Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
interjú
  2017-09-28 16:36:19, csütörtök
 
  Van az úgy az ember életében, hogy olykor interjúra hívják.
Na nem állásinterjúról van ám szó, hanem egy rádió interjúról. Érdekes volt, mert most tényleg kiveséző volt a téma, viszont nagyon kellemes volt a hangulat. Az is fura, hogy ismerős volt a környezet, nem tudom hogyan és mikor, de én már jártam itt. Mindenesetre régi ismerősökkel találkoztam, és nagyon jó hangulatban telt az ott töltött idő, és sok információt kaptam bizonyos lehetőségekről, amivel nagy-valószínűleg élni is szeretnék. Feltuningolt a gondolat, hogy van emögött még valami , amit érdemes kipróbálni. Nos, valaki lehetőséget lát ebben, én pedig kihívást,ami nem rossz ! Maradjon egyenlőre ez titok, mint oly sok minden, pedig tényleg igyekszem összehozni a videókat is, de folyton valaki nem ér rá, vagy a helyszín lesz hirtelen foglalt. Nehéz a videóst, és a helyszíneket egyeztetni. Ezért most ismét egy saját videón dolgozom, és holnap már talán minden anyag meg lesz hozzá, akkor jöhet a végleges munka a vágás, szerkesztés.
Szeretem, de rengeteg óra munka mire elkészül a végleges kis verzió.
De az új lehetőségek, új löketet, kihívást kínálnak most, ami új erőt ad mindenhez. Közben gondolkodtam azon van e hobbim. hiszen ez is kérdés volt. Persze, hogy van, rájöttem, a zenén kívül is. A kutyuskáim. Róluk most nem is esett szó, pedig a szívem kis csücskei ők is. De a rádiózásról, a gyermekműsorokról, a zenéről, a hegedülésről, származásról is szó esett. Most küldöm a dalaimat,hiszen azok is bekerülnek a rádiótárába.
Lassan utolérem magam az adminisztratív dolgokban is, és végre végre nincs farkas étvágyam sem :-) Tegnap edzésen egyedül voltam, és nagyon meg lettem dolgoztatva, de összeszorított foggal is , de végig küzdöttem. Nagyon tetszett, hiszen most mindent átmozgattunk. Több mozgásra lenne szükségem, de úgy érzem lassan megtalálom a köztes utat, és mindenre mindig jut egy kis időm.
Például magamra is :-)
Néha kell néhány óra szépítkezés, és ha az ember lánya eljut a körmöséhez, fodrász, akár kozmetikus, vagy csak otthoni pakolás, arcápolásra is van több ideje, máris kicsattanó formába lendülhet. Hát nekem tegnapi nap és este volt erre egy kis időm. Imádtam!
Jaj gyorsan beteszem a meggyes sört a hűtőbe, kézműves, de mennyei! Szóval lehűtöm, mert jönnek a szüleim hozzánk. Összedobok egy almás sütit,mert az mindig kellemes vendégváró. Gyorsan neki is álok, és a holnapi ebédet is össze kell rakjam, mert holnap már útra kelek és újfent énekelünk, és dolgozunk, mert azt is kell néha! Puszi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint pihenni???
  2017-09-26 12:39:32, kedd
 
  Úgy éreztem csak kapkodok jobbra balra, és a torkom is vacakolni kezdett. Ide oda kapkodtam, rohangálok egyik fellépésről a másikra és megint szétcsúszott minden. Rájöttem ismét kell egy kis nyugalom, egy kis agylazító,ami kikapcsol. Hát egy sorozat az pont jól jött. Naponta egy-két rész semmit tevés, és kezdem megint látni a rendszert. Lehet ez segít? Egy kis pihenés??? Igen. Rendszeresen kell egy aktív és egy passzív pihenésre szükség. Nekem legalábbis, d ha nekem kell, akkor mindenkinek jót tesz. Tegnap kiültettem azt a rengeteg virágot, amiket az elmúlt napokban vettünk. A bejáratnál megint csodás kép tárul elénk. Persze a beton lépcső nem valami felvillanyozó látvány, de egyszerűen nem .Remélem egyszer csak kitaláljuk mi illik oda a legjobban.
A hétvége is utazós volt. Rengeteg helyen jártunk, és sok minden történt. Találkoztam a Zsiványokkal is, Csabika mindig mosolyt csal az arcomra. Ferivel pedig koccintottunk a szülinapja alkalmából. Jól néztek ki mind a hárman. Én meg megint megfáztam egy kicsit az esős idő miatt.
