Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 205 
Tallóztam
  2017-08-31 21:47:09, csütörtök
 
  Milyen ostoba dolog a szerelem. (...) Feleannyi haszna sincs, mint a logikának, mert nem bizonyít be semmit. És mindig olyan dolgokról mesél, amelyek nem következnek be, és mindig olyasmit hitet el az emberrel, ami nem igaz.

Oscar Wilde
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2017-08-31 21:45:10, csütörtök
 
  "Aki lélekben gazdag, nem koldul se jó szót, se szeretetet. Inkább ad."

(Müller Péter)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2017-08-31 13:39:46, csütörtök
 
 
De nézz szemembe, majd az megfelel,
mért nem bír szájam, ajkam zengeni;
ha ezt sem érted, váljunk csendben el.

Oscar Wilde
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Arra, amire szükség van
  2017-08-30 10:28:22, szerda
 
 
A lottószervezőket meglepte a nyeremények mérete és gyakorisága, amit a mágikus szertartás biztosít, ami vonzza a jószerencsét és a jólétet

Radkovits Dóra egy a több száz ember közül, akik 4 hét alatt hirtelen pénzbeáramlást tapasztaltak csak ennek az egy szerencsét és jólétet vonzó mágikus szertartásnak lefolytatásával.

Az ősi mágikus bőséget, szerencsét és jólétet vonzó szertartás egy hónap alatt eredményezte a megszabadulást az anyagi problémáktól és az erőfeszítés nélküli meggazdagodást gyakorlatilag mindenkinek, aki kipróbálta. Nem csak gyorsan és hatékonyan sokszorozza a pénzt. Az észrevétlen Jinx Repellent Magic Formula szertartás biztosítja a financiális és anyagi szférába való bevezetést és segíti a karriert. 11 év kemény munka és alapos kutatás ellenére a tudósok még mindig nem tudják racionálisan megmagyarázni a Jinx Repellent Magic Formula működését és felfedezni, mi okozza ezt az extrém gyors meggazdagodást a tulajdonosainak.

A lottószervezők szörnyülködve néztek ügyfeleikre. Sosem láttak ehhez foghatót. Szerencsételenek, akik minden alkalommal üres kézzel távoztak, hirtelen elkezdtek átlagosan 150 000 Ft-ot nyerni. A szertartás, melynek rendkívüli ereje vonzza a jószerencsét és a jólétet, 2500 év alatt tisztázatlan maradt. Az University of Colorado, USA tudósai úgy döntöttek, megfejtik titkát.

Arra, amire szükség van a gazdagság bevonzásához, egy egyedi Balsorsűző gyertya és a pénzbevonzó szertartás. Hatása pénzügyeidre átlag feletti és sokrétű. Ahhoz, hogy gyorsan vonzza a gazdagságot és a jólétet, a gyertyát a szertartási utasításokkal összhangban kell égetni. A gyertya kezdetben az energia kis részét termeli. Fel fogod ismerni, amint megérzed azoknak a mágikus füveknek a speciális illatát, amik felgyorsítják a pénz és a szerencse beáramlását.

Aktiválva van az egyszerű égetési szertartás segítsége (a buddhista szerzetesek ősi nyelvén Gassho), a gyertya felgyorsítja és megnöveli a pénz beáramlását, eltávolít minden akadályt a pénzügyi területen és megakadályozza a pénzügyi nehézségek megjelenését a jövőben. Nyugalmat és bizalmat hoz az, hogy hamarosan megkapja, amit akar. Ráadásul a szerencse Rád mosolyog: értékes nyereményeket nyersz, váratlan adományt kapsz és az adósaid visszaadják Neked régről - akár azt is, amire Te magad sem emlékeztél!

Ezt a szuperhatékony szertartást, ami vonzza a gazdagságot és a jólétet, a mágikus gyógynövényekből készült Balsors Űző Gyertyával végezzük. A hagyományos kétszínű gyertyákkal ellentétben a Balsors Űző Gyertya a legerősebb mágikus gyógynövények keverékeként vonzza a pénzt és a boldogságot: mandragóra, borbolya, repce és zsálya. Ezt a valóban mágikus gyertyát lángja és a gyógynövények könnyen teszik pénzt, gazdagságot és jólétet vonzó mágnessé azonnal a gyertya meggyújtása után.

