Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
Őseink Hagyatéka
  2017-03-30 21:55:41, csütörtök
 
  Az eddig megjelent adásokat az alábbi linken lehet megtekinteni:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Őseink Hagyatéka  
Arany László: Hinni vagy nem hinni?
  2017-03-30 21:44:04, csütörtök
 
  Két nagyon érdekes előadás:


Arany László: Hinni vagy nem hinni? 1. rész


Link


Arany László: Hinni vagy nem hinni? 2. rész


Link


Arany László YouTube csatornája:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Károlyfalvi József: Európa önfelszámolása?
  2017-03-30 21:33:08, csütörtök
 
 Talán a magyar politika ismerte fel Európa kormányai közül a legtisztábban a kontinens jövőjét folyamatosan fenyegető veszélyeket. Ismert, hogy Európa kettős nyomás alá került. Az első saját extrém liberálisai, és a szabadkőművesek által már a megvalósítás mezejére vitt Kalergi-terv aktualizált változata. Az 1920-as években Coudenhove Kalergi(1884-1972), a rendkívül színes családi összetételű, eredetileg osztrák-magyar diplomata, majd német politikus megfogalmazott koncepciója szerint Európában egy vegyes, európai-ázsiai-afrikai összetételű népességnek kell kialakulnia. E téves elképzelés mai értelmezése szerint multietnikussá-multikulturálissá kell válnia Európa eredetileg többnyire homogén és keresztény hagyományú nemzetállamainak. Az is nyilvánvaló, hogy a jelenlegi európai politikai elitek jelentős csoportjai már nem a hagyományos európai keretekben tervezik, vázolják fel jövőképüket. A másik tényező pedig az Ázsia és Afrika bizonyos régiói, államai demográfiai robbanásából, törzsi-vallási konfliktusaiból következő, Európa felé irányuló-irányított migráció.

Az törvényszerű, hogy a demográfiai robbanás sok esetben lehetetlenné teszi az amúgy is korlátozott életfeltételeket, ez felerősíti a törzsi és vallási konfliktusokat, ez a következő évtizedekben akár tíz- és százmilliós migrációt indíthat el Európa felé. Ekkora tömegek beteljesíthetik a Kalergi-tervet, végérvényesen és visszafordíthatatlanul megváltoztathatják Európa etnikai és vallási összetételét. Ez pedig véget vethet Európa eddigi történetének, az évszázadok alatt létrejött civilizációjának, kultúrájának, jogrendszerének.

Igen sajnálatos, szomorú példa Svédország mára kialakult helyzete. Az ország a korábbi évtizedekben, rendkívül fejlett gazdaságára építve páratlanul magas szintű szociálpolitikát épített ki. Ez volt a ténylegesen szociáldemokrata modell, az 1986 elején megölt miniszterelnök, Olaf Palme nevéhez társított ,,svéd szocializmus", melyet mintegy három évtizeddel ezelőtt szellemes viccek állítottak párhuzamba a ,,létező szocializmussal".

Valakik rejtett, több évtizedes sikeres aknamunkája eredményeképp a svéd identitásképből szinte már kiszorult Gusztáv Adolf és XII. Károly nagy királyok alakja, ellenben bekerült az ,,emberi jogok" túldimenzionálása. Ennek valódi tartalma mindenféle társadalmi, szexuális és egyéb deviancia, az idegen kultúrák, a migráció iránti felfokozott érzékenység és megértés.

Donald Trump, az USA a civilizált világ számára új perspektívákat felvázoló elnöke mára Svédország iszlamizációjáról beszél. A svéd nagyvárosok ,,no go" enklávéiban már az iszlám hit agresszív értelmezői a meghatározóak. A bevándorló, fiatal, műveltnek nem minősíthető tömegek fogékonyak a vallás fanatikus, agresszív értelmezésére, a befogadó állam alapértékeit támadják. A mellékelt képen a svéd zászló égetésére vetemednek. Egy ilyen tett következményének normális esetben azonnali kitoloncolásnak kellene lennie.

A berlini olasz áldozat

Az ő, és a többi áldozat hozzátartozói, ismerősei előtt bizonyára már aligha lehet ecsetelni a multikulturális Európa előnyeit. A sajtó szerint az olasz szervek már a lehetőség szerint eljárnak, a mellékelt képen példaként a szárd rendőrség ismerteti algériai illegális bevándorlók visszatoloncolását.

Sajtótájékoztató az illegális bevándorlók kitoloncolásáról

Sajnos Európa részben nyitott. A török politika bizonytalansága, kétértelműsége miatt nem jelent egyértelmű gátat a közel-keleti migráció előtt. Spanyolország Marokkóval kötött egyezménye révén ki tudja küszöbölni a migrációt, azonban a legalább öt entitásra szakadt Líbia jelenti az útvonalat a szubszaharai térségből a Földközi-tengeren át Európába. Az olasz csendőrség, haditengerészet valóban emberfölötti munkát végez e menekültek kimentésében, nyilvántartásba vételében, elhelyezésében. Közben a szervezett embercsempészek, az ISIS, a Boko Haram terroristáit is nagy számban juttatják be Európába. Mindenképp elgondolkodtató kérdés, miből is lehet az afrikai migránsoknál minimálisan 2-10000 euró, vagy hogyan, és milyen segítséggel és szervezéssel juthatnak el a szubszaharai térségből Líbia kikötőihez. Ugyanis ez a mintegy 1000 kilométernyi út szervezés, logisztika nélkül képtelenség lenne.

