Belépés
katalinkohut.blog.xfree.hu
A szeretet mindent meggyógyít, a szíve szétterjeszti önmagát a világmindenségben H. Kohut Katalin
2017.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Tallóztam - Viccek
  2017-05-31 18:52:43, szerda
 
  Tallóztam:
Kombi
--------
- Hogy hívják Kombi úr feleségét?
- ???
- Kombiné.
- És a családját?
- ???
- Kombináció.

--------------
Hatvan felé
--------------
- Jean, ez a vonat Hatvan felé megy?
- Nem, Uram, csak egyfelé.

------------------
Örökzöld énekes
------------------
- Ki az abszolút örökzöld énekes?
- ???
- Fenyő Miklós.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
H.Kohut Katalin: Matematika
  2017-05-31 16:40:56, szerda
 
 

Elvira szépségkirálynőként képviselte a Hunnia országot az európai országok között. Szőke hajával olyannak tűnt, mint egy régi mesebirodalom királylánya. Törékenysége vetekedett a hajdani Tulipános hatalom királynőjével. Akkor régen minden ártó hatalom megkísértette a szűzies lényeket, most szabad utat kaptak minden területen.

Az okos barna régi ellenség lehetett a szőkéknek, mert csúfolták a médiából, hogy már egy mázsára dagadt. Még mindig nem hagyták élni, lehetetlenné lett téve minden körülötte, összezúzva egészsége és egykori formás idomokkal rendelkező, görög Istennel vetekedő alakja.

Megérkezett az országba a keleti uralkodó, egykori japán herceg, nézte, mi történik a Hunnia országban, nem értette, hogy a szerelem, szeretet Istennője miért haldoklik, miért bántották, miért volt baj, hogy szép és okos volt, meg királynőiek voltak a fogai is, hogy ennyire megcsonkították. Odament Elvirához és azt mondta:
- Felteszek egy találós kérdést magának, ha megválaszolja, azt mondom, hogy okos a szőke is.
- Most válaszoljak, vagy később?
- Majd ha elmondtam a kérdésemet.
- Jó, várom...
- Volt egy földrész, lepedővel letakarták, megteremtették a lányokat, akik összepisilték egész Európát. A lányok kéjcsapásként üzemeltek, gondolkozás nélküliként éltek, míg eljárták az egész világot. Emiatt a népük mérges lett, megharagudtak először a kék szeműekre, majd a zöldekre, aztán a szőke hajúakra, majd a barnák következtek. Végül az egész világ fekete szemű és hajú lett, a szőkék népeként. A végeredményt szemlélve egy egyszerű egyismeretlenes egyenletet teszek fel, ki az a személy, akit úgy csúfolnak, hogy okos, barna, zöld szemmel, egy mázsásként? Ki az X-ük az X aktákból, a különös földöntúli lény?
- Azt hiszem, hogy Vénusz az X, de én nem voltam benne a kollektív gyalázatban, csak a fekete hajú, szemű lovagjaim.
- Látja, meg is válaszolta a kérdést, tudják valamennyien mit tettek, mégis torünnepet tartanak annak dicsőségére, hogy legyőzték az értelmet és a tökéletes szépséget a törvénnyel együtt.

