Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Kekszes-meggyes-almás torta sütés nélkül
  2018-01-12 14:51:01, péntek
 
  Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg alma
25-30 db háztartási keksz
30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
16 dkg cukor
400 ml tejszinhab
20 dkg maszkarpone
2 vaniliacukor
2 vaniliás puding
2 lapzselatin
mandula


Elkészítés:
Az almát lereszeljük és a cukorral (8dkg) összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarunk 1 pudingot és összefőzzük. A meggyet kimagoljuk és a cukorral(8 dkg) összefőzzük hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint beáztatjuk felolvasztjuk(nem főzzük) és a meggyhez vegyítjük ,hűlni tesszük .
Kikavarom a maszkarponét a vaníliás cukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.(a maszkarpone+tejszínhab)

A tortaringet egy tortás tányérra teszem és kirakom az alját keksszel +alma +maszkarponeskrém +keksz +meggyes krém +maszkarponeskrém ...ezt mégegyszer megismételem a maszkarponéval fejezem be.Tetejét pirított mandulával szórtam meg ,de lehet , dióval,mogyoróval is .
Forrás: sussunk-fozzunk.hu

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Almás-mákos torta sütés nélkül
  2018-01-12 14:48:26, péntek
 
 



Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Meggyes zebraszelet
  2018-01-12 14:46:33, péntek
 
 

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

1 üveg magozott meggybefőtt
8 tojásfehérje
200 g porcukor
250 g finomliszt
200 ml olaj
140 g natúr joghurt
50 g kakaópor
100 g ét vagy tejcsoki
2 cs vaníliás cukor

Tetejére:

3 tojásfehérje
100 g porcukor

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük. A csokit apróra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd az egészet kemény habbá verjük.

Ekkor alacsony fokozaton beledolgozzuk a joghurtot és 150 ml olajat, majd elkeverjük.

200 g lisztet lazán beleforgatunk. A kész masszát elfelezzük.

Az egyik felébe beledolgozzuk a csokit. A maradék 50 g lisztet elkeverjük a kakaóporral és a másik masszába keverjük, majd lazítjuk a maradék 50 ml olajjal.

A kétféle masszát felváltva belekanalazzuk a tepsibe, majd a tetejét bőven megszórjuk meggyel.

Előmelegített sütőbe tolva 30 percig sütjük.

Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és a még meleg sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd a sütőt 160 fokra mérsékelve még 10-15 percig sütjük (amíg a teteje szép aranybarna nem lesz).

Miután teljesen kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Mákos-meggyes tekercs
  2018-01-12 14:42:52, péntek
 
 

Hozzávalók:

Tésztához:

40 dkg tönkölybúza liszt (világos)
15 dkg túró
8 dkg cukor
4 ek olaj
2 ek tejföl
1 tojás
0,5 csomag sütőpor

Töltelékhez:

15 dkg darált mák
8 dkg cukor
1,5 dl tej forralva
1 citrom reszelt héja
1 közepes üveg meggy befőtt

Elkészítése:

A töltelékhez a cukorral összekeverjük a darált mákot, a reszelt citromhéjat, ráöntjük a felforralt tejet, és félretesszük hűlni.

A tésztához a lisztet, a sütőport, a túrót és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tojást, a tejfölt, és cipóvá gyúrjuk.

Az összeállított tésztát három részre osztjuk.

Enyhén lisztezett munkafelületen kb. 20 x 35 cm-es lapra nyújtjuk az egyik tésztát, rákenjük a mákos töltelék harmadát, és a hosszanti oldal szélére meggyet sorakoztatunk. Feltekerjük. A másik két cipót is hasonlóan készítjük el.

A három tekercset sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Gumipogácsa - Burgonyás pogácsa tepsiben
  2018-01-12 14:26:50, péntek
 
  hozzávalók / 8 adag

1 kg burgonya
50 dkg finomliszt
20 dkg disznózsír (hideg)
1 ek só

elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomjuk, langyosra hűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel és a zsírral.
Az így kapott tésztát kb. 1 cm magasra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk (nálam 4,5 cm-es a szaggató).
Sütőpapírral bélelt tepsin (a sütőpapír persze elhagyható, hiszen ennyi zsír mellett bizutosan nem ragad le, de így könnyebb tisztán tartani a tepsit, ami nem utolsó szempont) előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Félidőben érdemes megfordítani, hogy mindkét oldala szépen piruljon.