Megállíthatatlan folyamat?

A megoldás csak a migráció az embercsempészet útvonalai elzárása lehet. Mint ahogy Giorgia Meloni, az olasz jobboldali radikális mozgalom, a Fratelli d'Italia-Centrodestra Nazionale vezetője is sürgette, a NATO erőinek blokkolni kellene Líbia kikötőit.

Szíriában a törvényes államfő, Asszad elnök hadereje egyre súlyosabb csapásokat mér az ISIS-re. Azt, hogy Szíriában ki is képviseli a jó értelemben vett szabadságot és alkotmányos elveket az bizonyítja, hogy a kormányerők a visszafoglalt Maalula nevű helységben visszaállították a Szűzanya szobrát. Ez jelképe Szíria korábbi, hagyományos alkotmányosságának, vallási és kulturális toleranciájának.

Az Asszad hadserege által helyreállított Madonna-szobor

Az egy évtizeddel ezelőtti, a különféle vallások és etnikai kisebbségek együttélésének jó példáját mutató Szíria ma sajnos romokban hever. Asszad elnök, a Secolo d' Italia számára adott interjúban élesen elítélte azokat a nyugati nagyhatalmakat, melyek szerinte szerepet játszottak hazája lerombolásában és kijelentette, hogy nem is vehetnek részt a háború befejezését követő újjáépítésben.

Ma így néz ki Homsz

Az etnikai, vallási arányok megváltozása, további romása törvényszerűen importálhatja Európába a szalafista, szunnita szélsőségesek által generált etnikai-vallási háborút. A migráció révén létrejött enklávék szegény és műveletlen, ezért fanatizálható tömegei könnyen az európai lakosság ellen fordulhatnak. A fanatizálhatóság szomorú példáit láthatjuk Szíriában és Irakban, ahol kényszer, vagy erőszak, vallási demagógia hatására egészen fiatal gyerekek válnak a szélsőségesek által terror eszközeivé, végrehajtóivá és egyúttal áldozataivá is.

Az ISIS ifjú oroszlánjai

A fanatizált, vagy megfélemlített fiatalok mindenre képesek. Szintén a Secolo d'Italia február 24-ei számában megdöbbentő videofelvételt láthatunk, két mosolygó, terepruhás, 14-15 éves fiú egy teherautónyi robbanóanyaggal a számukra ellenséges objektumnak hajtanak, majd felrobbannak. (Nuovo video dell'Isis: due ragazzini sorridono prima di farsi esplodere.)

Egyébként Európa jövője, megmaradása az európai politikusok felelőssége, minden az ő fejükben fog eldőlni. Azonban a helyes döntéshez bizonyos nemzeti, keresztény, európai politikai kultúra és felelősségtudat is szükséges lenne. A migrációból következő pusztító, romboló folyamatokat csak egy európai jobboldali radikális fordulat tudná visszafordítani.

Egyébként a már idézett, jobboldali radikális olasz lap március 7-ei száma méltatta Magyarország erőfeszítéseit a migráció szabályozására.

Talán még nézzünk meg röviden egy történelmi párhuzamot, egy erkölcsileg, politikailag felelőtlen politikai elit és egy állam bukása között.

Mikor 1940 júniusában Franciaország katonailag és politikailag összeomlott, és a Nemzetgyűlés mintegy 670 tagjából 569 felhatalmazásával az I. világháború francia vonatkozásban kiemelkedő személyisége, hőse, az idős Petain marsall vette át a kormányhatalmat, Saliege Toulouse érseke következőképpen értékelte a bukás okait:

Mert száműzték Istent az ország iskoláiból,
Mert támogatták a beteges irodalmat
Mer bevitték otthonukba, hivatalukba és a gyárakba a nyomasztó erkölcstelenséget
Bocsáss meg nekünk Urunk!
Mire mentünk a győzelemmel 1918-ban?
Mire mentünk volna a győzelemmel 1940-ben?

(John Lukács: Az Európai világháború Bp. 1995 591. idézi a La Croix 1940. június 28-ei számát.)

Egyébként ekkor a francia társadalom jelentős rétegei még felszabadulásként élték meg a Harmadik Köztársaság bukását. Vichy rendszere kezdetben jól indult, a ,,Petain Franciaország-Franciaország Petain", valamint a ,,Haza, Munka, Család" jelszavak egy új, konzervatív, nemzeti, szociális, keresztény jövő- és társadalomképet vázoltak fel, azonban a háború eszkalációja, a belső konfliktusok lerombolták ezt a perspektívát.

Tehát nemzetek vereségét, bukását, morális alapjai megrendülése és felelőtlen politikusai is elősegíthetik a legkülönfélébb körülmények közepette. A mai európai elit felelőssége Európa alapelvei újragondolása, múltbeli értékei továbbadása a későbbi évszázadokra. Mindezek közé tartozhatnak a jaltai elvek és következményeik átértékelése is.Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Először meg kell védened a családod, a kultúrád
  2017-03-30 21:11:30, csütörtök
 
  "Először meg kell védened a családod, a kultúrád, az identitásod, és azután kell kinyitnod az ajtód" - exkluzív interjú Henri Boulad jezsuitával

Miért lesz magyar állampolgár 85 évesen egy Egyiptomban élő, szír-olasz származású jezsuita? Hogyan látja Európa és az Egyház jövőjét? Mi késztette, hogy levelet írjon XVI. Benedek után Ferenc pápának is? Mit gondol a migrációs válságról? S nem utolsó sorban: mit üzen nekünk, magyar fiataloknak?

