Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Beteljesülést akkor találunk, ha elkezdünk keresni
  2018-02-04 11:04:15, vasárnap
 
  Hogyan találunk rá a teljességre? Mert a beteljesülés hálát, bizalmat és örömet jelent. És melyikünk ne álmodna erről? De hogyan teremtjük meg ezt a harmóniát, hogyan találjuk meg az életünk értelmét, érjük el a megelégedés érzését, jutunk el a felismerésig, hogy életünk több mint a napok egymásutánja? Sokunk számára a ,,beteljesülés" fogalma inkább csak a ,,vágyakozás" érzésével kötődik össze, gondolatokkal, mint: ,,Ha lehetne... Ha volna... Ha tudnék..." Ám amit ilyenkor álmodunk, egy légvár, és álom is marad. Beteljesülést akkor találunk, ha elkezdünk keresni, és magunkba nézve feltesszük a kérdést: A döntéseink valóban a saját gondolataink voltak? Vagy egyszerűen a családunk, kultúránk, hagyományaink szabályait követtük? És nem lenne-e már itt az ideje, hogy megkérdőjelezzük eddigi utunk irányát, elbúcsúzzunk a múlttól, és előhívjuk saját egyéniségünket? Hisz valószínű, hogy az átvett értékek irányítják egész életünket, befolyásolja szerelmeinket, barátságainkat, fejlődésünket, sőt még a munkánkat is. Ám eljött az idő, hogy elkezdjük keresni a saját teljessé válásunk útjait. De az elméleti megfontolás nem elég, csak tapasztalat útján válik lehetővé a megismerés. A hála segít, hogy a ,,most"-ban éljünk anélkül, hogy azon bánkódnánk, ami lehetett volna. Ha bizalom él bennünk, akkor az élet viszontagságai sem tudnak megsebezni minket. Ha készen állunk az örömre, akkor ez lesz a beteljesülésünk alapja. A Föld testet ajándékozott a lelkünknek, hogy megéljük az életet, az örömöt a lehetőségeket, és hogy a teljességünk felé növekedjünk. A tudat, hogy egy nagy közösség része vagyunk, hálássá tesz minket és bizalmat és örömöt ad, mert szükségünk van egymásra. Adni és elfogadni olyan, mint belélegezni és kilélegezni a levegőt, mint kéz a kézben haladni a teljesség felé.  
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Vántsa Zoltán –Iskolában
  2018-02-04 09:49:10, vasárnap
 
  Beléptem a régi iskolámba,
hol diák voltam egykoron.
Meghajoltam a Múlt és Jelen
emlékét őrző udvaron.
Körülnéztem. A júniusi
Nap perzselte a lombokat.
A vén akác már elvirágzott,
alatta ültem oly sokat.
Erre sétáltam — ott futottam,
drukkolva vártam csengetést.
A kőkerítés meg a tűzfal
visszhangozta a nevetést,
a diák-zsivalyt, mit egy csapásra
felfalt a szürke tanterem.
Most itt állok. De hol is ültem ?
Mely padra véstem a nevem ?
És hol vannak az osztálytársak ?
A tanáraim ? A cimborák ?
Nézem a zsongó utca-képet
a tantermi ablakokon át....
de csak az emlékeim jönnek,
majd gyors-lábon futnak el — tova....
Bezárt a földszint szögletében
a szertár — a tanári-szoba.
Szunnyad a csend a folyosókon,
hol sok-sok tabló néz le rám,
s a diák-arcok kérdik tőlem:
tényleg ez volt az iskolám?
Igen, ez volt ! Én itt tanultam.
Nemcsak a Magyart, a Fizikát.
Ember lettem ! És hittel vallom:
szeretni kell az iskolát,
mert szentély ez. Akár az ember,
ki most a Múltat kéri fel
igazolni egy örök tételt:
HOGY ÉLNI JÓ . ÉS ÉLNI KELL !"
Vántsa Zoltán -Iskolában /érettségi találkozók emlékére/
 
 
0 komment , kategória:  SZÉP VERSEK  
Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba
  2018-02-04 09:48:20, vasárnap
 
  Június volt s ujjongtunk, nincs tovább,
Most gyertek szabad mellű örömök
S pusztuljatok bilincses iskolák.
De elcsitult a jókedv-förgeteg
S helyére ült a döbbent némaság:
Köröttünk már az Élet csőretetett.
Óh, ifjúi, szent megjózanodás,
Komoly, nagy fény, hős férfiú-szerep,
Emléketek ma is milyen csodás.
Hős harc az Élet és megélni szép,
Ha hozzáedzik tüzes szív-kohók
Ifjú vitézlők lengeteg szívét.
Ha élet zengi be az iskolát,
Az élet is derűs iskola lesz.
S szent frigyüket így folytatják tovább.
Én iskolám, köszönöm most neked,
Hogy az eljött élet-csaták között
Volt mindig hozzám víg üzeneted.
Tápláltad tovább bennem az erőt,
Szeretni az embert és küzdeni
S hűn állni meg Isten s ember előtt.
Június van s nagyon magam vagyok
S kísértenek élt éltem árnyai
S az elbocsátó iskola-padok.
S én, vén diák, szívem fölemelem
S így üdvözlöm a mindig újakat:
Föl, föl, fiuk, csak semmi félelem.
Bár zord a harc, megéri a világ,
Ha az ember az marad, ami volt:
Nemes, küzdő, szabadlelkű diák."
 
