Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Meggyes pudingos tejfölös sütemény
  2018-02-22 13:34:02, csütörtök
 
 

Hozzávalók:

1 db tojás
1 mk. sütőpor
20 dkg liszt
8 dkg porcukor
10 dkg vaj

Középső réteghez :

2 dl tejföl
3 ek cukor
3 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor

Tetejére:

1 üveg meggybefőtt
4 dl meggybefőtt lé
2 csg zselatinpor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk.

A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejföllel simára kevert pudingos krémet a tésztára simítjuk. Megszórjuk magozott meggyel, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Megvárjuk amíg kihűl, majd a meggybefőtt levével összekeverjük a zselatint és megfőzzük. Amikor már kezd sűrűsödni, akkor a kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedésig, majd szeleteljük.

Link


 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Pihe-puha pogácsa
  2018-02-22 13:29:22, csütörtök
 
 

Hozzávalók:

60 dkg liszt
3 tojás
1 kis doboz tejföl
25 dkg margarin
4 kiskanál só
1 kiskanál cukor
5 dkg élesztő
5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére).

A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítem.

A tejfölbe belekeverem az élesztőt, majd mindent hozzáadok a liszthez. Kicsit átgyúrom és hagyom kelni kb 1/2 órát.

Pihenés után, háromszor hajtogatom 20 percenként, majd kinyújtom kb 2 ujjnyi vastagra, felvert tojással lekenem, késsel berácsozom, reszelt sajttal megszórom és kiszaggatom.

200 fokon sütöm, 30 perc alatt kész. Hideg sütőbe teszem és úgy kezdem sütni. Nagyon finom és puha.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Meggyes pite
  2018-02-22 13:27:49, csütörtök
 
  Tészta hozzávalói

50 dkg liszt,
12 dkg cukor,
20,5 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
1 sütőpor,
1 csipet só,
2 db tojás,
2 dl tejföl
1 citrom reszelt héja és
1 evőkanál citromlé.
A pite tetejének megkenéséhez
1 tojás.
Töltelék hozzávalói: kb.
50 dkg magozott meggy,
20 dkg cukor,
1 csipet őrölt szegfűszeg-őrölt fahéj,
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A meggyet a hozzávalókkal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a fele mennyiséget kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, rátesszük a tölteléket és ismét meghintjük zsemlemorzsával.

A tészta másik feléből vékony rudakat sodrunk és rács formában a töltelék tetejére rendezzük. A rácsok tetejét megkenjük a felvert, tejföllel összekevert tojással és előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Szoktam úgy is készíteni, hogy a tészta másik felét kinyújtom, ráfektetem a töltelék tetejére és így kenem meg. Ilyenkor meg kell villával szurkálni, hogy a gőzök távozni tudjanak.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Meggyes-diós süti
  2018-02-22 13:10:09, csütörtök
 
 

Hozzávalók:

25 x 40 cm-es tepsihez:

25 dkg cukor
4 tojás
35 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg darabolt dió
1 üveg meggybefőtt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 tk fahéj
2 dl étolaj

A csokimázhoz:

15 dkg porcukor
2 ek olaj
2 ek kakaópor
3 ek forró víz

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral felvertem, az étolajat hozzáadtam. Egy tálban összekevertem a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat, majd hozzákevertem a felvert tojásokhoz.

A magozott meggyet, a darált és darabokra vágott diót is hozzákevertem, és olajjal kikent lisztezett tepsibe terítettem. 180 fokon, kb. 40 percig sütöttem, tűpróbával ellenőriztem.

