Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Budapesti Székely Kör februári meghívója
  2018-02-09 17:22:34, péntek
 
  Budapesti Székely Kör februári meghívója a Kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából, 2018

M E G H Í V Ó
a Budapesti Székely Kör estjére

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából

Szeretettel meghívjuk

2018. február 21., szerdán, 18 órára

a budapesti Vármegye Galériába

Cím: 1052 Budapest, Vármegye utca 11.

Vendégeink: Menczer Erzsébet, a Szovjetunióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (SZORAKÉSZ) elnöke, Horváth Béla, a Kommunizmus áldozatainak emléknapja beterjesztője a Parlamentben és Mátyás Sándor, a csömöri Gloria Victis Alapítvány elnöke, a kommunizmus 100 milliónyi áldozata emlékművének egyik kezdeményezője.

Az est második felében: Frigyesy Ágnes Az Úr csodásan működik és a Legyen meg a Te akaratod című kötetek rövid könyvbemutatója a kommunizmus papi áldozatairól (Ferencz Béla Ervin ferences szerzetes, Bíró János Antal ferences szerzetes, Tőkés István ref. teológus, Mindszenty József bíboros, hercegprímás, Harangozó Ferenc pápai prelátus, Olofsson Placid bencés szerzetes és Balogh István tábori lelkészre emlékezve


Közreműködik: Takács Bence előadóművész, Kémenes Örs székely fiatalember és a zuglói Jókai Mór Általános Iskola néhány diákja. Műsorvezető-háziasszony: Frigyesy Ágnes

A Budapesti Székely Kör rendezvénye ingyenes,
adományát a BSZK működésére köszönettel fogadjuk!

Kérjük, szíveskedjen regisztrálni a frigyesy@gmail.com e-mail címen vagy a +36-20/383-1417 telefonszámon!

Mindenkit szeretettel várunk!

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásávalForrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
FELHÍVÁS A 2018. ÉVI SZÉKELY SZABADSÁG NAPJÁNAK ANYAGI
  2018-02-09 17:17:59, péntek
 
  FELHÍVÁS A 2018. ÉVI SZÉKELY SZABADSÁG NAPJÁNAK ANYAGI TÁMOGATÁSÁRA

Kéréssel fordulunk Székelyföld lakóihoz, illetve mindazokhoz szerte a nagyvilágban, akik az autonómia ügyét támogatni akarják, hogy anyagilag járuljanak hozzá a Székely Szabadság Napjának sikeres megtartásához.

Csak így biztosíthatjuk azok részvételét is, akik nem tudják megfizetni az útiköltséget, illetve, a hatékony mozgósítás érdekében, a reklámozás költségeit.

A Székely Szabadság Napján emlékezni és tüntetni összegyűlő tömegnek elegendő erőt kell felmutatnia ahhoz, hogy akik a székely zászló kitűzése miatt fenyegetnek minket, azok is megértsék, hogy nem fogunk meghátrálni! Ezért lesz több zászlóból is és akaratnyilvánító emberekből is, válaszként a megfélemlítő törekvésre. Szeretnék emlékeztetni arra, hogy a Székelyek Nagy Menetelésének eredményessége többek között a beérkező adományoknak is köszönhető volt.

Tekintettel arra, hogy a Székely Nemzeti Tanács jogi személyiséggel nem rendelkezik, az adományokat a Siculitas Egyesület számláira lehet befizetni az alábbi számlaszámokon:

Asociatia Siculitas Egyesület, Székhely: Marosvásárhely, Adószám: 27243192, Bank: OTP BANK ROMANIA SA Târgu-Mures, SWIFT kód: OTPVROBU.

Számlaszámok:

LEJ: RO76 OTPV 3200 0036 0774 RO01

EUR: RO33 OTPV 3200 0036 0774 EU01

USD: RO90 OTPV 3200 0036 0774 US01

HUF: RO80 OTPV 3200 0036 0774 HU01

Magyarországi adományokat forintban a 11705015-20001900 számlára lehet utalni: OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió.

A PayPal számlával rendelkezők az adományt utalhatják PayPal-on keresztül is, keressék ezt a lehetőséget a Székely Nemzeti Tanács honlapjának a nyitó oldalán, alul (www.sznt.sic.hu).