Már egy hét után látni fogod, hogy annak ellenére, hogy pénzt adsz ki az életre, az nem csökken. Épp ellenkezőleg, elkezd egyre több lenni belőle - a pénztárcában és a bankszámládon! A félelmet, hogy a fizetés nem elég a következő hónapig, azonnal eltávolítja és a szó szoros értelmében kimossa a tudatodból. A gyertya kézhezvételének első napján az emberek elkezdték vonzani a szerencsét és kis nyereségeik voltak 10000 Ft értékben, de ez csak a kezdet volt. Amikor naponta meggyújtod a gyertyát, aktiválod az energiáját és bevezeted a pénz folytonos vonzásának állapotát. A gyertya új címleteket vonz a pénztárcádba, mielőtt kiadnád a régit és minden pénzügyi döntésedet nagy pénznyerési eséllyé változtatja!

A Balsorsűző Gyertya a mágikus füvekkel és a szertartással együtt, mely erősen vonzza a pénzt, nagyon gyorsan népszerűvé vált azok körében, akik számlája már a hónap közepén üres. Fantasztikus véleményeket szerzett a jósnőktől és az ezotéria specialistáitól. A gyertya hitelességét és a kanócot a mágikus összetevőkkel tanúsítványok erősítik meg. A Balsorsűző Gyertya nagyon szigorú vizsgálatokon ment át, de a tudósok nem tudták egyértelműen megállapítani, hogy miért sugároz ilyen erős vonzerőt a pénzre. A rejtélyes gyertya non-stop pozitív visszajelzéseket kap azoktól, akik már elnyerték azt a pénzt, amiről mindig is álmodtak.

Radkovits Dóra:

"Elhatároztam, hogy kipróbálom a Balsorsűző Gyertyát egy erős pénzbevonzó varázslattal összekötve, egyetlen egyszerű okból. Szerettem volna bebiztosítani magamat és családomat az anyagi nehézségekkel szemben. Állandóan pénzhiánnyal küzdöttünk, pedig a férjemmel keményen dolgoztunk. Kezdettől fogva azt éreztem, hogy a gyertya ereje el fogja hozni a gazdagságot és anyagi jólétet. Miután meggyújtod, kellem és illatot áraszt és különleges aurát hoz létre, a levegő megtelik pozitív energiákkal. Az első apró csoda akkor történt, amikor a húgom váratlanul meglátogatott, és megadta az egy éve kölcsönkért tartozását. Azt mondta, hogy hirtelen megszólalt a lelkiismerete. Sokkban voltam tőle. A második meglepetés az volt, amikor sorsjegyen nyertem. 2 perc alatt 15 ezer forinttal lettem gazdagabb. Minden nap történt valami jó. Különböző forrásokból vándorolt hozzám a pénz, főleg amikor leginkább szükség volt rá. Már jó ideje pozitívban van a bankszámlánk. Elképesztő, már nem aggódok a jövő miatt!"
 
 
2 komment , kategória:  Iskola  
12 étel, amit soha ne rakj a hűtőbe
  2017-08-30 09:11:55, szerda
 
  12 étel, amit soha ne rakj a hűtőbe

Ha valamit szeretnénk hosszú távon tartósítani, de nem olyan sokáig, hogy lefagyasszuk, azt bedobjuk a hűtőbe - bele sem gondolván abba, hogy ezzel az élvezeti értéke és/vagy élettani hatása az adott élelmiszernek jelenősen csökken. Mutatunk most egy tucatot azok közül, amelyeket szigorúan tilos hűtőben tárolni, ha jót akarunk magunknak és ízlelőbimbóinak is.

