Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Beszélni vagy hallgatni
  2017-02-25 23:15:18, szombat
 
 
Link
Megtörténik sokszor, hogy elhamarkodottan beszélünk, de ha már egyszer kimondtuk, nem vonhatjuk vissza és annak hatása lesz a környezetünkre, sőt az életünkre is. (Péld 29:20).

"Egy kedves szó enyhítheti a terhet, egy örömteli szó felvidítja a napod. Egy jól időzített szó csökkentheti a nyomást, egy szeretetteljes szó gyógyíthat és áldást hozhat." . Szavaink által tudunk másokat építeni vagy éppen rombolni, elcsüggeszteni vagy éppen lelkesíteni. Legyenek szavaink hitelesek és jellemépítők!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazság, irgalom, kegyelem
  2017-02-25 00:30:34, szombat
 
  Igazság az, ha azt kapjuk, amit érdemlünk.
Irgalom az, amikor többet kapunk, mint amit érdemlünk.
Kegyelem viszont az, amikor megkapjuk azt, amit nem érdemlünk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legnagyobb ajándék, amit életedben kaptál
  2017-02-23 09:05:28, csütörtök
 
  A legnagyobb ajándék, amit életedben kaptál, az te magad vagy. Lehet, nem tartod elég színesnek, értékesnek, csillogónak, de arra kérlek, nézz végig magadon, és lásd meg, hogy benned van minden, amire csak szükséged lehet. Tudsz alkotni, teremteni, újat és szépet létrehozni. Tudsz szeretni, a két kezeddel átölelni, a másik arcát megsimogatni, a könnyeket letörölni. A füleiddel képes vagy másokat meghallgatni, a hangoddal vigasztalni, képes vagy más arcára mosolyt csalni és magad is mosolyogni. Tudsz másokkal egy úton járni, párbeszédet fenntartani, jobbodat nyújtva békét teremteni. Egyedi vagy, nincs senki hozzád hasonló. Magokat vetettem a szívedbe, amiket gondozok, öntözöm és gyomlálok, még ha néha fáj is. Arra vágyom, hogy a magok kikeljenek, növekedésnek induljanak és termést hozzanak. Így épül Isten Országa. Higgy nekem, te vagy önmagad számára a legnagyobb ajándék, elvetettem benned minden magot. Arra hívtalak, hogy fedezd fel magadban hajtásaimat, ápold és segítsd őket a növekedésben. Minden talentumodat azért kaptad, hogy azokkal növekedj, fejlődj és építs velük egy Országot.
Gyermekem vagy, én akartam, hogy legyél, hogy pont ilyen legyél. Én adtam kezedbe a legfontosabbat, azt ami elvezet téged hozzám: önmagadat!

Szeretettel: Mennyei Atyád"

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jöjjetek mind és ujjongjatok
  2017-02-20 23:53:17, hétfő
 
  "Áldott az Úr, ki hozzám hajolt
és szívembe derűt hozott!
Áldom nevét mindörökké,
nagyságát magasztalom!"


"Jöjjetek mind és ujjongjatok
Végtelen szeretetén!
Hirdessétek napról napra
A megváltás örömhírét!"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden a tiétek
  2017-02-19 22:39:10, vasárnap
 
 
1Kor 3,16-23
Minden a tiétek, ti Krisztusé vagytok, Krisztus pedig az Istené.

Testvéreim!
Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és Isten Lelke lakik bennetek? És aki Isten templomát lerontja, azt Isten elpusztítja. Isten temploma ugyanis szent, és ti vagytok az!
Senki ne ámítsa önmagát! Aki közületek bölcsnek tartja magát ezen a világon, váljék oktalanná, hogy csakugyan bölcs lehessen. E világ bölcsessége ugyanis oktalanság Isten előtt. Hiszen írva van: ,,Saját ravaszságukkal fogja meg a bölcseket", továbbá:
Tárva az Úr előtt az ember gondolata, csupa hiúság annak foglalata.

Senki se kérkedjék tehát emberekkel! Hisz minden a tiétek: Pál, Apolló, Péter, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: Minden a tiétek; ti Krisztusé vagytok, Krisztus pedig az Istené.


