Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 106 
Amikor új időszámítás következik
  2018-02-28 15:42:26, szerda
 
  A változás velejárója.Emberek jönnek,mennek életünkbe és tanítanak minket.Tanítanak ,hogy mélyebben megismerjük önmagunkat,mi az ami minket szolgál.A bennünk rejlő energiákat tükrözik,amely lehet....hogy egy mélyen eltemetett program része.Ezeket felismerve,meg bocsájtunk önmagunknak és a tükröt mutató embereknek....majd elengedjük őket útjukra,és Mi is megyünk tovább utunkon.Vannak alap kövek,amelyek pozitív energiát adó tükreink,Őket beépítjük életünkbe,minden napjainkba.Amikor új időszámítás következik,a meglévő alapkövekre ujjak jönnek ahogyan megyünk tovább.  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Ha egyszer megismerted, tudni fogod
  2018-02-28 15:40:57, szerda
 
  A mély hála átéléséhez ülj le és írd össze mindazt, amiért hálás vagy. Ne hagyd abba egészen addig, amíg a szemedet el nem árasztják a könnyek. A könnyek megjelenésével a lehető leggyönyörűbb élményben lesz részed, amely szívedet ugyanúgy átjárja, mint egész lényedet. Ez a valódi hála érzése. Ha egyszer megismerted, tudni fogod, hogyan tapasztalhatod meg újra. Ezt a heves hálaérzetet naponta akárhányszor újra átélheted. Rövid idő múltán bármikor felkeltheted magadban ezt az érzést, mondhatni azonnal. Gyakorlat teszi a mestert.
Rhonda Byrne _ Határtalan gondolatok
 
 
0 komment , kategória:  Hála  
Hálás vagyok azért a csodáért, hogy: ÉLEK
  2018-02-28 15:40:09, szerda
 
  Hálás vagyok azért a csodáért, hogy: ÉLEK. Az emberek nagy része úgy érzi, az egy természetes dolog: hogy élhet. Igen, kapott egy lehetőséget, melyet saját maga dönt el, hogy mit kezd vele. Jó, vagy rossz dolgokat valósít meg, él, vagy csak úgy tesz, mint aki él. De Hálát adni az Életért - és kapaszkodni abba, amit nap, mint nap közönyösen megélt -, csak akkor kezdi el, ha az elmúlás szele megérinti. Nemcsak akkor kell kérni az Isteni segítséget, mikor betegek vagyunk, várunk egy vizsgálati eredményre, nehézségek adódtak az Életedben, vagy a családod életében. Adj Hálát, és mondj Köszönetet akkor is, mikor boldog vagy, mikor szeretnek, és Te viszont szeretsz! Mikor a jó dolgok történnek veled, akkor se zárd ki az Életedből, a Hálát. Hidd el a hála, a szeretet, és a kedves gondolatok bevonzzák a fényt, az Életedbe. Ülj le, és írd össze, hogy miért vagy Hálás. Írj addig, míg a könnyeiden keresztül, már írni sem tudsz. Hagyd, hogy a szívedben, és lelkedben rejlő Hála érzése felszabaduljon, előtörjön. Biztos vagyok benne, nincs olyan ember, aki ne lenne hálás, az Életéért. Sajnos, a mai rohanó, és elidegenedő világban a Hála adása, és a Köszönet mondása, sok ember számára a gyengeséget jelenti. Pedig a valóság az, hogy aki tud Köszönetet mondani, tiszta szívből Hálát adni, és megbocsátani, azok az igazi erős, és jellemes emberek. Önző módon, a Teremtő segítségét csak akkor hívni, mikor bajban vagyunk, az a gyengeség jele. A szeretet, az önzetlen szeretet, és a boldogságra való igény, mindenkiben ott van. Töltsd meg az Életedet a pozitív gondolkodás, és a szeretet fényével. Segítséget kérni már megtanultál, akkor tanuld meg a segítség, és a Hála adását is. Így lesz teljes , tökéletes, és harmonikus az Életed. Bármit elérhetsz ezen a világon, de először hinned, és bíznod kell magadban, abban, hogy képes vagy igazán szeretni Önmagad, és az Életed. Kívánom, légy Önmagad, élj szabadon, szeress, nevess, álmodj, egy boldog Életben.  
 
0 komment , kategória:  Hála  
Az utolsó út
  2018-02-27 18:32:50, kedd
 
  Az utolsó út

(A lényeg az írás üzenete számunkra!)

Taxis vagyok. Egyik éjjel megérkeztem a megadott címre és dudáltam. Néhány perc várakozás után megint megnyomtam a dudát. Ez volt aznapra az utolsó fuvarom, úgyhogy már azon voltam, hogy inkább hazaindulok. De aztán mégis kiszálltam, elsétáltam az ajtóig és becsöngettem.

