Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Lépten-nyomon volt titkosszolgákba és rendőrökbe lehet botl
  2018-01-21 18:48:21, vasárnap
 
 
2018. január. 21. 10:14 2018. január. 21. 10:14 Gazdaság

Lépten-nyomon volt titkosszolgákba és rendőrökbe lehet botlani a gazdasági életben

szerző:
Szalai Anna - Szabó Yvette

Orbán Viktor végletesen centralizált hatalomgyakorlásában is felértékelődött a rendvédelmi tudás.

Néhány évvel ezelőtt még a kormánypártiak számára is fontos volt a rendvédelmisek távol tartása a politikától. Az is igaz ugyanakkor, hogy Lázár János kancelláriaminiszternek és Kocsis Máté józsefvárosi polgármesternek már indítványuk benyújtásakor is visszakozniuk kellett egy kicsit. A 2010-es választások után előterjesztett alkotmánymódosító javaslatukban először öt év szünetet írtak volna elő a honvédség, a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos tagjainak leszerelésük és a választásokon való indulás között. Csakhogy kiderült, a győri polgármester, Borkai Zsolt csupán négy évvel azelőtt távozott a katonaságtól alezredesi rangban, így nem indulhatna a soron következő választáson. Gyorsan csökkentették is a moratórium idejét 3 évre.

Ez lett a szerencséje az idén májusban kinevezett új zuglói alpolgármesternek, Horváth Zsoltnak is, aki 2013-ig - mint mondta - ,,fedett műveleti területen" dolgozott. Ez vajmi kevéssé zavarta Karácsony Gergely polgármestert vagy a kerület többi ellenzéki politikusát, gond nélkül hivatalba emelték a Demokratikus Koalíció zuglói elnökét, Horváthot.

A volt titkosszolgálati emberek és rendőrvezetők foglalkoztatása a gazdaságirányító pozíciókban is elharapózott. Legutóbb Óbuda önkormányzata döntött egyhangúan arról, hogy a békásmegyeri piac frissiben megalapított cégének vezetésére Horváth Antalt, a kerület előző rendőrkapitányát nevezi ki, míg a felügyelőbizottság élére Gera Károlyt, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori alezredesét kérték fel. Indoklásuk szerint mindkettejükkel kapcsolatban teljes a bizalom.
Áder János kinevezi Tasnádi Lászlót. Kínossá vált
© MTI / Bruzák Noémi

Egy korábbi ügynökkel gyújtotta meg az idei adventi koszorú első gyertyáját Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége is az Ökumenikus Segélyszervezet budafoki központjában. A szervezet elnöke, Lehel László nem is tagadja, hogy a nyolcvanas években kapcsolatba került a titkosszolgálatokkal. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője azzal intézte el az ügyet, hogy ez nem perdöntő dolog, hiszen segélyszervezeti vezetőként Lehel nem végez politikai munkát.

Nem mintha korábban zavarta volna Lévai Anikót, ha olyan körökben fordul meg, ahol titkosszolgálati emberek mozognak. Tokajhegyalján működő egykori cégében nyolc éven át tulajdonostársa volt Szász I. Attila ügyvéd, aki 2001-2002-ben, vagyis az első Orbán-kormány idején egy fegyverkereskedő cég, a Pro Patria Rt. felügyelőbizottsági tagjai közt szerepelt. Ráadásul nem akárkik társaságában. A céget Wilhelm Péter, egy Svédországból visszatelepült üzletember alapította. A felügyelőbizottságban pedig éppen abban az időben, amikor Szász is a testület tagja volt, ott ült Simon Sándor, aki a rendszerváltás után, az MDF-kormány alatt a Nemzetbiztonsági Hivatalt főigazgatóként vezette.

