Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Körösi ezerjó rétes - Nagykőrös díjnyertes meggyes sütije
  2017-06-20 17:24:49, kedd
 
  "Körösi ezerjó rétes"

Link








Díjazták a möggyes sütiket

Link

 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Püspökkenyér
  2017-06-19 12:37:46, hétfő
 
 
Hozzávalók:
8 tojás fehérje
15 dkg cukor
csipet só
20 dkg liszt
1 teáskanál vanília aroma vagy 1 cs.van.cukor
12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 citrom reszelt héja
aszalt vagy kandírozott gyümölcsök
Elkészítése:
A tojásfehérjét pici sóval félig felverjük,majd apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény habbá verjük. Lisztet óvatosan elkeverjük a habbal. Apróra vágott gyümölcsöket,vaníliát,citromhéját beleforgatjuk. A megolvasztott vajat vagy margarint (ne legyen meleg)fokozatosan adagoljuk hozzá és óvatosan keverjük el.
Őzgerinc formát kivajazzuk vagy margarinozzuk,beleöntjük a masszát és 170 fokon kb 40 percig sütjük. Kisült hagyjuk még kicsit a formába hűlni,majd rácsra borítjuk. Kihűlés után leönthetjük csokoládéval.

Kiss Imréné Magdi receptje a facebook-ról


 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Bögrés tejfölös mákos süti
  2017-06-19 12:35:53, hétfő
 
  Hozzávalók:
1 pohár liszt
1 pohár mák darálva
1 pohár cukor
1 pohár tejföl
4 db tojás
1/4 kávéskanál szódabikarbóna
mazsola (ízlés szerint)
1/2 pohár darabolt dió
porcukor a tetejére

(A hozzávalókat 2,5 dl-es pohárral számoljuk.)

Elkészítés:
A lisztet, mákot, cukrot, tejfölt, szódabikarbonát a tojássárgával összedolgozzuk. (Ízlés szerint rakhatunk bele mazsolát is).

Óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét is, majd 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kerek formába öntjük és rászórjuk a feldarabolt diót.
230 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Miután kihűlt porcukorral meghintjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Csokis-csíkos zebra süti cseresznyével
  2017-06-14 14:46:48, szerda
 
  Hozzávalók:

60 dkg cseresznye, meggy (ízlés szerinti, befőtt is jó)
5 tojás
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
25 dkg cukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
30 ml olaj

Elkészítése:

A tojások sárgáját a cukorral összekeverjük, beledolgozzuk az olajat, 15 dkg lisztet és a sütőport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a másik masszához kavarjuk és két egyforma részre osztjuk. Az egyikbe beledolgozzuk az 5 dkg lisztet, a másikba a kakaóport. A fehér tésztát ízlés szerint vaníliával ízesíthetjük. Egy lekapcsolható oldalú 28 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral, teszünk bele egy kanállal a fehér masszából, majd rá a barnából. Így rétegezzük, amíg el nem fogynak a tészták, majd elsimítjuk a felső réteget. A meggyet, vagy cseresznyét lecsöpögtetjük és a tetejére halmozzuk. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük, mikor langyosra hűlt kivesszük a formából. Porcukorral megszórva fogyasztjuk.

Forrás: ketkes.com



 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Szedres-túrós kocka
  2017-06-14 13:43:54, szerda
 
