Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Szeretet nélkül nehéz az élet!
  2018-02-06 18:52:54, kedd
 
  A Szalontai Kölyökszínház és Csaba testvér előadása. Velence
2018. febr. 2. videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Kelj fel és járj szinkronizált film
  2018-02-06 16:08:45, kedd
 
  A film egy aranybányász két fiáról szól. Az egyik fiú elveszik az erdőben kiskorában, a másik pedig az apai örökségét eljátszva az anyjához költözik haza. Már majdnem eljön a nap, amikor az elveszett fivér örökségét is felveheti apjuk végrendelete szerint. De ekkor előkerül a testvér az erdőből, akit eddig farkasok neveltek. Azonban még meg kell tanulnia járni, beszélni és írni, miközben testvére mindent elkövet, hogy az örökségre rátehesse a kezét.

Videó Link Lejátszási idő: 1 óra 27 perc
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Justo Lofeudo atya beszéde 02.04. –én
  2018-02-06 16:02:05, kedd
 
  Magyarra fordította: Medgyesi Zsuzsa
...... .....


Az Ó szövetségben jobb könyvében látjuk a legtisztábban az Isten misztériuma és a rossznak misztériuma közötti problémát vagy dialógust. Látjuk az is hogy ebben a nagy gyötrelemben jobb soha nem hagyja abba a párbeszédet Istennel.
Nem elégszik meg egyszerű magyarázatokkal mint a barátai tesznek. Tudja, hogy az Ő szenvedése egy misztérium. Ő válaszokat keres, keresi az okokat és emlékezteti Istent, hogy az emberi élet - az csak egy lehelet - .
Egy nagy misztériummal állunk szemben. A rossznak a misztériuma, amit nem akar az Úr, de megengedi. A bűnnek, a rossznak a rejtélye , és hogy oldjuk meg ennek a problémáját az Úrnak - a minden ható Isten tökéletessége, az irgalma és az ártatlanok szenvedésinek különbség. Hogy lehet ezt összeegyeztetni ezeket?
Isten ugye a mindenható, minden hatalom nála van, irgalmas, és ugyan akkor meg szenved az ártatlan. A Simon Weit a szidó filozófust évekig foglalkoztatta ez a látszólagos paradoxon. Végül Simon Weit megtalálta a megoldást erre.
Az egyetlen megoldás: KRISZTUS. Akkor értette meg, amikor Assisiben járt, és amikor ott volt a bazilikában Szent Ferenc előtt és életében először letérdelt a tabernákulum előtt. Egy ilyen erőt érzett, amely le kényszeríti Őt a térdeire a tabernákulum előtt.
Meg kell, hogy engedjük, hogy a szentléleknek az ereje segítsen, hogy imádjuk az Úrat. Az, hogy letérdelt, az - az imádásnak egy gesztusa volt.
Imádni kell az Urunkat az egész lényükkel - testünkkel, lelkünkkel, szellemükkel. Ez - az amit csinálnunk kell, ha igazán hívők vagyunk. Szemlélni az Urat- nem csak azt jelenti, hogy megtaláljuk a választ a szenvedésnek erre a rejtélyére, hanem GYÓGYULÁST és BÉKÉT is kapunk. Jézus az ártatlanok ártatlanja, és megosztja a szenvedést az emberiséggel, elveszi a szenvedést, és KENYÉRRÉ válik. Így el tudjuk érni Őt a mi szegényes hitünkkel is. Ő LETT AZ ÉLET KENYERE számunkra. - Ez - az Eucharisztia.
Jézus az élet kenyere lett száminkra, hogy tápláljon minket, hogy velünk legyen minden nap a világ végezetéig. Nagyon közel jött hozzánk az Eucharisztiában Jézus. Lehetetlen közelebb jönni, amikor el vagyunk veszve, amikor kétségeink vannak, hogy - Ki az Úr? - Mi az Úr? Ó ott tudunk, előtte kapjuk meg a válaszokat - Eucharisztia elött - ez az Isten. Ez - az Isten, akit keresztre feszítettek értünk. Az átszúrt kezével, és a kitárt karjaival, hogy át ölelje az egész EMBERISÉGET, át öleljen minket minden időkben
...... ........... ............