- Egy pillanat! - válaszolt egy törékeny, idős hang odabentről.

Kisvártatva kinyílt az ajtó. Kilencvenéves-forma, aprócska asszony állt előttem. Kartonruhát viselt és kis kalapot. Úgy nézett ki, mintha egy régi, fekete-fehér filmből lépett volna ki. Mellette egy kis bőrönd pihent. Körülnéztem. A bútorokat fehér lepedőkkel terítették le. A sarokban egy kartondoboz árválkodott, mindenfélével teletömve.

- Kivinné a bőröndömet a kocsihoz? Szeretnék néhány percre egyedül maradni. Aztán, ha Ön is úgy gondolja, visszajöhetne értem, hogy lekísérjen az autójáig. Nem vagyok valami jó erőben.

Miután beraktam a bőröndöt a csomagtartóba és visszaértem, belém karolt. Lassan, nagyon lassan odasétáltunk a taximhoz. Közben végig a kedvességemért hálálkodott.

- Semmiség - feleltem. Minden utasommal úgy bánok, ahogyan mástól is elvárnám, hogy az édesanyámmal bánjon.

- Milyen jó fiú maga! - mondta, ahogy beült a hátsó ülésre. Odaadta a címet, aztán megkérdezte: - Mehetnénk esetleg a belvároson keresztül?

- Nem az a legrövidebb út - vágtam rá gyorsan.

- Ó, azt egyáltalán nem bánom - mondta. - Egy hospice-házba tartok.

Belenéztem a visszapillantó tükörbe, és láttam, ahogyan a szemeiben csillogtak a könnycseppek.

- Nincs már családom. Mindenki meghalt. - Nagyon csendesen beszélt. - A doktor úr szerint nekem sincs túl sok hátra.

Csendben a műszerfalhoz nyúltam és kikapcsoltam az órát.

- Mit szeretne, merre menjünk?

A következő két órában bebarangoltuk a várost.
Megmutatta nekem azt az épületet, ahol réges-régen liftes kisasszonyként dolgozott. Aztán elmentünk abba a városrészbe, ahová új házasként a férjével költöztek. Egy picit megálltunk egy bútorraktár előtt. Azt mondta, lány korában az még bálterem volt, és a többiekkel odajártak táncolni.

Néha megkért, hogy álljak meg egy-egy sarkon vagy egy épület előtt. Nem mondott semmit, csak maga elé révedt.

Ahogy a hajnal első sugarai megjelentek a horizonton, azt monda:

-Most már mehetünk. Elfáradtam.

Szótlanul haladtunk a megadott címig. Két alkalmazott jelent meg, ahogy megérkeztünk az ajtó elé. Udvariasan kisegítették az autóból. Kinyitottam a csomagtartót, és elvittem a bőröndöt az ajtóig. Az utasomat már beültették egy kerekesszékbe.

- Mennyivel tartozom? - kérdezte és benyúlt a retiküljébe a pénztárcájáért.

- Semmivel - feleltem.

- Magának is meg kell élnie valamiből - mondta.

- Vannak más utasaim is - szereltem le.

Aztán, egy hirtelen ötlettől vezérelve lehajoltam és megöleltem. Meglepő erővel szorított magához.

- Nagy örömöt okozott egy kis öregasszonynak - mondta végül. -Köszönöm.

Megszorítottam mindkét kezét és visszasétáltam a kocsihoz. Hallottam, ahogy mögöttem becsukódik a ház ajtaja.

Egy életre zárták rá az ajtót.

Aznap csak vezettem, céltalanul.

Nem vittem utasokat. Nem volt kedvem beszélgetni.

Egyre csak az járt az eszemben, mi lett volna, ha a hölgy egy dühös sofőrt fog ki? Vagy valakit, aki türelmetlen? Vagy mi lett volna, ha én magam vagyok türelmetlen és elhajtok kopogás nélkül?

Lassan megértettem, hogy egész életemben nem tettem még fontosabb dolgot, mint előző éjszaka.