A 777 csapata nevében is hadd gratuláljak a magyar állampolgárságához! Mikor kapja meg hivatalosan?

Nagyon köszönöm! Csütörtökön [március 16-án] kapom meg személyesen Orbán Viktor miniszterelnök úrtól, aki ebédre hívott. Őszintén szólva, nem egyedül, saját magamtól jutott eszembe, hogy kérvényezzem...

Miért? Kitől jött az ötlet?

Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes úr nemrég meglátogatott Alexandriában, hogy felajánlja, a magyar állam szívesen működik együtt velünk. Ekkor kérdezte meg, hogy mire lenne igazán szükségem. Rögtön visszakérdeztem, mi lenne, ha megkapnám a magyar állampolgárságot?

Miért volt annyira egyértelmű, hogy ezt kéri?

Három oka is volt: Először is nagyon nagyra értékelem Magyarország helytállását, már ami az európai keresztény értékek védelmét, illetve a migrációs válság kapcsán képviselt álláspontját illeti. Nagyon fontosnak tartok minden olyan megközelítést, ami Európa fizikai és szellemi stabilitásának és identitásának a megőrzését szolgálja. Másodszor, mert sokszor jártam már itt és megszerettem az országot és a magyar embereket.

Ma már Európában szinte minden szinten csak negatív jelzők kíséretében beszélnek a kereszténységről, itt viszont sokaknak még megvan a szilárd hite és bátorsága, hogy szembe ússzon az árral. Ez az, amit nagyra becsülök bennetek.

Ami a dolog praktikus oldalát illeti, EU-s állampolgárként a munkámat nagyban segíti, ha könnyebben és szabadabban utazhatok bármerre a világban.

Az Ön identitása meglehetősen sokszínű: a melkita, bizánci rítusú katolikus egyház tagja [a római katolikus egyházzal teljes egységben lévő, önálló részegyház], emellett jezsuita szerzetes, damaszkuszi szír édesapával, olasz édesanyával úgy, hogy Egyiptomban nőtt fel, otthon pedig franciául beszéltek. S most már magyar állampolgár is! Van valamiféle rangsor?

Az identitás számomra nem a múlthoz, hanem a jövőhöz kapcsolódik. A világban minden mozgásban van. Az egész életünk egy változás, egy folyamat. Azt szoktam mondani, hogy az intelligens ember egyik ismérve, ha képes őszintén változtatni elgondolásain anélkül, hogy szégyenkeznie kellene emiatt. Számomra ilyen a saját identitásom is.

Ön minek vallja magát?

Világpolgárnak tartom magam, talán azért is, mert rengeteget utaztam életem során és minden új ország, tapasztalás az életem, gondolkodásom részévé vált. Az egy csapda, ha fixen, lezártként tekintünk magunkra - akár a kereszténységünkre is! Ez egy út, amin végig kell menni. Nem az a minden, ha vagyunk valakik, hanem ha válunk valakikké! Például, ha az identitás kérdéséről beszélünk, a globalizáció kapcsán nagyon hamar előjönnek a problémák. Mit jelent európainak, magyarnak, egyiptominak, vagy akár kereszténynek, muszlimnak lenni?

Pont a globalizáció és a kereszténység kapcsolatáról beszélt március 11-én a Párbeszéd Házában is. Előadásának gerincét a jelenlegi, hibás globalizáció és a jézusi globalizáció összehasonlítása adta. Mit jelentenek ezek és miért tartja rossznak, ami ma globalizáció címszóval a világban történik?

A világ jelenlegi globalizációja egyértelműen rossz, mert magát az identitást akarja eltörölni. Méghozzá gazdasági és pénzügyi okokból. Ezek a nemzetek és országok kárára folytatott játszmák, ahol magát az embert teljesen háttérbe szorítják. Nem számít százezrek élete, ha például kőolaj vagy egyéb értékes lelőhelyekről van szó. Ez a folyamat személytelenné teszi a világot. Mindezt a demokrácia és az emberi jogok nevében elkövetni pedig nem más, mint hazugság és képmutatás. A szólás szabadsága is addig terjed, amíg beleillesz a liberális narratívába, de ha kilógsz onnan, akkor nem vagy egyenrangú fél. Erre jó példa az iszlamofóbia, mint fogalom használata.

A nyugati világban elfogadhatatlannak tartják, ha valaki az iszlámot kritizálja, és rögtön rásütik az iszlamofób bélyeget. Ezzel szemben sokan minden kontroll nélkül, bátran elmennek a legvégsőkig, ha a kereszténység vagy az Egyház kritizálásáról van szó. Hogy is van ez?

Mit gondol, mik lehetnek a konkrét okai annak, hogy ez így alakult?