Izsák Balázs

a Székely Nemzeti Tanács elnöke


Forrás: Link


SZÉKELY SZABADSÁG NAPJA - 2018 - BUDAPEST 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Friedrich Klára és Szakács Gábor előadása
  2018-02-09 17:11:59, péntek
 
  "Mély titkú rovással" Friedrich Klára előadása 2018 01 31


Link

Friedrich Klára tartott előadást az Attila Nagykirály Hotelben, a szkíta-hun-magyar rovásírás eredetéről, régészeti leletek alapján. A felvételt készítette: Neszveda Péter 2018 január 31.-én.


Friedrich Klára és Szakács Gábor előadása: Rovásírás Álmos és Árpád korában, Pozsonyi csata

Link
 
 
0 komment , kategória:  Friedrich Klára,Szakács Gábor  
Bakk István és Bakk Erzsébet előadásai
  2018-02-09 17:07:01, péntek
 
  PhS Bakk István: A főnemesség székesegyházi építkezései
Elhangzott a XXII. Őskutatási Fórumon 2017. augusztus 3-án, MiskolconLink


PhS Bakk Erzsébet - PhS Bakk István: A Magna Hungaria -
Nagy-Magyarország és a blakusok (Részlet)
Elhangzott a XXII. Őskutatási Fórumon 2017. augusztus 3-án, MiskolconLink

 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Cattaro mítosza és Horthy Miklós démonizálása
  2018-02-09 17:00:38, péntek
 
  1918. február 1-jén az osztrák-magyar Császári és Ki­rályi Haditengerészet történetének egyik legsúlyosabb lázadása tört ki Cattaróban, mai nevén Kotorban. A háborús nélkülözések miatt elégedetlen matrózok békét és jobb ellátást követeltek. A szocialista történetírás a felkelésben természetesen az általa nagy októberi szocialista forradalomként aposztrofált bolsevik puccs hatását látta. A Monarchiát januárban súlyos sztrájkhullám rázta meg, és a Woodrow Wilson által 1918. január 8-án meghirdetett 14 pont azt az illúziót keltette a dualista állam hátországában, hogy méltányos béke köthető.

A cattarói felkelés mindössze három napig tartott. Február 3-án egy 18 hadihajóból álló flotta jelent meg a kikötőnél, ennek parancsnoka azonban nem Horthy, hanem Karl Seidensacher altengernagy volt. Mivel a környező hegyekről, köztük az 1916 januárjában elfoglalt Lovcen csúcsáról is a lázadók felé irányították a lövegeket, ebben a helyzetben a felkelők megadták magukat. Mintegy 800 matrózt tartóztattak le, közülük majdnem 400 ellen indult eljárás. A lázadás vezetőit - összesen négy embert - kivégezték.

Az 1918/19-es magyarországi népköztársasági epizód, majd kommün után a cattarói lázadás kapcsán azt állították a bolsevik szerzők, hogy a felkelést személyesen Horthy Miklós verte le. Ezen a ponton adjuk át a szót egy 1955-ben kelt munkásmozgalmi dolgozatnak: ,,És a flotta közeledett. Parancsnoka Horthy volt, Magyarország későbbi fasiszta diktátora. Szolgálataiért, a felkelés hihetetlenül brutális leveréséért, a tengerészek ellen később felállított terroruralomért, a parancsára hozott halálos ítéletekért tengernagyi ranggal tüntették ki. A Habsburgok nevében azt gyakorolta a felkelés leverésénél, amit később Magyarországra kényszerített: a fehérterrort."

Mindez azonban hazugság volt; Horthy ugyanis a lázadás idején végig a - legrövidebb tengeri úton is - jó 600 kilométerrel északra fekvő Pulában állomásozott. A marxista történetírásban szinte dogmává merevedett, hogy IV. Károly éppen a cattarói felkelés idején tanúsított kemény magatartása miatt nevezte ki február 27-én Horthyt a flotta parancsnokának és léptette elő ellentengernaggyá. Sajátos módon így mind a mai napig felértékelődik Cattaro szerepe, miközben Horthy otrantói győzelme (1917. május 15.) ,,mítosznak" vagy jelentéktelen sikernek tekintendő, rosszabb esetben egyszerű hajókázásnak minősül.

