Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A köszvény kezelése természetes módszerekkel
  2018-02-03 15:10:57, szombat
 
  A köszvény az arthritisz egyik fajtája, amely általában a lábujjakban, illetve a láb és a kéz kisebb ízületeiben okoz fájdalmat. Akik ebben a betegségben szenvednek, jól tudják, mennyire meg tudja keseríteni a mindennapokat.

Mértékletességet kell gyakorolnunk a belsőségek, a baromfi-, a marha-, a bárány- és a sertéshúsok fogyasztásában, továbbá olyan tengeri ínyencségek esetében, mint a hering, a makréla, a rák és a homár. Mi több, általánosságban kijelenthető, hogy legyünk óvatosak a húsfogyasztással. Szintén ártalmas lehet az alkohol, különösen a sör. A spárga, a gomba, illetve olyan ételek és italok, amelyekben kukoricaszirup található, ugyancsak nem jelentenek jó választást.

Ehetünk viszont bőven cseresznyét, mivel a gyümölcs leve segít csökkenteni a gyulladást, egyben a köszvénnyel járó fájdalmat is csillapítja. Napi egy deciliter cseresznyelé vagy húsz szem cseresznye rendszeres fogyasztása akár már néhány nap után eredményt hozhat.




A zellerben, illetve a zellermagban több mint 20 gyulladáscsökkentő hatóanyag található. Ehetünk nyers szárzellert, keverhetjük levesbe, salátákba, vagy használhatunk zellersót, a zellermagot pedig kenyerek, lepények tésztájába is keverhetjük. Lényeg, hogy fogyasszuk rendszeresen, mivel igen jótékony hatású.

A pasztörizálatlan almaecettel is érdemes lehet próbálkozni, mivel olyan mikrobák vannak benne, amelyek segítenek felvenni a harcot a köszvénnyel. Egy pohár vízhez keverjünk egy teáskanál almaecetet - igyunk belőle, amennyit csak tudunk, mert a köszvényeseknek különösen fontos a megfelelő folyadékpótlás. Gyömbért is érdemes rendszeresen enni, mivel erőteljes gyulladásgátló hatása van.

Halolaj,ananász,csalán
A naponta fogyasztott halolaj vagy lenmagolaj nagy mennyiségben tartalmazza az erős gyulladáscsökkentő hatásáról is­ mert eikozapentaén savat (EPA-t). A lenmagolaj ajánlott adag- ja naponta 1-3 g (l g olaj körülbelül l evőkanálnyinak felel meg). Inkább olajat vásároljunk, ne kapszulát, mert abból a kí­vánt hatás eléréséhez legalább egy tucatot be kell venni. A hal­olaj javasolt adagja szintén napi 1—3 g, kapszula vagy olaj for­májában. Vigyázat! Ekkora adagot csak halolajból szabad szed­ni, halmáj- vagy tőkehalmájolajból nem. Az utóbbiak ugyanis ilyen dózisban a megfelelő mennyiségű gyulladáscsökkentő anyag mellett túlságosan sok A- és D-vitamint tartalmaznak.

Az ananászban lévő enzim, a bromelin enyhíti a gyulladást. A terápiás hatás eléréséhez a tablettának grammonként 2000 MCU-t (tejalvadási egységet) kell tartalmaznia. Akut köszvényroham esetén étkezések között vegyük be a tájékoztató­ban előírt mennyiséget.

Az ízületi gyulladások kezelésére régóta használt csalánlevél szintén csökkenti a húgysav szintjét. Három hónapnál tovább ne használjuk; tartsunk szünetet. A gyógynövényt alkalmazhat­juk helyileg is: mártsunk egy tiszta ruhát csalánlevélből főzött teába, és tegyük a fájó ízületre. Ha saját kezűleg szedjük a nö­vényt, viseljünk kesztyűt, hosszúnadrágot és hosszú ujjú felsőt a csaláncsípések ellen. Vigyázat! A csalántinktúra alkoholt tar­talmaz, ami súlyosbítja a köszvényt.

A vízivóknak könnyebb

Igyunk sok folyadékot: naponta legalább nyolc nagy po­hár vizet vagy gyógyteát. A folyadék segít ugyanis feloldani a húgysavkristályokat, majd kimosni a húgysavat a szervezetünk­ből — ráadásul gátolja a vesekő kialakulását is, amely igen gyak­ran érinti a köszvényes betegeket.

Az alkohol fokozza a húgysav termelődését, és gátolja a kiürülését. A sör különösen káros, mivel több purint tartalmaz, mint a többi alkoholtartalmú ital.

Kiegyensúlyozott étrend

A felesleges kilók leadásával kordában tartható a köszvény, de a túlzásba vitt diétázás vagy a koplalás elhibázott lépés lenne. A drasztikus fogyókúrázás hatására ugyanis a sejtek még több húgysavat bocsátanak ki. Ha túlsúlyosak vagyunk, inkább próbáljunk lassan és fokozatosan lefogyni (hetente legfeljebb egy kilót).
Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.02 2018. Február 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 189
  • e Hét: 1175
  • e Hónap: 12562
  • e Év: 50310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.