Dinnye

Ha egész dinnyét veszünk, ne tegyük be rögtön a hűtőbe - legjobb, ha pince hűvösben tároljuk. Tudjuk, hogy ez sokaknál kiveri a biztosítékot, mert a dinnye, a nyári kánikulában, jéghidegen az igazi, de a legújabb kutatások szerint, a gyümölcs szobahőmérsékleten őrzi meg leginkább antioxidáns tartalmát és zamatát. Ha már egyszer felvágtuk, mehet a fridzsiderbe, mert így akár 3-4 napig is élvezhetjük az ízét!
TISZTÍT, SZÉPÍT, FOGYASZT: 3 NAPOS VILLÁMDIÉTA DINNYÉVEL! >>>

Burgonya

A hidegben a burgonya élvezhetetlenné válik: a hűtőtől gumiszerűvé vált állaga, és édeskés íze használhatatlanná teszi - legfeljebb krumplis pogácsa elkészítésére lesz alkalmas. A krumpli hideg és száraz, lehetőleg sötét helyen tartandó, ami jól szellőzik - mondjuk, egy pincében, vagy pince híján, egy újságpapírral bélelt ládában, hogy a csírásodást elkerüljük.
MÉRGEZŐ VOLT, BETILTOTTÁK - MINDEN, AMIT MÉG NEM TUDTÁL A KRUMPLIRÓL! >>>

Méz

A méz kőkemény, kristályos gumivá válik ha hidegben tartjuk, ráadásul az összes pozitív élettani hatásának lőttek. A legjobb tehát, ha a konyhapulton, szobahőmérsékleten tároljuk, és ne feledjük: ha gyógyulni szeretnénk általa, semmiképp ne tegyük forró italba, mert az szintén kiöl belőle mindent, ami jótékony hatású, csupán az édessége marad meg nekünk.
GYULLADÁSCSÖKKENTŐ ÉS BŐRSZÉPÍTŐ - MINDENT A MÉZRŐL! >>>
Kávé

A közhiedelemmel ellentétben a kávénak nem jó, ha hűtőben tároljuk, mert könnyedén átveszi a benti levegő nedvességtartalmát, és az megöli az aromát, legyen szó őrölt vagy egész kávészemekről. A kávé tárolására legalkalmasabb egy légmentesen záródó edény - ennél még nem találtak fel jobbat.

Paradicsom

A hidegtől a paradicsom ízetlenné és lisztes állagúvá válik, és a vitaminkészleteinek is annyi. Szobahőmérsékleten, egy jól szellőző ládában, vagy kosárban van igazán jó helyen - a kissé éretlen daraboknak pedig kifejezetten jó tesz a napfény: az ablakpárkányra velük!
SÁRGA, ZÖLD, GEREZDES, TOJÁS - MELYIK PARADICSOM, MIRE JÓ? >>>

Hagyma

Az egész hagyma - legyen az lila vagy vörös - imádja a hideget, ám a nevességet már kevésbé, így a burgonyával hasonlóan tárolandó: egy száraz, hideg és sötét helyen. Ha már felvágtuk, egy visszazárható műanyag zacskóban, a hűtő zöldséges fiókjában van a legjobb helyen!

Fokhagyma

Hogy a fokhagyma aromáját sokáig megőrizze, hűvös, jól szellőző, száraz helyen kell tárolnunk. Miután megbontottuk a komplett fejet, a gerezdeket héjastul ugyanígy raktározhatjuk, de 10 napon belül mindenképpen használjuk fel!
HOGYAN TÁROLJUK? MIÉRT SÍRUNK TŐLE? MINDENT A HAGYMÁRÓL! >>>

Csípős szósz

A csípős szószok a bennük lévő nagy mennyiségű ecettől gyakorlatilag örök életűek, az ilyen típusú önteteket felesleges hűtőben tárolni. Mivel ezek az ízek szobahőmérsékleten érvényesülnek leginkább, tartsuk a "hot" szószokat konyhaszekrényben vagy a fűszerespolcon!
Nutella

Szigorúan tilos mindenfajta csokoládés krémet a hűtőben tartani: egyrészt kenhetetlenné, másrészt ízetlenné válnak. Szobahőmérséklet, kánikulában a spejz a legalkalmasabb hely számukra.
EZ AZ A NAP, AMIKOR MUSZÁJ NUTELLÁT ENNED! 10 TITOK A MOGYORÓKRÉMRŐL, AMIT NEM TUDTÁL! >>>

Kenyér

Bármilyen hihetetlen: a kenyeret a hűtő kiszárítja! Tartsuk a konyhapulton, kenyeres zacskóban vagy dobozban! Ha túl sok kenyerünk lenne otthon, fagyasszuk le, és fogyasztás előtt olvasszuk fel teljesen, majd tegyük a forró sütőbe: 10 perc alatt olyan lesz, mint a friss!