Mint általában minden hazugság, a Horthy-Cattaro asszociatív pár is további evolúción ment keresztül: a Kádár-korszakban néhány szerző már elismerte, hogy a sorhajókapitány nem volt jelen a megtorlásoknál, viszont elterjedt a híre, hogy Horthy ,,különleges megbízatást kapott" a statáriális ítéletek végrehajtásában, magyarul megakadályozhatta volna a főkolomposok kivégzését.

Azonban erre sem kerültek elő dokumentumok, mi több, a későbbi kormányzónak nemcsak a hatáskör hiánya miatt, hanem avégből sem lehetett ,,beleszólása" a cattarói fejleményekbe, mivel ott három magasabb rendfokozatú tábornok, illetve admirális tartózkodott. Innen aztán nem meglepő, hogy még a magyar történetírás professzionalizációja során, vagyis a késő Kádár-korszak historiográfiájában is megmaradt az a mitikus toposz, amely szerint Horthy puszta karrierizmusból vállalta a felkelés leverését. Még a rendszerváltás után is kitartott az a pletyka, hogy a későbbi kormányzó személyesen verte meg a felkeléssel szimpatizáló pulai matrózokat.

Károly döntésében elsődlegesen nem a cattarói felkelést kell keresni. Az egyetlen ok, amely emellett érvként hozható fel, az időbeli közelség, hiszen Horthy előlépteté­sére és kinevezésére a cattarói események után három héttel került sor. Miközben a kortárs történetírás is leérté­keli az otrantói győzelmet, tény, hogy Horthy volt a dualista állam egyetlen sorhajókapitánya, aki meg­kapta a birodalom legmagasabb kitüntetésének számító katonai Mária Terézia-rend lovagkeresztjét. Máskülönben az egész flottából csak öt másik tiszt kapta meg rajta kívül ezt a kitüntetést, ezenfelül - posztumusz - Haus tengernagy meg­kapta a rend parancsnoki keresztjét. Igaz, ez utóbbira a legtöbben honoris causa kitüntetésként tekintettek, lévén, hogy az admirális volt a flotta parancsnoka 1913 és 1917 februárja között.

Cattaro mítoszának másik gyakori érve, hogy Horthy előléptetése, majd flottaparancsnoki kinevezése során 24 magasabb rangsorszámú sorhajókapitányt, illetve 15 admirálist előzött meg, és ezt kizárólag a felkelésnek köszönhette. Károlytól azonban nem volt idegen ez a fajta döntéshozatali mechanizmus, amely a politikai életben is többször jelentkezett (a 36 éves gróf Esterházy Móric miniszterelnöki kineve­zése, vagy a hadseregben Arz gyalogsági tábornoknak a Monarchia vezérkari főnökévé kineve­zése). A fiatal, alig harmincéves uralkodó a birodalom veze­tésének megújítására törekedett, ami élet­kori tényezőkben, az általános fiatalításban is megnyilvánult. Nem szabad továbbá megfeledkezni arról sem, hogy Horthyt jól ismerték az udvari körökben, hiszen Ferenc József szárnysegédje is volt, ennek révén pedig Károlyt is személyesen ismerte még annak trónörökös korából.

A kinevezés cattarói hátterét tovább gyengíti, hogy Károly zsarnokságának mítosza már 1917 nyarán megdőlt, amikor a király tömeges amnesztiát rendelt el a politikai okokból bebörtönzöttek számára; természetesen ez a tény is elhallgattatásra lelt a későbbiekben. Károly 1918 őszén pedig maga utasította Horthyt, hogy adja át a flottát a Délszláv Nemzeti Tanácsnak, ezzel pedig megakadályozta egy belháború kitörését. A tisztikar egyenesen árulást látott az uralkodó ezen lépésében, aki, hogy némileg kompenzálja a parancsnokot, altengernaggyá léptette elő a későbbi kormányzót.

Cattaro mítosza Horthy Miklós démonizálásának első lépcsőjét jelentette; esetében azonban - az első világháború vonatkozásában is - teljesen megalapozatlan a ,,véreskezű" jelző.

