Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Bolygószférák és azok asztromágiához szükséges analógiák
  2017-06-28 23:11:22, szerda
 
  Aki mágiával (vagy valamiféle szellemi úttal) foglalkozik, előbb utóbb eljut odáig, amikor már nem csak különcnek tartanák, hanem egyszerűen nem értenék az emberek ha mindenkinek tanítani próbálna. Minél "feljebbről" látja egy mágus a dolgokat, annál nehezebb leadogatnia azt azoknak, akik alacsonyabb szintről nézik a világot. A tanítónak azzal kell foglalkoznia, hogy ha már sikerült bizonyos fokig elszakadnia az alsóbb síkoktól, ne essen az "elszállás" hibájába, ne felejtse el, még itt (is) él, de tanuljon meg hallgatni is. A kényszeres közlési vágy valamiféle hibára, esetleg kisebbrendűségi komplexusra hívhatja fel a figyelmet, amit sürgősen orvosolnia kell. A túlzott titokzatoskodás és a misztikus köd sem feltétlenül a tudás jele, sőt sok esetben az ismeretek hiányára utalhat.


Az alábbiakban következzenek itt a bolygószférák és azok asztromágiához szükséges analógiái, melyek összevetve a héber kabbala szefiráival a gyakorlati alkalmazás során hasznos segítséggel szolgálhatnak.

A Nap napja a vasárnap, féme az arany, kövei a gyémánt, a borostyán, a sárga gyémánt, a rubin és a topáz. Száma az 1-es, színe a sárga, az arany, a bronz, az aranybarna. Asztrológiai jegye az Oroszlán. Egészségügyileg hozzá tartozik a szív, a vérkeringés, a gerinc problémái, az agyhártyalob, az ideggyulladások, az agyi vérzés, a némaság, a b

eszédhiba, a hűdés, az ájulás, a fejfájás, a hát, a szívgödör, a véredények, férfiaknál a jobb szem, nőknél a bal szem. A Nap uralma alá tartozó életkor a 18-45 év.

A szférához sorolható többek között az ego, az uralkodás, a férfi, az apa, a támogatás, a szövetség, a vezetés, a szerencse, a vagyon, a pénz, az irányítás, a dicsőség és a gőg.

Szefirája a Tipheret.

A Hold napja a hétfő, féme az ezüst, köve a gyöngy, a berill, a smaragd, a különféle kristályok, a hegyikristály, a kvarc, az opál, a holdkő, a jáde és a halványzöld kövek. Száma a 2-es, színe az ezüst, a fehér, a viola, a halványzöld és a krémszín.

Asztrológiai jegye a Rák. Egészségügyileg ide tartozik a folyadék és nedvkeringés, a fejfájás, az álmatlanság, a szédülés, a fulladás, a hasmenés, a vízkór, az idegbaj, az elmebaj, a hisztéria, a neuraszténia, a kedélybetegségek. A szférához tartozó életkor a 0-4 (5) év.

A Holdhoz tartoznak az álmok, a vágyak, az intuíció, a lélek, a változás, a nő, az anya, a szülés, a víz, a jövendölések, az álomfejtés, a tengeri utazások, a romantika, a tudatalatti, a félelmek és a mágia.

Szefirája a Yesod.

A Merkúr napja a szerda, féme a higany és a tarka ötvözetek. Kövei az opál, az achát és a tarka kövek. Száma az 5-ös, színei a tarka színek, a világosszürke, a csillogó fehér és a narancssárga.

Asztrológiai jegye az Ikrek és a Szűz. Egészségügyileg ide tartozik az agy gyulladásai, a fejfájás, az idegesség, a beszédhiba, a süketség, a légzőszervi betegségek, a köszvény, a tüdő és a karok betegségei. A hozzá tartozó életkor a 4-10 (12) év.

A szféra uralma alá tartozik a kommunikáció, a beszéd, a tudás, a könyvek, a kereskedelem, a tanulás, az üzleti siker, a csalás, a lopás, az utazás, az információ szerzés, az üzenetváltás, a varázskönyvek, a mágikus ábrák, a hazugság és a szerencsejáték.

Szefirája a Hod.

Kabbalista Életfa




A Vénusz napja a péntek, féme a réz, köve a smaragd, a jade, az achát, a zafír, a korall és a türkiz. Száma a 6-os, színe a zöld, a piros és a sötétkék.

Asztrológiai jegye a Bika és a Mérleg. Egészségügyileg ide tartoznak a meghűlés, a légzőszervi- és a nemibetegségek, a golyva, a vérbaj, a daganatok, a méhbaj, a kiütéses fertőzések. A Vénuszhoz tartozó életkor a 12-18 év.