Egész életünkben a nagy lehetőségekre várunk. Pedig mindig ott vannak körülöttünk, csak néha meglepő álruhában érkeznek. Úgy vannak csomagolva, hogy aki nem figyel, az észre sem veszi, mennyi lehetőséget kapunk arra, hogy jobb hellyé tegyük a világot...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az érzelmek ragályosak
  2018-02-27 18:30:11, kedd
 
  Az érzelmek ragályosak, mert öntudatlanul átvesszük mások hangulatát - jót-rosszat egyaránt. Ha időt szakítunk a bolondozásra, megfertőzzük egymást a jókedvünkkel, és azok, akik szeretnek bolondozni, sokkal esélyesebbek a boldogságra." (Gretchen Rubin)  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Azért meditálok.....
  2018-02-27 12:34:22, kedd
 
  Azért meditálok, hogy lelkileg erősebb legyek.
Azért meditálok, hogy beteljesülés állapotát élhessem.
Azért meditálok, mert csak a külső világ nem képes maradéktalanul boldoggá tenni.
Azért meditálok, mert a belső csend átélése egyszerűen örömet ad.
Azért meditálok, hogy az élet óceánjának viharos felületéről mélyebb rétegbe jussak
és így életem mélyebb értelmét is láthassam.
Azért meditálok, hogy belső Lényemmel kapcsolatban legyek, mert azt az érzést,
amit ő ad semmi sem képes adni.
Azért meditálok, mert egyszerűen nem élhetek nélküle."
- Gunagriha
 
 
0 komment , kategória:  GUNAGRIHA-Sri Chinmoy  
Így sokkal derűsebb lesz az életed.
  2018-02-27 09:35:21, kedd
 
  Próbáld ki: egy héten át ne ítélkezz senki és semmi felett! Amikor legközelebb találkozol valakivel, aki sokat beszél, költekezik, folyton panaszkodik vagy nem dolgozik, akkor mondd halkan magadnak: Teret engedek neked arra, hogy úgy tapasztald meg az életet, ahogy te választod. Nem tartozik rám, hogy ítéletet hozzak feletted." Így sokkal derűsebb lesz az életed."
Andrew Matthews
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Szeresd magad, és nem leszel önző
  2018-02-27 09:03:13, kedd
 
  SZERESD MAGAD, ÉS NEM LESZEL ÖNZŐ...
Szeresd magadat, mint embertársaidat.
Szeresd magadat, mint ahogy Istent szereted. Nagylelkűen és mélyen és önfeláldozással, és ne sajnáld magadtól azt, ami a legnagyobb. Nincs szíved önmagad iránt. Mindig attól félsz, hogy önző leszel.
Ez a legnagyobb vétek.
Szeresd magad, és nem leszel önző..."

(Hamvas Béla)
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Gyakorlat teszi a mestert.
  2018-02-27 08:54:57, kedd
 
  A mély hála átéléséhez ülj le és írd össze mindazt, amiért hálás vagy. Ne hagyd abba egészen addig, amíg a szemedet el nem árasztják a könnyek. A könnyek megjelenésével a lehető leggyönyörűbb élményben lesz részed, amely szívedet ugyanúgy átjárja, mint egész lényedet. Ez a valódi hála érzése. Ha egyszer megismerted, tudni fogod, hogyan tapasztalhatod meg újra. Ezt a heves hálaérzetet naponta akárhányszor újra átélheted. Rövid idő múltán bármikor felkeltheted magadban ezt az érzést, mondhatni azonnal. Gyakorlat teszi a mestert.
Rhonda Byrne _ Határtalan gondolatok
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Kövesd a céljaidat! Hallgass a belső hangodra
  2018-02-27 08:54:09, kedd
 
  Kövesd a céljaidat! Hallgass a belső hangodra, az ott rejlő igazságra. Ez nem csak azt jelenti, hogy mit kellene kezdened az Életeddel, hanem azt: miként , és hogyan kövesd, az örömöt okozó dolgokat, az Életedben. A belső hangod, a belső igazságod erősít meg abban, mit is szeretnél igazán, mi az, amiben hiszel, mi az, ami fontos Neked, vagy értékelsz. Rólad szólnak, és a Te igazságodról. Célod elérése során fejleszd lelki erődet, hogy az megvédjen, a váratlan negatív eseményekkel szemben. Utadon légy fegyelmezett, következetes, de csak olyan célod legyen, melyet önsanyargatás nélkül is elérhetsz. Vannak utak, amiket egyedül kell megtenned, egyedül kell végigküzdened, megélned. Ezek az utak azért vannak, hogy a végén megerősödve tekints vissza az elért eredményeidre. Célod elérésében légy óvatos, de a hozzávezető út, legyen boldog. Hisz ez a Te célod, a Te Életed. A szeretet, és a pozitív önbecsülés átsegít a magányon, minden fáradságon, és segít legyőzni a vélt, vagy valós félelmeidet. Légy Vezető, de ne mindenki Vezetője. Éld az Életet, de ne éld meg mások helyett az Életet! Kívánom, tudd elérni a céljaid, és soha ne add fel álmaid, terveid, bármilyen nehézséget gördít eléd, a Sors  
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 106 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 106 db bejegyzés
e év: 1016 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 719
  • e Hét: 3345
  • e Hónap: 23813
  • e Év: 23813
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.