A szerző a Veritas Történetkutató Intézet munkatársa


Forrás: Link


Vitéz Nagybányai Horthy Miklós Kormányzó úr emlékére Istentisztelet lesz
február 11-én délelőtt 10 órakor a Belvárosi HAZATÉRÉS Templomában!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A balkáni puskaporos hordó
  2018-02-09 16:55:52, péntek
 
  Az elmúlt napokban a német sajtó rácsodálkozott arra hírre, hogy Bosznia-Hercegovinában élő iszlám radikálisok szoros kapcsolatot ápolnak a németországi iszlamistákkal. Első gondolatom a hírt olvasva az volt, hogy ez vicc. Azt hiszem, helyesebb ezt a ,,szenzációs hírt" úgy értékelni, mint a politikailag kínosan korrekt német sajtó kis lépését a valóság felé.

A kelet-európai rendszerváltozási folyamat legdrasztikusabb, véres fejezete volt Jugoszlávia fokozatos szétesése. Az 1990-es évektől kezdődően kivívta függetlenségét Szlovénia, Horvátország, megalakult Macedónia, Montenegró mint önálló állam.

Koszovó esetében egy teljesen új, nemzeti alapon álló albán többségű állam is létrejött 2008-ban. Ez a folyamat azonban azóta sem került nyugvópontra, hiszen a balkáni térség feszültségeit nem sikerült megnyugtatóan feloldani. Ennek a parázsló térségnek egyik legneu­ralgikusabb pontja mindenképpen Bosznia-Hercegovina.

1995-ben véres küzdelem folyt a terület feletti hegemóniáért. Elég, ha a Ratko Mladic vezette (boszniai) Szerb Köztársasági Hadsereg katonái által elkövetett srebrenicai mészárlás 8700 bosnyák áldozatára utalunk. Az ENSZ által védett zónának nyilvánított városba szorult bosnyákokat képtelen volt megvédeni négyszáz felfegyverzett holland katona.

A háborús bűncselekmények szinte sokkolták a nyugati világot. Az Egyesült Államok még 1995 őszén tető alá hozta a daytoni békeszerződést, amely alapján a mai napig működik ez a terület. Szándékos nem nevezem országnak, hiszen a szerb, horvát, bosnyák föderációnak külön kormánya, parlamentje, alkotmánya van, fegyveres és rendvédelmi erői is ugyanígy széttagoltak. Ebből a helyzetből fakadóan a gazdaság évtizedek óta alig fejlődik, a békefenntartó csapatok és a nemzetközi segélyek tartják életben ezt a kvázi országot.

Már az ország függetlenségének kikiáltása előtt megkezdődött egy olyan folyamat, amire ma rácsodálkozott a német sajtó. A titói Jugoszláviában minden vallásra és egyházi szervezetre úgy tekintettek, mint amelyek a szocialista jugoszláv nemzet megteremtésének útjában állnak.

Ennek is eredményeként a muszlim gyökerű bosnyákok döntő részben elhagyták hitüket, elvilágiasodtak. Az 1990-es évek közepén az önálló Bosznia-Hercegovinában az elsők között jelentek meg olyan iszlám alapokon álló segélyszervezetek, amelyeket döntő részben az öböl menti országok finanszíroztak, főként Szaúd-Arábia.

Az olajdollárok megjelenését az arab segélyszervezeteken keresztül a nyugati országok is üdvözölték, hiszen tehermentesítették a nyugati segélyszervezeteket, másrészt a háború borzalmait kövezően morálisan sem akartak ezzel a folyamattal szemben kétségeket megfogalmazni. A beérkező pénzzel együtt azonban gyors ütemben kezdődött meg az iszlám vallási alapú oktatási, kulturális és szociális szervezeti háló kialakítása is, amit a bosnyák lakosság érthető örömmel fogadott.

A segélyekkel együtt azonban megérkezett a reiszlamizáció is. Ha a férfiak muszlim módra szakállat növesztettek, ha a nők kendőt kötöttek, ha a gyerekeket iszlám iskolába íratták, akkor jöttek a támogatások, amit a döntően nagy szegénységben élő bosnyákok hamar elfogadtak.

