Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Téli naplemente
  2018-02-08 22:09:01, csütörtök
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Phjongcshang –férfi normál sánc síugrás
  2018-02-08 21:50:37, csütörtök
 
  Ők már be jutottak a szombaton rendezendő síugró versenyre.
Kamil Stoch - lengyel
Dawid Kubacki - Lengyel
Simon Amman 36 éves Svájci
Román Koudelka - Cseh
Daiki Ito - Japán
Kobajasi Kenicsiró- Japán
Kaszai Noraiki - Japán 46 éves
Richard Freitag - Német
Severin Freund - Német
Andreas Wellinger - Német
Stefan Kraft - Osztrák
Gregor Schlierenzauer - Osztrák
Peter Prevs - Szlovén
Daniel Andre Tande - Norvég
Johann Andre Forfang - norvég
Robert Johansson - Norvég
Anders Fannemel - Norvég
Manuel Fettner - Ausztria
Michael Haybaeck - Német
Karl Geiger - Német
Marcus Eisenbichler - Német
Jermej Danjan - Szlovén
Michel Kot
Gregor Deswander

Selejtező M4 tv videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Síugrás története
  2018-02-08 21:11:17, csütörtök
 
  Phjongcshang 2018 - Az első síző, aki "nagyot mert ugrani", a norvég Sondre Nordheim volt 1860-ban. Két évvel később már versenyt is rendeztek, de a síugrás eleinte még inkább csak a téli karneválok műsorán szerepelt.
Óriási fejlődési lehetőséget teremtett, hogy 1892-ben a norvég uralkodócsalád - hagyományteremtő szándékkal - kiírta a Király Kupát. A sportág a norvég kivándorlók révén a tengerentúlra is eljutott, ott 1887. február 8-án tartották az első viadalt.
A síugrás minden téli olimpia műsorán szerepelt. A nagy sánc 1924-ben, a normál sánc 1964-ben debütált, csapatversenyre először 1988-ban került sor, míg a nők normál sáncos versenye Szocsiban került az ötkarikás műsorba. Ebben a sportágban eddig hat olimpián szerepelt magyar sportoló, legutóbb 1968-ban. Ezúttal Vörös Virág révén lett volna lehetőség rá, de a kvalifikációs időszak jelentős részét kihagyta súlyos térdsérülése miatt, amely után 2017 őszén tért vissza.

- Helyszín: Alpensia Síugró Központ (Phjongcshang)
Indulók száma: 65 férfi és 35 női versenyző
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Téli olimpia 2018
  2018-02-08 18:00:00, csütörtök
 
  M4 sport tv kezdő képe
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Kaszai Noriaki sí ugrás legendája 537. versenye
  2018-02-08 17:44:14, csütörtök
 
  537. versenye M4 sport Videó Link

Wikipedia Link

2014. 01. 11 A 41 éves japán Kaszai Noriaki nyerte a síugrók világkupa-sorozatának ausztriai Bad Mitterndorfban rendezett sírepülő-versenyét, ezzel a sportág történetének legidősebb vk-győztese lett.

Mai napon 45 éves és kitűnő versenyző.
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Történelmi meccsekkel kezdődött meg a 2018-as téli olimpia
  2018-02-08 17:33:22, csütörtök
 
  A curlingesek vegyes páros küzdelmeivel csütörtökön helyi idő szerint reggel 9 órakor megkezdődtek a phjongcshangi téli olimpia versenyei. Bővebben Link  
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Olimpia: Szőcs Emőke ezúttal sífutásban indul
  2018-02-08 17:25:54, csütörtök
 