Alma

Az alma vitamintartalmának és ízének is lőttek, ha hűtőben tároljuk: a frissen, piacon vásárolt gyümölcs nem csak kitart, legalább egy hétig, a konyhapulton tárolva, de a konyhánk dísze is lehet.
KARCSÚSODJ KÖNNYEDÉN! ÍME A HATÉKONY ALMADIÉTA - RECEPTEKKEL >>>

Málna, eper, áfonya

A bogyós gyümölcsök szintén frissen fogyasztandóak, persze előfordul, hogy ezt nem tudjuk megvalósítani: akkor jöhet a hűtő, de legfeljebb 1-2 napra! És, bár a vitamintartalom ilyenkor náluk is jelentősen megcsappan, az ízhatás megmarad, ha kizárólag fogyasztás előtt mossuk meg, friss, jéghideg csapvízzel!
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2017-08-30 08:42:13, szerda
 
  Várnai Zseni

Ha simogatni tudna a szavam

Ha simogatni tudna a szavam,
Mint lágy, becéző szellemkezek:
Szavak virágát hinteném rátok,
Hogy ne szenvedjetek.

Ha gyógyítani tudna a szavam,
Mint régi, titkos, nehéz balzsamok:
Ezernyi szóból szőnék most mesét,
Hogy meggyógyuljatok.

Ezernyi szóból szőnék most mesét,
Mely el zsongítana, mint egy nyári álom,
És elkendőzné a vérző valót:
Hogy ami fáj, az ne fájjon..
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2017-08-29 17:52:03, kedd
 
 
Dédapám öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül

A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a...

A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult,de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat. Fő táplálékuk volt telente; bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. — savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak piros paprikát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (A prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A szegény embernek nem telt cukros ételekre, a gyerekeket sem tömték édességgel. Így, ha a fertőző betegségeket nem kapták el gyerekként, magas kort értek meg dédapáink. Kár, hgy elfelejtettük étkezési szokásaikat.

Az állatokat nem tanítják, melyik növény mérgező a testükre, mégis minden állat tudja, mi nem jó neki, és azt nem eszi meg. Azt sem mondja meg nekik senki, melyek azok a füvek, amivel gyógyítani tudják a szervezetüket, vagy karban tartja a bélműködésüket, mégis megtalálják. (Elgondolkodtató, hogy a bent tartott kutyákat mért érik el azok a betegségek, mint az embereket?) Mi emberek is tudhatnánk, hogyan kerüljük el a betegséget, mégis kevesen foglalkozunk ezzel.

MÁKKAL CSONTRITKULÁS ELLEN:

A mák került ide elsőnek, hogy a közép vagy idősebb korúak észrevegyék ezt a csodanövényt, hiszen, ki ne akarná a fiatalos mozgását könnyen megőrizni, és az életét kitolni. A mák Közép-ázsiából származik, de manapság inkább Európában eszik. Szerencsére a mák központi helyet foglal el a magyar étkezési szokásokban, jóllehet kevesen tudnak annak gyógyhatásáról.

Tele van (csontépítő), magnéziummal, (OMEGA4) növényi zsírsavval, aminosavakkal, enzimekkel: plusz foszfort, kalciumot, káliumot és vasat is találunk benne. Kevesen tudják, hogy lassítja az öregedési folyamatokat; fékezi a csontok leépülését, és elkezdi újra építeni a ritkult csontszöveteket. A magas vérnyomást leviszi. A telítetlen zsírsav összetétele miatt, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterin szintet, miközben fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. És nem utolsó sorban, szinte teljesen megszünteti (frontváltozásnál) a lábban keletkező görcsöt. Továbbá, növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan hat a sebek gyógyulására. És még egy érv szól mellette: ötödébe kerül, mint az agyon reklámozott étel-kiegészítők, jóllehet a hatásfoka túlhaladja. Azt is tudnunk kell, nem azonnal, hosszabb távon (2-3 hónap) fejti ki gyógyító hatását. Sajnos a betegség gyors futó, a gyógyulás távfutó. Az egszséged védelmében, az ehhez kapcsolódó leírás: MIT JELENT AZ AMINÓSAV ÉS AZ ENZIM HIÁNYA, oldalt is érdemes elolvasni. Klikk a menüben.

