Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Egytálétel
  2018-01-10 12:50:40, szerda
 
  Kockázott bacon, rá csíkokokra vágott husi (ami tetszik), ehhez jöhet gomba, pritamin paprika, cukkíni. Fűszerezést illetően is szabadon választható, én mediterrán delikátot szoktam hozzá használni (amúgy egy kis bors, bazsalikom, oregánó) Cukkíni természetesen csak a végén, nehogy szétmenjen és persze a sóról sem szabad megfeletkezni :-) még idejében. A végén, lehet amikor már lezártad (de még forró) kockára vágott lilahagymát és olajbogyót (én azt is karikázom ne legyen tömény) keverni. Ezután készíthetsz hasábburgonyát vagy stak burgonyát és tálaláskor összeforgatod a raguval.
(Sütőmentes, mediterrán egytálétel)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Tojással töltött burgonya baconbe göngyölve
  2018-01-10 11:38:59, szerda
 
  Hozzávalók:
-4 nagyobb burgonya (én salátaburgonyát használtam, mert ez nem fő szét és könnyebben ki is lehet kaparni a belsejét),
-4 szelet bacon,
-4 tojás,
-kevés só,
-pár csepp olaj.

Árkalkuláció:
-krumpli
-bacon
-tojás

A krumplikat megmossuk és héjában felrakjuk őket főni sós vízben.
Kb. 40-45 perc alatt puhára főnek, persze ez függ a krumplik méretétől is. Késsel szúrjuk meg őket és ha könnyedén belemegy a kés, nem akad el akkor megfőttek.Majd hideg vízben lehűtjük őket és leszedjük a héjukat.Ezek után kicsit levágjuk az egyik végüket, hogy szépen megálljanak.Egy kiskanállal kivájjuk a közepüket, ügyelve arra, hogy a krumplik egyben maradjanak.Majd mindegyiket betekerjük baconnel.Egy hőálló edénybe rakjuk őket, aminek az alját kikentem kevés olívaolajjal a biztonság kedvéért. 😀 Egy csipet sót is szórhatunk a közepükbe.10-12 perc alatt 180 fokon sütjük őket, hogy a baconok picit megpíruljanak.Ezt követően belerakjuk a tojásokat.És újabb 10-12 perc alatt készre sütjük őket, ennyi idő után folyós marad a tojás kissé, ha keményen szeretjük, akkor 5-6 perccel tovább süssük.

forrás: facebook, Gábor Easyfood (Sebők Gábor)


 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Szalagos farsangi fánk
  2018-01-10 11:28:07, szerda
 
 
Hozzávalók
kb. 21 fánkra

A fánkhoz
500 g búzaliszt (BL55)
220 ml 2,8%-os tej
40 g élesztő (friss)
50 g porcukor
60 g vaj
5 db tojássárgája
1 csipet só
A sütéshez
étolaj
A díszítéshez
sárgabarack dzsem
porcukor

Elkészítés
100 perc

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.

A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.

A lisztet egy edénybe tesszük. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, a puha vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz.

Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc.

Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ki, majd hajtsuk félbe, és nyújtsuk bő másfél ujjnyi vastagságúra (minimum 1,5 cm - 2 cm), és egy 6-8 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.

Most a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk. A lyukkal lefelé fordítjuk az asztalon, és letakarjuk egy konyharuhával. Ezután a fánkokat 25 percig kelesszük!

Kis adagokban kisütjük őket a nem túl forró olajban. Ha az olaj túl forró, akkor a fánk nagyon sötét lesz, és nem tud a szalag sem kialakulni szépen. Az első oldalukat kb. 1 percig sütjük, majd megfordítjuk őket, és további 1-2 percig sütjük. És ami nagyon lényeges. A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul, amelyiken a lyuk van, a második lényeges dolog, hogy ezt a lyukas felét, fedővel lefedve süssük, ettől lesz szép szalagos a fánk.

Mikor megfordítjuk őket a másik oldalukra, akkor már fedő nélkül süssük készre a fánkokat. Figyelem! Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Mindig annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég. Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak.

Az elkészült szalagos, farsangi fánkokat a szalvétával fedett tálcára szedjük. Porcukorral leszórjuk, és baracklekvárral töltve tálaljuk.
(Eta szerint kiváló!)

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Egyszerű (sütőben sült) édesburgonya
  2018-01-10 10:20:11, szerda
 
  Ha kisebb szemű édeskrumplival készíted, gyorsabban kész, kb. 30 perc alatt. Nagyobbak esetében akár 40-45 perc sütés is szükséges. A benne lévő természetes ízanyagnak köszönhetően már nincs szükség vaj vagy só hozzáadásához, magában is szuper étel.

Hozzávalók:
4 közepes méretű batáta (vagy akár több)
provanszi fűszerkeverék vagy rozmaring (opcionális)
sütő

Elkészítés:
Az édesburgonyákat alaposan megmossuk, hosszában félbe vágjuk őket és papírral bélelt sütőlapra helyezzük őket. Méretüktől függően 20-30-40 percig sütjük őket. Akkor készülnek el igazán finomra, amikor a batáta húsa elválig a héjától. Sütés után fűszerezhetjük egy kevés rozmaringgal vagy provanszi fűszerkeverékkel meghintve, de anélkül is nagyon finom.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Banános zabpalacsinta
  2018-01-10 10:11:41, szerda
 
  Hozzávalók:

2 nagyobb, érettebb banán (barnás héju banán ajánlott)
kb 15 dkg őrölt zabpehely
kevés növényi tej vagy víz
gyümölcsök
natúr mogyorókrém
tapadásmentes sütőlap/palacsintasütő

Elkészítés:

A banánokat villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük a zabpehely-lisztet, s némi növényi tejet vagy vizet. Sűrű tészta kell legyen, ami nem folyik. Felhevítjük a tapadásmentes palacsintasütőnket, majd kanállal beleteszünk a masszából, amit kanállal elsimítunk. Közepes lángon süssük, nehogy megégjen. Ha megsült az alja, meg lehet fordítani és a másik oldalát is átsütni.

Tapadásmentes sütőlapokra is helyezhetjük a palacsintákat és megsüthetjük sütőben is. Szintén egy idő múlva meg kell fordítani a palacsintákat.

Mogyorókrémmel megkenve, rétegezve, hozzá sok-sok gyümölcsöt fogyasztva királyok által is irigyelhető reggeliben/desszertben lesz részünk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 524 db bejegyzés
Összes: 2931 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 268
  • e Hét: 1621
  • e Hónap: 5946
  • e Év: 148362
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.