Belépés
reifregina.blog.xfree.hu
A múlt emlék,a jövő titok,a jelen ajándék. Somlai Angyalka
1977.07.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Gyors spárgaleves galuskával
  2017-03-20 13:46:15, hétfő
 
  Hozzávalók:
0,5 kg fehér spárga
liszt
olaj
só, bors, pirospaprika, ételízesítő
2 dl tejföl
1 tojás
petrezselyem
A spárgákat, ha kell, hámozzuk meg, daraboljuk fel. Készítsünk könnyű rántást, majd adjuk hozzá a spárgát, öntsük fel vízzel, fűszerezzük, és főzzük kb 10-15 percig. A tojást verjük fel, jól dolgozzuk össze annyi liszttel, amennyit felvesz, majd szaggassuk a galuskát a levesbe. Hagyjuk, hogy forrjon egyet. A tejfölt keverjük össze kb 2 evőkanál liszttel, majd habarjuk be vele a levest. Végül szórjuk meg friss petrezselyemmel - és kész is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Francia rakott spárga
  2017-03-20 13:35:36, hétfő
 
  Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kg fehér spárga
- 50 dkg tészta (tagliatelles)
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál vaj
- 20 dkg főtt sonka
- 20 dkg ementáli sajt
- só, bors, snidling

A fehér spárgát megtisztítjuk, lehámozzuk, kb. 2-3 cm-es darabokra szeljük.
2 liter forrásban lévő sós vízbe feltesszük főni, kb.7-10 percig főzzük, hogy ne legyen túl puha. Lecsurgatjuk, a főzőlevet félre tesszük.

Sós vízben megfőzzük a tésztát nem túl puhára, leszűrjük, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál vajat, hogy ne ragadjon össze. A tejfölt összekeverjük 3-4 evőkanál főzőlével.

Egy tepsit vagy tálat kivajazunk, beletesszük a tészta felét és rárakjuk a spárga felét, valamint a felkockázott főtt sonka felét. Ráöntjük a tejfölt, a finomra szeletelt snidlinget, megsózzuk, megborsozzuk, majd meghintjük a reszelt sajt harmadával. Ráhelyezzük a második réteg tésztát, spárgát, sonkát és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
180°C fokon előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Spárgás pite
  2017-03-20 13:33:15, hétfő
 
  A dietetikus véleménye
A spárgában sok oxálsav van, emiatt vesekőképző hatása is lehet, bár egyben vesetisztító is az illó anyagai révén. Ovo-vegetáriánusoknak beilleszthető az étrendjébe, fogyókúrásoknak kevesebb burgonyával, több spárgával javaslom.

Hozzávalók
fél kg főtt burgonya apró kockára vágva
3 dkg főtt spárga kockára vágva
3 - 4 szál újhagyma (zöldjével együtt), vékony karikára vágva
8 db tojás

frissen őrölt bors
olaj

Elkészítés
A burgonyát, a spárgát, a hagymát sóval, borssal alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a felvert tojásokat, amivel szintén elkeverjük. A serpenyőben olajat forrósítunk, ebbe öntjük a burgonyás, tojásos spárgát. Kevergetni nem szabad, csak a széleit emeljük egy kicsit meg, hogy a lágy tojás a serpenyő aljára kerüljön. Amikor már szép piros, egy akkora tállal fedjük be, amekkora a serpenyő, majd egy hirtelen mozdulattal a lepényt átemeljük, utána viszont visszahelyezzük a serpenyőbe úgy, hogy az alja a teteje legyen. A másik felét is pirosra sütjük. Zöldsalátával tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tavaszi rakott rizs spárgával
  2017-03-20 13:27:52, hétfő
 
  A dietetikus véleménye
A sok zöldség miatt egészen laktató, magas vitamintartalmú falatok kerülnek tányérunkra, ha elkészítjük ezt a receptet. Néhányunknak azonban érdemes vigyázni: a sült paprika érzékenyebb gyomrúaknál gyomorégést, puffadást okozhat.