A csajok szoba átalakítása folyamatos, már megvettük a led bevilágítókat. Nagy dilemma volt ez is, mekkorák legyenek, mennyi lumennel....stb.... Robi fantasztikus, mindent olyan ügyesen megold. Imádom azt a kis gondolkodó kobakját! Ő is mindig a megoldásra törekszik. <3
Szóval lassan kirajzolódik milyen lesz a lányok szobája. Új színek, szőnyegek, világítás, ajtó..... alakul, alakul, ők pedig a vendégszoba szívélyes hangulatát élvezik :-)
Dolgozunk ezerrel, tegnap is lementünk Dorothyval a tóra, ma szüretre megyünk egy oviba. De már pénteken is úton leszünk, és szombaton.....vasárnap pedig ismét Esztergomban múlatom az időt, amíg a felvonulással visszaérnek. Kell egy lepény :-) Nesze neked paleo?!
Dalok tönkelege toporzékol a fejemben, ki akarnak születni a nagyvilágra. De a hegedű szava csábít folyamatosan, és Toncsi mutatott egy gitárt, hogy azon kellene játszanom.....nagy kihívások, és vívódások vannak bennem mire szánjam az időm. A családom mindig előtérben! A fiamnak kezdődik
lassan a tanfolyam, szombaton délelőtt volt a szintmérője, volt ami nehézséget okozott neki, de mondtam ne idegeskedjen, hiszen pont ez az mit jó, hiszen mindenkivel szinte egyénileg fognak foglalkozni, ki hol tart ezen tudásában.
Remélem tetszeni fog neki, mert most nagyon hajt,minden téren. Azt látom élvezi azokat a dolgokat amit csinál, és ez a lényeg, hogy ne miattam, és nekem, hanem magának tanuljon és fejlessze tudását és tehetségét. A lányoknak is szükségük van most rám nagyon, hiszen a 8. .....Egy kemény év! Felvételire való felkészülés, gyakorlás, külön órák, felvételi a pontok miatt izgulás, felveszik? Sikerül? Biztosan jó lesz? Majd a kisértettségi, a százalékok, az év vége....ballagás...... mindezt úgy, hogy sikerüljön jó felé vezetni , egyengetni őket. Az utukra. A lehetőségeket meglátva és élve velük.
Jó érzés,mikor az ember azt látja, hogy a gyermekei megtalálják azt az utat,ami boldogsággal tölti el őket még akkor is, ha ezért ,meg kell dolgozniuk. És a szebb világ, a boldog élet nem egy ábránd! Az én példám és tapasztalataim is bebizonyították ezt! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kicsit összekaptam magam...
  2017-09-20 19:32:35, szerda
 
  Ez a kis betegség egy kisebb depibe akart taszítani. Jó volt esténként pihenni , aludni, de ma elkezdtem tevékenynek lenni. Máris rákattantak a telefonomra :-) Csak csörgött, és elindultak a szerveződések. Na meg a tevékeny délután.- Sikerült elindítanom a szolfézs alapvizsgához szükséges dolgokat a fiamnak, sikerült a drágámnak megvenni amik szükségesek voltak a villanyszereléshez és egyebek, sikerült eljutnom a gyógyszertárba a gyereknek a torkukra mindenféle, nekem köptető :-P A kis kincsemet, Ebyt állatorvoshoz vinnem, és még a géphez is sikerült leülnöm és újabb dolgokat rátölteni a kedvenc programomra :-) És két hatalmas ötlet született a fejemben újonnan, ami már csak a mielőbbi megvalósításra vár! Az egyik a mostani műsorunkhoz, a másik....meg hamarosan kiderül :-)
A kisfiam még tanul, a lányok készen, mindenki zuhizik már, vagy bepakol..... A eltűnik. Imádomkaját ügyesen felfalták, így holnap főzhetek két napra nekik. Holnap meglepi is lesz....már úgy várom! Szóval holnap főzés, a leveshez a lencse már beáztatva, még a másodikon gondolkodom, és valami sütit is szeretnék sütni, mert a két desszertecske lassan eltűnik, tetszett nekik!
Nos a mai délután már elég aktív volt, így látom jobban vagyok, azért a forró tea, és a hot acc még estére bejátszik még!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kicsit belassultam....
  2017-09-20 12:53:51, szerda
 
  Fantasztikus volt apukámmal a szülinapi este! Hatalmas meglepetést sikerült neki okozni, és a tortának is nagyon örült.
