, gyárára és intézményére már 1963-tól
*
- a FÜGGETLENÍTETT kisz- párt- és szakszervezeti bizottságaival,

- annak minden infrastrukturális hátterével és

- az alkalmazottaik bérével,

- reprezentációs költségeivel,

hogy FELÉLTÉK ezen üzemek, gyárak, és intézmények MINDEN nyereségét...

*
Bűn volt ezt elhallgatni, mert az igazság elhallgatásának hazugságával megszerzett hatalom csak újabb és újabb hazugságokkal szerezhető vissza és tartható meg.
*
Ezt a hazaárulással felérő bűnt követte el 1990 óta minden egyes - a hatalmat megszerző - párt!!!
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4.) Kíváncsi lennék arra... (A III/III-as pol. oszt.)
  2017-02-22 20:59:12, szerda
 
  KÍVÁNCSI LENNÉK ARRA, HOGYAN SZAVAZNÁNAK AZ EMBEREK, ha kiderülne, hogy az un. rendszerváltozást követően, a kádári idők elviselhetetlen III/III-as pol osztálya nem szűnt meg, csak átalakult Boross Péter "titokminiszter" segedelmével....
*
Gondoljatok erre, amikor értetlenkedtek hova lett a MAGYAR ÖNTUDAT!
*
El kellene végre gondolkodni azon is, hogy a titkos szolgálatok MEGBÍZÓINAK MEGBÍZOTTAI minden, a magyarság sorsának jobbításáért tenni akarót ellehetetlenítenek, tönkretesznek és kiiktatnak! (Lásd: Csengey Dénes, Síklaky István... sorolhatnám)
*
Mint a Vendéglátó Vállalat egyik (Dél-pesti) igazgatója, elhelyezte a vendéglátó egységekben a titkos szolgálatos embereit, így gondoskodva arról, hogy az önpusztító életmód továbbra is népszerű legyen a magyarság körében.
*
Jól bevált gyakorlat volt ez már a kádári időkben is. NEM FELEJTEM EL azokat a gyárkapuba telepített fabodega ITALKIMÉRŐKET, ahol azt a kis fizetésüket is azon mód elkölthették a szerencsétlen MUNKÁSOK!
Így pusztítva le egy egész munkássá kontraszelektált nemzedéket, hogy azután "önmagától" kipusztuljon!

*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3. Kíváncsi lennék arra... (Paktum)
  2017-02-22 02:28:52, szerda
 
  KIVÁNCSI LENNÉK ARRA, HOGYAN SZAVAZNÁNAK AZ EMBEREK, ha kiderülne, hogy az egy-párti (MSZMP) elődből kiváló jobb- és baloldali pártok megkötötték egymással azt a PAKTUMOT, amit 27. éve ELHALLGATNAK
*
A PAKTUM röviden azt jelenti, hogy lepaktálnak egymással a politikai felek és mindenben megegyeznek egymással. Abban is, hogy nem lesz elszámoltatás semmiért és nem lesz bántódása senkinek, akinek volt valami köze pl. a szocializmus csődbe viteléhez... stb.
*

*
Boross Péter a PAKTUMRÓL:
“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."
*
Köszönöm a visszaemlékezőnek és az MDF-Fórum 2003. decemberi, 5. számában megjelenő mondatot! Ez az egy mondat adott magyarázatot egy sor érthetetlen történésre!
http://furaila.xfree.hu/212714
*
Azért is érintett különösképpen fájdalmasan az idézett mondat, mert a “tudatlanság" és a “félismeret" úgy szerepel benne, mint olyan tényezők, amelyek kizárják egész nemzedékemet és utódainkat a felelősségteljes döntésképességből !