Hozzávalók
20 dkg rizs
1 kg csirkemell
1 nagy vagy 2 kicsi kaliforniai paprika(piros)
2-3 szál sárgarépa
1 közepes nagy cukkíni
20-25 szál zöld spárga
zellerlevél
petrezselyemzöld
1 nagy tejföl
2 tojás sárgája
ételízesítő, só


Elkészítés
1. A rizst majdnem teljesen készre főzöm egy kis sós vízben.
2. A sárgarépát enyhén sós vízben megpárolom, majd felkarikázom.
3. A spárgát enyhén sós-cukros vízben megpárolom, majd ezt is felkarikázom
4. A cukkínit apró kockákra vágom és megpárolom egy kis sós vízben.
5. A paprikát kb. 180-200 fokos sütőben megsütöm (a héja megfeketedik de ettől nem kell megijedni!) ha megsült gyorsan zacskóba teszem, lezárom és hagyom kihűlni. Ezután kiveszem a zacsiból és a héját leszedem, valamint eltávolítom az ereket és a magokat is, majd felkockázom.
6. A csirkemellet felkockázom, kevés olajon megpirítom, közben megszórom ízlés szerint egy kis ételízesítővel.
7. Egy tűzálló tálat kicsit beolajozok, beleöntöm a rizst, megszórom apróra vágott zellerlevéllel, ráteszem a feldarabolt zöldségeket (répa, cukkini, spárga, paprika) ennek a tetejére jön a már megpirított hús, s végül ezt az egészet leöntöm a tejföl, a tojás és az apróra vágott petrezselyem és egy kevés só keverékével. 180-200 fokos sütőben addig sütöm, amíg a teteje barnulni kezd. Színpompás és egészséges étel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lila spárgaleves
  2017-03-20 13:23:27, hétfő
 
  A dietetikus véleménye
A spárgában található illóanyagok egy része a vesén keresztül választódik ki, így sokan tisztító hatást tulajdonítanak neki. Érdemes azonban vigyázni, mert magas oxálsavtartalma miatt a vesekőképződést is elősegítheti.

Hozzávalók
20 dkg gyenge spárga
20 dkg vörösbab-konzerv
fél citrom leve
1 dl tejföl
1 ek. liszt
1-2 ek. cukor
fél ek. só
kevés gyömbér
2 fej lila hagyma

Elkészítés
1 liter sós-cukros vízben, kevés citromlével megfőzzük a megtisztított felkarikázott spárgát, ha puha beletesszük a konyhakész vörös babot és a felkockázott lila hagymát. A tejfölből és lisztből híg habarást készítünk, majd az egész levest felforraljuk. A hagymát nem kell puhára főzni, finom, ha acélos marad. Végül még ízlés szerint sóval, cukorral citromlével és kevés gyömbérrel ízesítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tojásos spárga recept
  2017-03-20 13:18:03, hétfő
 
  Spárgát sokan nem ismerik, pedig nagyon sok vitamin van benne. A növényt már a egyiptomiak és görögök is fogyasztották, amikor luxuscikknek számított. Néhányan még ma is a drága éttermek repertoárjából ismerik.

Ezeket szerezd be:

1 csomag spárga
4-6 tojás
1 evőkanál ecet
2 evőkanál olaj
só, bors
1 kiskanál kakukkfű

Recept elkészítése

1. A spárgákat alaposan mossuk meg és áztassuk bele 20 percre hideg vízbe, hogy a homokot kimossuk belőle.

2. Ezután tegyük hideg ecetes vízbe főni és magas lángon körülbelül 30 perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le.

3. Vegyünk elő egy hőálló edény, sorakoztassuk bele a spárgát, locsoljuk meg egy kis olajjal, sózzuk, borsozzuk.Verjük rá óvatosan a tojásokat és tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe. Körülbelül 5-8 perc alatt készre sütjük, attól függ, hogy mennyire keményen szeretjük a tükörtojást.

Magába, salátaként, húsok kiegészítéseként használjuk. Tálalás előtt szórjuk meg a kakukkfűvel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 99 db bejegyzés
Összes: 1040 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 27
  • e Hét: 140
  • e Hónap: 1041
  • e Év: 58673
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.