Wilhelm azóta is aktív, a napokban új vállalkozást hozott létre, a Spirit Security Kft.-t, amely cégeknek kínál biztonsági megoldásokat - ahogy az üzletember a HVG érdeklődésére fogalmazott -, a hagyományos vagyon- és személyvédelemtől az online védelmen át az informatikai incidensek kezeléséig. Wilhelmnek még a meghiúsult üzletei is érdekesek. 2010-ben egy olyan befolyásos azeri vállalkozóval tervezett cégalapítást, akit négy év múlva a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntetett ki Áder János köztársasági elnök. Nazim Aghamaliyev azért kapta az elismerést, mert közreműködött magyar-azeri vegyesvállalatok létrehozásában, valamint magyar informatikai és más technológiai vállalkozásoknak az azerbajdzsáni piacra juttatásában, méghozzá abban az időszakban, amikor a bakui vezetés igencsak hálás volt a magyar kormánynak az úgynevezett baltás gyilkos kiadásáért. Bár Wilhelmnek a tervezett Westline System Kft.-jét végül is nem jegyezte be a cégbíróság, a Pro Patria-csoport elektronikai cége radarokat szállított az azeri határőrségnek.

Később a Pro Patria másik vezető tisztségviselője, a Szásszal egy időben ott dolgozó Kadosa Zoltán is kamatoztatni tudta ismeretségét. 2014-ben az ő cége lett az üzemeltetője a szudáni-magyar kereskedőháznak. Bár a kormány az elmúlt hetekben módszeresen kifüstölte az eddigi megbízottakat az afrikai és dél-amerikai pozíciókból, éppen a hirtelen irányváltások erősítették meg azokat a korábbi mendemondákat, hogy Orbánék az elmúlt években több hálózati embert is beengedtek a kereskedőházak működtetésébe. A titkosszolgák azonban a jelek szerint nem mindenkinek a megelégedésére dolgoztak.

Miközben a hazai kinevezettek között hemzsegnek a biztonsági figurák, a kormány a lehető legközelebb engedte magához a kétes hírű arab üzletembereket. A jordán tiszteletbeli konzul, Zaid Naffa, akinek a testvére a Magyar Nemzeti Kereskedőház arab országokért felelős kereskedelmi igazgatója volt, éppen a honosítását kérte, amikor elbukott a magyar terrorelhárítók átvilágításán. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy Naffa közvetlen kapcsolatot tart fenn Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal.

A szakszolgálati és nyomozói tudás alkalmazását persze nem a Fidesz találta fel. Doszpot Péter egykori sztárrendőr is alezredesi rangban szerelt le 2001-ben, de a következő évben már szocialista parlamenti képviselő volt. Mandátumáról két év múlva mondott le, azóta az üzleti életben dolgozik. Itt sem sikertelen. Az Ex-Id Zrt., amelynek Doszpot kisebbségi résztulajdonosa volt 2015-ig az Expol Holding nevű vállalkozásán keresztül, idén már másodszor nyert egyedüli ajánlattevőként a fővárosi fideszesek játékterepének számító Főtáv követelésbehajtási tenderén. A négy évre szóló, 1,6 milliárd forintos szerződés szerint a cég vállalja a hátralékosok megkeresését akár magánnyomozói eszközök bevetésével is. A vállalkozás többségi tulajdonosa jelenleg Doszpot egykori kollégája, Boros Sándor.
© Népszava / Tóth Gergő

Nem hagyott fel a szakmával Doszpot másik volt rendőrtársa, a terrorelhárító kommandós Jungwirth István sem, aki személybiztonsági tevékenységre novemberben új céget is alapított, az Expol Service Kft.-t. Jungwirthnak az Expol-cégcsoportból kinőtt vállalkozásai egyebek közt követeléskezeléssel foglalkoznak, és így jelentek meg az állami vagyonkezelő vezetője, Szivek Norbert holdudvarában is. Az Expol Kft. referenciái között szerepel Bolevácz Éva ügyvédi irodája. Márpedig az elmúlt hónapokban éppen Bolevácz vette át azokat a cégeket, amelyek több értékes ingatlant is felhajtottak részben Sziveknek, és főképp a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak.