Használati és tárolási javaslat: A ledarált mákot kevés vízzel összekeverjük, Mézzel vagy édeskével ízesítjük, dunsztosüvegbe tesszük, majd a hűtőbe tároljuk. Az első hónapokban naponta, minimum 1 evőkanállal fogyasztunk belőle. Később (a szervezet állapotától függően) kétnaponként.

Így is lehet fogyasztani: Naponta (délelőtt vagy délután) 1- 0,5 deci tejbe (lehet vízben is) egy púpozott evőkanál, méz és édeske nélkül, darált mákot keverek, és megiszom. Egy idő után, amikor már nehezebben ment le, akkor emeltem a tejadagot, illetve vizet tettem hozzá, hogy gyorsabban le tudjam hajtani. 50 éves kor után nem tanácsos szüneteltetni, sem abbahagyni. Tekintsük olyan gyógyszernek, amelyet egy életen át szedni muszáj.

BURGONYA GYÓGYÍTÓ HATÁSA-EMÉSZTÉS SEGÍTŐJE:

Gyógyító hatása miatt a burgonya megérdemli a második helyet, már azért is, mert táplálékunk sorrendjében is a második helyen áll. Ráadásul nem hizlal, legalább is, ha nem zsírban sütjük. Fontos tudni,a zsírban sült krumplit nehezen tudja megemészteni a szervezet, ezért káros a szervezetre. Ezzel szemben (testépítéshez elengedhetetlen) az összes növényi fehérjét tartalmazza. Sőt káliumot, kalciumot, foszfort és vasat. A burgonyát, még a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így nem dobja meg a cukrot. A gyakori burgonyafogyasztás (nem a zsírban sült) egyensúlyban tartja a szerveket, például csökken a gyomor és a bélpanasz. Leghatásosabb, ha sós lében (népi nyelven sóban főtt krumpli), vagy héjában főzve fogyasztjuk. Valamikor a szegény emberek a burgonya levéből készítették az előételt, a levest. Használjuk ki a burgonyában rejlő, egészségünkre hasznos lehetőségeket, hogy kevesebb gyógyszert kelljen fogyasztanunk.

CÉKLA GYÓGYÍTÓ HATÁSA, ÉLETTANI FONTOSSÁGA:

És most következzék a cékla. A cékla Rála Rák megelőző hatású, beírta magát a csodaszerek osztályába. Ferenczi Sándor 1970-ben Heidelbergben megjelent könyvében ad számot 18 év tapasztalatáról, a nyers céklalé daganatellenes hatásáról. Munkatársa Paul Seeger megállapította, hogy a cékla hatékonyan lép fel a rákos daganatok ellen. Az eddigi tumor gátló gyógyszerekkel szemben nem sejtosztódást, gátló méreg, hanem élettani hatóanyag: a ráksejtek csökkent oxidációját növeli oly módon, hogy a tönkrement légzőfermentet pótolja, és így a rák tulajdonképpeni okát szünteti meg. A cékla hatóanyaga a sejtlégzés aktivátora. “Ebben kiváló eszközt találunk - írja Seeger - a daganatsejt sejtlélegzésének befolyásolására és normalizálására."

A hagymán kívül a céklának van a legnagyobb a szilícium (nyomelem) tartalma. A szilícium révén a szervezet védekezőképessége nagymértékben fokozható. Nyers cékla hatására a szervezet védekezésében vezető szerepet játszó sejtek, a nyiroksejtek (limfociták), plazmasejtek és faló-sejtek felszaporodnak, és az elhalt, kóros sejtek száma is növekszik. (A kóros sejtek elhalnak és kiválasztódnak.) A cékla számos más ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz: káliumot, foszfort, ként, jódot, vasat, rezet, mangánt, céziumot. B1-, B2-C- és P-vitamin is található benne. A vérképzést segíti és vérzéscsillapító. Ezeken kívül a cékla javítja az idegműködést és az emésztést is. Ha a felsoroltaknak, csak a fele részét hasznosítja a szervezet, már érdemes megszívlelni a tanácsot.

