Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 241 
Gyógyíró álmokat!
  2017-02-28 23:47:39, kedd
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Diétás tojáslepény reggelire vagy ebédre
  2017-02-28 23:35:31, kedd
 
  Diétás tojáslepény reggelire vagy ebédre

Hozzávalók

3 dkg aprított vöröshagyma
2 dkg spenót
1/2 darab paradicsom
1 db egész tojás
3 db tojásfehérje
3 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
1 mk oregáno
1 csipet só
kókuszolaj a sütéshez


Elkészítés

1. A tojásokat a zabpehely lisztet, az oregánót és a sót egy tálba teszünk, majd botmixer segítségével összeturmixolunk.
A serpenyőben kevés kókuszolajat melegítünk, megpirítjuk rajta a megtisztított, felkarikázott hagymát és a paradicsomot. Amikor a hagyma üvegesre sült, hozzáadjuk és megfonnyasztjuk rajta a megmosott, lecsöpögtetett spenótot is.
Ráöntjük a tojásos turmixot, majd fedő alatt t3-4 percig hagyjuk átpárolódni és sülni az egyik oldalát. Ha megsült, átfordítjuk és a másik oldalát is átsütjük, már fedő nélkül.





Megjegyzés

Fontos fedő alatt sütni ezt az omlettet, hogy a lepény teteje is megkössön. Így könnyebb megfordítani.
hogyanfogyjak.com

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Reformpalacsinta gyümölcssalátával
  2017-02-28 23:33:25, kedd
 
  Reformpalacsinta gyümölcssalátával

Hozzávalók

13 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
3 dkg kókuszreszelék
1/2 kk szódabikarbóna
1 csipet szerecsendió
1 csipet szegfűszeg
14 dkg kókusztej
1 ek juharszirup
A gyümölcssalátához:
1 db mangó
1 db ananász
1 db banán
3 ek juharszirup

Elkészítés

A teljes kiőrlésű búzalisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a szódabikarbónával, valamint egy-egy csipet szerecsendióval és szegfűszeggel.
Egy másik edénybe öntünk 1,5 dl langyos vizet, a kókusztejet és a juharszirupot. A száraz hozzávalókhoz adjuk, és simára keverjük.
Egy serpenyőt felforrósítunk, vékonyan megkenjük vajjal vagy olajjal, és közepes hőfokon nagy evőkanálnyi palacsintákat sütünk a masszából. Az egyik oldalukat 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk őket, és még 1 percig sütjük.
A gyümölcssalátához felkockázunk 1-1 db mangót, ananászt és banánt, majd meglocsoljuk a juharsziruppal. A még langyos palacsintákhoz kínáljuk.





Édesem - Márk Szonja recept

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csilis bab (chili con carne)
  2017-02-28 23:30:20, kedd
 
  Csilis bab (chili con carne)

Hozzávalók

75 dkg vegyes darált hús
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek paradicsompüré
3 dl paradicsomlé
1 doboz daraboltparadicsom-konzerv
1-2 db piros csilipaprika
1 doboz vesebab konzerv
1 doboz csemegekukorica-konzerv
10 dkg tejföl

bors


Elkészítés

Az olajat felforrósítjuk, és kevergetve fehéredésig pirítjuk rajta a darált húst. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a kétféle, meghámozott, felaprított hagymát, és együtt pirítjuk további néhány percig. Beleforgatjuk a paradicsompürét és a -lét, valamint a darabolt paradicsomot a levével együtt. Azután hozzákeverjük a kimagozott, felaprított csilit, és 30 percig forraljuk.
A vesebabot és a kukoricát leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel, majd miután lecsepegtettük, a darált húsos keverékbe forgatjuk, és nagy lángon néhány percig főzzük. Végül megsózzuk, megborsozzuk a csilit. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN
Gasztroblogger

A csilis bab főételként és kisebb tálakba porciózva vendégváróként is megállja a helyét.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tejszínes brokkoli krémleves
  2017-02-28 23:27:35, kedd
 
  Tejszínes brokkoli krémleves

Hozzávalók

50 dkg brokkoli
20 g vaj
1 fej vöröshagyma
5 dl zöldségleves-alaplé
1 dl cukrozatlan habtejszín
1 ek étkezési keményítő

bors


Elkészítés

A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük. A szárakat meghámozzuk, felaprítjuk.
A vajat felforrósítjuk, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felkockázott hagymát. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat és -szárakat, majd néhány percig együtt pirítjuk. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, azután közepes lángon, lefedve 15 percig főzzük. A főzési idő felénél kiszedünk néhány brokkolirózsát, és félretesszük azokat. Végül botmixerrel pürésítjük a levest.
A tejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel, majd a levesbe csorgatjuk, és 1-2 percig forraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután beleforgatjuk a félretett brokkolirózsákat. Végül tányérokba merjük, és azonnal tálaljuk. Pirított kenyérkocka illik hozzá.

DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

Tálalhatod 1 marék száraz serpenyőben megpirított szeletelt mandulával.





Forrás: Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Rántott karfiol fűszeres barackkal
  2017-02-27 22:38:51, hétfő
 
  Rántott karfiol fűszeres barackkal

Hozzávalók

1 kg karfiol

10 dkg liszt
1/2 csokor petrezselyem
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
4 dl olaj
1/2 tk mustármag
4 ek vaj
1/2 fej lila hagyma
1/2 db gránátalma magjai
1 doboz (kb. 800 g) őszibarackkonzerv

Elkészítés

A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt félpuhára főzük forrásban lévő, sós vízben. Azután leszűrjük és lecsepegtetjük.
Meghempergetjük a karfiolrózsákat a lisztben, a finomra vágott petrezselyemmel elhabart tojásban, majd a zsemlemorzsában. Mindet aranyszínűre sütjük a felhevített olajban, végül konyhai papírtörlőre szedjük, és hagyjuk lecsepegni.
Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a mustármagot. A vajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, finomra vágott lila hagymát. Hozzáadjuk a gránátalma magokat, 1-2 percig együtt pirítjuk, ezután összeforgatjuk a keveréket a lecsepegtetett, felkockázott barackkal és a pirított mustármaggal. Ezt kínáljuk a rántott karfiol mellé.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Aszalt vörös áfonyás muffin
  2017-02-27 22:31:50, hétfő
 
  Aszalt vörös áfonyás muffin

Hozzávalók

20 dkg aszalt áfonya
20 dkg rétesliszt
1 kávéskanál sütőpor
5 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db citrom héja
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1,2 dl tej


Elkészítés

A lisztet, a sütőport és a lereszelt citromhéjat összekeverjük.
Egy másik edényben, a vajjal kikeverjük a vaníliás cukrot, porcukrot, tojást, és a tejet. Ezután hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, és beleforgatjuk az áfonyát.
A muffin sütőbe papírkosarakat rakunk, és a tésztamasszát egyenletesen elosztva belekanalazzuk. 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Milánói makaróni csőben sütve
  2017-02-27 22:28:44, hétfő
 
  Milánói makaróni csőben sütve

Hozzávalók

25 dkg makaróni tészta
15 dkg darált hús (sertés)
2 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba (csiperke)
½ tk oregano
3 dl paradicsomlé
1 darab vöröshagyma
20 dkg trappista sajt
1 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

A megtisztított fokhagymát és hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott gombát forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Amikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a darált húst.
A húst pár percig összesütjük a gombával és a hagymával, majd felöntjük a paradicsomlével, megsózzuk, megborsozzuk, oregánóval ízesítjük, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.
Aldantéra kifőzzük a makarónit, majd a lecsöpögtetjük a tésztát összeforgatjuk a raguval. Az egészet egy serpenyőbe tesszük, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpuhul a tészta tetején.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Gyömbéres-újhagymás tojásleves
  2017-02-27 22:23:30, hétfő
 
  Gyömbéres-újhagymás tojásleves

Hozzávalók

1 dkg friss gyömbér (lereszelve)
1 gerezd fokhagyma
2 db tojássárgája
2 db tojás
1 csokor újhagyma
20 dkg kukorica (konzerv)
2 db húsleveskocka

bors


Elkészítés

Feloldjuk a leveskockákat 1 l forrásban lévő vízben. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott gyömbért és fokhagymát, majd további néhány percig forraljuk.
Ezután lehúzzuk a tűzről a forrásban lévő alaplét, és, miközben villával folyamatosan kevergetjük, belecsorgatjuk a tojássárgájákkal felhabosított tojást. Beleforgatjuk a megtisztított, felkarikázott újhagymát, a leszűrt, lecsepegtetett kukoricával együtt, majd visszarakjuk a tűzre, és közepes lángon főzzük 5-10 percig. Végül megsózzuk, megborsozzuk a levest. Forrón tálaljuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu



 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Boldog hetet!
  2017-02-27 22:18:27, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 241 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 241 db bejegyzés
e év: 3224 db bejegyzés
Összes: 28883 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 363
  • e Hét: 363
  • e Hónap: 90244
  • e Év: 1076376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.