Közelebb került a tűzhöz Doszpot korábbi nyomozótársa, Csík Zoltán. Csíknak és Doszpotnak közös cége is volt Promontor 2000 Kft. néven, ám Csík ma már sokkal nagyobb tétben űzi az ipart. Az egykori gyilkosságis 2014-ben tűnt fel először Mészáros Lőrinc felcsúti gázszerelő egyik vállalkozásában, az Aranykorona Zrt.-ben, majd később az Opimus-csoport cégeiben, vidéki szállodák tulajdonostársaságaiban. Bár tavasszal olyan pletykák röppentek fel, hogy elszámolási vita támadt Mészáros és Csík között, és az exrendőr az elmúlt hónapokban tényleg távozott néhány társaság vezetőségéből, még így is több Mészáros-cégben érdekelt. A Csík résztulajdonában lévő Event-Immo Kft. pedig a hírek szerint még mindig fontos szerepet játszik Mészáros cégbirodalmának az Orbán Ráhelhez és Tiborcz Istvánhoz közelebb eső, szállodabizniszes részén.

A biztonsági cégek rendőrségi, titkosszolgálati kötődése már-már közhely. Amikor például Pintér Sándor éppen nem belügyminiszter, akkor az egyik legnagyobb ilyen magánvállalkozás tulajdonosa. A Civil Biztonsági Zrt. a politikus kormányzati pozíciója óta megint nem Pintér nevén van, viszont kiváló munkaadója a kimustrált belügyeseknek. Ide tért vissza kabinetfőnöki-államtitkári vargabetűje után Tasnádi László is. Az egykori pártállamban III/II-es, vagyis kémelhárító operatív tiszt alig három héttel az után, hogy 2017 januárjában távozott a minisztériumból, a Civil igazgatóságában találta magát. A kormányfő másik bizalmasa, Garancsi György pedig éppen a hetekben jutott hozzá egy biztonsági céghez, történetesen a legnagyobbhoz, a G4S-hez, miután kivásárolta a dán-brit tulajdonost. A G4S-ben ugyanakkor a legutóbbi időkig vezető pozíciót töltöttek be olyanok, akik a rendszerváltás előtt a belügyminisztérium KISZ-bizottságában dolgoztak.

Tarlós István főpolgármester is szívesen veszi körül magát egykori titkosszolgákkal, kémelhárítókkal, rendőrökkel. A két gyűjtőszerv közül az egyik a folyton változó, de most éppen rendészeti igazgatóságnak nevezett egység, amelyet Pető György egykori III/II-es kémelhárító vezet, miután felszámolta a szintén neki gründolt budapesti ,,FBI-t", a Fővárosi Biztonsági Irodát. Petőhöz hasonlatosan szintén Óbudáról érkezett Zsolnai József, polgári védelmi parancsnok, akinek viszont a másik nagy exrendvédelmis gyűjtőponton, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél találtak helyet: a felügyelőbizottság elnöke lett.

Göbölös László egykori kémelhárító dandártábornokot azonban nem sikerült beügyeskedni az FKF vezérigazgatói székébe. A kinevezést Tarlós bizalmasa, Földi László biztonságpolitikus forszírozta, mondván, a köztisztasági cégre is ráférne némi tisztogatás, rendteremtés, de a főpolgármesternek végül sok volt az aktív tábornoki rang. Földi viszont, aki cégével, a Defenddel még 1998-ban bukkant fel az első Orbán-kormány fő biztonsági cégeként, egészen decemberig osztotta a tanácsokat Tarlósnak havi 700 ezer forintért, amikor még az ugyancsak rendpárti főpolgármesternek is vállalhatatlanná vált a civilek likvidálásáról értekező egykori hírszerző.

Korábban fontosabb feladata is volt Göbölösnek, mint hogy a közterület-fenntartó cég ügyeivel piszmogjon. 2015-ig az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójaként működött, majd a Magyar Nemzeti Bankhoz csatlakozott. Matolcsy György elnöki kinevezése után ugyanis TEK-esek (a Terrorelhárítási Központ munkatársai) és titkosszolgálati emberek özönlötték el a jegybankot. Az MNB-Biztonsági Zrt. élére Marosán Attilát nevezték ki, aki 2010-től a Köztársasági Őrezred személyvédelmi főosztályának vezetője volt, ám ami ennél is érdekesebb, ma is aktív rendőrtiszt. Egy évvel ezelőtt mégis lapátra tették a bankbiztonsági igazgatóság dolgozóit, köztük Göbölöst. A HVG-t informáló biztonsági szakember szerint ezek az átrendeződések korántsem csak Matolcsy paranoiájából fakadtak. A TEK-eseket és titkosszolgákat helyzetbe hozó személycserék arra is jók voltak, hogy szemmel tartsák magát az MNB nagy hatalmú urát, aki viszont rossz néven vette az efféle őrséget.