  zőcs Emőke ugyan Phjongcshangban másodszor szerepelhet téli olimpián, de van benne hiányérzet, hogy Szocsival ellentétben nem sí lövészetben, hanem sífutásban áll majd rajthoz.
Hiányzik a fegyverem" - jelentette ki az MTI-nek szerdai edzése előtt a csíkszeredai születésű sportoló. "Jobban kedvelem a biatlont, mert a lövészet miatt összetettebb és izgalmasabb számomra".
A 32 éves síző szerint sílövészetben egyre nehezebb kvótához jutni kis nemzetből. Erre példaként hozta fel, hogy bár a bolgár riválisait többször megelőzte a versenyeken, de négyen együtt több pontot gyűjtöttek nála, mert ő egyedül volt, ezáltal ők jutottak kvótákhoz. Magyarország 38 év után először nem szerzett indulási jogot biatlonban. Hozzátette, hogy a dél-koreai játékok után marad a sílövészetnél.
Mint biatlonos, hozzá a szabad stílus áll közelebb, ezért nem indul egyéni sprintben, mivel az a szám ezúttal klasszikus stílusú lesz Phjongcshangban. A szabadstílusú 10 kilométeren érdekelt Szőcs Emőke az ötkarikás elvárásait illetően úgy fogalmazott, nem helyezésben és időben gondolkodik, elsősorban az a célja, hogy a hasonló körülmények között készülő kis nemzetek képviselőit megelőzze.
A sífutás és a sílövészet is bizonyos részben technikai sport. Tíz kilométeren akár két percet is jelenthet az a különbség, hogy ki milyen lécet és vaxot használ" - árulta el Szőcs, aki összehasonlításként megemlítette, hogy bár Szocsiban csak egy, most már kétbőröndnyi vax áll a rendelkezésükre, de a norvégok például több konténernyi felszereléssel érkeztek. "Ha zavarnának a különbségek, akkor itt sem lennék. Vannak dolgok, amelyek szerintem feleslegesek és nekem nem lenne rájuk szükségem, de a megfelelő léc és vax rendkívül fontos. Ha a léc nem csúszik megfelelően, akkor sokkal több energiát használ el a versenyző, azaz hamarabb fárad el."
Szőcs 12 pár léccel érkezett Phjongcshangba, ahol a rendkívül alacsony, helyenként mínusz 15 Celsius-fok alatti hőmérséklet miatt a hideg hóra való lécet használja, de mint mondta, eddig nem vált be teljesen, így a másik ilyen típusút is kipróbálja majd. Megjegyezte, kiváló minőségű a pálya és mivel folyamatosan nagyon hideg van, így nem kell mindig alkalmazkodni a változó hóhoz, ez megkönnyíti a helyzetüket.
"Olyan hideg van, hogy a kutya eltörik a kanyarban" - idézett egy csíkszeredai mondást az ott született Szőcs Emőke, de hozzátette, ő szereti a dermesztő hideget. Az olimpiai falut jobbnak tartja, mint ami Szocsiban volt, mivel ezúttal a sílövők és sífutók is a többi sízővel együtt laknak.
A második olimpiájára készülő Szőcs Emőke jövő csütörtökön szerepel majd Phjongcshangban.
Képen: Szőcs Emőke .....


Nagyobb kép Link
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Magyar csapat a téli olimpián 2018 évben
  2018-02-08 17:20:23, csütörtök
 
  Nagyobb kép Link

...... .............


Phjongcshang 2018: felvonták a magyar lobogót az olimpiai faluban.
.........


Ünnepség keretében csütörtökön felvonták a magyar lobogót a pénteken rajtoló phjongcshangi téli olimpia kangnungi olimpiai falujában.
A helyi idő szerint 15 órakor kezdődött műsorban előbb egy kék népviseletbe öltözött zenekar vonult a ceremóniának helyet adó tér bejáratához, ahol tagjai sorfalat álltak a bevonuló csapatoknak. Köztük a magyarnak is, melyet Kónya Zsófia és Jászapáti Petra rövid pályás gyorskorcsolyázó vezetett fel egy-egy piros-fehér-zöld zászlót lobogtatva. Nem volt jelen a férfi rövidpályás gyors korcsolyacsapat, de a sízők nagy része megjelent annak ellenére, hogy ők a phjongcshangi faluban laknak. A bevonulók egy-egy maszkot kaptak ajándékba a szervezőktől.
Az ünnepségen előbb a svéd, majd az izraeli lobogót húzta fel két, hagyományos viseletben lévő férfi, végül harmadikként a magyar következett. A lobogó felvonása és a Himnusz lejátszása előtt a sportolók otthonául szolgáló olimpiai falu polgármestere és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kölcsönösen megajándékozta egymást, majd a magyar sportvezető üzenetet írt a faluban található békefalra, amely megjelenésében arra utal, hogy az olimpia hidat épít a nemezetek között.
A program egy dobos, illetve táncosok bemutatójával zárult, utóbbiak a végén táncra bírták a sportolókat, edzőket is, így kisebb bulit kerekítettek az ünnepségből.
Az eseményen megjelent Csaba Gábor dél-koreai magyar nagykövet és Gyurta Dániel, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja is. Előbbi a magyar csapat minden tagjának egy-egy csomag pogácsával és kürtős kaláccsal kedveskedett.
(MTI)
Videó M4 sport Link
 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Könnyező Szűz Mária szobrok Pásztón?
  2018-02-08 17:05:27, csütörtök
 