A szférához sorolható a szerelem, az érzelmek, az erotika, az élvezet, a boldogság, a kényelem, a művészet, a harmónia, a szórakozás, a szexuálmágia és a kapcsolatok.

Szefirája a Netzah.

A Mars napja a kedd, féme a vas, köve a rubin, a gránát, az obszidián, a vérkő és a vörös kövek általában. Száma a 9-es, színe a vörös, a rozsdaszín, a karmazsin vörös.

Asztrológiai jegye a Kos és a Skorpió. Egészségügyileg ide tartozik a láz, a hőguta, a napszúrás, az agyguta, a delírium, a sérülés, a sebesülés, a baleset, az operáció, a vesegyulladás, a migrén, álmatlanság, a törés, a mérgezés. A Marshoz tartozó életkor a 12-18 év.

A szféra uralma alá tartozik az őserő, a férfierő, a férfiasság, a küzdelem, a háború, a harc, az ellenségeskedés, a bosszú, a fegyverek, a börtön, az erőszak, a kitartás, a sport, a rontás, a gyilkosság és a bátorság.

Szefirája a Geburah.

A Jupiter napja a csütörtök, a féme az ón, a bronz és az elektrum. Kövei a zafír, a lapis- lazuli, a türkiz és az ametiszt. Száma a 3-as, színe a kék, a világoskék, a bíbor, a mályvaszín és a viola.

Asztrológiai jegye a Nyilas, másodlagosan a Halak. Egészségügyileg ide tartozik a szédülés, az agyi vértolulás, az ájulás, a gyomorsav problémák, a csípő, a máj, a zsír, az agyguta, a daganatok és a burjánzás. A Jupiterhez tartozó életkor a 45-65 év.

A szférához sorolható a hit, a bölcsesség, a bőség, a gazdagság, a jólét, az egészség, a törvény, az utazás, a szerencse, a gyógyítás, a hatalom és a világnézet.

Szefirája a Chesed.

A Szaturnusz napja a szombat, féme az ólom, kövei az ónix, a malachit, a turmalin, a fekete kövek, az ametiszt, a fekete gyöngy, a fekete gyémánt, a sötét zafír. Száma a 8-as, színe a fekete, a sötétkék, a barna, a szürke, a sötétzöld és általában a föld színek.

Asztrológiai jegye a Bak, másodlagosan a Vízöntő. Egészségügyileg ide tartozik a térd, a bőr, a csontok, a fogak, a lép, a meghűlés, az asztma, a sérv, a süketség, a sorvadás, az őrület, az öngyilkosság, a gyomor- és bélproblémák, a zuhanás. A Szaturnuszhoz tartozó életkor a 65- év feletti időszak.

A szféra uralma alá tartozik a beszűkülés, a meditáció, a korlátok, az egyedüllét, a magány, a kitartás, a föld, a földművelés, a bánya, a fizikai halál, a temető, az alapítás, az építkezés, a megerősítés, a nekromancia, a démonidézés, az épületek erősítése, védelme és a titkos tudás.

Szefirája a Daath.

Az Uránusz a Merkúr felső oktávja. Napja a szombat, féme az uránium és az elektrum. Kövei az ametiszt, a hegyikristály, a topáz, a zafír és a borostyán. Száma a 4-es, színe az acélkék, a kék, a szürke, az indigó, a lila, a fémes és az elektrikus színek.

Asztrológiai jegye a Vízöntő. Egészségügyileg ide tartozik a fejgörcs, az agyhártyagyulladás, a látóidegbénulás, a koponyafájdalmak, a morális zavarok, a skizofrénia, a víziók és az áramütés.

A szféra uralma alá tartoznak az újítások, a mágia, a találmányok, a miszticizmus, a forradalom, a bizarrság, a felfedezések, a magasabb értelem, a megértés, a felvilágosodás, a belső látás, az őrület, a lázadás és az anarchia.

Szefirája a Binah.

A Neptun a Vénusz felső oktávja. Napja a csütörtök, féme a platina és az aluminium. Kövei a fehér és irizáló kövek, a holdkő, a macskaszem, a kalcedon, a tűzopál, a nemesopálok, a gyöngy. Száma a 7-es, színei a rózsaszín, a fehér, a zöld, a sárga és a pasztell színek.