A múlthétnek azután gyorsan vége lett. A csütörtöki megbeszélésünk nagyon jól sikerült. Mindig örülök, ha az ismerőseinkkel, közelebbi kapcsolatba tudunk kerülni, ittunk egy fantasztius kávét, és rájöttem, ha már a paleo kávézást nem is tudom magtejjel megoldani, a rizstej is tökéletesen megfelel, a tejmentes kávéhoz. Imádtam! Szépülni mentem a kozmetikushoz, megtudtam, hogy októbertől már otthon marad, más helyettesíti, utána Moncsikával indultunk Tatabányára. Elbúcsúztunk Foltitól, és hazafelé Pestnek jöttünk. Mekiztünk egyet, és néztük a csodás fényeket. Mivel Robika otthon maradt a szüleimnél, Dudus várt bennünket haza. Fürdés, fekvés...ja és még egy kis tévénézés is belefért.
Pénteken reggel a Cöliákián kezdtük az éves vizsgálatokat. Persze érkezési sorrend volt, és mire szóba jött, hogy mi voltunk a harmadikok, már egy csomó mindent megbeszéltünk Erikával,és kiderült, hogy az ő párja is vasutas, és mindenhová vonattal mennek kirándulni, utazni. Csak erősített a terveimben, hogy ezentúl nekünk is be kell ezeket az utakat vállalni!
Rohanás haza, mert indultunk a gesztenyefesztiválra, onnan szintén rohantunk, hazaérve előkaptam még a hegedűmet, és öltözés, közös zuhany a kedvesemmel és indulás Szlovákiába egy buliba. Nagyon jól éreztük magunkat. Hűvös volt, de a Republik dalai és a tequila nem engedte, hogy fázzunk! új ismerősöket szereztünk, és táncoltunk Tercsivel.... Éjjel értünk haza. Szerelmes éjszaka volt!
Szombaton már munka volt ezerrel, és vasárnap sierült eljutnom templomba is, orgonálni. Mennem kellett volna stúdióba, de nagyon vacakul voltam, és nem akartam megfertőzni Petit, így csak a fellépésemre mentem el a kedvesemmel! Megkóstoltunk ezt azt, vettünk a gyerekeknek vásárfiát.... majd végre hazaértünk. Nagyon készen voltam már estére. Hétfő takarítással kezdődött, neki estem, úgy rendesen, de nagyon. Csodálatos időnk volt, így a mosógépet sem kíméltem. Dél után már éreztem, hogy valami nem jó. Estére teljesen kidőltem. Ledöntött a betegség. Megfáztam, vagy vírus? A tüdőm is fájt. TV! Forró fürdő, tea....
Másnap a drágám kérte menjünk vegyünk egy ajtót, hiszen elkezdődtek a munkálatok nálunk. Valahogy ez az év erről szól, sok a teendő.
A lányok szobáját kettéválasztjuk. A bútorok és a szőnyegek Hétfő este kiköltöztek. A lányok is beköltöztek a hatalmas vendégszobába, ahol most káosz van a sok bútor miatt. Viszont csodásan elférnek, és az íróasztalukon még tanulni is tudnak.
Szóval Lett új ajtó és hazaértek a gipszkartonok, meg szigetelés és ami kell. Ma már megy a fúrás, faragás, és lassan kirajzolódik a két külön kis szobácska. Nagy átalakítás. Nagylányok lettek, itt van az ideje, és most már nem kislányos közös szoba kell, hanem mindenkinek külön szoba dukál. Olyan csajos. Ha ez meg lesz, jöhet a Robi szobájának új design-ja :-) Amit a szőnyegcserével kezdünk majd. most ilyen kérések érkeznek szülinapra, karácsonyra, igyekszünk teljesíteni. Így sajnos a közös wellness tolódik, újfent. DE hát, a gyerekek mindig nagyon fontosak voltak az életünkben, és a mi hétvégénk, most /is/ tökéletes volt <3
MA igyekeztem összeszedni magamat, így volt energiám Dorothyt meghívni egy kávéra, és megbeszélni a következendő dolgokat. Mivel tegnapról maradt rakott makaróni a gyerekeknek és a kedvesemnek is, így nem főztem , de sütöttem egy finom GM kuglófot most mézzel, és zabtejjel, és hogy én is egyek valami kényeztetőt, egy almás fahéjas csodát. Szuper íze van ... nyami.....


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szülinapi meglepi?!