Ezt követően a japán herceg felkereste Vénuszt a beázott, baktériumokkal bombázott nyomorlakásában Miskolcnak és feltette neki is a kérdését:
- Egy egyismeretlenes egyenletet szeretnék megoldani, ha segítene Ön benne.
- Természetesen, állok szolgálatára, de ne nézzen rám, mert már régóta nem vagyok képes a tükörbe se pillantani, csak a szívem emlékezik egykori énemre.
- Ha két felhőt összeütköztetek az égen, létrejön a mennydörgés és a villámlás. Ha két Istent összeismertetek, létrejön a törvény, mert ahol egy ismeri, kevés a tettekhez, de ha már ketten ismerik, be is tartják és betartatják másokkal, a követőikkel. Mi a véleménye az X akták meg nem nevezett, keresett főszereplőiről?
- Nagyon sokat aggódtam a két főszereplője miatt a sorozatnak, mert olyan titkokat tártak napvilágra, melyek miatt komoly támadás érhette őket, úgy éreztem ezért, hogy mindig menekülniük kell, de nem adták fel a reményt, hogy a titkok egyszer napvilágra kerülhetnek.
- Pontosan, így történt, ők viszont Önről nem tudtak...
- A sorozatokban lévő horror szereplők, ufók mind a sivatagban voltak létrehozva egykor, mint a média több szereplője, sziklaodú-féleségekből engedték ki őket koncertet hosszabbítani. Tina Turner is ott született többedmagával. Már nekem az is feltűnt, hogy a Beatles mutogatja a pók özvegyét meztelenül azzal, hogy egyformák vagyunk, olyanok, mint az emberek, meg a Púder pók népe nudistaként, de hiába írtam meg, nem találtam megértő fülekre.
- Nem értem, miért kellett felhívni a figyelmet a másságnak mondott állati mivoltukra, hogy megbotránkoztassák a még akkor élő, megkísértett férfiakat és asszonyokat?
- Én sem értettem, amikor láttam őket, de azt tudtam mindig, hogy a skizopren Hunnia világ-könyvtár elmeosztályának hatalmas kísérete van és mindenkinek megpróbál ártani a lakásában, aki nem tartozik hozzájuk, ilyen majdnem minden lovagi kísérete a szőkéknek, amik miatt lebombázták szabályszerűen az értelmes embereket az egész világon.
- Hosszú haldoklásra ítélték az okossága és szépsége miatt, de ezt az időt is felhasználta a tökéletes szív-törvény megismertetésére, a titkokról a fátyol fellebbentésére, megértetésére annak, ami itt folyik háborúként az utolsó törvénytisztelők ellen.
- Már mindegy volt, mikor meghaltam, egyetlen vágyam maradt, hogy a túlélők megkapják a tisztességet és megtudják, mi történt velem és a többi emberrel. Ezért vállaltam mindent a nevemmel még akkor is, ha kitámadnak, ha megbüntetnek, mert már ezt az áldatlan állapotot nem lehetett tovább fokozni semmivel.
- Köszönöm, azt hiszem, minden egyismeretlenes egyenletet megoldottunk közösen, nincsen X, amit nem ismernénk.

A japán herceg a kérdéseit nyilvánosságra hozva megválaszolta egyesével a világkörüli útján nem félve senkitől és semmitől, soha többé nem létezik titok, mely ártana láthatatlanul ártatlanoknak. A matematika és logika győzedelmeskedett a sötétség felett.

2017. május 31.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin novellái  
H.Kohut Katalin: A szív biztatása (Echo)
  2017-05-30 09:37:22, kedd
 
  H.Kohut Katalin: A szív biztatása
/Echo/

Láték egy dallamot, de oly távol,
szemem fogni képtelen,
ujjam hegye gyorsan belegázol,
terjedése végtelen.

Amott sárga kotta bámul,
haldoklón is szép könnyeket árul,
s biztatást ver a szívem,
biztatást ver a szívem.

2017. május 30.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin versei  
H.Kohut Katalin: Szerepjátékok (Vilma-Béla párbeszéd)
  2017-05-29 14:34:08, hétfő
 
