Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Csokis-gyümölcsös-biscotti krémes torta
  2017-07-20 13:41:12, csütörtök
 
  A piskotához 2 egèsz tojàst habosra kavarjuk 175g cukorral majd hozzàadunk 75ml langyos kàvèt ,75 ml olajat ès 125ml kefirt ,150g lisztet,30g kakaot,1kk sütöport,1/2kk szodabikarbonàt. Ezt 27 cm tortaformába sütöttem 30percig 180°
A csokis krémhez 350ml tejszint felmelegitünk ès 200g csokolàdèt olvasztunk meg benne majd 2orára hüttöbe teszük majd hüttöböl kivève habbá verjük.
Az gyümölcsös krémhez 300g erdei gyümölcsöt 3-4kanál cukorral ès ugyanannyi vizzel felforalunk,5 g zselatint adunk hozzà amit 50ml vizben hidratàlunk ès miutàn kicsit kihült 350ml habbà vert tejszint adunk hozzà.
A biscotti krèmhez ledaràlunk200g kekszet,5g zselatint beàsztatunk 50ml vizbe ès 100ml forro tejbe felolvasztjuk majd a kekszre öntjük ha kicsit kihült 350habbá vert tejszinbe keverjük.
A tetejère 150g csokoládét,100ml tejszinnel és 50g vajjal vizgöz fölött megolvasztjuk.

facebook, Judith Magdolna Kenderesi‎, Konyhatündérek csoportja



 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Párizsi szelet
  2017-07-19 13:51:00, szerda
 
  Hozzávalók 4 főre
8 szelet sertés comb vagy karaj, esetleg csirkemell

liszt
tojás

olaj vagy zsír a sütéshez

A kiklopfolt hússzeleteket besózom, kicsit állni hagyom. Ezután először lisztbe forgatom, utána a felvert tojásba mártom, végül ismét a lisztbe, majd a forró olajban a szokásos módon kisütöm. Így a tojás nem szív magába olyan sok zsiradékot és a hús is puhább, ízletesebb lesz.



 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Bögrés meggyes pite
  2017-07-19 12:30:25, szerda
 
  Hozzávalók:

10 dkg vaj, vagy margarin
2 tojás
1 bögre cukor
1 bögre szoba-hőmérsékletű tej
2 bögre liszt
1/2 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1/2 kg magozott meggy, télen egy üveg meggybefőtt
porcukor a szóráshoz

A bögre, amivel mérek 2,5 dl-es

A vajat, vagy margarint kikeverem a cukorral, hozzáadom a vaníliás cukrot, a tojásokat és a tej 1/3-át, géppel 5 percig nagy fokozaton keverem. Ezután kisebb fokozaton belekeverem a sütőporral elkevert liszt felét, majd következik a tej fele, végül a maradék liszt és a maradék tej. A masszát egy zsírozott, lisztezett 25X30-as tepsibe öntöm és megszórom a magozott meggyel, télen meggybefőttel. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütöm, kb. 30 perc alatt megsül. Amikor kihűlt, kockákra vágom és porcukorral megszórom.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Meggyes-túrós villámsüti
  2017-07-19 12:20:55, szerda
 
  Hozzávalók:
fél kg túró
6 tojás
15 dkg tejföl
16 dkg cukor
1 vaníliás cukor
14 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
mazsola tetszés szerint
magozott meggy
porcukor ízlés szerint

Elkészítés:
A hozzávalókat fenti sorrendben jól összekeverem.
Egy közepes tepsibe öntöm, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütöm.
Tetszés szerint szeletelem, majd porcukorral meghintem.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Palócleves
  2017-07-19 12:13:48, szerda
 
  Hozzávalók:

50 dkg sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
1 ek. pirospaprika
1 ek. zsír

bors
30 dkg zöldbab( idényen kívül fagyasztott)
2 közepes krumpli
4 cikk fokhagyma

2 dl tejföl

A kockára vágott hagymát megpirítom a zsíron, ráteszem a pirospaprikát, felöntöm pici vízzel, hozzáteszem a húst, jól átpirítom, majd felengedem kevés vízzel, sózom, borsozom és fedő alatt, a vizet mindig pótolva párolom. Lényegében egy pörköltet készítek. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáteszem a zöldbabot, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, ekkor teszem bele a fokhagymát is, együtt párolom 10 percig. Ezután beleteszem a kockára vágott krumplit, a mustárt és együtt készre főzöm.Végül a tejfölt kikeverem egy tálban, felengedem egy kevés levessel(hőkiegyenlítés), és a forró leveshez öntöm, ekkor öntöm fel annyi vízzel, hogy levessűrűségű legyen, jól összeforralom, ha kell ekkor még fűszerezem kevés sóval, borssal.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Levesek  
Nokedli
  2017-07-19 11:15:13, szerda
 
  Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tojás

kevés víz

A lisztbe keverem a sót, majd ósszedolgozom a tojással és annyi vízzel, hogy szaggatható (közepesen lágy) galuska tésztát kapjak. Lobogó forró vízbe szaggatom (galuskaszaggatóval vagy kanállal), majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.



 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Ínyencek palacsintája
  2017-07-19 11:13:52, szerda
 
  Hozzávalók: 200 gramm liszt, 300 ml víz, 150 gramm kemény sajt, 50 ml napraforgóolaj, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:

1. Keverjük össze a tojásokat a cukorral, és a sóval, majd egy mixer segítségével verjük habosra. Adjuk hozzá a vizet.

2. Egy másik edénybe keverjük el a lisztet, és a sütőport, majd adjuk hozzá a tojásos keveréket. Ezután kavarjuk bele a sütőport is.