  2017-09-13 14:11:58, szerda
 
  Ma van az apukám 70. születésnapja! Mit vehetnék neki? Egy jó bor mindig jár, egy különleges....de ami megmarad, amire emlékezik , ami szeretettel tölti el, ha rá gondol......Hát meglepjük őt! Ma egész nap főzök, sütök, hogy egy délutáni meglepetést összehozzunk neki a születésnapján. Nem hiszem, hogy tudja, lehet, hogy sejti...de nem meri remélni sem szerintem :-) <3 Nagyon szeretem a szüleimet! Örülök, hogy jó a kapcsolatom velük. Szeretném, ha örömöt tudnék hozni nyugdíjas napjaikban. Olyan furcsa ezt így leírni, hiszen nem látom őket öregnek. Tudom tartják magukat előtte, de én nagyon szeretném, és remélem, hogy még hosszú hosszú ideig együtt tudunk lenni! <3
Így a mai meglepetés mi leszünk, és a vacsi, na meg a torta :-) Fondanttal, és krémmel, ahogy kell....na meg tűzijátékkal!
Ma egész nap csak rohanok, közben kiderült, hogy pénteken egy kis meglepetést szervez Tercsi, így én fogok hegedülni amíg feláll a republic :-) izgi, de gyakorolnom is kellene...remélem jut erre is időm , hiszen már csak két nap és buliiiii....meg hétvége......
A péntek egyébként is sűrű lesz, a lányokkal megyek vérvételre, sietnem kell egy fellépésre, és este a rendezvényen ....yeeeee! Nagyon vár minket Tercsi, és én is, hogy újra találkozzunk!
De ma szerda! Holnap csütörtök, egy fontos megbeszéléssel indul majd a nap....és olya sok csodát rejt minden nap, egy egy pillanata! Megszületett a következő dalom ötlete is, csak el kell kezdeni megcsinálni. És a gyerekdalok is jól haladnak. Micsoda pörgés! És a program is jó hatással van rám, amiket megtanultam. Imádom! Puszi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Annyi jó dolog történik.....
  2017-09-11 14:57:51, hétfő
 
  Elszaladtak a napok, és a hétvége is. Szombatra már fantasztikus lett az idő.
Most is ép a teraszon ülök. Nemrég ebédeltünk. Mindenki itthon volt. Ritka az ilyen!
Hétfő van. Kora délután. A lányok tanulnak, a fiam alszik. Lebetegedett. Szerintem megfázott, de csak szerdára sikerült időpontot foglalni! Addig úgyis kideült, hogy kell- e ügyelet vagy elég lesz az az időpont.
Jó dolgok is történnek ám! Sőt! Folyamatosan!
AQ múlt hét elszaladt, de nagyon sikeres volt. Hétvégén már az új őszi dalokkal is játszottunk a gyerekekkel.
MA reggeltől igyekeztem a hétvégi romokat takarítani.
Egy fantasztikus habzó borra leltem a hétvégén. Vettem is belőle....Jesssszzzzzusssss, most számolom, 6-ot :-D Nem semmi! Egy üveggel eltüntettem. Beleszerelmesedtem ebbe a finom nedűbe. Most is itt van egy pohárral előttem.Valamiért megragadta a fantáziámat. Igaz most tele pocakkal kicsit szédítő, de mámor ez az ízvilág! Egy félszáraz teremtés, a fivére egy rozé ami a héten nyer bebocsátást nálam :-D
Szóval reggel összeszedtem magam, elkerekeztem a masszőrhöz, majd hazaérve nekiláttam a házi teendőimnek. A drága kis mackókáimat vagy malackákat :-D rendbe tettem. Pupu és Eby már túl vannak a fürdetésen. Ha marad ez a jó idő, holnap sor kerül a kis növendékeimre is! Meg tudnám zabálni őket, mindig levesznek a lábamról! <3 Egyszerűen imádom őket! Nem tudok betelni velük, de azt hiszem most nem vágyom többre :-) most ezek a kis házikedvencek éppen lefoglalják maradék energiámat, sőt!
3-kor engedem ki őket ma a délutáni alvás után. Olyan kis kómásak ilyenkor, de Ribizli folyamatosan teker, hogy csak vele foglalkozzam. Ő engem választott, nem én őt! Nem úgy mint, Eby. Eby kis morci volt, nagyon vagány , mégis belopta magát a szívembe. Mindig leragadok náluk, de nem csak írásban, amúgy is. Van,hogy átadom magamat , és nem nézem a ruhát, hogy épen hol vagyunk, csak játszok velük, vagy csak együtt vagyunk, és másznak az ölembe, vagy ép vakartatják a hátukat vagy a popójukat :-DDDD
Szóval rendet raktam, mosás, konyha, teregetés....Robika ápolgatása.......és az ebéd......