 
- Béééla, többé nem megyek a reumatológiára!
- Mi történt, drága Vilma?
- Kivételezett a nővérke...
- Kivel?
- Jött egy férfi utánam, kiselőadást tartott nekem arról, hogy őt nem érdekli, hogy egy nővér kedves legyen hozzá, mert szerinte a beteg és a nővér érdeke soha nem találkozik, mindketten mást akarnak.
- És?
- És akkor jött az utálatos, szőke hajú nővér, csak vele foglalkozott egyedül, amikor én át akartam adni a beutalómat, idegesen rám szólt, hogy ne siessek annyira.
- Furcsa, akkor csak ismerték egymást...
- Ezért nem értem, mert a férfi nekem azt mondta, először van ott és nem ismer senkit. Amikor kinyitotta a nővér nagy kegyesen az ajtót, nem akart behívni, mert a férfira várt. Még engem így senki sem nézett le a rendelőben...
- Ne foglalkozz vele, drága Vilmám! Ezek a játékok elég régiek az egészségügyben. Soron kívüliséget és mosolyt élveznek azok, akik pénzt adnak, akiket ajánlanak, aki ismerős. Érthetetlenek mégis az általad is leírt játékok, amikor azt állítják, nekik nincsen ismerősük.
- Igen, nagyon furcsán jött ki...
- Tudod, háromféle nővér létezik, legalábbis szerintem: a sárkány, a vaj és a só típus.
- Akkor ez az asszisztensnő a sárkány típus volt.
- Pontosan, a sárkány csak önmagát képviseli, a betegek előtt hivatalosan lép fel támadó stílusban az orvosa nevében, hogy fontosnak tüntesse fel önmagát, meg azért, mert így éli ki rossz természetét. Néha engedékeny a sárkány, amikor ajándékot kap.
- A vaj típus, Bélám?
- A vajat általában odahelyezik. Nagyon jól kijön az orvosával, együtt beszélgetnek, esznek, a betegekkel semlegesek, de egyformán bánnak általában mindenkivel, ismerősökkel, ajándékot adókkal kivételt tesznek, soron kívül fogadják. Ők azok, akik mellett órákig üldögél az ember a váróteremben, bár szívélyesen válaszolnak, mégis fel van háborodva a beteg.
- A só, ha jól sejtem, nagyon ritka, Bélám...
- Só típussal még nem is találkoztam. Ő lenne az ideális nővér, asszisztensnő. Ő az, aki maga a kétlábon járó törvény, aki akár az orvost is megrendszabályozza, ha igazságtalan valakivel szép szóval, fegyelmezetten. Ő lenne az, aki nélkül nem tudna létezni az orvos és a beteg is, aki nélkülözhetetlen lenne mindenkinek egyformán. Szolgálatkész és becsületes.
- Emlékszem, egyszer Magdika mesélte, hogy járt az egyik nőgyógyásszal. Ült órák óta a rendelőjében, nem jött ki senki. Érkezett egy hegyközi parasztasszony, kérdezte, van-e bent valaki. Magdika felelte, hogy nem tudja, még nem jött ki senki. Az asszony bement, elmondta kiforgatva, amit Magdika mondott. Kijött a hentes csúfnevű, gátlástalan orvos, kiabálni kezdett, hogy ki az, aki azt hazudja, hogy órák óta vár, mert ő most nézett ki öt perce, nem volt kinn senki. Ekkora embertelenség láttán Magdika megszeppent és soha többé nem ment orvoshoz.
- Ismét beigazolja a vaj típusú nővér hozzá nem látását. Neki kellett volna öt percenként kinéznie, valamint kiállni Magdika mellett, hogy de doktor úr, valóban nem néztünk ki órák óta.
- Amikor egyszer a barátnőm reggel 8 órától délután 5-ig várt a diabétesz lábrendelésen, s már rosszul volt az éhségtől és várakozástól, még őt tolta le a sárkány típusú nővér. Hatalmas szája volt Marikának, s még azt volt a furcsa, hogy befolyásolni tudta a főorvost, mindenki ideges volt, amikor az asszisztensnő kiabált a betegre.
- Kiabálni egy rendelésen?
- Igen, ez történt minden hónapban, ameddig odajárt. A végén keresett egy pedikűröst és többé nem ment oda Marika miatt.
- Látod, drága Vilmám, mennyire sok múlik a jó asszisztencia megválasztásán, aranyat érne egy só típusú, de őket valamiért nem alkalmazzák.
- Igen, a sárkánytól rosszabb nincsen. Marika is csak azokkal tett kivételt, akik odahelyezték a kezébe a pénzt, vagy az ajándékokat. Ilyenkor álmosolyra húzódott a szája és soron kívül behívta a betegeket. A többiek a váróban pedig végig nézték ezt a kétszínűséget.
- Ezek az egészségügyi játszmák annyira szánalmasak és nevetségesek, mégis sokan élnek vele, nem is tudják szerintem, milyen lehet egyszerűen és őszintén élni.
- Sárkány nővérről én is hallottam a II-es idegosztályon, ahová a súlyos betegek tartoznak a BI Aranyketrec című könyv szerint, sokkal súlyosabbak, mint a bolondok, de azok szabadlábon rugdosnak másokat, feltehetően náluk különbeket.
- Igen, hallottam én is sárkány nővér híréről, hogy megállt a sósavat ivott haldokló feje felett, megnézte a röntgen leletet, hogy összeszűkült a nyelőcsöve és hangosan hahotázott az ágya felett. Beleborzong az ember a kegyetlenségbe. De mindenkivel lehet szépen beszélni, a sárkány nővér szívéhez is el lehetett érni.
- Azért játszmák ezek, mert azt tartják sokan, hogy az élet olyan, mint egy színház, meg kell tanulni hazudni mindenkinek.
- Én nem akarok így élni, csak igaz érzéseket és helyzeteket keresek, addig járok orvos után, míg nem találok olyat, aki megfelel az emberséges jelzőnek nővéri karával együtt.

