Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 242 
A Ka'el ünnepség
  2017-03-31 22:48:01, péntek
 
  A Bodi törzs egy külvilágtól elzárt közösség Etiópiában, amely egy rendkívül különleges ősi szokásáról híres. Újév előtt hat hónappal a törzs fiatal férfi tagjai komoly hízókúrába kezdenek, hogy elnyerjék a legkövérebb férfi címét. A győztest az újévi (Ka'el) ünnepségen hirdetik ki, de díjat nem kap, csupán hősnek kijáró tiszteletet élete végéig.
A különleges versenyen csak nőtlen férfiak indulhatnak, akiket családjuk jelöl ki a megmérettetésre. A kiválasztottak ezt követően hat hónapra elzárják magukat egy kunyhóban és semmi mást nem csinálnak, csak esznek és isznak, hogy minél nagyobbra hízzanak. A versenyen résztvevő fiatal férfiak hat hónapig nem tehetik ki a lábukat a kunyhójukból és a szex is tilos számukra. Aki megszegi a szabályokat, azt kizárják a versenyből.
A verseny egyik különleges terméke a tehénvérből és tehéntejből összeálló mixtúra, melynek elfogyasztása hatalmas lelkierőt és ,,gyomor állóképességet" igényel, ugyanis egy adag 2 litert tesz ki, ami még az edzettebb szervezettel rendelkezők számára is megterhelő teljesítmény.
A megmérettetés fénypontja a Ka'el ünnepség, melynek napján a ,,benevezett" férfiak elhagyhatják a kunyhójukat. Sárral és hamuval kenik be a testüket, majd gyakorlatilag meztelenül vonulnak fel a ceremónián, hogy kiválasszák közülük a győztest. A győztes kiválasztása viszont több órán át tart. Ez idő alatt a férfiaknak egy "szent fát" kell folyamatosan körbe sétálniuk. A hatalmas súlyfelesleg miatt a többségük alig tud járni, ezért segítségre szorulnak, és főként nők támogatják őket. A győztes kihirdetése után, egy tehenet vágnak le. A bölcsek tanácsa ezt követően megvizsgálja a tehén gyomrát és vérét, hogy "megjósolják" a győztes férfi jövőjét.
Az ünnepség után a férfiak visszatérhetnek családjukhoz. Többségük néhány hét alatt lefogy és családot alapít. A győztes férfi viszont élete végéig hősnek kijáró tiszteletnek örvend, és nagy becsben tartják. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eladó egy város Amerikában,
  2017-03-31 22:38:37, péntek
 
  A cím nem vicc, a LandLeader nevű ingatlanos oldalra ugyanis nemrég felkerült a nagyjából 100 hektáron elterülő Oregon állambeli Tillerért 1,1 milliárd forintnyi dollárt kérnek. A Portlandtól északra fekvő település hat házat, egy lakást, egy benzinkutat és egy üzletet takar, a környéken 250 ember él. Vészesen néptelenedik a város, mióta a fakitermelés visszaesett, és a városi malom is bezárt. Tillerben összesen két lakó maradt, ironikusan a két közösségi munka képviselője: a helyi tanár és a helyi pap. Eddig leginkább kínai befektetők érdeklődtek, akik gyógyszergyárat, illetve, kannabiszültetvényeket alapítanának. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A repülő szerzetesek amfiteátruma
  2017-03-31 22:29:51, péntek
 
  A Mailitis Architects építész stúdió tervezte ezt az érdekes formájú amfiteátrumot a Shaolin Flying Monks, avagy a repülő Shaolin szerzeteseknek. A színház a kínai Henan tartományban a Songshan hegységben épült fel. Ez a hely ad otthont az UNESCO világörökségi listáján található Shaolin kolostornak, melyet a Zen buddhizmus és a Kung-fu szülőhelyének tartanak. A stúdió feladata az volt, hogy egy olyan színház komplexumot hozzanak létre, ahol a helyi szerzetesek és különféle vendégelőadók heti rendszerességgel tarthatnak bemutatókat és lehetőség van a vendégek elszállásolására is. A színházat a hegy és a fa szimbóluma köré tervezték. Az egyikben szinte bármilyen előadást lehet tartani, a másik pedig egy modern szélcsatorna, melynek ágszerű szerkezete magasan emelkedik az épület fölé. Az utóbbi főleg a repülő előadásokra fókuszál, de a szerzetesek mellett a látogatók is kipróbálhatják a technikát. Az épület belsejében a színház mellett helyet kapott egy három emelet magas szálláshely, ahol nemcsak a vendégek de a művészek is megszállhatnak. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rubik-kocka ihlette torták
  2017-03-31 22:28:39, péntek
 