Szerencsém van, a hétvégén búcsú volt a párom szüleinél, így rengeteg süti és mi-egyéb landolt nálunk. Nagy készülődést nem igényelt a mai ebéd.....még be kell rakodnom, pakolnom. Vannak terveim mára, de nem tudom mi lesz belőle! Lehet a pihenésnek is kellene adni egy sanszot. Hiszen a hétvége rohanóssá vált. És még munkám is adódik rendesen. A héten egy megbeszélés is vár ránk, egy munka ajánlatot kaptunk, és a társaság a kecsegtető, akik kínálták! Kíváncsivá tettek, és meglátjuk mit hoz a megbeszélés.
Jó volt a nyár! Nagyon élveztem. Tele munkával, más hakninak hívná, én mindegyiket szívvel éltem meg. És még az ősz is hoz jó dolgokat! Jó lenne lelépni néhány napra, de nem tudom mikor, és hogyan?! Hamarosan ketté választjuk a lányok hatalmas szobáját, és ha jól mennek a dolgok a napenergia is rátalál a házunkra. Ezek fontos , időigényes dolgok. Idő? Milyen gyorsan rohan. DE szerencsére mindig új célokkal örvend engem. Mindig látom az új lépcsőfokot. A lehetőségek, vagy csak az ajánlatok amiket kapok. És nem mindig élek velük.
A hétvégére például Tercsi hívott egy koncertre minket. Már vett tequillát is! A kis huncut, hiszen nekem másnap két, fellépésem is lesz. De nagyon szeretnék vele megint találkozni és kicsit lazítani, kicsit beszélgetni, táncolni. nagyon belopta magát a szívembe...és ki tudja hogy alakul ez a kapcsolat. Barátsággá tud alakulni? Szeretném! hihetetlen egy nőszemély :-) <3 Jó értelemben, természetesen!
Ádámmal is dűlőre jutottunk, és megértettem őt,mit szeretne velünk velem elérni. És igaza van, így fontolóra vettem a dolgot, hogy e téren is máshogy gondolkodjak. A testmozgás, lassan egy éve most már az életem rendszeres részévé válik. Hihetetlen az állóképességem, az erőm, és a hasizmom. Annyi bicskát meg tudok egy edzés alatt csinálni. Ezt egy éve , még a felülés sem ment köszönet a két évvel ezelőtti műtétemnek. Szóval igen, megéri! Mert a szívem is erősebb lett!
És a masszőrömet sem hagynám el most már soha! Dorothy kapkod ide-oda, ő még nem érett meg ilyesfajta elhatározásokra, az ő élete most már felé tekint. Én nem akarom magamat áltatni, ammak nem sok értelme van, és az idő csak halad! A borom pedig elfogyott a pohárból. Hát be kell fejeznem a kis blogomat, és folytatom teendőim sorát!
Ó és eljutottam addig, hogy tudok felvenni zenét... Nagyon tetszik a zene készítés, írás, de még nagyon gyerekcipőben járok, de élvezem minden pillanatát!
Na pusszancs! Csodás hétfő délutánt és sok jó dolgot kívánok !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma már aktivizálódtam....
  2017-09-06 23:01:20, szerda
 
  ahogy elment a kedvesem dolgozni, hazakerültem a sok ide oda rohangálás után. Leültem a géphez, a szintihez, elővettem a hegedűm, és csak készültek az alapok, és a dalok, a szövegek.....még itt ülök, és éppen azt hallgatom, ahogy Pistivel nemrég próbáltunk egyet. Most jutott eszembe, hogy bizony ezeket fel kell venni, így kicsit beizzítom őt, és Toncsit is, hiszen tényleg nagyon szépen szól a hegedűm, ezen az egyszerű felvételen is, amit telefonnal vett fel a kisfiam! Pisti hihetetlen zongorista, nagyon jó vele zenélni! Nagyon szeretek így hegedülni! Holnap jöhet is a kezembe :-) Ma is volt :-)
Hihetetlen aktivizálást bírtam kisajtolni magamból. Valószínű a sok kávé ás kóla is ezért, de sebaj!
Kellenek az új dalok hamarosan beindul az ősz!
Néha nehéz belejönni a dalkészítésbe, de ha ráérzel az ízére, akkor nincs megállás! Rengeteg ötlet csücsül a fejemben, és néha az ihlet annyira bennem van, hogy nem hagy aludni. De az az igazság, hogy bizony a leggyakrabban este tör rám a megállíthatatlanság.
Valahogy most is így van, pedig aludni is kellene, holnap is korán kelünk, és edzés is lesz, azt pedig fáradtan végig csinálni...... :-I nagyon kemény!
Meglátjuk! Most még bírom! Szeretem a dolgozó szobámat, itt csönd van, egy eldugott kis szoba a házban....senkit sem zavarok .....legalábbis remélem!