Link



hasonló a zsírban sült krumplis pogácsához, de ebbe nem kell tojás és tepsiben készül
margarinnal is jó vagy fele margarin-fele vajjjal
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Gyors krumplis pogácsa
  2018-01-12 14:24:16, péntek
 
  alapanyag
1 db tojás
ízlés szerint konyhasó
ízlés szerint bors
20 dkg libazsír
50 dkg búzaliszt
1 kg burgonya

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Forrón meghámozzuk, majd áttörjük. Ha langyosra hűlt, hozzágyúrjuk a lisztet és a zsírt, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. lisztezett deszkán ujjnyira nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét kanálnyi vízzel felvert tojással lekenjük. a pogácsákat lisztezett tepsibe rakosgatjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrón tálaljuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Burgonyás pogácsa (tepsis)
  2018-01-12 14:08:55, péntek
 
 

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
20 dkg sertészsír
50 dkg liszt
2 egész tojás
só ízlés szerint /sok kell!/

Elkészítés: A burgonyát megfőzzük, közben a hozzávalókat összekészítjük. A burgonyát még forrón meghámozzuk. Fontos, hogy forró legyen, amikor a többi hozzávalót beledolgozzuk. Tehát forrón átnyomjuk burgonyanyomóval, és azonnal hozzáadjuk a lisztet, zsírt, tojást és a sót. Ezután nyújtjuk, szaggatjuk. Nem kell a tepsit kivajazni, amibe beletesszük, hiszen a kisült zsír nem hagyja, hogy odatapadjon. Forró sütőbem viszonylag hamar átsül.

Megjegyzés
Lehet úgy is készíteni, hogy nem szaggatjuk ki, hanem egyben tepsibe tesszük, és paradicsomos vagy tejfölös-szalonnás feltétet készítünk hozzá. Úgy is nagyon finom. Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Meggyes mákos szelet
  2018-01-12 14:01:23, péntek
 
 

Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg finomliszt
10 dkg margarin
1 egész tojás
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
kb. 4 evőkanál meggy lekvár

A töltelékhez:

2 tojás
25 dkg kristálycukor
13 dkg margarin
20 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dl tej
20 dkg darált mák
7 dl cukrozott meggy, vagy meggybefőtt (házilag tettem el)

Elkészítése:

A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk

Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.

A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.

Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet.

Végül a mákot ,a levétől lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot keverjük hozzá.

A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét.

Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt sült ki.

A kihűlt süteményt bevonjuk a csokimázzal.

A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a tészta tetejére öntjük.

Szépen elegyengetjük.

A sütemény tetején a csokimáz nem egyenletes, mivel a meggytől nem egyenes a felszíne a megsült süteménynek.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Baranyai cigánypogácsa (sós/zsíros bodag, vakarcs/vakaró)
  2018-01-12 13:59:22, péntek
 
  hozzávalók / 6 adag

60 dkg finomliszt
1.5 teáskanál só
1 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna)
5 ek disznózsír
3 dl víz (amennyit felvesz)

elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, és elmorzsoljuk benne a zsírt.
Annyi vizet adunk hozzá, hogy kenyér állagú tésztát kapjunk.
Tepsi méretűre nyújtjuk, tetejét bekockázzuk, és előmelegített sütőben sütjük.

sütési hőfok: 200fok
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x30 cm

Link



Lehet megszórni a tetejét durva szemű sóval és köménymaggal Sült(hús) zsírral még finomabb.
 
 
0 komment , kategória:  Kenyér, péksütemény,pizza stb  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 526 db bejegyzés
Összes: 2933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 179
  • e Hét: 2682
  • e Hónap: 9185
  • e Év: 176077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.