  Cédric Grolet francia cukrász mester a Rubik kocka tiszteletére készített süteményei. A mestert a Nemzetközi Cukrászszövetség tavaly Franciaország legjobb cukrászának választotta. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Híres emberek ritkán látott képei - 32. (32 kép).
  2017-03-31 22:13:19, péntek
 
  Alfred Hitchcock és Janet Leigh Psycho című film forgatásán.
George Lucas, Az elveszett frigyláda fosztogatói című film forgatási szünetében.
A fiatal Kurt Russell barátnőjével Belindával a Disneylandben.
Jack Nicholson és Michael Douglas a Száll a kakukk fészkére című film forgatásán.
Diana hercegnő és a kis Harry herceg a Thorpe Parkban, Anglia, 1993
Christopher Walken, Chris Farley, Mike Myers és Dana Carvey, a Wayne világa 2. című film forgatásán.
Bob Anderson és Mark Hamill a Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér című film forgatásán.
Dennis Hopper és David Lynch a Kék bársony című film forgatásán.
A fiatal Diana hercegnő teniszezik.
A 14 éves Jodie Foster.
Carrie Fisher Norvégiában a Csillagok háborúja V: A Birodalom visszavág című film forgatási szünetében.
Arnold Schwarzenegger és Franco Columbu
Martin Scorsese, Willem Dafoe és David Bowie a Krisztus utolsó megkísértése című film forgatásán.
Jim Carrey a A Maszk című film forgatásán.
James Cameron, Leonardo DiCaprio és Kate Winslet a Titanic című film forgatásán.
John Carpenter és Kurt Russell a Nagy zűr kis Kínában című film forgatási szünetében.
Leonard Nimoy szüleivel, Los Angeles, 1967.
Alyson Hannigan, Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon és Joss Whedon a Buffy, a vámpírok réme című film forgatási szünetében.
Bill Clinton és Hillary Clinton pingpongozik.
Steven Spielberg, Oliver Robins és JoBeth Williams a Poltergeist - Kopogó szellem című film forgatási szünetében.
Carrie Fisher, Chevy Chase és Debbie Reynolds egy Halloween partin, 1980.
Olivia Newton-John és John Travolta a Grease című film premierjén, 1978
Clint Eastwood és Arnold Schwarzenegger
Natalie Portman a Léon, a profi című film forgatásán.
David Bowie és Nicolas Roeg Az ember, aki a földre hullott című film forgatásán.
Tim Roth és Michael Madsen a Kutyaszorítóban című film forgatási szünetében.
Stan Lee és a Pókember
A fiatal Bryan Cranston
Carrie Fisher és a dublőre Tracey Eddon a Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér című film forgatási szünetében, 1982.
Robert De Niro, filmes tetoválásai a Cape Fear - A Rettegés foka című film forgatásán.
Michael Jordan Párizsban, 1985
John Huston és Orson Welles a The Other Side of the Wind című film forgatásán. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gésa.
  2017-03-31 21:38:36, péntek
 