És most kenyérré válik számunkra, mert Ő ÉL! Ő a kenyér, amelyik a mi vágyainkat az örökké valóságra táplálja
ISTEN JÉZUS KRISZTUSBAN - az Ő kinyitott, teljesen kitágult szívével, aki jelen van az Eucharisztiában, meg tanítja, hogy honnan jön a győzelem a halál fölött, és meg adja a megoldást a látszólagos, az élet látszólagos értelmetlenségére. Ugyan azt megteszi, mint 2000 évvel ez elött meg tett. Amikor meg gyógyított embereket- az evangeliumba látjuk - meg gyógyította Péter anyósát. Meg gyógyít téged, meg gyógyít engem Jézus. Neked is mondja, nekem is. Miden egyes szentmisében ott van a megváltás. De nem csak a testünkkel kell itt lenni a szentmisén, hanem az egész lelkünkkel, szellemünkkel is rész kell venni ezen a misén. Nem egy olyan eseménynek kellene lenni, ami kívül áll rajtunk, és csak egy nézők vagyunk, hanem részei legyünk ennek a megváltásnak a drámájának. Ami az oltáron történik, az történt 2000 évvel ez előtt. Jézus Krisztus oda adta az életét az Atyának, hogy mi megmeneküljünk, a mi megváltásunkért. És Jézus felajánlja magát az oltáriszentségben számunkra, hogy nekünk örök életet adjon. Hisz Jézus Krisztus maga az Isten és az Isten elött imádjuk a szentség imádásban - Őt imádjuk. Hogyan veszek részt a szentmisén - ugyan az lehet, hogy hogyan veszek részt a szentségimádáson. Hogy ha közömbös számomra mi történik, akkor ez annak a jele, hogy nem tudom igazán, hogy mi történik. Ha belemerülök ebbe a misztériumba, akkor békességet, gyógyulást kapok. És ami a misén történik, ugyan ez történhet meg a szentségimádáskor. Minden egyes alkalommal, amikor odamegyek hozzá, hogy vele legyek - gyógyulást kapok, békét kapok, örömet, fényt. Válaszokat a kérdéseimre, ahogy job. Sokszor én is oda teszem minden problémámat az Úr elé és minden keresztemet és vigasztalást kapok az Úr elött. Az Úr vár rátok. Azt akarja, hogy közelebb legyetek hozzá, hogy a barátai legyetek. Meg hív minket arra, hogy ugyan azt tegyük, amit ő. Hogy visszavonuljunk az imádságba. Hallottátok az evangéliumba - visszavonult Jézus, hogy imádkozzon. Meg kell állnunk ebben az élet rohanásában, hogy vele legyünk.
Az örök imádás azt jeleneti, hogy Jézust az életünk középpontjába tesszük
Amikor ezt tesszük, akkor minden valahogy a helyére kerül. Ez egy meghívás számotokra, hogy vegyetek részt ebben. Ez nem csak azoknak szól, aki itt ültök, hanem azoknak is, akik a televízió elött ülnek. Ne féljetek, hanem adjatok időt az Úrnak. A legjobb dolog, amit tehettek, hogy legalább egy órát a hétből ajándékozzatok az Úrnak az oltáriszentség előtt. Hogy a saját javatokra szolgáljon és a körülöttetek lévők javára és mindenki javára. Ez az egyetlen útja, hogy a gonosz ellen harcoljunk, és hogy meg legyünk védve. Mondjatok IGENT, gyertek itt vagyunk, mondjatok igent erre a projektre. Boldogságot, békét, szeretet kaptok a szívetekbe.
Dicsőség az Úrnak Isten áldjon
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Névnapi időjóslás
  2018-02-06 15:50:06, kedd
 
