Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
sült csirke gombás káposztán sütve
  2017-06-28 12:53:51, szerda
 
  1 kg csirke (csirkecomb )
só, bors, paprika
1/2 kg savanyú káposzta
1 nagy hagyma
150 g gomba
200 ml húsleves
2 teáskanál paradicsom koncentrátum
őrölt kömény,
só, bors, cukor

a húst besózom , bprsozom , pirospaprikázom , majd félreteszem .
a hagymát és a gombát felszeletelem , olajon megpiritom a hagymát, majd rádobom a gombát é együtt piritom tovább.
a káposztát kimosom , kisebb szálakra vágom és a gombás hagymához keverem
pár perces piritás után adom hozzá a paradicsompürét, elkeverem .
15 percig fözőm .
a káposztát egy tepsibe teszem , majd rárakom a fűszeres csirkecombokat .
180 fokon kb .: 40 percig sütöm .





 
 
0 komment , kategória:  orosz receptek  
cukkinis paradicsom mártás tésztához !
  2017-06-25 17:39:10, vasárnap
 
  3,5 kg érett paradicsom
1 kg cukkini
1 kg piros paprika
0,25 kg vöröshagyma
1,5 teáskanál só
0,5 teáskanál cukrot
0,5 teáskanál fekete bors
3 evőkanál repceolaj

A paradicsomot kicsummázom , apróbbra vágom fel és kevés vizzel lábasba teszem főzni .
Amikor már jó a paradicsom , átpasszirozom , majd viszarakom a lábasba és kb : felére visszafözőm .
a paprikát, hagymát, cukkinit durvára lereszelem és a paradicsomhoz adom .
fűszerezem sóval borsak cukorral és még 25- 30 percig fözőm .
tiszta üvegekbe töltöm és lezárom , utána 20 perc dunsztolom még.
másnap mehet a helyére .




 
 
0 komment , kategória:  befőzés !  
almás-túrós piskóta
  2017-06-25 12:03:52, vasárnap
 
  Cytrynowe ciasto z serem i jabłkami






piskóta:

300 g vaj
230 g cukor
6 tojás
3 citrom
300 g sima liszt
3 teáskanál sütőpor

Almás réteg:

1 kg alma
30 g mazsola
2 0g vaj
1 teáskanál fahéj

túrós réteg

500 g túró
80g cukor
2 teáskanál vanília cukor
2 tojás
18 g vanília puding
Továbbá:

meghintésére porcukor

az almát felszeletelem ,vajon mazsolával együtt megpárolom
hozzáadom az örölt fahéjat és hülni hagyom .
a tészta :
a vajat a cukorral kikeverem , hozzákeverem egyesével a tojásokat
citromleét is belekeverem , majd a lisztet és a sütőport is
egy közepes nagy tepsibe öntöm a masszát, (24 x 35 -s )
a tészta tetejére simitom az almás tölteléket.
a túrót, cukrot, vaniliát, pudingot tojást elkeverem simára és az alma tetejére teszem .
180 fokon sütöm kb : 45 percig .
.

 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
pórés gombaleves sonkával
  2017-06-25 11:13:15, vasárnap
 
  Zupa porowo-pieczarkowa z szynk±





1 póré (fehér része)
1 nagy hagyma
2 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
2 literalaplé
500 g gomba
100 g o sajt
4 szemek szegfűbors
2 babérlevél
150 gramm jó minőségű sonka
2 evőkanál tejszín 12%

bors
szerecsendió

a hagymát kis kockákra vágom fel, 1- 2 percig piritom az olajban .
kevés alaplevet öntök rá fűszerezem és elkezdem főzni
15 perces főzés után hozzáadom a szeletelet gombát, reszelt sajtot , felöntöm a maradék lével és puhára fözőm . a tejszint beleöntöm , kicsit fözőm , majd hozzáadom a csíkokra vágott sonkát is .
tálalom .!