  A gésa, geiko vagy geigi tradicionális japán szórakoztató művész, aki különböző japán művészetek előadásában jártas, mint például a klasszikus zene és tánc.
A fiatal nők kezdetben kényszerből, később kizárólag szabad akaratukból kerültek be a gésaközösségekbe, ahol hosszú tanulóéveket töltöttek azzal, hogy megfeleljenek a velük szemben támasztott követelményeknek.
Elsajátították a hagyományos japán hangszerek használatát, a tradicionális táncok és énekek előadásmódját, a teaszertartás pontos kivitelezését, még a vendégeikkel való beszélgetés technikáját is. Az irodalom, a költészet terén is művészekké váltak.
A gésák sminkjét, hajviseletét és öltözetét szigorú előírások szabályozzák. Más-más külső jellemzőik vannak a tanuló gésáknak, vagyis maikóknak és a tapasztalt gésáknak. Bár napjainkra számuk jelentősen lecsökkent, külsejük, viselkedésük korábban is, ma is elkápráztatja a vendégeiket.
A gésák eredete nem annyira régi keletű, mint azt a legtöbb ember gondolná. A Heian-korban (794-1185), már a gésák megjelenése előtt voltak olyan nők, akik művészként dolgoztak, gésaként csak később kezdték őket nevezni. 1589-ben Tojotomi Hidejosi elrendelte, hogy Kiotó környékén egy negyedet - melyet fallal vettek körül - kifejezetten a gyönyörök számára különítsenek el. Ez volt Simabara. A negyed fő tevékenysége a művészetek élvezete, az italozás és a luxusszínvonalú prostitúció volt. A kurtizánok (oiran) drága prostituáltak voltak és vonzották a gazdag vendégeket. Több művész is dolgozott a negyedben, akik zenével, tánccal, költészettel szórakoztatták a vendégeket. Hosszú időn át ezek a művészek férfiak voltak, őket nevezték először gésának.
Mint a japán kultúra legtöbb eleme, a kurtizánok világa is meglehetősen bonyolult volt. Minden férfinak, aki együtt kívánt lenni egy oirannal, nehéz rituálékat, szokásokat kellett betartania, és csak a nagyon gazdag és nemes férfiak tehették ezt meg. Emiatt több teaház (ocsaja) jött létre Simabarán kívül is, néhányukban olcsóbb prostitúciót kínáltak. Azonban néhány nő a táncot és a zenét tökélyre fejlesztette, ők lettek az odorikók (,,táncoló lányok"). Hamar nagy népszerűségre tettek szert, majd felvették a gésa elnevezést. 1700 körül a női gésák már sokkal népszerűbbek voltak, mint a férfiak, néhány évvel később pedig majdnem minden gésa nő volt.
Az állam törvényeket hozott, miszerint a gésák számára tiltott a prostitúció, csak a szórakoztatásra kaptak engedélyt. Ezen törvények egyike kimondta, hogy övüket (obi) kimonójuk hátulján kell megkötniük, ami megnehezítette annak levételét. Hajviseletüket, sminkjüket, ruházatukat szintén egyszerűbben kellett kialakítaniuk, mint az oiranoké volt, mert a gésáknak a szépségüket kellett megjeleníteniük a művészetükben, nem pedig a testüket. A rendelet nagy vitákat eredményezett. Néhány hivatalos személy úgy vélte, a prostituáltaknak és gésáknak csak a munkamódszere eltérő, ám ugyanazért a célért, a fizetett szexért dolgoznak, és hogy minden prostituáltat a továbbiakban gésának kellene nevezni. Végül a kormány úgy határozott, határt von a két csoport közé, mondván, a gésák jóval kifinomultabbak, és nem kellene őket a ,,prostituált" kifejezéssel bemocskolni. A gésák hamarosan az oiranok népszerűségét is felülmúlták, így 1750-re az oiranok el is tűntek. Ezután újabb gésanegyedek, azaz hanamacsik jöttek létre Kiotóban és más városokban.
A 19. századra a gésák valamivel jobb társadalmi pozícióba kerültek, mint a nők általában, de problémáik is akadtak a japán társadalomban. Előfordult, hogy szegény családok eladták lányaikat egy-egy hanamacsi teaházának. Voltak gazdag férfiak (danna), akik sok pénzt fizetettek azért, hogy személyes figyelmet kapjanak egy gésától. A gésák nem mehetettek férjhez, így lehetett dannájuk, aki költségeiket fedezte. Más férfiak arra áldoztak hatalmas összegeket, hogy egy-egy új gésalány szüzességét elvehessék (mizuage).
A Meidzsi-restauráció idején a gésák tisztelete és hírneve új erőre kapott, a második világháború után pedig még inkább. Komoly törvényeket alkottak meg védelmükre. Többé nem lehetett fiatal lányokat eladni a teaházaknak, és a fiatal gésák szüzességét sem lehetett megvenni. Azóta a nők saját szabad akaratukból választhatják a gésák életét.
A görög kultúrában hasonló szerepük volt a hetéráknak, akik művelt társként és prostituáltként töltöttek be szerepet az ősi görög társadalomban. A hetérák független, és gyakran befolyásos nők voltak, akikkel szemben követelmény volt az egyedi, jellegzetes öltözet és az adófizetés is. Szintén a gésákhoz, vagy még inkább az oiranokhoz hasonló tanult szórakoztató hölgyek és egyben prostituáltak voltak a korai babiloni nadituk, valamint a koreai kiszengek (más néven kinjo).