 
Hozzávalók / 4 adag /tepsi mérete 30 x 20 cm/
Tésztához:
4 dkg cukrozatlan kakaópor
12 dkg kókuszzsír
10 dkg gyümölcscukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
2 dl tej
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 cs. vanília puding
1 cs. puncs puding
6 e.k. gyümölcscukor
9 dl tej
1 t.k. szódabikarbóna
Krémhez:
30 dkg szeder
0.5 kg túró
1 citrom /héja/
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín /felverve/ +2 dl a tetejére, de ez elhagyható/
1/2 e.k étkezési zselatin
3 cs. vaníliás cukor
15 dkg gyümölcscukor /darálva/
Elkészítés:
Először a pudingokat készítjük el. Mindkét pudingot 4,5 dl tejben 3-3 evőkanál cukorral a szokásos módon megfőzzük és teljesen kihűtjük. A tésztához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és a pudingokat felváltva a tésztán elosztjuk. K.b 175 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük és kihűtjük. A szedret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel kikeverjük. A zselatint kevés vízzel simára dolgozzuk és a mikróban felolvasztjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a szederhez adjuk, A túrót kicsit összetörjük botmixerrel. A mascarponét a porcukorral, a citrom héjával és vaníliás cukorral habosra keverjük, beledolgozzuk a túrót, végül hozzáadjuk a szedres krémhez.A tejszínt jó keményre felverjük és összekeverjük a krémmel. A kihűlt tésztára simítjuk és tálalásig hűtőbe tesszük. Én a tetejét kicsit feldobtam tejszínhabbal, de ez elhagyható.

Erika Mészáros receptje, facebook, Süssünk valamit



 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Serpenyős Pizza
  2017-06-09 19:46:14, péntek
 
  Serpenyős Pizza kb. 20 perc alatt !! :)
Keverjetek össze mindössze 4 alapanyagot:
4 evőkanál tejföl
4 evőkanál majonéz
2 tojás
9 evőkanál liszt
...mindezt keverjétek simára, egy híg tésztát fogtok kapni ...
Töltsétek ezt a tésztát egy olajjal kikent serpenyőbe, és a tetejére tegyétek a kedvenc feltéteteket! (nekem paradicsom, sonka, kolbász, bab kukorica.... bármi!) :D reszelt sajt ...
közepes lángon melegítsük, néhány percre fedjük le ! Amikor a sajt elkezd olvadni, vagy látjuk, hogy megsült, vegyük le a tűzről és melegen fogyasszuk !! ... Teljes siker !!! :D
Köszönet Balinkáné Vadas Ilona !!
forrás: facebook



 
 
0 komment , kategória:  Kenyér, péksütemény,pizza stb  
Jóság szelet
  2017-06-01 17:51:11, csütörtök
 
  Hozzávalók

Tésztához:
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
5 tojás
1 cs. sütőpor
(vagy fél kg leveles tészta a piskóta helyett)

Meggyes krémhez:
1 üveg meggybefőtt
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor

Vaníliás krémhez:
8 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
25 dkg margarin

Tetejére
Hullala tejszínhab

Elkészítés

1. A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, és a sütőporos lisztet. Kb. 25x30 cm tepsiben aranybarnára sütjük.
2. A meggyes krémhez a meggylét felfőzzük a cukorral és a búzadarával, amíg be nem sűrűsödik, majd hozzáadjuk a meggyeket is. Még melegen a piskótára kenjük.
3. A vaníliás krémhez a tejet feltesszük forralni. A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, és a felforralt tejjel megfőzzük.
4. Ha levettük a tűzről még melegében belekeverjük a margarint.
5. A vaníliás krémet a meggyes krémre tesszük és tejszínhabbal díszítjük.

sütési idő: 25 min
hőfok: 165 C
sütési mód: légkeverés

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Jóság szelet
  2017-06-01 17:47:41, csütörtök
 
  Tészta:

1 csomag leveles tészta

Ebből 2 lapot nyújtunk és rózsaszínűre megsütjük (25 × 35 cm tepsi hátán, 120°C-on). A második lapot kockákra megvágva sütjük meg, hogy sütés után könnyen szeletelhető legyen.

1. krém:

1 üveg meggybefőtt leve
8 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor - ezt megfőzzük

A meggyet apróra vágjuk és a megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra.

2. krém:

2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
8 dl tej - ezt megfőzzük

Ha kihűlt, hozzáadunk 25 dkg margarint, s tovább verjük habosra. Ez a krém kerül a meggyes krémre. 5 dl habtejszínt felverünk jó keményre, majd óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre, végül befedjük a második tésztalappal. A tetejét porcukorral meghintjük.