  Dorottya napjára február 06. - több népi megfigyelés mutatja, mikor lesz vége a télnek. A hideg beáramlott az országba. Éjszaka több helyen erős fagyok voltak és nappal csak plusz 2-5 fok között várható a maximum. Ez a télies idő következő időszakban megmarad, sőt hó, havas eső jöhet szerdán és csütörtökön.
Dorottya még szorítja, Julianna február 16. tágítja.
vagyis:
Ha csikorog a fagy, a tél nemsoká abbahagy.
Mivel ma fagyos-jeges az idő, vagyis Dorottya szorítja, így reménykedhetünk, hogy Julianna napján, február 16-án jön az enyhülés. Az előrejelzések szerint valamivel később, úgy február 20-a táján lesz picit melegebb. A tavaszias, 12-15 fok közötti nappali hőmérséklet február végén érkezhet.
 
 
0 komment , kategória:  Pontos idő  
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe ...
  2018-02-06 15:41:22, kedd
 
  Az ünnepi szentmisét a Pécsi Székesegyházban Csóka Péter János pálos tartományfőnök mutatta be 2018. február 2-án Videó

...... .........



...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Székely János homíliája az éjféli Szentmisén, Esztergomban
  2018-02-06 15:35:17, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Éjféli szentmisék  
Szerzetesek világnapja 2018.02.02.
  2018-02-06 15:33:54, kedd
 
  Szerzetesek világnapja az Egri Főegyház megyében
Az Egri Főegyház megyében közel hatvan szerzetes és szerzetesnővér gyakorolja hivatását. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén közösen adtak hálát szolgálatukért a bazilikában.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
2018.02.03 - 04. Szent Balázs püspök, vértanú emléknapja:
  2018-02-06 15:22:29, kedd
 
  2018.02.03 Szent Balázs püspök, vértanú emléknapja: A csodatevő szent közbenjárását a torokbaj
és minden más baj, betegség ellen kérjük. Ünnepén, február 3-án, szombaton reggel Balázs áldás volt
...... ........... ........... .....



02.04. szentmise után Balázs-áldás volt.
...... ........... ..........



...... .............



Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Dorosné, Éva téli képe ....
  2018-02-06 11:25:41, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
II. János Pál pápa: Szeressétek az öregeket!
  2018-02-06 10:58:15, kedd
 
  Nagyon szépen kérlek titeket, szeressétek az öregeket, A reszkető kezű ősz apákat, a hajlott hátú jó anyákat, A ráncos, eres kezeket, az elszűkült sápadt szemeket, Én nagyon kérlek titeket, szeressétek az öregeket! Simogassátok meg a deres fejeket, csókoljátok meg a ráncos kezeket,
Öleljétek meg az öregeket, adjatok nekik szeretetet, Szenvedtek ők már eleget, vigasztalóik ti legyetek,
Én nagyon kérlek titeket, szeressétek az öregeket!
Ne tegyétek őket szűk odúkba, ne rakjátok őket otthonokba,
Hallgassátok meg panaszukat, enyhítsétek meg bánatukat,
Legyen hozzájuk szép szavatok, legyen számukra mosolyotok,
Én nagyon kérlek titeket, szeressétek az öregeket!
Ők is sokat küzdöttek értetek, amíg fölnevelkedtetek,
Fáradtak ők is eleget, hogy ti módosabbak legyetek,
Ők is elfogadtak titeket, mikor Isten közéjük ültetett,
Azért kérlek titeket, szeressétek az öregeket!
Ha majd az örök szeretet elhívja őket közületek,
Ti foglaljátok el a helyüket, mert ti lesztek öregek,
S mindazt, mit nekik tettetek, azt adják nektek a gyerekek!
Azért előre intelek titeket, szeressétek az öregeket!
....

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 476 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9255
  • e Hét: 20885
  • e Hónap: 54039
  • e Év: 287786
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.