Az új szociális, vallási intézményekbe pedig megérkeztek a radikális imámok, vallásoktatók. Az általuk képviselt iszlám kép pedig a háború sérelmei miatt is termékeny talajra talált. Ezt követően az iszlám segélyszervezetek az özvegyen maradt bosnyák asszonyok, elárvult lányok felé fordultak. Az arab világból olyan férfiakat kezdtek férjnek kiközvetíteni, akiknek valódi származási helyét, múltját, képzettségét senki sem ellenőrizte le. Ezek a jórészt radikális iszlám nézeteket valló, életerős férfiak az elszigetelt hegyi falvakban alapítottak új családot.

Az eltelt két évtized során olyan nagycsaládok jöttek létre, amelyek gyakorlatilag teljesen kiestek az erőtlen állam ellenőrzése alól. A felnövekvő generációk ezekben a speciális no-go zónákban, iszlám iskolákban radikális, főként szalafista imámok befolyása alatt nőttek fel. Ezekbe a falvakba még a mérsékeltebb bosnyák rendőrök se mernek bemenni, csak a falu iszlám elöljáróival folytatott egyeztetés után. A férfiak számára jórészt két megélhetési lehetőség kínálkozik: a szervezett bűnözés, illetve a zsoldos katonai szolgálat.

Ez a két alternatíva azonban gyakorlatilag párhuzamosan is fut. 2011 óta a Közel-Keleten az iszlám radikális szervezetek oldalán jelentek meg - többnyire zsoldosként - a bosnyák harcosok, de több példát is olvashattunk az elvi-ideológiai alapon történt csatlakozásra is.

Számukat a német titkosszolgálatok nem tudják megbecsülni. Persze hogy nem, hiszen Boszniából Törökországon át szinte nyom nélkül tudtak eljutni a Közel-Keletre, személyazonosságuk még Bosznián belül is nehezen követhető. Míg a Nyugat-Európából útnak indult radikálisoknak az úti célját, létszámát nagyságrendileg meg lehet becsülni, a Boszniából elindultak esetében csak sötétben tapogatózunk.

Ez sajnos jó példája annak, hogy miért nem lehet nagyvonalúan legyinteni a kialakuló veszélyhelyzetre, amikor az még nem tűnik igazán komolynak. Eltelik két évtized, Európát eléri az illegális migrációs hullám, az iszlám radikalizmus terrorja lecsap földrészünkre, és a politikusok rácsodálkoznak arra, hogy mi történik a Balkánon.

Semmi meglepő, semmi, amit ne tudtak volna fő vonalaiban a titkosszolgálatok. Csak a politika más prio­ritást jelölt ki, és az idő - mint már annyiszor - most sem oldott meg semmit.

Ha az európai földrészen belül sem volt képes húsz évvel ezelőtt a Nyugat kezdeményezően fellépni, béketeremtő katonai műveleteket felvállalni, akkor hogy is lett volna képes a Közel-Keleten önálló humanitárius célú műveletek végrehajtására? Ennek a gyengeségnek, álfilantróp hozzáállásnak az eredménye az, hogy az iszlám radikalizmus gyors ütemű terjeszkedése nemcsak a mediterrán térség felől, hanem a Balkán szívéből is fenyegeti az Európai Uniót.

Sajnos a történelem ismétli önmagát. A perspektivikus gondolkodásnak politikai előrelátásnak napjainkban sem látjuk nyomát az unió vezetésében.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Gönczről legfeljebb egy patkánylyukat, de nem egy városközp.
  2018-02-09 16:50:53, péntek
 
  Gönczről legfeljebb egy patkánylyukat, de nem egy városközpontot lehet elnevezni...

Nem született döntés arról, hogy a 3-as metró északi szakaszának felújítása után az Árpád híd megállót Göncz Árpád-városközpontra nevezzék át. A honfoglaló Árpád vezérről elnevezett hídra utaló állomás nevének megváltoztatása komoly felzúdulást keltett - írja a Magyar Idők.

"Tudomásunk szerint a felújított 3-as metró állomásainak elnevezéséről még nincs végleges döntés" - reagált a fővárosi önkormányzat a lapnak arra a kérdésére, mikor született döntés a 3-as metró Árpád híd megállójának Göncz Árpád-városközpontra való átkereszteléséről.