2017. május 29.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin Párbeszédek  
H.Kohut Katalin: Szilvalekváros párnácska
  2017-05-27 18:47:18, szombat
 
 

Hozzávalók két személyre:

20 dkg liszt
1 dl tejföl
13 dkg vaj
csipet só
Szilvalekvár

Elkészítés:

A lisztet összekeverem a sóval, hozzáteszem a darabokra vágott vajat, ezzel összegyúrom, majd a tejföllel. Hűtőbe teszem pár órára, vagy egy éjszakára.

Kinyújtom lisztezett deszkán négy milliméteresre a tésztát, majd a szélén kezdem a lekvárral történő megkenését. Behajtom a megkent részt, levágom, apró rudakra vágva sütőpapírral bélelt tepsibe pakolom. Ugyanígy járok el a következő sorokkal is. 170 fokon sütöm addig, míg színe kezd lenni. Kiszedés után porcukorral megszórom. Nagyon laktató és finom sütemény!

Jó étvágyat kívánok!

2017. május 27. 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin receptjei  
H.Kohut Katalin: Az egyszeri koldus
  2017-05-26 17:29:36, péntek
 
  H.Kohut Katalin: Az egyszeri koldus

Élt egyszer egy szegény asszony,
volt, ki néki enni adjon,
összehordta a rokonság,
mit a szem és éhes száj lát.

Hétvégén csak egyre számolt,
nem kereste fel a távolt,
hol férje sírja nyugodott,
hol a vércse is vijjogott.

Pedig egyek voltak régen,
két koldus a faluvégen,
s mert a férj csak őt etette,
hamarjában eltemette.

Most már féltették elegen,
hogy ne érje veszedelem,
neki adták az étkeket,
az Isten adta csak nézett.

Rántott hús és sült pecsenye,
túrós batyu, sült gesztenye,
malac virsli és halszelet,
ette mind a negyediket.

Salátákhoz töltött tojás,
fürj pörkölthöz galambfogás,
galuskához sok uborka,
édes karamell cukorka,

mindenféle zöldfőzelék
sorakozott, s a teríték,
hogy jobbá legyen az étvágy,
fehér damaszt, sütemény lágy.

Vörös borral öblögetett,
elnyújtózva is remegett,
mert úgy jóllakott, megdagadt,
szívéből egy szó felszakadt:

Köszönöm a jó sorsomat,
megáldom a szomszédokat,
koldus vagyok, de ellátnak,
engem semmiért szolgálnak.

2017. május 26.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin - Gyerekversek  
H.Kohut Katalin: Édeske álma
  2017-05-25 17:35:52, csütörtök
 
  H.Kohut Katalin: Édeske álma

Egyszer régen, valahol a világ vége felé élt egy király a feleségével. Nagyon boldogok voltak, csupán a gyerek hiányzott nekik. De csak kisleányt szerettek volna, mert egyetlen vágyuk az volt, hogy hallhassák csodálatos hangocskáját, ráadják a világ legszebb ruhakölteményeit.

Arra járt egyszer Krisztina, a vasorrú boszorka szép hajadon külsőt felvéve, hogy ne tudja senki róla, ki is valójában. Megvendégelte urasan őt Hidegkúti király és a felesége, elmondták bánatukat. Krisztina ekkor így szólt:
- Kilenc hónap múlva megszületik Édeske, fekete hajjal és égkék szemekkel. A leány a világ minden nyelvén fog tudni beszélni és minden művészeti ágban kimagaslót fog nyújtani. De ami 18 éves korában következik, azon én nem tudok segíteni, mert kevés hozzá a hatalmam. Egy fekete macska fog átszaladni előtte a születése napján, ettől tőr járja át a szépség szívét és azonnal elájul, örök álomvilágba kerül. Csupán annyival tudom oldani a fekete mágiát, mely ellenkezik minden tökéletessel és tehetséggel, hogy addig alszik a királylány, míg egy hős meg nem csókolja.