A nyugati világot bekebelezte egy ideológia, amitől sajnos maga az Egyház sem maradt érintetlen. Amit ma politikai korrektségnek hívunk, az nem más, mint egy rendszer, amelyben az idegent és a multikulturalizmus dicsőítését emelik magasba. A mögöttes szándék pedig az, hogy az emberek veszítsék el az identitásukat. Ez baj! Hiszen csak úgy tudsz valakivel normális kapcsolatot kialakítani, ha te is önmagad vagy és a másik is önmaga. Ha ez az egyensúly megbillen, már nem beszélhetünk egyenrangú párbeszédről.

Beszéljünk egy kicsit mindennek fényében az Egyházról. Hogyan látja, miben kéne változnia ahhoz, hogy megőrizve az eredeti küldetését, hatékonyan jelen tudjon lenni a XXI. században?

Tíz évvel ezelőtt írtam egy hatoldalas levelet XVI. Benedek pápának. Ebben az írásban három reformot sürgetek: teológiait, lelkipásztorit és spirituálisat. Az Egyház jelenleg nagyon mély krízisben van. Miért? Először is, mert még mindig nem vagyunk hajlandóak tudomást venni a saját válságunkról. Alázat! Kérlek titeket, legyen mindenki alázatos! Ugyanakkor sokan még mindig nem értették meg, hogy emellett mit is jelent a modernitás. A modernitás teljes szemléletváltást követel. A papság és a vezetők jó része nem tudja, hogyan alkalmazkodjon ehhez, ami hangsúlyozom, egyáltalán nem egyszerű dolog.

Tudna említeni néhány konkrét példát, mire lenne valójában szükség?

Itt van például a megváltás fogalma. Jézus az ő áldozatával megváltott minket a bűneinktől, a vérét ontotta értünk. Tette mindezt azért, hogy megszabadítson minket az eredeti bűntől. A modern ember mindezt nem érti, mert nem jól magyarázzák neki. Egyiptomtól Franciaországig, a világ minden táján találkozom hitoktatókkal, tanárokkal és nem tudják mindezt érthetően elmondani a kor emberének, nincs meg hozzá az eszköztáruk. Üzeneteink, fogalmaink nem lettek újragondolva, újrafogalmazva. Ez a teológiai reform sürgős! Úgy látom, az Egyház túlságosan fél attól, hogy ennek hatására esetleg szétesik a hit. Márpedig erről szó sincs!

És a többi területen?

Ott van a lelkipásztori aspektus. Régen, ott volt egy pap egy faluban, tegyük fel, száz családdal. Ismerte az embereket és az emberek is ismerték őt. Most mi van száz család helyett? Tízezren, vagy akár még annál is többen tartozhatnak egyetlen plébániához. Ez lenne a közösség? Ez lenne a család? Hogy várhatjuk el egy paptól Franciaországban, hogy több tucat templomba járjon misézni és gyóntatni? Képtelenek vagyunk újragondolni egy középkori struktúrát. Hogy lehetséges ez egy ilyen vészhelyzetben? A papi hivatások száma pedig rohamosan csökken. Eközben úgy teszünk, mintha minden rendben lenne. Olyan ez, mint a süllyedő Titanic, amin az emberek még mindig önfeledten táncolnak, holott tudják, mi történik.

Ha Ön szerint tényleg ekkora a baj, mi lenne az első lépés, amit az Egyház tehet, hogy ne süllyedjen tovább a “hajó"?

A betegségből való gyógyulás első feltétele, hogy beismered: beteg vagy. Ezen az úton kéne elindulni, és elkezdeni minél hangosabban beszélni a problémákról...

Előadásában említette, hogy a tíz évvel ezelőtti, XVI. Benedek pápának írt levelét követte nemrég egy Ferenc pápának írt levél - ennek azonban nem tudtam nyomára akadni az interneten...

Nem találhatta meg, mert még nincsenek is fent.

Többesszámban? Hányszor és miért írt a jelenlegi Szentatyának?

Igen, fél éve küldtem el a levelemet franciául, majd egy hónapja másodjára ugyanazt a levelet, immáron spanyolra fordítva. Biztosra akartam menni, hogy tényleg eljut a Szentatyához és megérti a tartalmát. Leírtam neki, hogy rendkívül nagyra tartom, mint pápát, és mint rendtársamat egyaránt. Kifejtettem azonban pár dolgot, amelyben úgy éreztem, nem egyezik a véleményünk. Ilyenek például az iszlámról való megnyilatkozásai. A Szentatya nem érti az iszlámot, mert sose élt muszlim országban és nem tapasztalta annak belső dinamikáit. Arra kértem, figyeljen jobban azokra, akik ismerik és benne élnek a muszlim világban.

Mi a baj azzal, ahogy Ferenc pápa az iszlámhoz áll?

Mint a legtöbben a nyugati világban, ő is tudományosan közelíti meg a témát. Olyan körök írnak és beszélnek az iszlámmal való párbeszéd módjairól, akik nem ismerik belülről ezt a világot. Ugyanakkor nem nagyon szeretik bevonni azokat, akik viszont igen.

Éppen ezért, amikor például azt tanácsolják az európaiaknak, hogy nyissák meg az ajtóikat a menekültek előtt, nem tudják, mit indítanak el. Az evangéliumra és Jézus tanítására hivatkozva mondanak olyan dolgokat, amik egyszerűen irreálisak. Először meg kell védened a családod, a kultúrád, az identitásod, és azután kell kinyitnod az ajtód - ahogy ezt a kontinens az eddigi évszázadok során tette.