http://hvg.hu/gazdasag/201751__titkosszolgak__oreg_kopok__kormanykozeli_cegbiroda lmak__rend_alelke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mert a tanulás kurva fontos, de a választás megnyerése még f
  2018-01-21 18:22:52, vasárnap
 
  Mert a tanulás kurva fontos, de a választás megnyerése még fontosabb
Molnár Bálint | Ma | 8:05

Pálinkás jóreggelt kívánok mindenkinek! Az igazságszolgáltatás függetlenségének védelmében, azaz a bírói hatalom politikai befolyás alá helyezése ellen tüntettek szombat délután többezren. Történt ez Románia fővárosában és több romániai, leginkább erdélyi nagyvárosban. Franc tudja, ezek sose fáznak. Ugyanis Romániában már egy éve szerveznek kisebb-nagyobb tüntetéseket a Szociáldemokrata Párt (PSD) ellen azok a civilek, akik szerint a kormánypárt a korrupt politikusok megmentése érdekében akarja átszervezni az igazságszolgáltatást és módosítani a büntetőjogot. Amennyire én tudom, a történet (még) nem tart ott, hogy a kormány ellen demonstrálókat kollektíve lesorosbérencezzék és kormányzatilag üldözzék. És tény, hogy a román kormány még mindig a helyén van, két darab miniszterelnököt már belülről sikerrel megfúrtak, és megbuktattak, azért van abban valami mélyen elgondolkodtató, hogy egy olyan ország, amelyik évekkel ezelőtt még a kanyarban sem volt Magyarországhoz képest (sem az életszínvonal, sem a demokrácia tekintetében), ma hol tart. Nem a mindenkori politikai elitjére gondolok, hanem az önszerveződésre képes polgáraira. Azt nekem senki ne mondja, hogy ezeket a tiltakozásokat el lehet intézni annyival, hogy megvezetett, tájékozatlan emberekről van szó, akik nem érik fel ésszel az igazságszolgáltatással kapcsolatos nagyszerű kormányzati terveket, akiket lefizettek, megvettek, hogy aláássák a szuverén román nemzetállamot. Azt hiszem, hogy ott, ahol egy kormány ellen egy éve utcára vonulnak az emberek, az nyugodtan elmerenghet saját legitimitása fölött. Aminek semmi köze ahhoz, hogy demokratikusan került hatalomra. A demokratikus megválasztás nem jelenti azt ugyanis, hogy bármit következmények nélkül meg lehet cselekedni.

Mindeközben a szintén demokratikusan megválasztott, a szintén korrupciós botrányokról elhíresült magyar kormány, amely az igazságszolgáltatás függetlenségét már sikerrel és következmények nélkül felszámolta (jó, a bíróságok egy része még most is hősiesen ellenáll), amelyik mostmár az egyetlen kormányzásnak nevezhető elfoglaltásága tekintetében is beletenyerelt a szarba (most azt kellene elhinni nekik becsületszóra, hogy ők mindig is különbséget tettek menekültek és illegális bevándorlók között) zsinórban a harmadik választást készül megnyerni. Látszólag minden sínen van, a számok is úgy vannak. Ennek ellenére - ha csak Orbán tegnapi párhuzamos univerzumból elsütött, pofátlan, szemérmetlen hazugságaira, a valóság minden elemét tagadó szónoklatára gondolok - szerintem a magabiztosságra semmi ok nincs. Tegnap a Magyar Tudományos Akadémián a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóján kampányolt ő. Farkas Flórián enyves kezének szorongatója egyebek mellett a következőket állította, úgy vélem kommentár nélkül is a plafon leszakadásáért kiált minden mondata:

A kormány erőforrást, nem pedig áldozatot lát a magyarországi roma közösségben.

A romák nem segélyen, tehát más adófizetők pénzén tengődő, magatehetetlen kisebbség (...), hanem olyan magyar állampolgárokról beszélünk, akiknek élhető jövőt, lehetőséget tudunk adni itt, a szülőföldjükön.

