Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Pudingos kókuszgolyók
  2017-08-30 12:17:10, szerda
 
  2 csomag tejszínízű pudingpor (főzős)
ízlés szerint cukor
8 dl tej
20-30 dkg kókuszreszelék

A pudingport elkeverjük a cukorral, lassan hozzáöntjük a tejet, majd állandó kavargatás közben felforraljuk. Ha elkészült a puding, hozzáadunk annyi kókuszreszeléket, amennyit felvesz, hogy formázható legyen. Néha megkavargatva várunk vele egy kicsit, hogy kézmelegre hűljön, majd vizes kézzel kis gömböcskéket formázunk, és kókuszreszelékben meghempergetjük.

Könnyen elkészíthető édesség, kezdőknek is ajánlom!

Schőn Krisztina receptje.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Habos almás sütemény
  2017-08-30 12:14:36, szerda
 
  A linzertésztához:

25 dkg margarin
45 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
csipet só
reszelt citromhéj

A linzertészta összeállításához:

szükség esetén kevés tej

A piskótához:

4 tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor

A rétegezéshez:

10 dkg őrölt dió
4-5 evőkanál baracklekvár

A habhoz:

2 tojásfehérje
10 dkg porcukor
1 evőkanál baracklekvár

A habra díszítésnek:

7 dkg vágott dió
10 dkg porcukor

A töltelékhez:

50 dkg alma reszelve
2 evőkanál méz
1 mokkáskanál őrölt fahéj
citromlé

A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél cm-re kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és sütjük. Közben a töltelék hozzávalóit megpároljuk és kihűtjük. A piskótát a szokásos módon elkészítjük és ugyanakkora méretű tepsiben sütjük, mint a linzerünket. A tojásfehérjéket a porcukorral, 1 evőkanál baracklekvárral kemény habbá verjük gőz fölött. Amikor a két tésztánk kihűlt, kezdődik a rétegezés: linzer-lekvár-piskóta-lekvár-őrölt dió-kihűlt alma. A tetejére a kemény habot simítjuk. A díszítéshez a hozzávalókat összekeverjük és közepes lángon megpirítjuk. Egy tányért zsírral vagy margarinnal kikenünk és a pirított diót ráöntjük. Amikor kihűlt, egy késsel apróra vagdossuk. Ezután a a hab tetejére szórjuk. (Díszíthetjük ízlés szerint máshogy is!)

Vass Lászlóné receptje.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Tejfölös-barackos szelet (sárgabarackos)
  2017-08-30 12:11:32, szerda
 
  Könnyed és krémes sütemény / pite, szinte olvad az ember szájában, nem beszélve a zamatos édes barack ízéről. Szintén gyors és könnyű kategória, hiszen a tésztát előző este összegyúrhatjuk, sőt a barackot is előkészíthetjük, a krém pedig ripsz-ropsz megvan.

Tészta:

30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
csipet só
késhegynyi sütőpor
1-2 evőkanál hideg víz

Töltelék:

kb. 1 kg hámozott sárgabarack

Tejfölkrém:

2 nagy dobozos tejföl ( 900 g )
1 csomag vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja + leve
2 tojás

A tésztához, gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd folpackba csomagolva tegyük hűtőbe. A barackokat mártsuk forró vízbe, majd húzzuk le a héját és magozzuk ki.A krémhez keverjük simára a hozzávalókat. A tésztát nyújtsuk ki, és simítsuk egy, körülbelül 30 x 25-ös vajazott, lisztezett tepsibe úgy, hogy legyen egy kis pereme is. Villával szurkáljuk meg és süssük elő, 180 °C-os sütőbe, körülbelül 15 percig. A tésztát vegyük ki a sütőből, rakjuk ki felezett sárgabarackkal, majd öntsük le a tejfölös masszával. Tegyük vissza a sütőbe és süssük tovább, körülbelül 30 percig, hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük.