Vihart kavart ugyanis a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) január 22-i közleménye, amely szerint a 3-as metró északi vonalszakaszának felújításával párhuzamosan négy állomás neve megváltozik, köztük az Árpád híd állomást a szocialista vezetésű XIII. kerület kérésére a néhai államfőről, volt SZDSZ-es ügyvivőről nevezik el.

A Magyar Idők megkereste a fővárosi közlekedési vállalatot, hogy mely szervezet, mikor és milyen indokkal döntött az Árpád híd megálló átnevezéséről, és ki ellenjegyezte. A BKV sajtóosztálya a fővároshoz irányította őket. Érdekes módon a megkeresést követően a 3-as metró rekonstrukciójának internetes oldaláról eltűnt az állomásátnevezésekről szóló korábbi közlemény, azonban az állomások látványtervei között még a Göncz Árpád-városközpont név szerepel.

A Fővárosi Közgyűlés 2016. március 30-i ülésén egy ellenszavazattal döntött úgy, hogy Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről neveznek el egy új városrészt a XIII. kerületben. Az elfogadott előterjesztés szerint a XIII. kerületi önkormányzat kezdeményezte, hogy egy új városrészt Göncz Árpád-városközpontnak hívjanak.

A városrész Angyalföld és Vizafogó városrész területének átalakításával, a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékén jön létre. Azonban sem előterjesztésben, sem a vita jegyzőkönyvében nem szerepel, illetve utalás sincs rá, hogy az ottani felszíni vagy a föld alatti BKV-megállók, állomások - például a metróé - Göncz Árpád nevét vegye fel.

Emlékezetes: a Göncz Árpád-városközpont nevéről szóló 2016. márciusi javaslat többi pontját az előterjesztő visszavonta, így azt is, amely arra irányult, hogy Mádl Ferenc néhai államfőnek a Hegyalja út egy szakaszának átnevezésével állítsanak emléket. A köztársasági elnök özvegye, Mádl Dalma a nemtelen balliberális sajtótámadások miatt ugyanis nem kívánta, hogy férjéről közterületet nevezzenek el. A jegyzőkönyv szerint Tarlós István főpolgármester az előterjesztés vitájában meg is említette az esetet mint a baloldal közéleti sportszerűtlenségének iskolapéldáját - írja a lap.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Romániában a magyarellenesség a politikai szintet meghaladó
  2018-02-09 16:46:15, péntek
 
  Romániában a magyarellenesség a politikai szintet meghaladó államhatalmi, stratégiai kérdés

Ezt nem lehet már egyszerűen csak zsigeri magyarellenességgel, voksszerzési törekvésekkel, a centenáriumi évben fellángoló nacionalista hullám meglovagolásának szándékával magyarázni. Az, ami Romániában jelenleg történik minden magyar ügy kapcsán, több ennél: a politikai szintet meghaladó államhatalmi, stratégiai kérdés, melynek igen jelentős külpolitikai dimenziója van.

Azon jobb híján már csak röhögni tudunk, hogy a parlamenti ellenzék jelentős része érvek teljes hiányában kívánja megóvni a marosvásárhelyi katolikus gimnázium újraalapításáról szóló törvényt. Nem is vártunk egyebet e levitézlett, bukott bandától, mely nagyon úgy tűnik, magyarellenességben, opportunizmusban, dilettantizmusban és aljasságban még a szociáldemokratákon is túltesz. Azt viszont már keserűen kell megállapítanunk, hogy az iskolaalapítás ügyét a román média úgymond ,,haladó", Nyugat-barát, Európa-párti, úgynevezett jobboldali része módfelett szorgalmasan igyekezett afféle nemzetárulásként beállítani.

Ennél is lehangolóbb azonban az a gyűlölettől fröcsögő, hisztérikus hangnem, amellyel a sajtó ugyanezen része és a parlamenti ellenzék egésze viszonyul Magyarországhoz és annak kormányához. Szijjártó Péter budapesti külügyminiszter múlt heti bukaresti látogatását olyan rosszallással tálalták, mintha valamilyen ellenség érkezett volna - annak ellenére is, hogy a találkozók után meglehetősen visszafogott, kizárólag pozitív nyilatkozatok hangzottak el mindkét oldalról. A hisztéria odáig fajult, hogy a látogatást követően a bukaresti külügyminisztérium közleményben kényszerült magyarázkodni, mielőtt a propaganda tovább gyárthatta volna elképesztő forgatókönyveit.