Telt, múlt az idő, a következő évben megszületett a gyönyörű kisleány. Már egy éves korában énekelt, az egész világ a csodájára járt. Bejárták a földrészeket közösen, Édeskét mindenütt megismerték és körberajongták a királyok, hercegek, grófok. Már-már elfelejtkeztek az átokról, nem is hitték el, hogy bármi rossz történhet a királylánnyal. Így következett el a 18. születésnapja, amikor a család énekversenyt szervezett a királyi palotában. Mindenki szerepelt, Édeske is, természetesen őt tapsolták meg a legjobban, amikor a zsűri visszavonult és behozták a szebbnél szebb tortákat. Édeske felemelte a kést, hogy megszelje a legnagyobb joghurtos, gyümölcsös tortacsodáját, amikor megszólalt a toronyóra, délután egy órakor. A leány abban a pillanatban a szívéhez kapott és élettelenül terült el a földön. Nagy volt az ijedtség a palotában, de a királyi házaspár tudta, mi történt, hozzákezdett az előkészületekhez, hogy méltó helyen nyugodjon Édeske, míg az átkot le nem mossák róla.

Többezer év telt el, nemzedékek születtek és nőttek fel, egyedül a királyi család halt ki utódok nélkül. A palotát benőtte az örökzöld fenyőfák hada, a mókusok és őzikék erdejévé vált. Az ország lakosai egyetlen toronycsúcsot észleltek néha az épületből, amikor esett az eső és sütött a nap, a szivárvány napszínében tűnt fel a csúcs, ahol Édeske aludta álmát. Ezt látta meg egyszer Krisztián herceg, amikor arra repült égi napbárkáján,
odarepült a szivárvány alá és meglátta a királyi kastélyt az örökzöld fenyőfákkal. Leereszkedett, benézett a torony ablakán, megpillantotta a csodálatos királylányt feküdni az ágyon. Beugrott hozzá, s olyan szép látvány terült a szeme elé, amilyet még soha nem látott. A leány olyan volt, mint egy törékeny porcelánbaba. Megcsókolta rózsaszín ajkát, abban a pillanatban Édeske kinyitotta a szemeit, s rápillantott Krisztiánra ragyogó kék szemeivel. A herceg magához ölelte a királylányt és azt mondta:
- Te az enyém, én a tied, soha többé el nem válunk, rád vártam mindig, szívem hölgye, jöjj, kedves, te leszel a feleségem!

Felszálltak mindketten a napenergiás űrhajóra és meg sem álltak a G-21 nevű bolygóig, ahol Krisztián népe élt boldogságban, hatalmas tudományos, technikai vívmányok között titkosan, hogy a fekete mágikus erők soha ne keresztezzék útjukat.

Krisztián és Édeske boldogsága mai napig tart, volt olyan dínom-dánom az esküvőjükön torta csodákkal, süteményekkel, hogy az egész világűr emlegeti a házasságkötésüket. Aki nem hiszi, járjon utána.

2017. május 25.

 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin meséi  
H.Kohut Katalin: Bordó ékköves gyűrű
  2017-05-24 11:29:07, szerda
 
 

Katkat több, mint tíz év állandó megalázás után döntött úgy, hogy elválik a férjétől. Nem értette senki sem, miért bántja Tibor, fel voltak háborodva, amikor meghallották, hogyan szólítja. A válás után még odaszólt neki az udvaron sziszegve, a foga alatt, hogy úgyis kicsinálja. Katkat kifizette az általa kiharcolt és fizetett lakásból a részét Tibornak, aki havonta addig elmúlatta fizetését, közölve, hogy vonja le az adósságát az asszony abból, amit még fog fizetni helyette.

Felfigyelt egy újsághirdetésre, miszerint a megyeközpontban lévő másfél szobás tanácsi lakást cserélnék el a szülővárosába. Megegyeztek a ráfizetés összegében, de a szerződéskötésre meg kellett hívni Tibort, mert nem íratta le a lakásról a nevét. Egyszerűen átvette a két lakás közötti különbözet összegét ifjú feleségével együtt az ügyvédnőtől. A tanácsi lakást szétberhelt állapotban találta. Létrát kért kölcsön, bevásárolt tapétát és mindenféle festéket, nekilátott egyedül a felújításnak. Igen ám, de minden ócska, régi volt, még a villanyvezetékek is. A kölcsönzőből kihozott parkettacsiszoló kiverte a biztosítékot, amit nem tudott kicserélni. A sötétben folytatta tovább lámpavilágítás mellett a tapétázást, másnap döbbenten nézte a végeredményt. A tapétacsíkok össze-vissza álltak, némelyiket fejjel lefelé ragasztotta a falra. Meghaladta az erejét ez a felújítás. Hozni kellett a bútorokat, meg volt rendelve a költöztető autó.