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyetlen ember sincs tudatában annak...
  2017-03-31 21:35:10, péntek
 
  Egyetlen ember sincs tudatában annak, amikor megtapasztalja élete legboldogabb pillanatát. Vannak, akik izgatottságukban azt hajtogatják, hogy ez életük legboldogabb pillanata, de a lelke mélyén mindenki azt reméli, hogy az a perc még nem jött el. Azt hiszik, hogy valamikor a jövőben egy sokkal szebb és boldogabb pillanat vár rájuk. Hiszen micsoda kegyetlenség volna, ha már fiatalon tudná az ember, hogy soha semmi nem lesz szebb ennél. Hogy minden csak rosszabb lesz. Nem igaz?
Cecilie Enger
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világ legnagyobb dinoszaurusz lábnyoma Ausztráliában
  2017-03-30 21:03:49, csütörtök
 
  A világ eddigi legnagyobb dinoszaurusz-lábnyomát találták meg tudósok Ausztráliában: 1,7 méteres, akkora, mint egy felnőtt ember. A most felfedezett nyom 60 centivel nagyobb, mint a korábbi csúcstartó.
Az eddig talált legnagyobb lábnyom alig volt nagyobb egy méternél, és Bolíviában található. Ez a mostani lelet egy annál sokkal nagyobb növényevő szauropoda lábnyoma, a marmagasságát a tudósok több, mint öt méter magasra saccolják.
Az ausztrál Dampier-félszigeten még több, mint húszféle dínó lábnyomot találtak, ezért mostanában kezdik az “ausztrál Jurassic Park-ként" emlegetni.
Pedig korábbam majdnem veszendőbe ment az egész: az őslakos helyiek ugyan tudtak a dinoszaurusz lábnyomok létezéséről, amelyek csak apálykor láthatóak, de Nyugat-Ausztrália kormánya 2008-ban kijelölte a területet egy óriási folyékonygáz-feldolgozó telep számára.
A Sauropoda avagy a sauropodák, a hüllőmedencéjű (Saurischia) dinoszauruszok egyik alrendága vagy kládja, melybe nagy testű növényevők tartoztak. Az egyes fajaik által elért hatalmas méreteikről nevezetesek; ebben a csoportban találhatók a valaha élt legnagyobb szárazföldi állatok. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 94 éves néni 44 éve dolgozik a McDonald's-nál
  2017-03-30 21:01:54, csütörtök
 
  Negyvennégy éve dolgozik a McDonald's alkalmazottjaként egy 94 éves nő az egyesült államokbeli Indiana államban.
Az Evansville Courier & Press című helyi lap beszámolója szerint Loraine Maurert ünnepséggel köszöntötték kollégái és barátai.
Az asszony 1973-ban kezdett dolgozni az étteremláncnál és azóta az állam több McDonald's éttermében is megfordult. Maurer jelenleg a péntek és a szombat reggeli turnusokban dolgozik az evansville-i McDonald's-ban.
Az étterem tulajdonosa, Katie Kenworthy szerint a "város minden részéből érkeznek emberek, hogy Loraine kávéját és zabkásáját ehessék".

Maurer az ABC News-nak nyilatkozva elmondta, hogy gondolt már a nyugdíjba vonulásra, de "túlságosan is hiányozna neki" a munka.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Híres emberek ritkán látott képei - 31. (25 kép).
  2017-03-30 21:00:36, csütörtök
 
  Bob Marley és a The Jackson 5, Jamaica 1975
Egy lány, Leia hercegnő frizurával, 1854
Marilyn Monroe a cirkuszban, 1955
Maria Callas opera-énekesnő és Marilyn Monroe
Egy újságcikk, hogyan fog kinézni a Michael Jackson 2000-ben, 1985
Kurt Cobain halálának helyszíne, 1984. április 8.
Görkorisok a Venice Beachen, Los Angeles, Kalifornia, 1979. december 28.
Paul McCartney és Mick Jagger
Courteney Cox 19 évesen
Frank Sinatra, 1958
Alan Rickman, 1964
Al Pacino és Simonetta Stefanelli, A Keresztapa című filmben, 1972
Freddi Merkyuri, 1946. szeptember 5.
Brigitte Bardot, 1955
Sean Connery
Steve Buscemi, 1981
Drew Barrymore segít meggyújtani Stephen King cigarettáját
Elizabeth Taylor 16 évesen
Amy Winehouse, London, 2004
Audrey Hepburn, 1964
Freddie Mercury, London 1974
Frank Sinatra és Elvis Presley, 1965
Marilyn Monroe, 1952
Mick Jagger, 1970
Agatha Christie 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/25 oldal   Bejegyzések száma: 242 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 242 db bejegyzés
e év: 1924 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5994
  • e Hét: 31330
  • e Hónap: 78670
  • e Év: 78670
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.