Magyarországon hosszú időn át az volt a közhangulat, hogy a romák beilleszkedése, felzárkóztatása reménytelen ügy. A mostani találkozó viszont arról szól, hogy ez nem így van, igenis van remény, csak dolgozni kell érte.

Lehetőséget kell adni azoknak, akik keresik, mert akkor lesz igazságos a világ, ha mindenki előtt kinyílik egy lehetőség.

Magyarországon ma csak két útja van a felemelkedésnek: a munka és a tanulás, ha pedig a kettő összekapcsolódik, az külön szerencse.

Az elmúlt évek gazdasági fejlődésének köszönhetően Magyarországon aki tud és akar, az dolgozhat, de az akarat felélesztéséhez az kell, hogy az emberek értelmét lássák a munkájuknak. A munkának emberformáló hatása is van, helyreállítja az önbecsülést, hasznos és tartalmas életet biztosít. (MTI)

Ami szép, az szép. És bizony Tiborcz István apósának, valamint a nemzetileg milliárdos gázszerelő haverjának minden alapja megvan arra, hogy munkáról és tanulásról, igazságos világról, mindenki számára egyenlő esélyekről és önbecsülésről prédikáljon. Az én pofámról mondjuk e sorok olvasása közben is lesült a bőr, de nem vagyunk egyformák. Igaz, nekem a választást sem kell mindenáron megnyernem, hogy ebben a kurva életben soha ne kelljen elszámolnom azokkal az eltérített adóforint milliárdokkal, amelyeket saját pereputtyom hasznos és tartalmas életének biztosítása céljából kiloptam a magyarok zsebéből.

Azt hiszem, azt már teljesen szükségtelen idepakolnom, amit Balog Zoltán alattvalója ugyanezen az eseményen összehordott. Az a Balog Zoltán, aki a diákok pénteki demonstrációját nagy ívben leszarva sunyul, ellenben nyálcsorgatva vonul a főnöke után és kampányolnak bele a vakvilágba. Mert a tanulás kurva fontos, de a választás megnyerése még fontosabb. És mert a tanulás a felemelkedés egyik útja. Az, basszátok meg. Majd ha eltakarodtok a büdös picsába. Akkor talán, egyszer, valamikor majd elmondhatjuk ezt is. Egyelőre ott tartunk, hogy a padlás omlik lefele ezektől az ócska, cinikus dumáktól.

Mit meséljek még? Az elmúlt évek kitartó kormányzati hergelésének egyik csodálatos eredménye az, hogy nem szerette volna, ha összemossák az MSZP nevét a migránssimogatókkal, ezért visszalépett az MSZP bicskei, szír származású orvos képviselő-jelöltje. Akit betegei egyébként Felcsúton is nagyon szeretnek, de az országos közhangulat miatt úgy véli, nem jó ötlet exponálnia magát. Lehet erre a gyászos hírre bármit is mondani? Szerintem nem lehet. Hogy egy köztiszteletben álló, Magyarországon a munkáját becsülettel végző, ám más nemzetiségű, vallású embernek ezzel kelljen szembesülnie, az szerintem tragédia. Hát lássuk be, szép munkát végeztek a fiúk. Most meg lehet zabálni a rohadt gyümölcseit ennek a munkának. Nekem a torkomon akadt, az biztos.

A körözés alatt álló Gorka Sebestyén és a magyar külügy szeánszát már végképp nem akarom idecitálni, van elég bajunk. A magyar diplomácia gyalázatos története is csak egy szelete a nagy egésznek. Ha majd eljön a nagytakarítás ideje, talán ezt is el lehet pucolni a francba, bár könnyen elfelejteni biztosan nem lehet. No, akkor ennyi fért a vasárnap reggelbe, kellemes szép napot, jó pihenést, kezdjük is valami lelket simogatóval a sok egyéb ocsmányság után.


https://kolozsvaros.com/rovidek/mert-a-tanulas-kurva-fontos-de-a-valasztas-megnye rese-meg-fontosabb/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennek nagyon csúnya vége lesz, Antal
  2018-01-21 18:21:44, vasárnap
 
  Ennek nagyon csúnya vége lesz, Antal
Molnár Bálint | Ma | 9:10

Nem, nem számít, hogy vasárnap van. Nem számít, hogy még alig tért magához az ország, Rogán Bűnöző Antalnak prédikálnivalója akadt vadhajnalok hajnalán a közpénzszolgálati Kossuth Rádióban. És igen, tolják tovább a hazudozás, megfélemlítés, rágalmazás, összemosás rozsdás, nyikorgó biciklijét. Jegyezzük fel, és meg, mert szükség lesz még rá:

A magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz.

