Belépés
eva0817.blog.xfree.hu
A szeretet művészet,semmi sem fontosabb a világon,mint megtanulni ezt a művészetet. Úgy éld a jelent,hogy egyszer az majd múltad lesz,mely tönkre teheti a jöv... Kárpáti Éva
1943.08.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Mai ebéd...................................
  2018-02-17 07:15:44, szombat
 
  Gomba vadasan krumpligombóccal


Megtisztítjuk, fölkarikázzuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, 2-3 percig kevergetve pirítjuk 1 evőkanál olajon, aztán fölöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beleszórunk 1 kávéskanál sót, egy-két csipet őrölt borsot, beletesszük a citromhéjat meg a babérlevelet, és puhára pároljuk a répaféléket. (Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.) Megtisztítjuk és földaraboljuk a gombát. Meghámozzuk, apró kockákra vágjuk a hagymát, és üvegesre sütjük 1 evőkanál olajon. Hozzáadjuk a gombát, meghintjük 1 kávéskanál sóval meg csipetnyi őrölt borssal, és kevergetjük, miközben levet enged. Addig főzzük, amíg el nem párolog a leve.

Közben a megfőtt répafélékből előbb kivesszük a citromhéjat és a babérlevelet, majd a főzővízzel együtt összeturmixoljuk vagy szitán áttörjük őket. Visszatesszük a mártást a tűzre, ízlés szerinti mennyiségű mustárt teszünk bele (kóstolással állítjuk be a megfelelő ízt), és szükség esetén, ha a répa nem elég édes, kicsit megcukrozzuk. Forrásig főzzük.

Miután a gomba elfőtte a levét, rászórjuk a lisztet, és jól összekeverve 1 percig pirítjuk. Ezután felöntjük a mustáros mártással, belekeverjük a tejfölt, és 4-5 perc alatt össze-forraljuk. Ízlés szerint még ízesítjük.

A krumpligombóchoz apró kockákra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Megfőzzük és áttörjük a krumplit, azután összekeverjük a tojással, az apró kockákra vágott zsemlével, az elősütött hagymakockával, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, az aprított petrezselyemzölddel és a liszttel. Az így kapott tésztát negyed órán át állni hagyjuk. Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük őket.

Tipp: a krumpligombócba szalonna- vagy sonkakockákat is tehetünk. Ebben az esetben
az apróra vágott szalonnát vagy sonkát a hagymával együtt pirítsuk át. Spagettivel vagy rizzsel is tálalhatjuk.




 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 153 db bejegyzés
Összes: 9140 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 222
  • e Hónap: 8293
  • e Év: 221903
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.