  2017. június 25. Pásztó. Egy Mária szobor könnyezni kezdett, majd pár nappal később egy másik is. S állítólag azóta is "könnyeznek" szünet nélkül.
- Minden videóban szereplő embernek elmondtam, hogy szeretném hangjukat felhasználni egy, a témáról készülő videóhoz és ebbe beleegyeztek (ezért is készülhetett felvétel).
- A végső következtetés a saját szubjektív véleményem, egyet lehet érteni vele avagy sem.
- Több riportot is megnéztem ezzel kapcsolatban, amiben elhangzik, hogy mások is törölgették, felfogták a "könnyeket", tehát hozzáértek a szobrok arcához. Így ezt nem lehet a szememre vetni, hogy én is hozzáértem és mintát próbáltam venni
- Állítólag patakokban is folyt már a könny, de ezt soha nem látta mindenki egyszerre, sosem fotózta le senki, sosem videózták le; pedig bőven lett volna rá lehetőség. Mindenki felvételein ugyanolyanok a szobrok "könnyei", mint az enyéimen. Sőt, valamely egyházi személy sosem látta a patakokban folyást, pedig rendszeresen jár a helyre.
- Nem lehet azt sem mondani, hogy éppen rosszkor voltam ott és nem sírt a szobor: több hívőt végig kérdeztem (nem mindenki szerepel a videóban természetesen), akik szerint akkor is sírt - míg mások szerint pont hogy nem, vagy csak könnycsepp van a szemében -, tehát elvileg könnyezéskor voltam ott és könnyezéskor akartam mintát venni.
Videó Link

- Pásztói könnyező Mária EREDETI FELVÉTEL videó Link
Hozzászólás:
Lakkréteg. Nyilván egy kicsi, kiálló részen (orr, alsó szemhéj) felhalmozódott, amikor festették/fújták. Ezért csillog. Ha könnyezne, akkor folyna is, de csak sima csillogás látszik.
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Cigány himnusz Több előadótól
  2018-02-08 16:49:03, csütörtök
 
  Kerékgyártó Edina - Cigány himnusz Videó Link
Kortárs cigány tánc
I. díj cigány holokauszt

- Szilvási Gipsy Folk Band (ének: Kósa Dominika, tánc: Németh Cintia és Németh György
Videó Link

- Cigány himnusz Magna Cum Laude - Cigány himnusz", előadó: Magna Cum Laude (Google Play • iTunes) Videó Link

- Cigány Himnusz Magyarul Videó Link

- ivettkee14 videója Link


Dal szövege:
Zöld az erdő, zöld a hegy is
A szerencse jön is, megy is
Gondok kése húsunkba vág
Képmutató lett a világ

Egész világ ellenségünk
Űzött tolvajokként élünk
Nem loptunk mi csak egy szöget
Jézus vérző tenyeréből

Isten, könyörülj meg nékünk
Ne szenvedjen tovább népünk
Megátkoztál, meg is vertél
Örök csavargóvá tettél

Isten, könyörülj meg nékünk
Ne szenvedjen tovább népünk
Megátkoztál, meg is vertél
Örök csavargóvá tettél


Cigány nyelven:
Zeleno vesh, zeleno plaj,
amari bax, avel thaj zhal,
gindongo buss ando mas del
andej luma buzhanglipej.

Intrego luma dushmanoj,
sako rom sar chor nashadoj,
chi chordam jekh karfin numa,
andaj Jezusheski palma.

Devla zhutin pe amende,
na de mila pe romende,
amaja dan thaj vi mardan,
nashadeske amen shutan

Devla zhutin pe amende,
na de mila pe romende,
amaja dan thaj vi mardan,
nashadeske amen shutan

- Cigány Himnusz Eredeti Nyelven Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 481 db bejegyzés
e év: 4780 db bejegyzés
Összes: 36422 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1441
  • e Hét: 13458
  • e Hónap: 45969
  • e Év: 1696732
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.