Baloghné Kele Judit receptje.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Tejfölhabos (sárga)barackos szelet
  2017-08-30 12:09:25, szerda
 
  Piskóta:

3 tojás
12 dkg xilit vagy cukor
15 dkg margarin
15 dkg liszt
1 tasak sütőpor
csipet só

Töltelék:

70 dkg sárgabarack
kb. 8 dkg xilit - a barack édességétől függően
1/2 citrom leve
1 evőkanál étkezési keményítő
1/2 tasak zselatin fix

Tetejére:

25 dkg sűrű tejföl ( 20 % - os )
1 citrom reszelt héja
kb. 2 - 3 ek xilit
2 dl tejszín
1/2 tasak zselatin fix
1 dl baracklekvár

A sütőt 180 °C ra - előmelegítjük. Az édesítőt és a margarint habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és tovább habosítjuk. Ezután hozzáforgatjuk a sütőporral és a sóval elvegyített lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm - es tepsibe simítjuk és kb 20 - 25 perc alatt készre sütjük. ( Tűpróba ! ) Ha a tészta megsült, rácsra borítva kihűtjük, majd lapjában ketté vágjuk.
A barackot kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk és botmixerrel pürésítjük, majd egy lábasba rakjuk a xilittel együtt, hozzáadjuk a citrom levét és alacsony lángon pár percig főzzük. A keményítőt kevés vízben simára keverjük hozzáöntjük a barackhoz, összeforraljuk és hozzákeverjük a zselatin fixet. Hagyjuk kissé dermedni. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük a tepsibe, rákenjük a barackpürét és ráhelyezzük a másik lapot, enyhén rányomva.
A tejfölt ízesítjük. A tejszínt habbá verjük, majd fokozatosan hozzászórjuk a a zselatin fixet, majd összeforgatjuk a tejföllel. A krém 1 / 3 - át a piskótára kenjük, a többit csillagcsöves habszákba töltjük és becsíkozzuk vele a sütemény tetejét. A baracklekvárt folyósra melegítjük - ha darabos szűrjük át egy szitán - majd tegyük egy nylon tasakba, egyik csücskén vágjuk egy kisebb lyukat és húzzunk csíkokat a krémbe.
A süteményt tegyük hűtőbe legalább 2 órára, majd vizes késsel felszeletelve kínáljuk.

Baloghné Kele Judit receptje.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Mézes krémes
  2017-08-30 12:06:47, szerda
 
  Tészta: 2 tojás, 20 dkg cukor, 1kk szódabikarbona, 5 dkg margarin, 3 evőkanál tej, 3 evőkanál méz:
ezt gőz felett összekeverjük, 60 dkg lisztettel összedolgozzuk. 4 felé osztjuk a tésztát és tepsi hátán kisütjük a lapokat. Sokat kell aláisztezni mert nagyon ragad!
Krém: 25 dkg margarint kikeverünk 25 dkg cukorral. 1liter tej,1cs. vaniliáscukor, 6 evőkanál búzadara, ezt felfőzzük, ha kihült a két krémet összedolgozzuk. Lapok kenése: Alsóra krém, lap, lekvár, lap, krém, és a 4. lap
Tetejére csokimáz, de lehet sima porcukor is
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka
  2017-08-30 12:04:16, szerda
 
  A tésztához:

10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
4 tojás
7 dkg finomliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor


A krémhez:

2 dl Meggle cukrászhab
400 g tejföl (piros dobozos)
1 habfixáló
3 evőkanál porcukor
1 kisebb citom leve
4 db kivi


A tetejére:

1 csomag tortazselé (színtelen)
2,5 dl víz
1 evőkanál cukor
pár csepp citromlé



A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a tojás sárgákat,majd az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval, sütőporral elkevertem és a fentiekkel összekevertem. 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem. A tésztát bele öntöttem, elsimítottam. 200°C-ra melegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem. A tésztát kiborítottam egy tálcára, a papírt lehúztam róla és visszafordítottam. A krém készítés: A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, majd a tejföllel, habfixálóval,a citrom levével kihabosítottam. A tésztát visszatettem a tepsibe, a krémet rákentem. A kiviket meghámoztam. Tojásszeletelővel felszeltem. Kiraktam a krémre. A tortazselét a cukorral, citrom levével, vízzel felforraltam. Langyosra hűtöttem és a süteményre csurgattam úgy, hogy minden kivi szeletet befedje. Hűtőbe tesszük egy jó órára és szeletelhetjük.