Európa mindig egy nyitott földrész volt, de ebben a helyzetben nem szabad engedni egy invázió jellegű áradatnak, ami a jövőre nézve a teljes destabilizációt jelenti.

De mégis, az iszlám jelen van már valamennyire a kontinensünkön és Európa körül egyaránt. Tudjuk, hogy az autentikus iszlám nem egyenlő az iszlamista szélsőséggel, de főleg az alapján, amiket most mond, nehéz eldönteni: milyen is az iszlám valójában?

Az iszlám esszenciája, hogy politikai és radikális. Ez a két dolog jellemzi, legmélyebb gyökereiben. Történetileg kétféle iszlámot különíthetünk el: a mekkait - ez volt a korábbi szakasz - és a medinait. Ez a második modell forrta aztán ki magát véglegesen a X. században. Mindez pedig természetében a fent nevezett két tulajdonságot viseli. Európa és az egyházi vezetés nem akarja tudni, felfogni, megérteni, hogy mi az iszlám. Felépítenek egy számukra kedvező képet és azt állítják ez az “igazi", de ez nem így van. Ne párizsi, berlini, oxfordi professzorokra hallgassatok, hanem azokra a keresztény testvéreitekre, akik korábban muszlimok voltak, azokra, akik muszlim országban élnek!

Talán még több kérdést szült ez a beszélgetés, de sajnos már csak egyre van időnk, ez pedig szóljon a jövőről: Mit üzen a magyar fiataloknak? Mire érdemes figyelniük, hogy egy ilyen kaotikusnak tűnő világban tudják Istent követni magyarként, európaiként?

Ragaszkodjatok az identitásotokhoz! Ragaszkodjatok az örökségetekhez és a múltatokhoz! Ragaszkodjatok az értékeitekhez és hitetekhez! Legyetek erősek és ne féljetek! Bár csupán egy egészen kicsi kisebbség vagytok most, de nem sokára többséggé váltok.

Én magam se félek a jövőtől, mert van hitem és tudom, hogy Krisztus győzött. A történelem fordulópontján élünk, nem tudjuk mi vár ránk, de akik hisznek és remélnek, győzni fognak.

Heltai Péter

(Fotók: Forintos Anna)


Henri Boulad SJ (1931)

Alexandriában született, nagyapja az 1860-as szíriai keresztényüldözéskor menekült Damaszkuszból Egyiptomba. Édesapja szír, édesanyja olasz származású. Melkita rítusú bizánci katolikusként 1950-ben lépett be a Jézus Társaságába. 1963-ban, Bejrútban szentelték pappá. Képzése alatt filozófiát, teológiát, pedagógiát és pszichológiát tanult Libanonban, Franciaországban és az Egyesült Államokban. Három doktorátussal rendelkezik. Visszatérve Egyiptomba ifjúságneveléssel és szociális ügyekkel foglalkozott. 1979-ben az egyiptomi jezsuita rendtartomány vezetője lett. Kalkuttai Boldog Teréz anya támogatásával megszervezte az egyiptomi Caritast, amelynek működését Szudánra is kiterjesztette. 1985-től a kairói, 1991-től az észak-afrikai és keleti országokért felelős Caritas elnöke volt, továbbá alelnöke a római Caritas központnak. 2004-től a jezsuiták kairói kollégiumának vezetője. Munkásságáért megkapta többek között a francia érdemrend tiszti keresztjét.Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
A menekült-invázió Nagy Izrael előkészítése
  2017-03-30 20:40:41, csütörtök
 
 


Nagy Izrael, az emberi minőség gyűlöletének földje, a sátán leendő otthona

Több írásunkban hangsúlyoztuk, hogy a menekültáradatot cionista háttérhatalmi erők irányítják. Elég megnézni a zsidó származású szakértőkkel kitömött jogvédő szervezeteket, akik pénzzel, élelemmel és ruhákkal látják el a beözönlőket. Ők a jogokra hivatkoznak, a háttérben viszont sokkal sötétebb tervek lappanganak, melyeket a zsidóságnak a szabadkőművességgel összefonódott rétege próbál megvalósítani.

Utalunk itt a cionista világuralmi törekvésekre, melyek a Cion bölcseinek jegyzőkönyveiben vannak megfogalmazva. Ezek között létezik egy terv, mely a zsidó világbirodalmat készíti elő különböző fokozatokon keresztül.

Ennek első része a zsidó állam létrehozása. Ez már egy jó ideje megtörtént. Izrael a második világháború után komoly világpolitikai tényezővé nőtte ki magát amerikai háttértámogatással.

A terv második foka a Nagy Izrael létrehozása, és ez az, ami jelen helyzetben a legaktuálisabb. Nagy Izrael az Eufrátesztől a Nílusig terjedne, ez a terület magába foglalná a jelenlegi Izraelt, Szíriát, Egyiptomot és Irak egy részét. Más szóval a Közel-Kelet felét elfoglalná. Érdekes módon pont ezekből az országokból érkezik a legtöbb bevándorló Európába. Ezek az országok viszonylag jó gazdasággal és természeti erőforrásokkal rendelkeztek, például olajjal. Az Amerikai Egyesült Államok Izrael kérésére pontosan ezért itt robbantott ki háborúkat és lehetetlenítette el az életet. Mivel az említett országok területeit az eljövendő Nagy Izraelben zsidóknak kell, hogy lakjanak, így az ottani lakosságot fel kell számolni. A háborúk által romba döntött országok lassan kiürülnek. Akik mégis maradnak, azokat a szintén zsidó irányítás alatt lévő ISIS - (ellen-iszlám/ellen-állam) terrorszervezete irtja ki, megteremtve ezzel az életteret a zsidók számára. Mivel ilyen nagy számban még sosem érkeztek bevándorlók Európába a Közel-Keletről, így joggal mondhatjuk, hogy Izrael elkezdte megteremteni magának az életteret és munkálkodik egy nagyobb állam létrehozásán.