A tetejét kakaós mázzal borítottam, melyet étolajból, kakaóporból, porcukorból forró vízzel kevertem ki. A máz helyett megszórható porcukorral is, de mindezek nélkül is tálalható.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Emese-szelet
  2018-02-22 13:04:44, csütörtök
 
 
8 tojás sárgáját habosra kavarunk 8 ek cukorral ,hozzáadunk 4 ek vizet ,3 ek olajat ,1 sütőport és 7 ek lisztet .A keveréket tepsibe öntjük és egyenletesen megszórjuk kakaóval(kb 3 ek).Elkészítjük a fehér piskótát: 8 tojás fehérjét kemény habbá verünk ,hozzáadunk 8 ek cukrot ,3 ek vizet 3 ek olajat 1 sütőport és 8 ek lisztet - ezt a keveréket a kakaósra kanalazzuk óvatosan hogy ne keveredjenek össze.Krém:3 dl tejből 3 ek étkezési keményítőből pépet főzünk még melegen belekavarunk 2 ek instant kávéport és 2 ek nutellát .20 dkg vajat 15 dkg porcukorral habosra kavarunk és hozzáadjuk a kihűlt kávés krémhez majd a süti tetejére kenjük ,megszórjuk darált dióval vagy kókuszreszelékkel.

facebook, Sütik-képpel, Gabriella Székely



 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Dupla mázas ÜDITŐ SZELET
  2018-02-22 13:02:08, csütörtök
 
  Hozzávalók

8 tojás sárgája
8 ek.cukor
7 ek.liszt
2 ek. kakaó
1 és fél dl.olaj
1 sütőpor
8 tojás felvert kemény habja

máz

1 és fél vaníliás puding
fél liter üdítő (narancsos)
2 ek.cukor
krém
25 dkg. margarint
25 dkg porcukorral
1 citrom reszelt haja
50 dkg túró

Elkészítés

A 8 tojás sárgáját kikeverünk 8 ek. cukorral és hozzá adunk 7 ek. lisztet, 2 ek. kakaót, 1 és fél dl. olajat, 1 sütőport és végezetül a 8 tojás felvert kemény habját.

Máz:1 és fél vaníliás pudingot elkeverünk fél liter üdítővel (narancsos) és 2 ek. cukorral. Lassan főzzük míg besűrűsödik majd hagyjuk kicsit hűlni és a túrókrémre öntjük.

Krém: A 25 dkg. margarint 25 dkg porcukorral, 1 citrom reszelt hajával habosra keverjük majd 50 dkg túrót adunk hozzá. Ezt rákenjük a kihűlt tésztára. Utána hűtőben pihentetjük a süteményt kb félórát.

Ezalatt az idő alatt elkészítjük az előbb leírt mázat még egyszer csak most eper vagy málna ízű pudinggal és ugyan olyan ízű üdítővel. Mikor megkötött az első mázunk, ráönthetjük a második mázat is.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Dupla mázas ÜDITŐ SZELET
  2018-02-22 13:01:10, csütörtök
 
  Hozzávalók

8 tojás sárgája
8 ek.cukor
7 ek.liszt
2 ek. kakaó
1 és fél dl.olaj
1 sütőpor
8 tojás felvert kemény habja

máz

1 és fél vaníliás puding
fél liter üdítő (narancsos)
2 ek.cukor
krém
25 dkg. margarint
25 dkg porcukorral
1 citrom reszelt haja
50 dkg túró

Elkészítés

A 8 tojás sárgáját kikeverünk 8 ek. cukorral és hozzá adunk 7 ek. lisztet, 2 ek. kakaót, 1 és fél dl. olajat, 1 sütőport és végezetül a 8 tojás felvert kemény habját.

Máz:1 és fél vaníliás pudingot elkeverünk fél liter üdítővel (narancsos) és 2 ek. cukorral. Lassan főzzük míg besűrűsödik majd hagyjuk kicsit hűlni és a túrókrémre öntjük.

Krém: A 25 dkg. margarint 25 dkg porcukorral, 1 citrom reszelt hajával habosra keverjük majd 50 dkg túrót adunk hozzá. Ezt rákenjük a kihűlt tésztára. Utána hűtőben pihentetjük a süteményt kb félórát.