Jó éjt!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre szerda!
  2017-09-06 09:49:28, szerda
 
  Szereted a szerdát? Van kedvenc napod? Figyelsz rájuk?
Elkezdődött amikor visszatérnek a napok a megszokott rutinos napok közé, de vannak a hétnek olyan napjai ,amelyik a kedvenceinkké válhatnak! Nekem ez a szerda lett. Talán , mert a hévégi munkanapok után a hétfő a visszatalálás a hétköznapokba, rend és háztartási feladatok, és a pluszok, a kedd már munka, de a szerdába már minden belefér.
Mivel korán kezdődik a napom, és sokszor 8-ig a kutyákon kívül már az ebéd is bekészítve, és nekiláthatok a teendőimnek :-) Tegnap jó nap volt, egészen estig lehettem a dolgozó szobában. A gyerekek egyre önállóbbak, így több időm jut már a saját dolgaimra :-)
Még süt a nap, de már délutánra záporokat ígért. A drágám is megy délután dolgozni, d előtte még elmegyünk a srácunknak venni ezt azt, olyan sok rajzórája van, hogy bizony elkél a hatalmas rajzmappa, és egyebek. Nagyon tetszik neki. Napi 2-3 rajzórája van, és mindig más technikát tanulnak, fejlesztenek.
A lányok is lassan visszaszoknak az iskolai életbe. Lassan kialakul kinek mikor milyen külön órája van, és mikor érnek haza, mennyi idő van a tanulásra, és minden este egy kis családi együttlétre. Tegnap régi videókat néztünk, volt kacagás, és hulltak a könnycseppek is....
Nehéz, de meg kell találni ilyenkor is, hogy együtt tudjunk kicsit együtt is lenni <3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Terasz meló :-D
  2017-09-05 14:03:45, kedd
 
  Valahogy nagyon tombol a szervezetem, küzdök a felszedett kilókkal. Jó jó, ez szinte mind izom, de kérem! Reggel nekiláttam a kisfiam szobájának a kitakarításának. Ablakok, függönymosás, szekrény mögött, a rengeteg könyv.....papírok.....rendszerezés.....ruhák kiválogatása, hiszen a nyáron annyit nőtt!
Talán 3 óra alatt végeztem. Szuper egy kis mozgás :-) Mint ha nem mozognék eleget. De ezek szerint most robbannak a hormonjaim! Nos. Mire végeztem a szobával és a fenti fürdőszobával, már készülnöm kellett edzésre. Hű micsoda edzés menet volt ma. Folyamatos bicskák, meg súlyzózás, kötelezés, fekvőtámasz, amiben ma nem igazán remekeltem, gondolom a sok takarítás, pakolás kikészítette a karomat, de szuper volt. Teljesen feldobott. Hazaérve gyorsan összedobtam egy tojásos lecsót, hiszen a nyuszi fele még a hűtőben csücsül. Megebédeltem, és kicsit kutyáztam.Sosem tudom kihagyni a szeretgetést <3
Menne a mosások egymás után, és végre kiülhettem a teraszra, hogy a szokásos dolgaimat megcsináljam. Kérem már tegnap is adminisztrációs dolgokat csináltunk a kedvesemmel, meg mást is :-P így jó dolgozni, nem de bár?
Ma gondoltam végre jó idő, kiülök a teraszra a gépemmel. De még árnyékban van az asztal. Ez nyáron a nagy melegben nagyon jó,de most a szél kicsit hűsít, sőt! Hát eszembe jutott, mennyire szeretek a nagy párnás dobozon ücsörögni, rádobtam egy puha párnát, jött a kávém, most üresen, egy fél kóla és a kis duci vizem, na meg a gép, és az elmaradhatatlan telefon. Mindig keres valaki. Sok infó megy jön ilyenkor. Szerveződnek a napok, hetek, és az év :-)
Idén sikerült a teraszt lefesteni, és hihetetlen gyorsasággal! Az egyik forró napon lemostuk magasnyomásúval. Délutánra megszáradt, és aznap délután és másnap délelőtt le is lett festve. Imádom, mikor ilyen szép meleg barna. Nagyon megy a ház színéhez <3 Nagyon szeretem!
Ilyenkor kitörlöm a nem kellő leveleket, megírom a kis blogomat, összeszedem magam és nekilátok a feladataimnak. Tegnap már meg volt a zeneiskolai beiratkozás, persze sosem egyszerű semmi, de mindig vannak kiskapuk, ami segíthet az időspóroláson! Így ha minden sikerül, akkor levizsgázik idén szolfézsből és nem kell majd járnia külön szolfézsre. Úgyis tanulja a kántorképzőben.