Pl. 1.: A ,,tudatlanság" és ,,félismeret" miatt kizárt a választások előtt a saját közösségeinkből történő képviselő jelöltek felelősségteljes kiválasztása.
Pl. 2.: Tudatlanságunk" és ,,félismeretünk" miatt elfogadjuk a régi-új pártok jelöltjeit, akikre azután a média sulykolásának hatására szavazunk.
*
*
Azért is fájdalmas az üzenete ennek az egyetlen mondatnak, mert nemcsak szüleink korosztályának jelentett üzenetet az a bizonyos “p a k t u m", hanem az előző rendszer “hatalmi elitjének" is!
*
Mert, részben illegalitásba vonulva - továbbra is (vissza)élhetnek az előzőleg elraktározott információk és “tudás" adta előnyeikkel! Ugyanis, ők azok, akik nálunknál is jobban tudják, hogy ki az, akit 1990 után is el ,,kell" lehetetleníteni, aki elől el ,,kell" venni minden lehetőséget!
*
*
Szüleink, pedig úgy gondolták, hogy: ,,még nem jött el az igazmondás ideje" és ezért a családi múlt hiteles történetét elvitték magukkal a sírba.
Itt hagytak minket nyakig a HAZUGSÁGBAN!
Ez azért tragikus, mert nincs veszélyesebb hazugság az igazság ELHALLGATÁSÁNÁL!
Mert, amiről nem tudunk, az ellen védekezni sem tudunk!
*
Csakhogy, én ebbe nem tudtam beletörődni és magánkutatásba fogtam. Tartoztam vele magamnak, de legfőképpen - az utókornak.
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Kíváncsi lennék arra... (Politikai Főiskola)
  2017-02-22 02:27:22, szerda
 
  KÍVÁNCSI LENNÉK ARRA, HOGYAN SZAVAZNÁNAK AZ EMBEREK, ha kiderülne végre, hogy a rendszerváltoztató politikai "elithez" tartozóknak akkora átmentett ,,ismereti"- anyagi- gazdasági- és kapcsolati tőke volt a birtokukban, amiből pillanatok alatt továbbra is hatalmi tőkét lehetett kovácsolni.
*
Tessék csak megnézni a Politikai Főiskola 1986. évi Fórum c. kiadványának jelmondatát:
*
,,Világ proletárjai egyesüljetek!"
*
Együtt- egymással paktumot kötve akarták a világ proletárjait egyesíteni akár IMF hitelből - még 1986-ban is, amikor már 4. éve (és napjainkban is) érvényben volt az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
Ebből egyértelműen kiderül, hogy egészen egyszerűen hülyének nézték a magyar dolgozó népet!
*
Azt a munkásosztályt, amelyik képviseletére FÜGGETLENÍTETT párt- KISZ- és szakszervezeti funkcionáriusként NAPPALI tagozaton tanulhattak azon a Politikai Főiskolán ahova a munkahelyük iskolázta be őket. És, ami a legnagyobb árulás, hogy három évig kapták a munkahelyüktől a havi fizetésüket!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. Kíváncsi lennék arra... (Függetlenített-rendszer))
  2017-02-22 02:22:37, szerda
 
  KÍVÁNCSI LENNÉK ARRA HOGYAN SZAVAZNÁNAK AZ EMBEREK, ha kiderülne, hogy vezetőik tisztában voltak már az 1970-es években is azzal, hogy ezt a hatalmas FÜGGETLENÍTETT párt- KISZ- és szakszervezeti apparátust nem fogja tudni fenn- és eltartani a dolgozó munkásság.
Ezért vették igénybe a nyugati banki világ kölcsöneit. Vagyis, az un. szocializmust is NYUGATI BANKOK tartották fönn.
Pontosan úgy, ahogy az un. RENDSZERVÁLTOZÁS óta is a BANKOK nélkül csődöt kellett volna MAGYARORSZÁG KORMÁNYÁNAK jelenteni!
*
Bizonyíték a máig érvényben lévő 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza!
*
Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.
Bővebben itt látható:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98200006.TVR#id=
I1_1326320839250&parent=http%3A%2F%2Fnet.jogtar.hu&rpctoken=
720540082&_methods=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe
*
*
Ebből az egészből nyilvánvaló, hogy mennyire álságos ezeket a bankokat bűnbakként kikiáltani és hibáztatni akkor, amikor mindenki tudja, hogy ezt az un. fogyasztói társadalmi- EU-val összhangban lévő berendezkedést a bankok tartják fönn.
Éppen ezért, NEM a bankokat kellene kikiáltani bűnbaknak, hanem a magát a DEMOKRATIKUSNAK HAZUDOTT - a csődbe vitt szocializmus romjaira épített - RENDSZERT KELLENE MEGVÁLTOZTATNI!
Teljesen új alapokra lenne szükség, amire fel lehetne építeni a Szent Korona értékrend szerinti országlást.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
85 évvel ezelőtt született Pongrátz Gergely
  2017-02-20 10:52:01, hétfő
 