Mire ezt megvalósítják, addigra Európa tele lesz idegen népekkel. A liberális jogvédők cionista gazdáik parancsára folyamatosan próbálják elfogadtatni az idegeneket. Velük való keveredésre illetve a kultúrák összeolvasztására ösztönöznek. Ezzel legyengítik és megsemmisítik az őshonos európai rasszt. Minőségtelen, öntudatlan véglényeket termelnek ki, akiket a zsidók hercege egyszerűen tud irányítani, illetve rabszolgának használni. Sajnos nyugaton ez már megvalósult. Most Kelet-Európát is megpróbálják multikulturális olvasztótégellyé változtatni. Ha Európa elbukik, onnantól már nagyon könnyű a zsidó világbirodalom megvalósítása. Birodalmuk az európai ember kiirtásával jár, és a káosz torz világa szabályainak érvényesítésével.

Nem engedhetjük, hogy megvalósítsák! Európa fiainak minden eszközzel fel kell lépniük a zsidó világuralmi törekvések ellen! Európában mi fogjuk érvényesíteni akaratunkat, mely helyreállítja a rendet és elűzi a hódítókat.


Varga-Vikernyés Sándor


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Bayer Zsolt: Levelet kaptam
  2017-03-30 20:25:50, csütörtök
 
  Lassan 11 éve történt, s bűnösök ma is igazi büntetés nélkül röhögnek a markukba, sőt a főbűnös igazi érinthetetlenként gerjeszti a feszültséget az országban. Nem számít, milyen hazugságok vagy féligazságok, ha kell csúsztatások árán, vagy akár az ország brüsszeli feljelentésével, csak minél nagyobb zűrzavart keltsenek az emberek fejében, s indulatot gerjesszenek a jelenlegi (egyáltalán nem tökéletes, nem hibátlan, sőt sokszor nagyon is kritizálható, de mégis csak legitim) kormány ellen.

Ezek a belföldi politikai terroristák 2006-ban nem átallottak idegen fegyvereseket is ráuszítani saját honfitársaikra, hogy fitogtassák erejüket, s félelmet keltsenek, elvágva ezzel az akkori hatalom ellen esetleg tervezett ellenállás minden gondolatának fonalát is.

A megfélemlítésben, terrorizálásban ezek a balliberális bűnözők profik voltak, hisz abban a kommunista rendszerben nőttek fel és szocializálódtak, ami erre alapozta hatalmát. Ezek a mai politikai maffiózók a régi rendszer urainak leszármazottai, vagyis volt kitől tanulniuk.

NIF (Czakó István)

Lássuk most Bayer Zsolt ezzel kapcsolatos, megszívlelendő sorait:

Levél jött, ez. Bevallom, soha nem hittem ebben az (összeesküvés)elméletben, de most kissé elbizonytalanodtam. Olvassák:

WIKILEAKS

TEHÁT IGENIS IGAZ !


[Eddig is tudtuk, de lesz, aki még a bizonyított tényekkel szemben is az összeesküvés-elméletet fogja szajkózni. Gondolatszabadság van. Bárkinek joga van “saját erejéből" önveszélyesen hülyének lenni..]

“In the fall of 2006, under the Socialist Prime Minister Ferenc Gyurcsany a** an Israeli aeroplane landed in Budapest airport with 120 military personnel to carry out a**routine anti-terrorist exercisesa**. The Hungarian media did not report the departure of this Israeli unit. However, it is notable that on that occasion, the apparently peaceful commemorations of the 50th anniversary of the 1956 Hungarian Revolution was brutally dispersed by police units wearing black masks an no IDa**s. https://search.wikileaks.org/gifiles/?viewemailid=1641485 *

RENDŐRATTAK 2006: IZRAELI KATONÁK VOLTAK AZ AZONOSÍTÓ SZÁM NÉLKÜLI RENDŐRŐK? <http://pestisracok.hu/rendorattak-2006-izraeli-katonak-voltak-az-azonosito-sz am-nelkuli-rendorok/&gt; 0 <http://pestisracok.hu/rendorattak-2006-izraeli-katonak-voltak-az-azonosito-sz am-nelkuli-rendorok/#respond>* -

- - Százhúsz izraeli katona érkezett Magyarországra nem sokkal a 2006. október 23-i összecsapások előtt, hogy &#8220;rutin terrorelhárítási gyakorlatokat végezzen" - derül ki a Stratfor amerikai hírszerzési cég elemzőinek összeesküvés-elmélet-szerű elemekben gazdag levelezéséből, amelyet a WikiLeaks közölt.