Vass Lászlóné receptje.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Citromos piskótás (Jugoszláv krémes másként)
  2017-08-30 12:01:44, szerda
 
  Tésztalapok:

1 tojás
7 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
7 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 dl tejföl
1 citrom reszelt héja

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 2 cipóra osztjuk. 25 × 39 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral fedett tepsiben mindkét lapot megsütjük egymás után. Világosra sütjük, kb. 10-12 perc alatt megsül 180°C-on. Ha kész félretesszük hűlni.
Piskótatekercs:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
lekvár

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a sárgákkal kikevert cukrot. Végül kanalanként belekeverjük a lisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, kiborítjuk egy nedves konyharuhára, felcsavarjuk, kicsit állni hagyjuk. Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, felcsavarjuk és 15 tekercsre szeleteljük.
Krém:

4 dl tej
4 evőkanál liszt
15 dkg cukor
25 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
2 citrom leve
2,5 dl cukrozott habtejszín

A krémhez a lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük és kihűtjük. A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a könnyű habosra kevert szoba hőmérsékletű margarint, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, együtt jól kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
Összeállítás:

tésztalap
krém
szeletelt piskótatekercsek ráfektetve
krém
tésztalap

Az összeállítás után hideg helyen állni hagyjuk, másnap szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk, de aki szeretné, citrommázzal is díszítheti.

Szabókiné Jung Andrea receptje.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Lotti szelet
  2017-08-30 11:58:08, szerda
 
  Tészta:

35 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojássárgája
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
tej
kakaópor

Töltelék:

4 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió

35 dkg lisztet, 15 dkg margarint, 4 tojássárgáját fél csomag sütőporral és egy kis tejjel összegyúrunk. A tésztát elfelezzük, felébe kakaóport gyúrunk. Kinyújtjuk a barna lapot, tepsibe fektetjük és lekvárral megkenjük. Erre fektetjük a sárga lapot, amire jön a töltelék. Ehhez a 4 tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral felverünk kemény habnak, és beleforgatjuk a 15 dkg darált diót. Rásimítjuk a sütemény tetejére, végül leszórjuk durvára vágott dióval, és kis lángon megsütjük. A kihűlt tésztát tetszés szerint díszíthetjük, én most megszórtam porcukorral és olvasztott csokival lecsurgattam.

Vass Lászlóné receptje.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Mézes zserbó másként
  2017-08-30 11:55:16, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Lekváros papucs (krumplis)
  2017-08-30 11:51:46, szerda
 
  Tészta:

4-5 db nagyobb burgonya
15 dkg margarin
2 dl tejföl
1 tojás
liszt (amennyit felvesz - nekem kb. 45 dkg-ot vett fel)
só (ízlés szerint)
1 kiskanál cukor
1/2 csomag sütőpor

Töltelék:

szilvalekvár (kemény)

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük. Utána beletesszük a margarint, így hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, a sót, a cukrot, a sütőport és annyi lisztet, hogy egy puha, de ne ragadós tésztát kapjunk. Jól összegyúrjuk. Lisztezett, sík felületen kb. félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd mindegyik kiszaggatott tészta közepébe teszünk egy kis kemény lekvárt. Középen a széleit kezünkkel összecsipkedjük. Sütőpapírral bélelt 30 × 33 cm-es tepsibe rakjuk egymás mellé, de ne szorosan! A papucskák tetejét tojássárgájával lekenjük. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig sütjük, míg szép világos aranybarna nem lesz.

Tipp: Lezárt dobozban akár több napig is friss és puha marad!

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Tündi konyha receptje.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 1031 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 281
  • e Hét: 1236
  • e Hónap: 6105
  • e Év: 124540
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.