Ezalatt az idő alatt elkészítjük az előbb leírt mázat még egyszer csak most eper vagy málna ízű pudinggal és ugyan olyan ízű üdítővel. Mikor megkötött az első mázunk, ráönthetjük a második mázat is.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Mascarpone-s krémszelet
  2018-02-22 12:57:44, csütörtök
 
 
1. A tészta elkészítése
tojás 7 db • gyümölcscukor 8 EK • napraforgó olaj 2 EK • rétesliszt 8 EK • sütőpor 2 TK • kakaó 2 EK
A tojássárgákat a gyümölcscukorral elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, lisztet, melyben sütőport kevertünk el, a végén pedig óvatosan belerakjuk a felvert fehérje habot. A tésztát kétfelé osztjuk. Egyik felébe kakaót keverünk.
A tészta elkészítése
2.
Egy 32x24 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben váltogatva öntjük ki, úgy hogy márványozás jöjjön létre.

3.
180 fokra előmelegített sütőben kb.10-15 percig sütjük A megsült lapot kiborítjuk és hűlni hagyjuk../Sütőfüggő, tűpróba szükséges/

4. A pudingkrém elkészítése
tej 2,8%-os 8 dl • vaníliás puding -por 80 g • vaníliacukor 20 g
Tálkába kevés tejet öntünk (a többit felforraljuk), és belekeverjük a pudingport vanília cukorral. Beleöntjük a forró tejbe és sűrű pudingot főzünk belőle.

5.
mascarpone 250 g • porcukor /gyümölcscukorból/ 150 g /ízlés szerint/
A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a mascarponét, majd cukorral ízlés szerint ízesítjük, és sima krémet készítünk belőle.

6. Tejszínhabkrém készítése
tejföl 25% zsírtartalommal,habarásra 250 ml • mascarpone 250 g • vaníliacukor 10 g • gyümölcscukor 2 EK
Elektromos habverővel tejszínhabot készítünk. Mascarpone sajtot és a cukrot jól kikeverjük, és könnyedén belekeverjük a tejfölt

7. Töltés és díszítés
A kihűlt tésztalapra pudingkrémet rakunk, és elegyengetjük. A süteményt kockákra szeleteljük.

8.
A pudingkrém tetejére cukrász zacskó segítségével tejszínhab krémet nyomunk, saját fantáziánk alapján. A süteményt hideg helyen állni hagyjuk.
facebook, Sütik-képpel
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Rákóczi-túrós
  2018-02-22 12:55:53, csütörtök
 
  Tészta h.v.:20dkg liszt,1csapott kávéskanál sütőpor,10dkg kristálycukor,10g vaníliáscukor,12dkg vaj,1 citrom leve,1 db tojás.
Töltelék:
1kg félzsíros tehéntúró
10dkg búzadara
25dkg kristálycukor
1 db tojás
1 teáskanál citromhéj(reszelve)
1 teáskanál vaníliáscukor
Kenéshez:
3 evőkanál sárgabarck lekvár
Tetejére:
4 tojásfehérje
4 evőkanál kristálycukor
Sárgabarack dzsem.
A tészta hozzávalóit összeállítóm,tepsibe nyújtom,villával megszúrkálom.Addig sütöm amíg kis színt nem kap.Kiveszem,kicsit hulik amíg a túrót elkészítem.A töltelék hozzávalóit turmix géppel krémesre keverem.Megkenem a félig sült tésztát lekvárral,rákenem a túrótölteléket és visszateszem a sütőbe.Amíg sül felverem a tojásfehérjét a cukorral.Ha megsült a túrótöltelék nyomózsákból rányomom a tetejére a habot majd lekvárt teszek a rácsok közé.Visszatolom a sütobe és amíg szép színt nem kap addig sütöm.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Lekváros/gesztenyés linzerkifli
  2018-02-22 12:54:27, csütörtök
 
 
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
32 dkg zsír
12 dkg cukor
1 sütőpor
2 tojás
összeállítom,vékonyra nyújtom és közepes pogácsa szaggatóval szaggatom.töltelék ma levkár és gesztenye volt,a gesztenye masszát áfonya lekvárral és rummal kikevertem.
tepsibe helyezés után tojással megkenni és 180 fokos előmelegített sütőben sütni.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 138 db bejegyzés
e év: 526 db bejegyzés
Összes: 2933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 134
  • e Hét: 417
  • e Hónap: 4126
  • e Év: 183984
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.