 
0 komment , kategória:  SZÉP VERSEK  
Az élet olyan, mint a rajzolás
  2018-02-04 09:44:53, vasárnap
 
  Az élet olyan, mint a rajzolás: néha gyorsan és határozottan kell cselekednünk, a dolgokat erélyesen kézbe vennünk, és arról gondoskodnunk, hogy a nagy vonalak villámgyorsan előttünk álljanak. Semmiféle lagymatagságnak, kételkedésnek itt nincs helye, a kéz nem remeghet, a szem nem pisloghat ide-oda, hanem egyedül csak arra irányulhat a tekintet, ami előttünk van."
/Vincent Van Gogh/
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Légy büszke arra, aki vagy!
  2018-02-04 09:27:31, vasárnap
 
  Adj újra szeretetet, és boldogságot Önmagadnak! Érezd most magadban ezt a bátorságot, érezd, ahogy átjárja a tested, vegyél egy jó mély levegőt, és tedd meg az első lépéseket, nyiss be a lelkedbe, és lásd meg, hogy lehet másképp is, mint ahogy eddig tetted. Lásd meg a csodát! Érezd azt a csodát, aki Te magad vagy! Az, aki szerethető, akit boldoggá lehet tenni, és aki szívét -lelkét kiteszi, hogy mások is boldogok legyenek. Légy büszke arra, aki vagy! Szeresd azt, akit érzel, akit látsz, akivel a nap minden percében együtt vagy: Önmagad. Imádj Élni! Szeresd a Napot, a fényt mi körül vesz. Adj Hálát, hogy szeretet adhatsz, és köszönd meg, ha Te is kapsz. Az Életedben ne csak a nehézségeket lásd, hanem találd meg a benned lévő szeretetet, és boldogságot. Ehhez el kell fogadnod Önmagad olyannak, amilyen Te vagy! Szeresd magad, és mosolyogj rá a Világra mindennap. Tárd ki két karod, és engedd, hogy átjárja tested, lelked a pozitív energia, a harmónia, fogadd magadba a Fényt ,a szeretetet, és a megnyugvást. A szeretet erejével építsd újra az Életed! Érezd minden reggel: ez a nap egy új boldogság kezdete, esély egy új, szebb, és jobb lehetőségre! Kívánom, tudj Hálás lenni a hétköznapi dolgokért, és azért, amiért Élhetsz. Szeresd magad, szeresd az Életet, mert ezt senki nem teheti meg helyetted.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Te egy kedves, megértő, szerethető ember vagy
  2018-02-04 09:23:02, vasárnap
 
  Gondolom, veled is előfordult már, úgy érezted, ha valami nem sikerül, vagy nem jó, azért Te vagy a hibás?.. és innentől kezdve, csak rágtad Magad, hogy mit tettél rosszul, vagy, mit nem tettél meg? ... miért voltál rossz időben, rossz helyen? Nos, ne gyötörd Magad: nincs olyan, hogy csak Te légy, a felelős mindenért. Te egy kedves, megértő, szerethető ember vagy, aki senkit, meg nem bánt,...akkor, Önmagaddal szemben, miért nem tudsz ugyanolyan lenni? Másokat negatívan nem kritizálsz, és hibáikat lazán kezeled, bár lehet, hogy Neked, bánatot szereznek. Magad ugyanakkor mardosod, és az Önbecsülésed, ezzel együtt, egyre jobban, és jobban, fogy. Tudod, mit kell tenned? ...rendet tenni az Életedben. Érezned kell, hogy szereted Önmagad, és megérdemled a Boldogságot, mit az Élet ad. Csak Te tudsz tenni azért, hogy tisztán lásd a tetteidet, és azokat igazságosan megítéld. Tisztában vagyok vele, hogy nem tökéletes nekem sem minden tettem, és napom, de lehet, hogy nem is azt akarom. Miért ne tehetném, és meg is teszem, hogy megbocsátok Magamnak azért, ha valamit elvétettem. De nem abból fog állni az egész Életem, hogy mindenért én vezeklek, bár a hibákat más vétette. Ne hagyd, hogy megtépázzák az Önbizalmad, és ne Te légy az, akit mások, mindennap ugratnak, és ugráltatnak. Ha szereted Önmagad, azt, akiről tudod, hogy Te vagy, akkor add az erőt ennek a szerethető emberkének, hogy kikerüljön, az önvád csapdájából végre. Kívánom, a szereteteddel, mi benned van, alakítsd úgy az Életed, hogy érezd, Te egy Boldog, kiegyensúlyozott ember vagy. Tekintsd a problémákat feladatnak, mit könnyedén megoldhatsz. Ha nem vagy görcsös, és magabiztosan veszed a kihívásokat, meglátod, az Élet örömei, beragyogják a mindennapjaid. Tudnod kell, ez a rohanó Világ, miben élsz, nem csak harcból, és küzdelemből áll, hanem ott van a Szeretet, és a Boldogság, mi mindennap csak Rád vár.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vigyázz nagyon, hogy mit gondolsz
  2018-02-04 09:21:54, vasárnap
 
  A gondolat szóként nyilvánul meg. A szó tettként nyilvánul meg. A tett szokássá válik. A szokás pedig jellemmé szilárdul. Vigyázz ezért nagyon, hogy mit gondolsz. Tégy róla, hogy a gondolataid szeretetből szülessenek, és együttérzésből valamennyi létező iránt."
Buddha (Kr.e. 563 k. - 483 k.)
Rhonda Byrne _ Határtalan gondolatok
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 106 db bejegyzés
e év: 1016 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1508
  • e Hét: 3226
  • e Hónap: 20285
  • e Év: 922217
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.