BAB GYÓGYÍTÓ HATÁSA:

A bab fontosságáról se feledkezzünk meg! Szerencsés, aki szereti a babot, mert a gyógyító hatása elengedhetetlen: Serkenti a sejtek fehérje anyagcseréjét, regenerálódnak a sejtek, sőt szabályozza az anyagcserét. Elősegíti a víz kiürülését, segíti a máj, vese működését (ezért van nagy szerepe a betegségek megelőzésében). És ez még nem minden; segíti a zavartalan vérkeringést, ez által segíti a szív működését is. A Kidney bab, például nem csak külsőre hasonlít a vesére, de segíti a vese működését. Helyezzük előnybe a fehér babot.

LENCSE GYÓGYÍTÓ HATÁSA:

A nem gyakran fogyasztott, indokolatlanul mellőzött étel a lencse, pedig kevés ilyen könnyen emészthető, mégis tápláló zöldségünk van, mint a lencse. 25-28% igen magas a fehérjetartalma, és tartalmazza valamennyi, a szervezetünk számára fontos, a nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat, amelyet szervezetünk nem tud önállóan előállítani. Mindemellett nem allergén, viszont jól emészthető, legkevésbé, vagy egyáltalán nem puffasztó, mint a bab. Tartalmaz még vitaminokat, ásványokat, és az anyagcseréhez fontos nyomelemeket. A cukorbetegeknél sem okoz gondot, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel. A gyomrot és beleket megterhelő ebéd után, ha a következő napi ebéd a lencse, megkönnyebbül a bélrendszer.

A VÖRÖSHAGYMA, A FOKHAGYMA TISZTÍTÓ HATÁSA:

A mai korunk szennyezett levegője káros hatással van a tüdőre, a legfontosabb légző szervünkre. A mindennapi hagyma fogyasztásával, nagy részben, ki lehet védeni, a szennyező anyagok kártevését. Sőt, annak ellenére, hogy könnyeket csal a szemünkbe, tisztítja a szemet!

A vörös és a fokhagyma olyan, mint az emberi sejt. A tudomány mai állása szerint segítik eltávolítani a veszélyes mérgező és salak anyagokat a sejtekből, egyben ellenállóvá teszi, és erősíti az immunrendszert.

SÁRGARÉPA GYÓGYÍTÓ HATÁSA, SZEREPE AZ EGÉSZSÉG MEGŐRZÉSÉBEN:

Ma már tudjuk, a sárgarépa fogyasztása gyógyító hatással van a szem és bőrproblémákra, feljavítja a szem vérkeringését és működését. Továbbá csökkenti a koleszterin szintet,savtalanítja a vért, ezzel elősegíti a máj működését

BÚZACSÍRA GYÓGYÍTÓ EREJE:

A búzacsíra jelentős élettani funkciót tölthet be; gyógyító ereje, a magas vitamin és ásványi anyagoknak köszönhetően. A daganatos, a szív, az érrendszeri betegségek megelőzésében játszik nagy szerepet. Az sem elhanyagolható szempont, hogy károsítja a koleszterin molekulákat, az érfalat rugalmassá teszi. Ezen felül, megkönnyíti az emésztést. A csont védelemben van még nagy szerepe.

PARADICSOM GYÓGYÍTÓ HATÁSA:

A paradicsomnak négy kamrája van és piros. A szívnek négy kamrája van és piros. A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomok tele vannak lycopine-okkal, melyek igazi tápláléka a vérnek és a szívnek. (lycopine: antioxidáns, hatása erősebb a C-vitaminnál, lassítja a sejtek öregedését.

SZŐLŐ:

A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív. A szőlőszem olyan, mint egy vérsejt, a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a szívet és a vért. Az is köztudott, a vértisztító és az idegerősítő hatása is kiemelkedően jó. TUDTAD? A szőlő magvának többszöröse a gyógyító hatása, mint a szőlőnek.

A dió olyan, mint az agy, jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy. A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg Tudjuk, hogy a dió jelentősen segíti az agyműködést, az mellett féregölő vértisztító, az emésztő szervek munkáját serkenti.