  Hivatalos életrajzát bárhol olvashatjuk. Ezért, most arról írnék, amit halála előtt közvetlen szerettem volna megkérdezni tőle.
*
Az történt, hogy 2000-ben egyik elnökjelöltje volt a MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉNEK. Máig talány számomra, hogy miért lépett vissza!?
*
Patrubány Miklós említi az interjúban, hogy 1996 és 2000 között már alelnöke volt a Magyarok Világszövetségének. Éppen ezért, csodálkozom azon hogyan nem emlékezik az 1996-os kampányra. http://furaila.xfree.hu/257277


Már 1996-ban, az ős-MDF-es Haza és Haladás Alapítvány (ma Egyesület)
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=257277&kid=170533&sort=
összehívta a Magyarok Házába a világ magyar lányait, asszonyait egy világfórumra. http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=170535&aid=257277


Emlékezetes volt ez a Világfórum, hiszen a világ minden tájáról képviseltették magukat a magyarság lányai asszonyai.
Kanadától Ausztráliáig; az elszakított területekről: Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről... és itthon: Nyíregyházától Sopronig.
Az sem lényegtelen, hogy csak Budapestről negyvennégyen írtuk alá azt a NYILATKOZATOT, amiről azt gondoltuk, hogy el fog jutni a világ minden tájára!
*
A következőekben mindig akkor hívták össze a magyar nők világfórumát, ha a Haza és Haladással kampányolni kellett valaki mellett.
*
2000-ben már Csoóri lemondott és az akkori elnöki jelöltek mellett kampányoltunk...


http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=257487&kid=194887&sort=


Ismét jelen voltunk Ausztráliától Kanadáig, az elszakított területekről... a maradék kis országunkból Nyíregyházától Sopronig...


És, akkor hazamenvén, ezekről a nagyszabású világtalálkozókról, bekapcsolva a híradót, mit látok és hallok?
Pongrátz Gergely könnyeivel küszködve nyilatkozik, hogy:


- "Visszalépek a Magyarok Világszövetségének elnöki jelöltségétől Boross Péter javára."


Csak hüledeztem... Hát ezért volt a nagy fölhajtás?
Boross Péter addig még csak tagja sem volt a Világszövetségnek!
*
DE, amit akkor még mondott Pongrátz Gergely, az azóta is itt motoszkál bennem:


- "Magyar testvéreim, könyörgöm fogjunk össze! Merjünk indiánok lenni!"


*
Nahát, ezen azóta is töröm a fejemet, hogy miért akarhatja egy 1956-os szabadságharcos azt, hogy rezervátumba legyünk zárva a saját hazánkban...?


Pongrátz Gergelynek írtam egy levelet,
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=194886&aid=257487__
amire nem jött válasz közvetlen, hanem kaptam egy meghívót a könyvbemutatójára.
Ahol megkérdeztem tőle:
- mikor beszélhetnénk?
*
Akkor átadott nekem egy névjegykártyát, rajta a kiskunmajsai címével... és ezzel meg is hívott oda, ahol ő létesített egy 1956-os múzeumot...
*
Már éppen szerveztem az utazást, amikor hallom, hogy hirtelen meghalt szívrohamban...
*
Azután, hogy mégsem Boross Péter lett az új elnök, azóta is mostohaként bánnak a Magyarok Világszövetségével...
*
Boross Péter, mint miniszterelnöki tanácsadó, el tudta érni, hogy a Magyarok Világszövetsége ne kapjon semmilyen állami támogatást. Miközben, Boross Péter alapítványai - a mindenkori ilyen-olyan oldalas - kormányoktól megkapta a maga milláit!!!
*
Pongrátz Gergelytől, pedig soha nem tudtam megkérdezni, hogyan is értette azt az indiánosdit és, hogy miért lépett vissza akkor 2000-ben a Magyarok Világszövetségének elnöki jelöltségétől Boross Péter javára?!
*
Fáj, ahogy elment Pongrátz Gergely! Azóta már a könyvét forgatom, hátha megkapom a válaszokat kérdéseimre az abban leírtakból! Nézem a könyvborítón a dátumot: 2002. Azóta már én is annyi idős lettem, mint amennyi ő volt akkor.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Orbán, te tehetsz mindenről"
  2017-02-19 02:17:51, vasárnap
 