Mindezek alapján nyilvánvaló: léteznek Romániában olyan struktúrák, amelyek a pártok és a média segítségével pillanatok alatt képesek felkorbácsolni az indulatokat, a semmiért és a semmiből is magyarellenes hangulatot szítanak - mintha kifejezetten érdekükben állna a két ország közötti kapcsolat megmérgezése. Ennek pedig legkézenfekvőbb magyarázata a külpolitikai irányvonalban keresendő. A román államhatalom veszélyként értelmezi a Budapesthez való közeledést, ezért indul be minden magyar ügy kapcsán azonnal a propaganda, s legyen bár szó egy iskoláról, egyetlen lóugrással máris Putyinnal és diktatúrával riogatnak.

Azért is érdekes ez, mert a két szomszédos állam közötti közeledés valójában tovább erősítené a közép-európai építkezést, és Lengyelországgal, Szlovákiával, Csehországgal közösen olyan erős hatalmi pólus alakulna ki a térségben, amely már a nyugati ,,nagyokkal" is más pozícióból tárgyalna.

Az tehát a legfőbb kérdés, hogy kinek áll érdekében ezen erőtér létrejöttének megakadályozása. A legvalószínűbb és leginkább jóhiszemű magyarázat az lehet, hogy a román államhatalom - mely stratégiai kérdésekben a választott, politikai hatalom fölött áll! - kizárólag az Európai Unió magját alkotó nyugat-európai hatalmak és Amerika oldalán látja biztosítottnak jövőjét. Fél, nem tud, nem akar, esetleg nem hagyják másként cselekedni?

Farcádi Botond - 3szek.ro


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR TÖRTÉNELEM  
A beképzelt Románia
  2018-02-09 16:44:03, péntek
 
 ...A beképzelt Románia nemcsak ,,van", hanem mindig fordítva van. A beképzelt Románia hazafisága operettszerű, a nemzet nagy gazembereinek szánt szobrokkal és díszsortüzekkel. A beképzelt Románia megfojtja a valódi Romániát...

A beképzelt Romániát nem érdekli, mit mond és tesz Dragnea és Tăriceanu, de rögtön izgalomba jön Simona Halep eredményeitől és kész akár a világ végére is elmenni utána, hogy számon kérje rajta a vereségét. A beképzelt Románia Isten Anyjának kertje, ahonnan mindenki menekülni akar és ahova senki sem akar jönni. Puric apostolt (Dan Puric színészről, a melldöngetős hazafiság egyik képviselőjéről van szó - a szerk.) parafrazálva, a beképzelt Románia sem nem fakultatív, sem nem kötelező, az van.

A beképzelt Románia nem tesz különbséget a lopás és a jólét között,
nem fogja fel, hogy ezen a bolygón senki sem képes egyetlen tollvonással béreket emelni. A beképzelt Románia mindig arra vár, hogy adjanak neki valamit, néha az sem fontos, hogy mit, csak adjanak. A beképzelt Románia délibábokat akar, kér, álmodik és ennyi álmodozás után azt hiszi, hogy a valóság rugalmas. Ha kiderül, hogy becsapták, a beképzelt Románia nem stresszel, megrázza magát és derűsen megkérdi: jó, jó, de mit adsz ma? És íme, így tévesztjük össze a kunyerálást a tárgyalással.

A beképzelt Romániában egy kiskorúnak tett szexuális ajánlat közben lefilmezett papot meghívják énekelni a szilveszteri adásba. A beképzelt Románia azokat a diáklányokat bünteti, akik lefilmeztek egy tanárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy óra közben maszturbált. A beképzelt Romániában számtalan perverzen szexuális előéletű polgár a rendőrségen dolgozik, munkatársai pedig alig-alig ismerték fel, miután lefilmezték, hogy két gyermeket bántalmazott. Szintén a beképzelt Romániában keresztény himnuszokat énekelnek és ,,Románia nem Szodomá"-t kiabálnak a meleg közösséggel és közösségről készült filmek közben.