Aki ilyen tevékenységet végez legyen az a Helsinki Bizottság, vagy más, a Stop Soros törvénycsomag hatálya alá fog esni. A kormánynak az a dolga, hogy a nemzet biztonságára veszélyes szervezeteket figyelemmel kísérje. A magyar hatóságok az ügyészségnek fognak javaslatot tenni, hogy vizsgálják meg egyes, magukról önbevallást nem adó szervezetek tevékenysége ebbe a körbe tartozik-e.

A Stop Soros törvénycsomag parlamenti elfogadása után senkit nem fog meglepetésként érni, ha Soros Györggyel szemben az elsők között vezetik be a távoltartási végzést, amennyiben nem hagyja abba a bevándorlás finanszírozását.

A magyar emberek akarata teljesen egyértelmű, azt szeretnék, hogy minden körülmények között gátolják meg a brüsszeli bevándorláspolitika érvényesülését és a Soros-terv végrehajtását. Ennek kell megfelelnie a három részből álló Stop Soros csomagnak, amelyet a kormány most társadalmi vitára bocsátott, februárban pedig a parlament elé terjeszt.

A kabinetnek az a célja, hogy távol tartsa Magyarországtól azokat, akik a bevándorlás propagálásával, szervezésével foglalkoznak, akik megpróbálnak migránsokat behozni Magyarországra és akik őket finanszírozzák. Három megoldást javasoltak:

Vegyék nyilvántartásba azokat a szervezeteket, akik a bevándorlást szervezik, és legyen vita arról, hogy kik azok, akik ezt csinálják, és ha nem vallják be, akkor a hatóságok kényszerítsék rá őket erre a bevallásra.
Adóztassák meg ezeknek a szervezeteknek a külföldi támogatását, hiszen az mégse jó dolog, hogyha a magyarok valamit nem akarnak, akkor külföldi pénzből megcsinálják azt. Ezeknek a szervezeteknek a többsége egy százaléknyi magyar adófizetői támogatást sem kap.
A belügyminiszter döntésével távol lehessen tartani az országtól azokat az embereket, akik szervezik, vagy finanszírozzák a bevándorlást.

A kormány minden jobbító szándékú javaslatra nyitott, ugyanakkor a törvénycsomagnak csak a szigorítása képzelhető el, az enyhítése semmilyen körülmények között.

Az kiabál, akinek a háza ég, vagyis azok fognak összefogni, akik eddig is elsősorban a Soros-alapítvány támogatásával végezték a munkájukat.

Hívják őket bárhogy, ezek a szervezetek egy célra szerveződtek, hogy valamilyen formában valóra váltsák a Soros-tervet és az illegális bevándorlás útjából eltüntessék a magyar kormányt. Van akinek az dolga, hogy tüntetéseket szervezzen a kabinet ellen, mások hamis híreket terjesztenek Magyarországról. Ezen szervezeteknek közös célja, hogy megnyissa a kerítést és újraindítsa a lezárt balkáni migráns útvonalat.

Nem csak az illegális bevándorlás finanszírozóit, hanem a segítőit is távol tartják Magyarországtól. Ha Soros György pénzügyi tevékenysége veszélyt jelent, akkor azoké is, akik az ő pénzét erre a célra itt Magyarországon szétosztják.

Akkor most én is kérdezek, mert kérdezni jó. Picit kínos, hogy egy bűnözőtől kell kérdezni, akit hivatalosan is lehet bűnözőnek nevezni, de ha ez jutott, ez jutott.