  https://www.youtube.com/watch?v=Jff-lSi8r9Y
hírdeti megjátszott gyűlölettől felajzottan ezen a videón egy újsütetű pártelnökasszony.
*
Egy másikon, viszont pont arról beszél, hogy "minél több szeretet, annál többet kapsz belőle vissza"... Ezzel a kétpólusú-és ellentmondásos arculattal meglehetősen zavart tudatúvá lehet tenni a politikában csalódott SZAVAZÓPOLGÁROKAT.
Az elmúlt években létrehozott pártok vezetői és képviselő jelöltjei ezzel a zavarkeltéssel igyekeznek maguk és programjuk számára szavazópolgárokat megnyerni és SZAVAZATOKAT szerezni.
*
Nyílvánvaló, hogy miért teszik ezt. Azért, mert már kezdett kínos lenni, hogy nincs "hiteles" ellenzéke a magát jobboldalinak és nemzetinek kommunikáló - egy-párti elődből kiváló - politikai pártoknak, ezért a titkos szolgálatok műhelyében megtervezett és megkreált "személyiségek" alapíthattak pártokat 2014-et követően.
*
Miből gondolom, hogy a titkos szolgálatok politikus-csináló műhelyében lettek ezek az újonnan feltűnő pártok és elnökeik, vezetői megtervezve és megkreálva?
Onnan, hogy 2011-ben olvastam egy volt "TITOKMINISZTER", BOROSS PÉTER nyilatkozatát a MINISZTERELNÖK "RUGDOSÁSÁRÓL".
Ebből a nyilatkozatból jöttem arra rá, hogy van összefüggés ezek, a jelenlegi miniszterelnököt "rugdosó" és gyűlöletkeltő kampányt folytató újsütetű politikus-jelöltek és a volt titokminiszter, valamint az általa újjászervezett titkos szolgálatok között.
*
Még a nagy alkotmányozási láz idején, 2011-ben eltettem egy Heti Választ, pontosan az ápr. 28-i számát, melyben megjelent az Alaptörvényről egy hosszú cikk "RADIKÁLISABB IS LEHETNE" címmel. Ebben egy idősebb és egy ifjabb politikus nyilatkozik erről-arról...
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=271067&kid=172933&sort=
*
Az egyik nyilatkozatban bukkantam arra, hogy - idézem:
- "A miniszterelnököt lehet rugdosni a parlamentben, legfeljebb visszarugdos."


http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=271067&kid=172934&sort=


A fenti kinagyított és kiemelt részletben ez, a miniszterelnököt való rugdosásra bíztatás adott okot számomra arra a következtetésre, hogy van összefüggés aközött, hogy 1990-ben a nyilatkozó újjászervezte a titkos szolgálatokat... amely azóta is az akkori átszervezés szerint működik. És a szellemiségét áthatja a nyilatkozó-átszervező, volt belügyminiszter (megbízott miniszterelnök) felfogása...
*
1. kérdésem: van-e összefüggés aközött, hogy ekkora gyűlöletkampány, "rugdosás" folyik a jelenlegi miniszterelnök ellen - kiprovokálandó a visszarugdosást és azzal azt a NÉPHARAGOT, ami nagyon jól jönne a NATO-imádó politikusoknak egy polgárháborús helyzet kirobbantásához?
*
És, hogy miért tehetik mindezt meg büntetlenül?
*
Hááát ez már rázós kérdés és ha valaki szeretné a választ tudni, akkor gondolkodjon el azon a PAKTUMON, amit ezek a jobb- és baloldalon kiválasztódott, de egyaránt a kádári időkben szocializálódott (és utódaik) politikai "elit"-hez tartozók megkötöttek egymással és a titkos szolgálatok MEGBÍZÓI szigorúan BETARTATNAK!
Ezért, csakis az általuk megtervezett arculatú személyek alapíthatnak pártokat... kaphatnak nyilvánosságot és médiatámogatást!
*
A lényeg: az építést- bontást- és az újbóli ,,építést" UGYANAZ a HATALOM irányítja és ellenőrzi.,.
,,A gerjesztett népharag és általános feszültség pedig része a régi rend bontási terveinek. A forradalmi hangulat tökéletes táptalaja a további manipulációknak, melyek segítségével a háttérhatalom átmentheti erejét, sőt megerősítheti, kiterjesztheti azt az új rendben."
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. Magyarok Világszövetsége
  2017-02-19 02:15:40, vasárnap
 