 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω BIBLIA  
Örökkévaló az Ő kegyelme
  2017-02-18 23:28:47, szombat
 
 
Link
"Örökkévaló az Ő kegyelme." Nemcsak először kellett neked kegyelme, mindig újra és végig fog kelleni ez az örökkévaló kegyelem. A lelki életed első pillanatától kezdve mindig újra szükséged lesz erre az örökkévaló kegyelemre.
Vajon van olyan idő az ember életében, mikor nincs erre szüksége?

Jó az Úr, mert ott a kereszten mindent adott:

a múltamra bocsánatot

és a jövőmre szabadságot, boldogságot.


Ámen


/Trausch Liza/


 
 
0 komment , kategória:  - Trausch Liza  
Bevezetés Aquinói Szent Tamás erénytanába
  2017-02-17 23:08:05, péntek
 
  Befejezés

Szent Tamás szerves egységbe rendezi az ember erkölcsi cselekvését, összekapcsolva annak természetes vetületét a természetfeletti dimenzióval. Rendkívüli pontossággal és mélységgel tárja elénk azokat az elemeket, amelyek az emberi cselekvést alkotják. Az erényes élet itt nem önmagáért van, hiszen az ember feleletét jelenti arra a meghívásra, hogy Istenhez váljon hasonlóvá. Nincs maradandó emberi siker Isten kegyelme nélkül: ezért a kegyelem az emberi erényeket is átjárja szereteten és a belénk öntött erényeken (virtutes infusae) keresztül. Csak e belénk öntött erényeket lehet igazán tökéletesnek és érdemszerzőnek tekinteni. A kegyelemre alapozott erényes élet nem idegen beavatkozás, hanem az ember második természete, Krisztus követésének konkrét megvalósulása.

Öszefoglaló táblázat

Link
Link
Szabó Sándor Bertalan OP: Bevezetés Aquinói Szent Tamás erénytanába
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
12. A Lélek gyümölcsei
  2017-02-17 22:58:45, péntek
 
  12. A Lélek gyümölcsei

A Lélek gyümölcsei is a Lélek szerinti élethez tartoznak: szeretet, öröm, béke, türelem, kedvesség, jóság, béketűrés, irgalmasság, hit, egyszerűség, önmegtartóztatás, tisztaság (vö. Ga 5, 22-23, Vulgata). Ezek azonban nem új készségeket jelentenek az erényekhez képest, hanem azoknak a cselekedetei. A keresztény ember élete egy fához hasonlít, amely a Szentlélek munkálkodása által, ezeket a gyümölcsöket termi meg.


Szabó Sándor Bertalan OP: Bevezetés Aquinói Szent Tamás erénytanába
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
11. A boldogságok
  2017-02-17 22:57:40, péntek
 
  11. A boldogságok

A Szentlélek ajándékai mellett a boldogságok (vö. Mt 5, 3-11) is jelentős helyet foglalnak el a keresztény ember életében. A Szentlélek adományaiból és a természetfeletti erényes életből származó cselekedetek és lelki hatások ezek (pl. lelki szegénység). A boldogságok a krisztusi értékek és erények teljesebb kibontakozását jelzik és segítik elő. A boldogságok szorosan kapcsolódnak az erényekhez és mutatják az utat az örök boldogság felé. A boldogság és az erények közti kapcsolat Szent Tamás teológiájának egyik nagy témája (eudaimonizmus).

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10. A Szentlélek ajándékai
  2017-02-17 22:56:27, péntek
 
  10. A Szentlélek ajándékai

Szent Tamás erénytanához szorosan kapcsolódnak a Szentlélek ajándékai is. Ezek: értelem, bölcsesség, tanács, tudomány, istenfélelem, jámborság, lelki erősség. Ezek az ajándékok Isten által belénk öntött készségek, amelyek cselekedeteinket tovább tökéletesítik. Az üdvösséghez szükségesek. Cselekvésünket jobban átalakítják, istenivé teszik, mint a puszta erények. Csak az isteni szeretet foglal el nagyobb helyet a keresztény emberi erkölcsi életében, mint a Szentlélek ajándékai. Egymáshoz szorosan kapcsolódnak. A mennyországban mindegyik megmarad. Mindegyik főerényt segíti egy ajándék: az okosságot a tanács, az igazságosságot a jámborság, a bátorságot a lelki erősség, a hitet az értelem és a tudomány, a reménységet az Istenfélelem, a szeretetet a bölcsesség.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 42 db bejegyzés
e év: 237 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 75
  • e Hét: 742
  • e Hónap: 3493
  • e Év: 3493
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.