 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
lengyel fiatal káposztaleves
  2017-06-25 11:05:03, vasárnap
 
  Zupa z młodej kapusty





fél fej fiatal káposzta
1 sárgarépa
2 - 3 közepes burgonya
20 gramm sovány füstölt szalonna
1 közepes hagyma
1 evőkanál olaj
2 - 2.5 liter viz vagy húsleves
4 szemek szegfűbors
2 babérlevél
1 teáskanál kömény
1 evőkanál paradicsompüre
2 evőkanál apróra vágott kapor

bors

Továbbá:
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt

a káposzta külső leveleit leszedem s a maradékot csikokra vágom fel.
a szalonnát és a hagymát is kis kockára vágom fel, majd a szalonnát serpenyőben kiolvasztom , s rárakom a hagymát és megpiritom .
ha jó a hagyma , akkor belerakom a kockázott burgonyát, répát, káposzta csikokat , elkeverem .
pár percig piritom , felöntöm vizzel , közben fűszerezem , elkezdem főzni .
a vajból és lisztből rántást készitek,
ha puhára föttek a levesben a zöldségek, akkor besüritem a rántással.
végén keverem hozzá az apritott kaprot.
 
 
0 komment , kategória:  lengyel receptek  
kacsacomb sonka !
  2017-06-11 15:37:08, vasárnap
 
  Most láttam a chili tv -n ezt a receptet, s megkerestem és berakom ide, mindenféleképp el szeretném késziteni .

Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
élesztős burgonyás lángos !
  2017-06-10 09:54:57, szombat
 
  Frank J . könyvéből !

25 dkg finomliszt
25 dkg főtt áttört burgonya
1 egész tojás
1.5 dl tej
2 dkg élesztő
1 ek. olaj
1 tk. só
alngyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd mindent egybe keverek össze. alaposan kidolzom , félujjnyi vastagra kinyújtom , fánk szaggatóval kiszaggatom .
langyos helyen hagyom állni fél órát, majd kissé széthúzogatva olajban kisütöm .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
fokhagymás krumpligaluska !
  2017-06-10 09:49:48, szombat
 
  Frank J . könvéből !

1 kg burgonya
25 dkg finomliszt
1 egész tojás
4 ek. olaj
só és bors
4 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
3 dl tejföl

a burgonyát durvára lereszelem .
hozzáadom a tojást, sót, borst reszelt fokhagymát, lisztet és galuskaszerű tésztát keverek ki belkőle.
forró sós vizben kifőzőm s leszüröm .
a tejfölt elkeverem a kaporral és a burgonyára öntöm , jól kikeverem az egészet.
egy nagy tál salátával kiváló vacsora is lehet !

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
burgonyás recik !
  2017-06-10 09:37:45, szombat
 
  Frank J . könyvéből

rizses burgonyakrókett

50 dkg héjába főtt burgonya áttörve
2 dl főtt rizs
2 egész tojás
currypor
3 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
petrezselyemzöld
só és bors

ezeket a hozzávalókat összekeverem egy tálban ,
kissé nedves kézzel rudakat formálok belőle,
zsemlemorzsában megfrorgatom és olajban kisütöm .
bármilyen köret mellé jó,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
burgonyás receptek !
  2017-06-10 09:35:39, szombat
 
  Frank Júlia krumpliskönyvéből vannak a receptek

sonkás majorannás burgonya

1 kg héjában főtt burgonya
15 dkg füstölt sonka
8 dkg vaj
majoranna


a már kihült burgonyát durvára reszelem le,
a sonkát ledarálom
a vajhoz keverem a majorannát, sót
a tepsibe egy rétegbe rakok reszelt burgonyát, kevés sonkával megszórom , vajjal meglocsolom .
a tetejére megint burgonya kerül, majd berakom a közepesen meleg sütőbe és megsütöm .
vagdalthús , naturszelet mellé kiváló köret lesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 151 db bejegyzés
Összes: 9007 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 472
  • e Hét: 4022
  • e Hónap: 23157
  • e Év: 692318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.