A hatodik emeleti albérleti lakásból hurcolkodott, lifttel hordták le az összepakolt könyveket, tárgyakat, még a szekrényeket is. Maga is beszállt a teherautó vezető ülésébe. Odaértek a tanácsi lakás szürke, mállott falú bérháza elé. A költöztetők lepakolták a berendezést, majd közölték, hogy nem viszik fel, mert kevés a pénz, amit előre kialkudtak. Ott hagyták Katkatot az utcán egyedül, elmenetelük előtt még párszor belerúgtak a cserepes virágokba. Katkat leült a járdaszegélyre az eleredt esőben, várakozott. Valamilyen csodában reménykedett. Még maradt négyezer forintja, ez kellene egy hónapra ennivalóra.
Arra jött egy taxi, hozott valakit az utcába. Meglátta a bérház előtt a kiállítást, kiszállt, odajött Katkathoz és megkérdezte, mi a gond. Mikor az asszony elmondta neki, mi történt, a nagy darab, jószívű férfi elment a legközelebbi kocsmába és hozott magával két segítséget. Felhordták a bútorokat a félig felcsiszolt és kitapétázott lakásba. Négyezer forintot kértek el.

Jött az este, áram nem volt, Katkat gyertyafény mellett üldögélve nem látta annyira a káoszt, ami körülveszi. Már csak egyetlen kincse maradt, egy bordó ékköves gyűrű. Ránézett az ujjára, meglepődött, mert a hatalmas bordó követ valahol elveszítette. Másnap elvitte az aranygyűrűt a bizományiba, alig maradt súlya a bordó ékkő nélkül. Ezerötszáz forintot számítottak fel az arany súlyáért, talán ezzel valameddig kihúzza.

A bordó ékkő azóta is ott hever valahol az utcán, ahová a szívtelen bűnöző város költöztetői ledobták az élete összegyűjtött értékeit. Rengeteg tennivaló és fizetnivaló a jövőben, ami rá vár, hogy jól érezze magát abban a tanácsi lakásban, melynek téglafalai árulkodtak a jelenről és a jövőről.

2017. május 24.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin novellái  
H.Kohut Katalin: Veronka balladája
  2017-05-23 16:24:32, kedd
 
  H.Kohut Katalin: Veronka balladája

Áldozott Veronka hófehér ruhában,
kontyba tett hajában szép fehér virággal,
kicsinyke kezében kosárkában rózsa,
kihúzott szemével nem az ég zászlósa.

Gyönyörű leányka kígyóknak szemében,
sötét sorfal előtt lépkedett, szegényem,
nem tudta, rém jövő elkészült számára,
rontás és átok ül mindenik vágyára.

Mikor fejét vették, mellét elmetélték,
Dávid sírba testét hamar eltemették,
megrendült hatalma földöntúli létnek,
a Föld is kimozdult foglyaként űrtérnek.

Megtudta Krisztián, egykori jegyese,
megszakadt a szíve, világ ítélése,
Veronkának testét élesztette gyorsan,
kardját felkötötte a sátáni sorsban.

Megadta magát így mindenik sötétség,
az egész világból jött a sok hős vendég,
feltámadt a leány, jövő terv elkészült,
hős lovagok tette egy új csillagot szült.

2017. május 23.
 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin versei  
H.Kohut Katalin: Veronka balladája
  2017-05-23 16:24:28, kedd
 
  H.Kohut Katalin: Veronka balladája

Áldozott Veronka hófehér ruhában,
kontyba tett hajában szép fehér virággal,
kicsinyke kezében kosárkában rózsa,
kihúzott szemével nem az ég zászlósa.

Gyönyörű leányka kígyóknak szemében,
sötét sorfal előtt lépkedett, szegényem,
nem tudta, rém jövő elkészült számára,
rontás és átok ül mindenik vágyára.

Mikor fejét vették, mellét elmetélték,
Dávid sírba testét hamar eltemették,
megrendelt hatalma földöntúli létnek,
a Föld is kimozdult foglyaként űrtérnek.

Megtudta Krisztián, egykori jegyese,
megrendült a szíve, világ ítélése,
Veronkának testét élesztette gyorsan,
kardját felkötötte a sátáni sorsban.

Megadta magát így mindenik sötétség,
az egész világból jött a sok hős vendég,
feltámadt a leány, jövő terv elkészült,
hős lovagok tette egy új csillagot szült.

2017. május 23.


 
 
0 komment , kategória:  H.Kohut Katalin versei  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 408 db bejegyzés
Összes: 552 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 34
  • e Hónap: 830
  • e Év: 830
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.