3. Reszeljük bele a sajtot, és adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a fokhagymát.

4. Töltsünk egy kevés olajat a serpenyőbe, és amikor felforrósodott süssük a palacsinta mindkét oldalát aranybarnára.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Pincepörkölt
  2017-07-19 11:08:24, szerda
 
 
A pincepörkölt hasonlóan készül a közönséges pörkölthöz, a különbség annyi, hogy vörösbort öntünk alá és nem nokedlivel, vagy tésztával tálaljuk, hanem krumplival főzzük össze. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

1/2 kg sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
1 ek. zsír
1 ek. pirospaprika
1 kisebb paradicsom
1/2 erős paprika
1 dl vörösbor

bors
1/2 kk. köménymag
1 körömnyi babérlevél

1/2 kg krumpli

A hagymát kockára vágom és a zsíron világosra pirítom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, hozzáteszem a kockára vágott húst, jól elkeverem, sózom, borsozom, felengedem a vörösborral, kevés vízzel és visszateszem a tűzre. Ekkor adom hozzá a darabolt paradicsomot és a karikára vágott erős paprikát. Fedő alatt párolom. Amikor már majdnem puha a hús, beleteszem a hasábokra vágott krumplit, a köménymagot és a pici babérlevelet is, öntök még hozzá annyi vizet, hogy a krumplit ellepje. Még sózom kicsit, mert a krumpli igényli a sózást és együtt készre főzöm. Puha kenyérrel, salátával, vagy savanyúsággal tálalom.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Strucctojás
  2017-07-19 10:51:56, szerda
 
  Hozzávalók:

1/2 kg sertéscomb
3 zsemle, vagy 3 szelet kenyér
1 kis fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1+ 6 tojás

bors
pirospaprika

20 dkg zsír

6 tojást keményre főzök, megpucolom. A húst ledarálom a hagymákkal, hozzáteszem az áztatott és kinyomkodott zsemléket, vagy kenyeret, a tojást és ízlés szerint fűszerezem sóval borssal, pirospaprikával. Jól kidolgozom a masszát. Ezután 6 egyenlő részre osztom, és mindegyik főtt tojás köré rakok egy adagot, úgy, hogy teljesen betakarja a tojást a húsmassza. Tojásformára igazítom, olyan lesz, mint egy nagy strucctojás. :-) A tepsibe kenem a zsírt, erre állítom a "strucctojásokat" , előmelegített sütőbe teszem és közepes hőmérsékleten sütöm, közben gyakran meglocsolom, szép pirosra sütöm. Krumplipürével és savanyúsággal tálalom. De lehet hozzá másfajta köretet is készíteni.

Link



 
 
0 komment , kategória:  Vegyes  
Krémes
  2017-07-19 10:42:54, szerda
 
  Hozzávalók: 2 db. kb. 25 x 30 levelestészta lap;

a krémhez: 1 l tej, 10 tojás sárgája, 5 dkg liszt, 7 dkg kukoricakeményítő, 12 dkg porcukor, 1 rúd vanília, 5 tojás fehérje, 15dkg cukor, 10 g zselatin, 2-3 evőkanál porcukor a tálaláshoz.

Elkészítése: A tojásfehérjét a cukorral fényes habbá verjük. A zselatin leöntjük fél dl hideg vízzel. 7 dl tejet főni teszünk, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait. A sárgáját kikavarjuk a porcukorral, a liszttel meg a keményítővel, felöntjük a megmaradt tejjel és állandó kavarás mellett beleöntjük a vaníliás tejbe, majd sűrűsödésig főzzük. Félrehúzzuk, belekavarjuk a zselatint, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét is. Egyik lapot egy azonos méretű tepsibe tesszük, ráöntjük a forró krémet, majd a másik lapot kockákra vágjuk és ráhelyezzük a krém tetejére. Egy éjszakára hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Link



Leveles(vajas) tészta (4 laphoz -2 adag krémeshez)

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 30 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 1/2 evőkanál apró szemcséjű cukor, 1 teáskanál rum, ásványvíz amennyit felvesz kb. 1,2-1,5 dl , csipetnyi só.

Elkészítése: A vajat összedolgozzuk 12 dkg liszttel meg a rummal és három részre osztjuk. A megmaradt lisztet alaposan összedolgozzuk a tojássárgájával, a cukorral, csipetnyi sóval, és annyi ásványvízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Letakarjuk és 30 percig hidegben pihentetjük, majd utána lisztezett felületen, ½ cm vastagságú téglalap formára nyújtjuk. Széles pengéjű kés segítségével lekenjük az első adag vajjal, majd a tészta felső részét középre lehajtjuk, az alsó résszel pedig befedjük. Most a jobb felét hajtjuk középre, majd a bal felével fedjük be. Egy óráig hidegben pihentetjük, majd a műveletet megismételjük még kétszer, közötte mindig egy-egy óráig pihentetjük a tésztát. Az utolsó pihentetés után, a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk és 4 db, kb.25 x 30 cm lapra vágjuk. A lapokat rendre, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszúrkáljuk és előmelegített sütőben, 200 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 1031 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 281
  • e Hét: 1236
  • e Hónap: 6105
  • e Év: 124540
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.