A WikiLeaks 2012-ben kezdte meg a birtokába jutott mintegy ötmillió stratforos levél feldolgozását. - írja az index.hu. &#8220;2006 őszén, Gyurcsány Ferenc szocialista miniszterelnök idején egy izraeli gép szállt le a budapesti reptéren, 120 izraeli katonával a fedélzetén. A katonák azért érkeztek az országba, hogy rutin terrorelhárítási gyakorlatokat végezzenek. A magyar média nem adott hírt a gép távozásáról.

Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy éppen ebben az időben az 1956-os forradalom 50. évfordulóján tartott békés megemlékezést azonosító szám nélküli, fekete maszkos rendőrök brutálisan szétverték" - írta 2010 márciusában a Stratfor egyik munkatársa, Klara E. Kiss-Kingston a szintén stratforos Sean Noonan-nek. Kiss-Kingston a 2010-es izraeli kémgépek magyarországi berepülése kapcsán elevenítette fel a magyar-izraeli titkosszolgálati kapcsolatokat. Az amerikai titkosszolgálatok legfontosabb alvállalkozójának számító Stratfor munkatársai a kiszivárogtatott levelezésben arról értekeznek, hogy mi lehetett az izraeli kémrepülők feltűnésének az oka, illetve, hogy mit csináltak a magyar légtérben.

A berepülést annak a szíriai-magyar férfinak a meggyilkolásával hozták összefüggésbe, aki a 2010-es e-mailezésben az &#8220;évszázad pénzügyi csalásaként" emelgetett Kulcsár-ügyben segítette a rendőrséget. A pénzmosásos-sikkasztásos ügyben Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc neve is felmerült.

A stratforosok szerint Gyurcsány segített eltussolni &#8220;az országból óriási pénzösszegeket eltüntető" brókerbotrányt, amihez bankárként szerintük Medgyessynek is köze volt. Ennek a műveletnek a része lehetett a befolyásos pénzváltóként ismert szíriai-magyar férfi meggyilkolása is. &#8220;Mióta bizonyossá vált, hogy a Fidesz megnyeri a (2010) április 11-i választásokat, és a párt világossá tette, hogy az elmúlt időszak összes korrupciós ügyét ki fogja vizsgálni, bárkit, aki a szíriai-magyar férfihoz hasonlóan információt szolgáltathat a rendőrségnek az izraeli kapcsolatokkal terhelt nagy volumenű korrupciós ügyekről, likvidálni fognak" - közölte a Stratfor-szakértők e-mailjét az Index.

A levélből az is kiderül, hogy a kémgépek azon a napon jártak a magyar légtérben, amikor a szíriai férfit megölték. Az eset előtt két hónappal Gyurcsány Izraelben járt, ahol nem tudni miről tárgyalt. &#8220;Mivel a pártja nagy bajban van, engem egyáltalán nem lepett meg a kémrepülők feltűnése" - írta az elemző. A Magyaroszágra érkező, Gulfstream V-ös típusú izraeli gépek a legmodernebb hírszerzési eszközökkel voltak felszerelve. A zsidó állam direkt titkosszolgálati akciók végrehajtására vásárolt ilyen gyártmányú gépeket. A Honvédelmi Minisztérium álláspontja szerint a gépek diplomáciai szolgálatot(!) teljesítettek.

Forrás: http://index.hu/belfold/2013/04/25/stratfor_izraeli_katonak_is_reszt_vehettek_a_2 006-os_rendorattakban/ http://pestisracok.hu/rendorattak-2006-izraeli-katonak-voltak-az-azonosito-szam-n elkuli-rendorok/

*Kedves Barátaim! * *Küldjétek tovább ezt az *információt minél szélesebb körben.* *Az igazság végül mindig kiderül...* _________

Néhány újonnan közzétett &#8220;wikileaks" iratból minden kétséget kizáróan kiderült, mely szerint *2006. október 23-án 120 izraeli katona* is részt vett az akkori budapesti erőszakos eseményekben. A kiszivárgott iratok (bizonyos amerikai katonai körök hivatalos levelezése) szerint *az izraeli katonák terv szerinti éles &#8220;terrorelhárítási akciót" hajtottak végre akkor Budapesten*. ..Ezek már tények. ... Nem kitaláció, nem összeesküvés-elmélet. ...

Kizárt, hogy erről az akkori kormányzat ne tudott volna, nem lett volna beavatva ebbe. ... Talán ezért &#8220;felejtették el" a rendőrök feltenni az azonosítójukat, s talán ezért viseltek maszkot is. Talán az egészet előre megrendezték, kiprovokálták. ...

Így válnak érthetővé és újból érdekessé Csurka Istvánnak közvetlenül az &#8220;októberi események" után írott ezzel a kérdéssel foglalkozó cikkei, és az akkori áldozatok beszámolói, amelyekben ezek az emberek valamilyen furcsa, idegen nyelven beszélő rendőrökről szóltak. ... Kitaláció. ... Nincs rá bizonyíték. - hurrogták le ők akkor. ... *Most már van bizonyíték minderre*.

Mégis csodálkoznék, ha lenne az ügynek bármiféle komoly következménye a magyar sajtónyilvánosságban. Az összes többi média, ugyanis hallgat erről a hírről. Valószínűleg azért, mert hallgatnia kell róla. Ha mégis valahogy beszélni kell majd róla, hamar leveszik a napirendről, s elfedi majd valamilyen &#8220;még ennél is nagyobb" botrány.