Asztrológiai jegye a Halak. Egészségügyileg ide tartozik a megszállottság, az agy, a depresszió, a szenvedélybetegségek, a kötőhártya gyulladás, az idegrendszeri problémák, a perverzitás, a homoszexualitás, az öngyilkossági hajlam és a mérgezés.

A szférához tartoznak a felsőbb rendű szeretet, a vágyak, az álmodozás, az intuíció, a megérzések, a költészet, a zene, a művészetek, az okkultizmus, a mágia, a bűvölet, a miszticizmus, a bódulat, az ihlet és a képzelet.

Szefirája a Chokmah.

A Plútó a Mars felső oktávja. Napja a kedd, féme a plutónium és a magas rendszámú fémek, amik a földi körülmények között csak mesterségesen léteznek és gyorsan elbomlanak. Kövei a vörös és fekete vagy az idegen eredetű kövek. Száma a 0, színei a vörös és a fekete.

Asztrológiai jegye a Skorpió. Egészségügyileg ide tartoznak a szaporítószervek, a belső nemi szervek, a húgyhólyag, a végbél és az orr.

A szféra uralma alá tartoznak a hirtelen fordulatok, az ellentétek, a törekvés, a haladás, a rombolás és az építés, az "oldás és kötés", a vakmerőség, az elszántság, a rontás, a harc, az átalakítás, a lázadás, a bosszúállás, az előrelátás, a regenerálódás, a tömegek, a járványok, a vitalitás, a tüntetések, a beavatások és a (nem csak fizikai) halál és az újjászületés.

Szefirája a Keter.

A Malkhuth bolygószféra megfelelője a Föld, a Yesod-é a Hold, a Tipheret-é a Nap, a Geburah-é a Mars, a Chesed-é a Jupiter, a Daath-é a Szaturnusz, a Binah-é az Uránusz, a Chokhmah-é a Neptun és a Keter-é a Plútó.

A régebbi értelmezés szerint a Szaturnusz uralja a Binah szefirát, ami az új korszak ismeretei és a Binah jobb megértése révén átértékelhető. Az Uránusz felfedezése és a kabbala magasabb szintű művelése elengedhetetlenné teszi azt, hogy a két bolygót megcseréljük, és ezáltal egy újfajta értelmezését ismerjük meg a felső háromszögnek és a Daath-nak. Frater Achad Q.B.L. or The Bride's Reception-ja a Keter-hez Primum Mobile-t, a Chokmah-hoz a zodiákust és a Binah-hoz a Szaturnuszt köti. Más források a Keter-hez az Univerzumot, a Chokmah-hoz a Naprendszert, a Binah-hoz a Szaturnuszt és a Daath-hoz szintén az Uránuszt rendelik hozzá.








Mágia és Okkultizmus - Kabbala - Bevezetés a Kabbalába : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Nincs nagyobb...........
  2017-06-02 17:50:15, péntek
 
 







Ha létezik az a pokol, amivel az egyház és társai félelemben tartja a híveket, akkor a nyájpásztorok és ezek kéznyalói lesznek az elsők, akik a pokol tüzében fognak hamarosan elégni.
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Kereszténység   
Ahogy múlnak az évek..............
  2017-06-01 07:52:09, csütörtök
 
  Annyiszor megéltem, hogy legkedvesebb barátaim idő előtt elmennek ; mielőtt még megérték volna azt a szabadságot, amit az öregség hoz magával.
Ki törődik azzal, hogy hajnali 4 -ig olvasok, vagy internetezek ?

Ahogy múlnak az évek, úgy egyre könnyebb pozitívnak lenni. Egyre kevesebbet kell törődni azzal, mit gondolnak mások. .
Nem bánom, hogy öregszem. Szabaddá tesz. Szeretem azt, akivé váltam. Nem akarok örökké élni, de amíg itt vagyok, nem fecsérlem olyanra az időmet, mint, hogy mi lett volna ha. vagy azon izgassam magam, mi lesz majd.

Az időseknek nem gyógyszeres dobozokra, vagy sétabotra van szükségük, hanem lelkesítő célokra. Ha nem vagy lelkes, akkor nem jó a célod. Minden rajtad múlik, és te vagy az, aki boldogabbá teheti az életedet, de ezzel együtt te lehetsz a saját életed megrontója is.
A célok adnak irányt a törekvéseinknek, cselekvéseinknek. - Én megtaláltam az igazi utamat, és ez elviselhetőbbé, sőt élvezetessé teszi az öregedést. Azt hiszem, ez az egyik legjobb fejezete az életemnek.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 66 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1253
  • e Hét: 3753
  • e Hónap: 12423
  • e Év: 68356
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.