Nagyon finom és mutatós sütemény! Jó étvágyat kívánok!

Váradi Gabriella receptje.

Forrás: http://webcukraszda.hu/josag-szelet/








Hozzávalók 8 személyre:

1 csomag leveles tészta.Ebből 2 lapot nyújtunk és rózsaszínűre megsütjük( 25×35 cm tepsi tetején,120 °C fokon),ebből 1 lapot úgy sütünk meg,hogy kockára megvágjuk,hogy ha megsül,könnyen szeletelő legyen.

Elkészítés:

1.krém:

1 üveg meggybefőtt leve,8 evőkanál búzadara, 3 evőkanál cukor-ezt megfőzzük.A meggyet apró kockára vágjuk és a kész megfőzött krémbe keverjük.Ez a krém(még langyosan ) kerül az alsó lapra.

2.krém: 2 csomag vaníliapuding,3 evőkanál cukor,8 dl tej-ezt megfőzzük-ha kihűlt,hozzáadunk 25 dkg Ráma margarint,s tovább verjük habosra.Ez a krém kerül a meggyes krémre.

0,5 liter tejszínhabot jól felverünk keményre ,ezt óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre és végül befedjük a második lappal.Tetejét porcukorral megszórjuk.

Link





Hozzávalók:

0,5 kg leveles tészta

Meggyes krém:

1 üveg meggybefőtt (350g)
8 ek búzadara
3 ek cukor

Vaníliás krém:

2 csomag vaníliás puding
8 dl tej
3 ek cukor
25 dkg margarin

Habhoz:

0,5 l Meggle cukrászhab (habtejszín)

Elkészítése:
A tészta elkészítése:

Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 220 fokon 12 perc alatt. (Akár használhatunk előre nyújtott lapokat is.)

A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A meggyes krém elkészítése:

A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.

A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk.
A vaníliás krém elkészítése:

A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
A hab elkészítése:

A habtejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre.

A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal. Tetejét porcukorral megszórjuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Meggyes-mákos
  2017-06-01 15:33:05, csütörtök
 
  Hozzávalók:
Fehér tésztához: 30 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor, 15 dkg margarin, 2 tojássárgája, 1/2 dl tej.
Mákos tésztához: 15 dkg cukor, 5 dkg margarin, 20 dkg mák, 2 dl tej, 14 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 2 tojásfehérje felvert habja; ezenkívül, lekvár, magozott meggy.
Máz: 8 dkg porcukor, 6 dkg margarin, 1 evőkanál tej, 1 evőkanál kakaó, 2 púpos evőkanál csokoládés pudingpor.
Elkészítés:

A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindkettőt. Az egyiket tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral. Ezután a cukrot, a margarint, a mákot és a tejet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a felvert tojáshabot. Ezt a krémet a lekváros lapra öntjük. Megszórjuk bőven meggyel, majd betakarjuk a másik fehér lappal.

Megszurkáljuk, és sütjük.

A mázhoz a porcukrot, a margarint és a tejet felolvasztjuk, hozzákeverjük a pudingporos kakaót, és rövid ideig főzzük. A kihűlt tésztára öntjük, és elsimítjuk.

Ez a máz fényes, gyorsan szárad, könnyen szeletelhető.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Doboskocka / Mézes kocka / Kedvenc szelet
  2017-06-01 15:23:22, csütörtök
 
  Hozzávalók

60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg cukor
5 dkg margarin
2 egész tojás
1 vaníliáscukor
4 evőkanál méz
1,5 dl tej

Krém

8 dkg liszt
6 dl tej
30 dkg vajat (Ráma)
3 dkg kakaó
25 dkg porcukor
egy rumaroma

tetejére

csokimáz

Hozzávalók

A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán).
K r é m : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej + liszt) kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.Tetejére c s o k i m á z kerül.

Megjegyzés: mivel a tészta mézzel készül, célszerű csak másnap felszeletelni!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 1031 db bejegyzés
Összes: 2933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 135
  • e Hét: 2638
  • e Hónap: 9141
  • e Év: 176033
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.