  KIRAKATORSZÁG LETTÜNK
*
1.) Egyik KIRAKATSZERVEZETE a MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGE
*
Patrubány Miklós 1996 és 2000 között már alelnöke volt a Magyarok Világszövetségének. Éppen ezért, csodálkozom azon hogyan nem emlékezik az 1996-os kampányra. http://furaila.xfree.hu/257277
Már 1996-ban, az ős-emdéefes Haza és Haladás Alapítvány (ma Egyesület)
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=257277&kid=170533&sort=
összehívta a Magyarok Házába a világ magyar lányait, asszonyait egy világfórumra. http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=170535&aid=257277
*
(HA VALAKINEK FELTŰNNE, HOGY A HAZA ÉS HALADÁS BAJNAI GORDON KAMPÁNYÁT TÁMOGATTA 2014-BEN, akkor ne kételkedjen azon, hogy ez-e az a Haza és Haladás, mert EZ AZ!)
*
Emlékezetes volt ez a Világfórum, hiszen a világ minden tájáról képviseltették magukat a magyarság lányai asszonyai.
Kanadától Ausztráliáig; az elszakított területekről: Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről... és itthon: Nyíregyházától Sopronig.
*
Az sem lényegtelen, hogy csak Budapestről negyvennégyen írtuk alá azt a NYILATKOZATOT, amiről azt gondoltuk, hogy el fog jutni a világ minden tájára!
*
,,Mi, a Magyar nők világkonferenciája oktatási szekciójának résztvevői: a nemzet szellemi, erkölcsi, fizikai állapotáról, társadalmi- és gazdasági helyzetéről tanácskozva - arra a meggyőződésre jutottunk, hogy csak a földrajzi, nemzedéki, társadalmi különbségek fölött együttműködő magyarság nyerheti el méltó helyét a XXI. század népei között. Nyilvánvalóvá vált, hogy - itt és most: egy nemzet vívja élet-halál harcát; hogy nem volt még az emberiség történelmében olyan korszak, melyben a nőnek annyi szerepnek, társadalmi elvárásnak kellett megfelelnie, mint az elmúlt ötven évben- napjainkig. Soha vissza nem térő alkalom nyílhat arra, hogy úgy rendezzük be társadalmunkat, hogy az utódokról való gondoskodás, mint megmaradásunk záloga, a legfontosabb tényező legyen!"
*
12-es kép: 1999-es meghívó http://furaila.xfree.hu/257851
*
Ott hallottam először Jókai Anna írót. A női léthez kapcsolódó sorskérdésekről beszélt olyan szuggesztíven, ahogy én írtam erről a témáról - az akkor már a Magyar Írószövetség folyóiratának - a Magyar Napló szerkesztőségében leadott jeligés szociográfiámban.
Amiért szó szerint idézte Jókai Anna a szöveget a szociográfiámból, már tudtam, hogy ő is tagja volt a zsűrinek. Legnagyobb meglepetésemre, felállva közbetapsoltak leány- és asszonytársaim.
Csakhogy, Jókai Anna elfelejtette megemlíteni a szerző nevét. Úgy adta elő, mintha az az ő saját gondolata lett volna...
*
13-as kép: http://furaila.xfree.hu/257487


Az történt, hogy 1996-ban hirdette meg a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG a Magyar Naplóban a
,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatát.
*
Két évig tartott, míg el tudták bírálni a több-mint 2000 pályaművet.... melyekből olyan tragikus "ÖNKÉP" bontakozott ki az Írószövetség előtt, amit azóta sem voltak hajlandók fölvállalni!
Bizony, Jókai Anna sem, akit a nemzet írójának tartanak!
*
Az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA A LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!
*
Így fordulhatott elő, hogy - a MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL - 1998. december 5-én a Gellért Szálló Tea-Szalonjában átadták a díjakat.