Magyarország szuverenitása?

Tényleg vicc!....Vagy inkább tragikus...

Forrás: Bádog- Bayer Zsolt blogja


Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Árpád-napi rendezvények Heceg Ferenc ajánlásával
  2017-03-30 20:04:05, csütörtök
 
  ÁRPÁD-NAP

Zarándoklat Árpád nagykirály halála,

a Pozsonyi Háború 1110. évfordulója tiszteletére

a Holdvilág-árokban, Árpád temetkezési helyén

április 1. szombat d.e. 10 óra


Találkozó: Pomáz, a művelődési ház előtti tér Huszár u. 3.Kubínyi Tamás

A Pozsonyi Háború c. könyv bemutató
megemlékezés Árpád sírjánál

A túra után 14 óra körül a pomázi művelődési házba
vonulunk vissza, ahol az előadások folytatódnak.


Dr. OBRUSÁNSZKY BORBÁLA
hun-kutató
könyvbemutatóval egybekötött előadása:

dr. Hatagin Gotov Akim mongol professzor magyarországi élményeiHERCEG FERENC
filmvetítéses előadása
Sashegyi Sándor igazsága - avagy hova temették Árpád fejedelmetIVANCSICS ILONA
színművésznő szavalSzelei Magdolna
spiritiszta


NYERS CSABA
bográcsgulyás és hagyományokRossz idő estén is megtartjuk a megemlékezést,
a pomázi művelődési házban.
Ajánlatos hozni: Árpád-házi zászló, fényképező, kamera.
Túraöltözet időjárásnak megfelelően.


Baráti üdvözlettel,

Herceg Ferenc
06- 20 530 0933
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
ZARÁNDOKLAT TISZAESZLÁRRA Solymosi Eszter halálának 136.évf.
  2017-03-30 20:00:53, csütörtök
 
  ZARÁNDOKLAT TISZAESZLÁRRA

Solymosi Eszter halálának 136. évfordulóján

április 1. szombat

busz + étkezés 6.000 Ft

jelentkezés: +3630 326 8826
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Két meghívó 2017. április 11-re és április 18-ra, kedden 18
  2017-03-30 19:59:01, csütörtök
 
  A Hegyvidéki Trianon Társaság meghívói:

Kedves Barátaink, Érdeklődők!

1)
Szeretettel hívjuk, várjuk április 11-i, keddi estünkre, melynek témája II. András király szentföldi kereszthadjárata 1217-ben. Vendégünk Kubinyi Tamás író, művelődéstörténész, médiaszemélyiség. Előadása címe: 800 éve járt II. András a Szentföldön. Az előadása egyben azonos című könyvének bemutatója, mely a helyszínen megvásárolható.

2)
Dr. Horváth István professzor úr április 18-án 18 órakor ismét megtiszteli társaságunkat.
Előadása címe: Immunizálással megelőzhető és gyógyítható az érelmeszesedés

Helyszín: XII. Kék Golyó u. 16/a. - Schwartzer Ferenc u. sarok.
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Április 4-én, kedden kísérik utolsó útjára Hüvelyes Lajost
  2017-03-30 19:54:19, csütörtök
 
  Kedden kísérik utolsó útjára Hüvelyes Lajos terézvárosi kilakoltatottat

Április 4-én, kedden kísérik utolsó útjára a terézvárosi önkormányzat által tavaly júliusban kilakoltatott Hüvelyes Lajost - tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán. A 72 éves korában elhunyt rokkant férfi hamvait a XI. kerületi Szent Angyalok Plébánia templomában helyezik örök nyugalomba 10.45 órakor. A templom a XI. ker. Gazdagréti út 14. sz. alatt található.

A Magyar Szociális Fórum részéről Simó Endre vesz búcsút a társadalmi igazságtalanság áldozatától.

A félig béna Hüvelyes Lajost tavaly júliusban bilincsbe verték, mert ,,ellenállt" a kilakoltatásának, és a pomázi Gálfi Béla kórház pszichiátriájára zárták, pedig - orvosai szerint - nem volt pszichiátriai eset, sem kezelésre, sem gyógyszerezésre nem szorult. A pszichiátriáról augusztusban Tatárszentgyörgyre vitték, de mivel nem biztosították neki az állapotának megfelelő ellátást és gondozást, ájultan találtak rá, a padlóról kaparták össze, és mentők vitték kórházból-kórházba. A csepeli kórház elfekvőjében kötött ki, hónapokra rá a Szent István kórház elfekvőjébe került, ahol 2017. február 4-én meghalt. A Magyar Szociális Fórumon kívül senki sem törődött vele. Gondnok-gyámja még a nyugdíját sem folyósította neki.

Az egyedülálló rokkanttal szemben tanúsított bánásmódot a Magyar Szociális Fórum az emberi jogok kirívó megsértéseként elítélte, és végig kiállt a kilakoltatás áldozata mellett, hogy élete egyenesbe jöjjön, és lakhatása megoldódjék. Az emberjogi mozgalom kórházi ágyánál is rendszeresen felkereste a sorsára hagyott Hüvelyes Lajost.+++


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 107 db bejegyzés
e év: 1494 db bejegyzés
Összes: 24057 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 132
  • e Hét: 14393
  • e Hónap: 95139
  • e Év: 1686120
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.