A sulit egyre jobban megszereti. Hihetetlen jónak tűnik, először féltem, de egyre jobban tetszik! Például mire leérettségizik, ECDL vizsgái lesznek, folyamatosan minden tanult modulból, persze vizsgadíj...stb, de szerintem ez fantasztikus lehetőség! Mire meg lesz a középsulival, 2 szakma lesz a kezében és egy érettségi, és ha jól megy a szegedi tanfolyam.....hihetetlen egy gyerek! Hihetetlen lehetőségekkel. Apukám mondta, hogy jövőre már kezdheti az egészségügyi vizsgát is a jogsihoz, és és és .....remélem sikerül őket az életre nevelnem, és segítenem őket. Én nagyon jó nevelést kaptam, amit akkor még nem értettem, de ahogy egyre több mindennel találkozom.....és egyre több emberel beszélek.....Hihetetlen! komolyan mondom!
És a hétvégém? Fantasztikus volt! Fehérváron voltunk egy rendezvényen, majd rohantam Ipolydamásdra. Mindig jók a bulik, és a kaja és a társaság. Meghívtak most szombaton is egy hatalmas szülinapi buliba Balatonra...meglátjuk hogy el tudok -e menni. Hazasiettem, mert a drágáimnak szülinapja volt. Jin-jang tortát rendeltünk nekik. Együtt töltöttük az estét! Vasárnap sikerült lejutnom orgonálni. DE jó volt! Úgy hiányzott már! A csuklóm rendesen kikészült, régen ültem már ott.
Ebéd, a gyerekek anyukáméknál maradtak, mi pedig hazajöttünk. Kis pihenő, készülődés és indulás. Zuhogott az eső, de egy tv felvételre voltam meghívva!
Sok ismerőssel találkoztam, köztük Péterrel is! Kicsit megviselt volt, és sajnos nem voltak jó hírei. Mindenhol meg vannak a bajok sajnos :-(
Albyval beszélgettünk sokat, Icukával....Nagy csúszással , de végre én léptem színpadra. Minden rendben volt,de az utolsó dalt véletlenül úgy vittem, hogy csak alap. Igen, ez a tv felvételeknél hond szokott lenni, hogy a hang jól legyen kikeverve stb..... Mindegy akkor menjen élőben! És teljes zavarban lenyomtam. Majd ahogy lejöttem a színpadról, a taps alatt, odajött egy fiatalember, hogy ki a kiadóm, és beszéljünk majd, nézek rá az oldalukra...... hihetetlen! Nagyon tetszett neki,amit csináltam :-) A kedvesem odáig volt, hogy úgy szereti a hangomat és a hegedű is jó volt, és és és .....olyan kedves és aranyos, nagyon szeretem ŐT! Jó későn értünk haza, pont akkor, mikor a szüleim hozták a gyerekek! Megvacsiztak, bekészítettük a másnapi eledeleket, majd leültünk közösen sorozatot nézni, Lucifert. Imádjuk :-) Mindenki kidőlt, arra ébredtem, hogy a gyerekek még fent vannak...gyorsan elküldtem őket aludni, hiszen már mindenki le volt fürödve....kipilledtem, majd fél egy körül ébredtem újra. Elrendeztem a kiskutyáimat, és megpróbáltam felébreszteni a kedvesemet, aki szintén a heverőn durmolt :-) Fura, de jól esett kicsit így pihenni :-)
És kezdődött a hét, a suli, a korán kelés, a sok sok órák....
Én nekem pedig csak ma jutott egy kis időm kiülni a teraszra. Nagyon jön az ősz. Ahogy kimondtuk, hogy szeptember,máris eltűnt a kánikula, a nagy meleg és megérkezett a hideg , esős évszak. Pedig még az indián nyárnak jönnie kell :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Péntek yeeee
  2017-09-01 16:58:08, péntek
 
  Engedjük el magunkat és élvezzük ki a nyár, bár már ősz utolsó estéjét, hétvégéjét! Végre minden előkészítve az esti ejtőzés és sütögetéshez. Lesz csevapcsicsi és lesznek kolbászkák, meg grill zöldség és a tortát kell még elkészítenem, de három tuti receptet is találtam, ami természetesen paleo. A csajok még nem tudják, hogy holnapra meg van nekik rendelve egy fantasztikus torta. Sajnos én nem leszek , csak késő délután, így ma este ünnepelünk, egy anya sütötte tortával és sütögetéssel. Az aji? Ja kérem, az szeptember második felében lesz meg, hiszen a szobájuk kettéválasztása lesz most az ajándék.Elég nagyok lettek ahhoz, hogy külön szobájuk legyen. Az ő szobájuk az egyik legnagyobb, pont ezért. Eddig együtt voltak, de eljött az ideje az átalakításnak. Az új berendezések szőnyegek és egyéni design kialakítása most az elképzelésük. Ezzel nincs is semmi gond.