Ha listátok van a nemzet ellenségeiről és már tudjátok pontosan, hogy kik azok, akikre rá fogjátok sütni a bevándorlásszervező bélyeget, mi a fasznak vizsgálódtok?
Soros Görgyről a magyar hatóságok mondták ki, hogy nem bizonyítható semmi abból, amivel vádoljátok, akkor tehát a Stop Soros figyelemelterelő elmebajra azért van szükség, mert aki itt bizonyíthatóan bevándorlókat fogadott be, az nem más, mint a magyar kormány?
2,3 millió ember (vagy amennyit önbevallottatok) véleménye mióta a magyar emberek véleménye?
Miért kell társadalmi vitára bocsátani valamit, amibe aztán nem lehet beleugatni, és ami semmiben nem befolyásolja azt az aggasztó tényt, hogy politikai túlélésetek érdekében listázzátok a magyar civileket?
Mennyi önkéntes magyar adófizetői támogatást kap az ellenséges szervezetekhez hasonlóan senki által meg nem választott CÖF, és honnan lehet tudni, hogy a kormánybarát álcivilek a magyar emberek akaratát képviselik?
De ami a legsúlyosabb: jól értem, hogy ennek a jogellenes katyvasznak az az egyik célja, hogy semmiféle tüntetést ne lehessen szervezni ma Magyarországon a kormány ellen, mert az illető szervezetre, a hazát letelepedési kötvényenként kiárusító Rogán Antalok azonnal rányomják a bélyeget, hogy valójában a kerítést akarják lebontani? Tehát mostmár ott tartunk, hogy a diákok is kerítést akarják lebontani?

Azt hiszem, most jutottatok el oda, ahonnan mások már nem akarnának lejjebb süllyedni, nektek viszont ez sem okoz gondot. Ennek nagyon csúnya vége lesz, Antal! És ezt nem kérdezem, hanem mondom.


https://kolozsvaros.com/rovidek/ennek-nagyon-csunya-vege-lesz-antal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úgy tűnik, a többség szeret szarul élni
  2018-01-21 18:14:25, vasárnap
 
  Úgy tűnik, a többség szeret szarul élni

Swan Edgar | Ma | 17:15

Néha azon gondolkodom, hogy mi a francért csinálom ezt. Mi értelme van naponta felkelni, megmarkolni az ócska, hasadozott fa kardot és nekifeszülni a szélmalomnak? Évek óta csinálom. Évek óta ugyanazt hajtogatom. Mesében és káromkodva, egyszerűen, bonyolultan, suttogva és üvöltve. Ugyanazt.

Aki meglop valakit, az tolvaj. Ha sok valakit lop meg, ha egy országnak okoz kárt, akkor is tolvaj. Bűnöző. Börtönben a helye.

Aki hazudik, az gerinctelen. Aki gerinctelen, abban nem szabad bízni, azt el kell zavarni a francba.

Diktatúrában élni nem jó. Szabadon jó élni.

Nem elfogadható, hogy ebben az országban létezik nyomor, szegénység. Nem elfogadható, hogy emberek éheznek, fáznak.

Nem szabad eltűrni, hogy kiraboljanak, becsapjanak, ketrecbe zárjanak.

Évek óta mondom, hogy szarul élünk, de nem kellene így élnünk.

Évek óta mondom, hogy rajtunk múlik. Mindenkin. Egyenként.

Évek óta mondom, hogy jogunk van változtatni és erőnk is van változtatni.

De úgy tűnik, a többség szeret szarul élni. Szeret fázni, éhezni, félni. A többség szereti, ha nincsenek jogai, sem lehetősége. A többségnek jó, hogy a fiatalok elmennek ebből az országból, a középkorúak elviselhetetlen terheket cipelnek, az idősek, betegek nyomorognak. Sokaknak megfelel a közmunka kilátástalansága, a becsületes megélhetés helyett az ingyen ebéd a gyereknek, a felszerelt kórházak helyett a külföldre talicskázott pénzek hűlt helye, a minőségi oktatás helyett az egyház beépülése a mindennapokba.

A többségnek a szeme sem rebben attól, hogy minden más országban börtönbe kerülne az a politikus, akinek a rokona csak egy fillér közpénzhez is hozzányúl. A többség nem érti, mi a baj Tiborcz István gazdagodásával és a többség bólogat akkor, amikor Lázár János belevigyorog a pofájába és azt mondja: csak nem hiszi valaki, hogy azért nem indulhat egy vállalkozó közbeszerzésen, mert egy vezető politikus rokona?