ZELLER, KELKÁPOSZTA, KÍNAI KELL:

A zeller, a kínai kel és a kelkáposzta kalciumot tartalmaznak, és erősítik a csontokat. Ha nincs elég kalcium az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból és emiatt csontok meggyengülnek Az említett növényeknek fogyasztása megerősítik a csontozatot. De nem csak ásványi anyagokat nyerhetünk belőle, hanem fontos vitaminokat is. Tudni kell, hogy a vitaminok, az ásványok katalizátora. VAGYIS: a vitaminok feladata, hogy a szervezetbe bevitt ásványok beépüljenek a szervezetbe.

SPENÓT:

A spenót (sajnos a gyermekek körében nagyon népszerűtlen), az mellett, hogy K-vitaminban gazdag étkezési zöldségféleség, elősegíti a bélmozgást, és a gyomor működését, és vastagbélre tisztító hatása van. A fekvő betegek számára különösen javasolt a fogyasztása.

A TÁPLÁLKOZÁS TEKINTETÉBEN JÓ TUDNI!

Az enzimek (fermentumok) alapvető szerepet töltenek be a sejtek anyagcsere folyamatában. Az enzimek egyszerű fehérjék, melyek csak aminosavakat tartalmaznak. Az enzimek működéséhez számos vitamin és ásványi anyag jelenléte is elengedhetetlenül szükséges. Az enzimek működése, a szövetek kémiai átalakulásánál, savasodásnál, lelassulnak. Ez lehet tápanyag fogyasztásával járó anyagcserezavar is, és születéssel járó hiba is.

Ha nem is étkezésre használjuk, de érdemes megemlíteni a homoktövist. A homoktövis tea növeli szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát, hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását. Sokan használják meghűléses megbetegedések esetén is.

E-vitamin- és esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően jótékony hatással van a száraz, berepedezett bőrre. Továbbá véd a káros UV sugárzástól Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek, és műtétek után jó immunrendszer erősítő, a nagy C-vitamin tartalma miatt ideális téli gyógyszer.

Hasznos volt? akkor ne felejtsd el megosztani!
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2017-08-29 13:29:58, kedd
 
 
Wass Albert

Hajnali nyomok

Látom: ma erre jártál,
nyomot hagytál a harmatos gyepen.
A madarak is tán azért dalolnak,
s az Isten is azért mondá talán:
ma szép idő legyen!

Azért kelt fel a nap is ilyen korán,
hogy csókolhassa azt a kis nyomot,
amely a bükkerdőig elvezet.
A bükkerdőbe már be sem tekint:
a bükkerdőben úgyis elveszett.

Azért esett ma harmat,
hogy merre jársz, parányi nyom legyen.
S legyen amit egy furcsa vándor
csókolgasson a harmatos gyepen.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2017-08-29 13:28:25, kedd
 
  Albert Szuhanics

Augusztus végén

Augusztus végén a nyár már fáradó,
strandruhája kopott, kék szeme átható,
napbarnított keble piheg a melegben,
úgy tekint ránk újra, mint egy ismeretlen.
Ma még a vendégünk, de szabódik egyre,
nem marad fenn velünk, korábban fekszik le,
késő délután már álmos fénylő arca,
lepihenni tér, ha árnyék vetül rajta.

Természet szép lánya, búcsúzunk hát tőled,
tudjuk menni készülsz, hír sem jön felőled,
míg fel nem kel újra érkezésed napja,
vár rád az emberek apraja és nagyja!

Kérünk hogy maradj szép, míg időd marasztal,
érleljél gyümölcsöt, roskadjon az asztal,
hűs vizeink partján varázsolj hőt, nyarat,
s kellemes emléked télen velünk marad!
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2017-08-28 07:54:19, hétfő
 
  Ha egy nő szeret egy férfit, akkor az a nő él és vidám, és mindenkivel tud nevetni, csacsogni és kedves lenni, mert a lelkében boldog... A férfiak nem érthetik azt meg, hogy a nő csak abban az esetben érzi magát függetlennek és mindenkivel szemben fesztelennek, ha tudja, hogy szeretve van. Akkor lehet. Akkor úgy érzi, hogy olyan szabad, mint a madár. De a madár is visszajön estére a fészkébe.


Móricz Zsigmond
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 205 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 205 db bejegyzés
e év: 2575 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 116
  • e Hét: 1111
  • e Hónap: 14540
  • e Év: 14540
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.