http://furaila.xfree.hu/257487 http://furaila.xfree.hu/55534
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=194889&aid=257487
14-es kép: Meghívó 2000-ben http://furaila.xfree.hu/257851
A következőekben mindig akkor hívták össze a magyar nők világfórumát, ha kampányolni kellett valaki mellett.
*
1996-ban Csoóri Sándor elnöki megerősítéséért... Viszont, 2000-ben már Csoóri lemondott és az akkori elnöki jelöltek mellett kampányoltunk... http://furaila.xfree.hu/257487

levél PG-nek http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=194886&aid=257487
*
Jelen voltunk Ausztráliától Kanadáig, az elszakított területekről... a maradék kis országunkból Nyíregyházától Sopronig...
És, akkor hazamenvén, ezekről a nagyszabású világtalálkozókról, bekapcsolva a híradót, mit látok és hallok?
Pongrátz Gergely könnyeivel küszködve nyilatkozik, hogy:

- "Visszalépek a Magyarok Világszövetségének elnöki jelöltségétől Boross Péter javára."
*
Csak hüledeztem... Hát ezért volt a nagy fölhajtás?
Boross Péter addig még csak tagja sem volt a Világszövetségnek!
*

DE, amit akkor még mondott Pongrátz Gergely, az azóta is itt motoszkál bennem:

- "Magyar testvéreim, könyörgöm fogjunk össze! Merjünk indiánok lenni!"
*
Nahát, ezen azóta is töröm a fejemet, hogy miért akarhatja egy 1956-os szabadságharcos azt, hogy rezervátumba legyünk zárva a saját hazánkban...?

(Erre aztán a későbbiekben magyarázatot kaptam... A Magyarok Szövetsége - egy a Nemzetvédelmi Egyetemen oktató katonatiszt vezetésével - ugyanis 2008-tól megpróbálta felkészíteni a magyarságot a rezervátum életre.)
*

Minden esetre,Pongrátz Gergelynek írtam egy levelet,
http://furaila.xfree.hu/257487 http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=194886&aid=257487__
amire nem jött válasz közvetlen, hanem kaptam egy meghívót a könyvbemutatójára.
Ahol megkérdeztem tőle mikor beszélhetnék vele?
Akkor átadott nekem egy névjegykártyát, rajta a kiskunmajsai címével... és ezzel meg is hívott oda, ahol ő létesített egy 1956-os múzeumot...
*
Már éppen szerveztem az utazást, amikor hallom, hogy hirtelen meghalt szívrohamban...
*
Azután, hogy mégsem Boross Péter lett az új elnök, azóta is mostohaként bánnak a Magyarok Világszövetségével... Boross Péter, mint miniszterelnöki tanácsadó, el tudta érni, hogy a Magyarok Világszövetsége ne kapjon semmilyen állami támogatást. Miközben, Boross Péter alapítványai - a mindenkori ilyen-olyan oldalas - kormányoktól megkapta a maga milláit!!!

*
Az egészből logikusan következik, hogy ez sem véletlen!

Boros(s) Péter 1990 előtt, mint vendéglátós vezérigazgatónak, volt gyakorlata abban, hogyan lehet kiadni "GEBINBE" azon állami vendéglátó-egységeket, melyek nem voltak eléggé látogatottak. A gebinesnek lehetősége volt úgy kezelni ezen vendéglátó helyiségeket, mint saját MAGÁNVÁLLALKOZÁST.

*
Ez történt a MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉVEL is. Ki lett adva gebinbe az erdélyi Patrubány Miklósnak, akinek sikerült kirakatszervezet szintjén 2000 óta a saját költségén fenntartani...


Csak akkor szorul össze a szívem, amikor négy évenként megtartják - nagy, látványos külsőségek közepette kongresszusaikat - és a többség mit sem tud az egészről!!! Pedig, nem ártana némi információt begyűjtenünk nekünk is, akik szintén a MAGYAR NEMZETHEZ tartozók vagyunk. Még akkor is, ha nem férünk bele a kirakatba!

*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 25
  • e Hét: 302
  • e Hónap: 8906
  • e Év: 44847
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.