A paleo narancsos piskóta már sül, és kezdem a kertet igazítani az esti bulira :-)
Még bikinis idő van idekint, és idén már folyamatosan van árnyék a teraszon, a kedvenc fűzfánk takarásától.
SZól egy kis francia romantikus jazz.
Most volt egy üzletkötő nálunk, szolgáltató váltás lesz. Hallélujja! Fél ár, extrákkal.....
Szép nap van, kellemesen lágy szellővel, és meleggel .
Bennem van már vagy 4 liter folyadék. Sokat iszom, megint. Szerencsére újra helyre áll a folyadák háztartásom. Már ideje volt! Hatalmas a folyadék igényem. Csak vízből kb 2,5 liter minimum, emellett, két kávé, néhány pohár kóla, szörp, vagy valamilyen tea, szörp, fröccs :-D
Na de .... zsörtölődés.....az egyik helyi csoportban mindent megmorognak, valaki füstöl, füvet nyír, bulizik.....a tudja a csoda mit még nem......
Hol van az életigenlés belőlük? Hogyan lehet így élni? Megkeseredve, morgolódva, borúsan?
Mindenhol, mindig meg kell látni a kis pozitívumokat, a napi kis csodákat és élni hagyni a másikat. Nem értem, erre a szintre nem sokan jutnak el. Bár emiatt nem igazán panaszkodhatom, hiszen a barátaim többsége, és az ismerőseim körében is egyre gyakoribb a pozitív meglátás.
Ahogy látom elfásulnak az emberek a sok problémába, a rohanásban, és nem jut elég idejük a csendre, a saját hangjuk , énjükre találásra. Nekem szerencsém volt, ez évben, az augusztussal , de talán a szeptember sem lesz olyan húzós még, és kiélvezhetem a nyár utolsó rezdüléseit.
Ma például egy kis medencézés is belefér majd, az urammal. Csak egy kis labdázás vagy egy kis összebújva felfrissülés .
Egy új bort kóstoltunk tegnap este, nem volt rossz! Sőtt, fröccs formájában üdítő. Árra nem drága, sőt! Délutáni fröccsözésekre ajánlom.
Lassan elköszön a napocska, egyre több felhő gyülekezik, így a napozás véget ért.
Lassan meglocsolom a virágaimat, és lassan beindul a locsoló is. És lehűti, frissíti a levegőt.
Tegnapi vendégeink pont részesei lehettek a frissítő levegőnek. Kellemes idekint lenni a teraszon és üldögélni egy jó fröccs mellett, kellemes társasággal...
Idén ki lett használva ez a lehetőség. Imádjuk a teraszunkat. A napokban kapott új festékréteget a terasz. Csodás mély barna színt kapott. Az olajos réteg szinte újjá varázsolta a fa csíkokat. Szeretem! Még a kaput szeretném idén lefesteni, vagy a drágám festi le, majd meglátjuk. Sok mindent kell mindig rendben tartani, de csodás kiülni és élvezni a gyönyörű látványt, a zöld gyepet, a virágok színpompáját, a zöld növényeket és az örökzöldeket. De jó látni a locsloót, ahogy belocsolja a területet és jó érezni a forró napokon a víz páráját :-)
A gyerekek boccia-t játszanak, Spooky szaladgál a labdák után egy almával :-D Az asztalon késői őszibarackok, a vizes palackom, a gépem, naptáram és a telefonom. Élvezzd az életet, a gyönyörűségeket magad körül!
Elkészült a paloe narancsos piskóta, kihűl, és készítem a krémet hozzá. A drágám csak 7 körül jön haza, de nagyon örülnék ha előbb érkezne..... csak feldobom a kaját, a tűzre, és kiülünk egy estére újra a teraszra. A kedvenc időtöltésünkké vált.
Mintha nyaralnánk egy-egy napon. A kertben már csak egy pici rész van, amit még tervezünk megcsinálni, és a virágos kertet fogjuk kicsit módosítani. Születnek a tervek, már úton van. Nem fogunk ősszel sem unatkozni, és ha jól mennek a dolgok, talán egy páros kiruccanásra is jut lehetőség. Majd kiderül :-)
Csodás péntek estét!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 165 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 183
  • e Hónap: 978
  • e Év: 978
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.