Pedig de, bazdmeg. Ezt gondolom. Mert ez a normális. Nem indulhat, mert ha indul, azt korrupciónak hívják. Bűncselekménynek nevezik. A banánköztársaságokban, diktatúrákban nem, de a normálisan működő demokráciákban igen.

Sokan nem értik, mi a baj azzal, hogy egyetlen egy párt irányítja az országot, kiszorítva mindenkit mindenhonnan. Nem értik, miért baj az önkormányzatiság felszámolása, az iskolák önállóságának megszüntetése. Sokan nem értik, miért baj, ha egy átlagosan sikertelen gázszerelő milliárdos lesz néhány év alatt csak azért, mert a miniszterelnök úgy akarja.

Nem értik, hogy azok a száz és ezer milliárdok, amiket Mészáros Lőrinc, Szíjj László, Tiborcz István, Garancsi István, Simicska Lajos és még néhány - mindig ugyanaz a néhány - kivételezett visz el, az az ő megélhetését, életterét, jövőjét, a gyereke jövőjét pusztítja el.

Nem értik, hogy azok a száz és ezer milliárdok, amikből a kormány szavazatokat vásárol és propaganda-miséket vásárol, az ő jövőjét zabálják fel. Az az ő pénze, az ő járandósága, tőle veszik el.

Elmondom, leírom, elmesélem, elkáromkodom, elüvöltöm és nem értik. Azt sem értik, mit mondok és azt sem, miért nekik mondom. Azt értik, ha a politikai hiéna az arcába hazudja: aki sztrájkol, tüntet - pláne a választás előtt - az politizál és ahhoz nincs joga senkinek, mert az a politikusok előjoga. A választópolgár négy évente egyszer elmegy szavazni, választ magának egy diktátort, aztán négy éven át eltűri annak minden mocskos húzását. Holott a francot. Mindenkinek, minden áldott napon joga, sőt, kötelessége politizálni. Politizál aki sztrájkol, aki tüntet, aki lefesti az ÁSZ székházát? Persze. Ez a nép eszköze arra, hogy befolyásolja a saját életét, hogy hangot adjon a nemtetszésének, hogy arra kényszerítse a kormányt, ami az ország érdeke.

Évek óta ordítom bele a szélbe, hogy a bűnöző akkor is bűnöző, ha törvénybe foglalja a bűncselekményeket. Mert azok a törvények nem érvényesek. És a bűnözőknek börtönben a helyük, nem luxusvillákban. A korrupció, a rablás, egy ország becsapása, kifosztása, elbutítása, rettegésben tartása a legsúlyosabb bűncselekmény.

Nem azért ordítom ezt évek óta, mert én akarok kormányra kerülni. És nincs olyan sem, akit én akarnék kormányra juttatni. Leszarom, ki van kormányon. Csak hozzáértő, becsületes, jó szakemberekből álljon az a kormány.

Évek óta mondom, de néha úgy tűnik, csak magamban beszélek. És néha - mint ma is - elgondolkodom azon, hogy hagyom a francba az egészet, magamra zárom a kertkaput, végzem a munkámat, felveszem a fizetésemet és nem érdekel semmi, ami a kapun kívül van. Oldja meg mindenki a maga nyomorát, mert én nem éhezem, nem fázom, tudom taníttatni a gyerekemet, tudok gondoskodni az anyámról, el tudok menni magánorvoshoz ha kell, szeretem a páromat, boldogan és nyugalomban élhetünk.

De nem tudom ezt mondani, hanem minden nap a kezembe szorítom azt az életlen kardot és újra elmondom azt, amit ezerszer elmondtam már. A szabadság jó, a diktatúra rossz. Felelősek vagyunk egymásért és önmagunkért is. Az ország a miénk. A politikusok minket szolgálnak. Aki lop, csal, hazudik, az méltatlan a bizalmunkra. Bármikor jogunk van elzavarni a méltatlanokat.

Mondom újra és újra, ameddig ki nem veri valaki a kezemből azt a kardot. Vagy el nem ejtem magamtól.


https://kolozsvaros.com/2018/01/21/ugy-tunik-a-tobbseg-szeret-szarul-elni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.