Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
kacsacomb dusnoki húsos káposztával
  2017-02-12 12:32:55, vasárnap
 
  Kacsacomb dusnoki húsos káposztával

Hozzávalók:
6 kacsacomb
, 2 teáskanál só,
2 teáskanál fokhagymapor,
bors,
3 ág rozmaring,
kacsazsír,
6 gerezd fokhagyma,
2 vöröshagyma.

A húsos káposztához:
2 evőkanál kacsazsír,
1 kg savanyú káposzta,
2 fej vöröshagyma,
80 dkg házi sonka,
1 evőkanál fűszerpaprika,
4 teáskanál zúzott fokhagyma,
1 paradicsom,
1 paprika,
10 dkg árpagyöngy
, 2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 kávéskanál egész kömény,
1 teáskanál majoránna,
2 babérlevél,
2 teáskanál paprikakrém,
1 kávéskanál őrölt bors.

A friss rozmaringból két ágat apróra vágunk, összekeverjük a sóval és a
fokhagymaporral. A kacsacombokat a bőrös oldalukon beirdaljuk, és mindkét oldalán
alaposan bedörzsöljük ezzel a pác sóval.
Egy tepsit kacsazsírral kikenünk, belehelyezzük a húsokat. Dobunk mellé négy gerezd
tisztított fokhagymát és durvára vágott vöröshagymát. Melléhelyezzük a harmadik ág
rozmaringot, másfél deci vizet öntünk alá, borsot őrölünk rá, majd fóliával lefedve
előmelegített sütőben másfél óráig sütjük.
Ekkor a fóliát levesszük. Két gerezd zúzott fokhagymát a kisült zsírral elkeverve a
kacsacombok bőrén elkenünk, és szép pirosra sütjük.
A sonkát előfőzzük, a levét leszűrjük, és félretesszük a káposztához. A húst kockákra
vágjuk. A gerslit beáztatjuk.
Egy nagyobb fazékban megolvasztunk két evőkanál kacsazsírt, üvegesre pároljuk benne
az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk egész köménnyel, és kipattogtatjuk benne.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű receptek a netről  
bosztányos pitán
  2017-02-12 12:28:22, vasárnap
 
  Bosztányos pitán Izrözők Tevel


Hozzávalók:
1 kg bosztány (sütőtök),
15 dkg cukor,
1 teáskanál őrölt fahéj,
40 dkg kukoricaliszt,
7 dl aludttej,
1 dl tej,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 kávéskanál só.
A tepsihez vaj, a tetejére porcukor.

A bosztányt megtisztítjuk, lereszeljük, lábasba tesszük, cukorral és fahéjjal összekeverve
puhára pároljuk. Amennyiben szükséges, tehetünk alá cseppnyi vajat. Amikor elkészült
félretesszük, és hagyjuk hűlni.
A kukoricalisztet tálba borítjuk, ráöntjük az aludttejet, majd egy deci tejjel
csomómentesre keverjük. Amikor már kis hólyagocskákat látunk a masszában,
hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót is.
A tepsinket vastagon kikenjük vajjal, beleborítjuk a tésztát, és gazdagon megrakjuk
párolt tökkel.
Előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük.
Amikor langyosra hűlt, porcukorral megszórhatjuk a tetejét, és kockákra vágva kínáljuk.
Frissen a legfinomabb.
 
 
0 komment , kategória:  tájjellegű sütemények !  
mákos -tejfölös sütemény!
  2017-02-05 17:02:38, vasárnap
 
 

mákos rész
mák - 5 ek.
búzadara -. 1 tk
tej - 125 ml
cukor - 2 evőkanál. kanál

A tejfölös rész
tejföl - 300 g
cukor - 2 evőkanál. kanál
vaníliás cukor -. 1 tk
liszt - 2 evőkanál

tészta
vaj - 100 g
Cukor - 4 evőkanál. kanál
tojás - 1 db
liszt - 200 gr.

a mákos réteget készitem el elöszőr, a darált mákot,darát, tejet és a cukort összekeverem .
lassú tüzön 7 percig főzőm , leveszem a gázról és belekeverem a vaniliát és a lisztet.
a tejfölös réteghez a tejfölt, cukrot, vaniliát, lisztet kikeverem .
a tésztához a vajat és a cukrot alaposan kikeverem , hozzáadom a tojást, lisztet, jól kidolgozom .
a tésztát egy 21 cm - kerek formába rakom , vakon elkezdem sütni , 180 fokon 10 percig .
kiveszem a sütőből a tésztát , rásimitom a mákos s arra a tejfölös réteget .
visszarakom a sütőbe és még 30 percig sütöm készre .




 
 
0 komment , kategória:  orosz sütemények  
omlós kakastaréj süti !
  2017-02-04 18:22:30, szombat
 
  Kampanisut

250 g vaj, szobahőmérsékleten
1 1/2 csésze cukor
1 tojás
200 g tejföl
1 teáskanál szóda
600 g (kb. 9 dl) búzaliszt

a vajat és a cukrot simára kikeverem , hozzáadom a tejfölt és a szódát, majd a tojást és a lisztet.
gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrom , utána a hűtőbe teszem minimum fél órára .
a tésztát 1 cm vastagra kinyújtom és 5 x 8 cm - s téglalapokat vágok ki belőle.
mindegyik tésztán 4 bevágást ejtek,
vizes ecsettel megkenem , cukorral megszórom és megsütöm , 220 fokon 10- 14 perc alatt .



 
 
0 komment , kategória:  finn receptek +sütik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 150 db bejegyzés
Összes: 9006 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1159
  • e Hét: 16317
  • e Hónap: 57923
  • e Év: 655723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.