A beképzelt Romániában a politikai hatalom arra hivatkozva veszi semmibe a tüntetéseket,
hogy a több százezer ember manipulált. A beképzelt Románia a Facebookon lóg és a tüntetőkre üvöltözik, hogy: ,,miért nem tiltakoznak ezért is, meg azért is, meg amazért is?" A beképzelt Romániában a tévék a tüntetőkön gúnyolódnak és az utcákra vonult polgárok megverését követelik a csendőröktől. A beképzelt Romániában a hagyományos ,,csak akkor keressetek, ha már forradalom van" szlogennel szokás a tüntetésekre szóló meghívásokra válaszolni.

A beképzelt Romániában a politikusok kiengedik a börtönökből a bűnözőket. A beképzelt Romániában a kórházak gyilkos baktériumok menedékei. De a beképzelt Románia trikolór pántlikával avat fel egy vécét.
A beképzelt Románia azt hiszi, hogy az autópályák csak a tengerhez vagy a hegyekhez igyekvő beképzelteknek kellenek. A beképzelt román nevetve azt mondja, hogy ,,képeim vannak önről, miközben análszexet folytat", majd megharagszik, hogy nem tisztelik (az idézett szöveget Şerban Nicolae PSD-s szenátor mondta Cosette Chichirău USR-s képviselőnek - a szerk.).

A beképzelt Romániában egy borbélyüzleti tábornok egész sereg kíséretében száguldozik át a városon két kocsma között, mely belehalhat, ha a hátsó ülésen terpeszkedő beképzeltnek netán kihűl a csorbája. A beképzelt Románia az éjszaka közepén felébredve hazarendeli a hadszínterekről a csapatokat csak azért, hogy befűtsön ezzel az államfőnek. De a beképzelt Romániának lesz egy, két vagy három tengeralattjárója, mert ha már vannak libegőid, kár lenne nem csinálni tengeralattjárókat is.

A mélységesen beképzelt Romániában derékig sárban és sörrel a kézben szokás állni, miközben röhögsz azokon az ostobákon, akik önkéntesként tisztítják meg az erdőket a másik beképzelt Románia mocskától, mely hétvégeken grillezgetni szokott. A beképzelt Romániában, a középsőben, az államnak dolgozó szegények miatt aggódják könnyesre magukat a tévékben, csakhogy közben azt suttogják, hogy ,,ezek a hülyék amúgy sem érdemelnek meg".

A beképzelt Romániában a romantikus baloldal újra felfedezi Marxot és az osztályharcot
és a magát halálra dolgozó maroknyi korporatistát vádolja azzal, hogy ellopja a gyermekek elől a betevőt. A beképzelt Romániában a konzervatív jobboldal három keresztet is vet azt remélve, hogy egyszer majd megverhetik az utcán a homoszexuálisokat. Csak a főpolgármester asszony ússza meg, hogy beképzeltségében pénzhegyeket adott a Katedrálisra. Nem szabad piszkálni, mert irányultságát tekintve balos, ájtatosságát tekintve viszont jobbos.

A beképzelt Romániát naponta támadják.

A pszichotronikus hullámok, Soros, a gyíkemberek és a háttérhatalom.
De a beképzelt Románia ellenáll, mert meg kell küzdenie a big pharmá-val és a multikultival. A beképzelt Románia nem oltatja be magát, mert fél az autizmustól, de nem veszi észre, hogy egész Európára ráhozza a frászt a véget nem érő járványokkal.

A beképzelt Románia tele van doktori címekkel és első helyen áll az egészségügyi szolgáltatások leromlása terén. A beképzelt Romániában a legnagyobb politikust elítélték és vesz magának egy szigetet, ahol horgászhat. A beképzelt Romániában becsületes vagy, ha elévül az ügyed.

A beképzelt Romániában politikai üldözöttnek tekinted magad, ha lopsz.
A beképzelt Románia büszke magára és immunis a kritikára.

A beképzelt Románia nemcsak ,,van", hanem mindig fordítva van. A beképzelt Románia hazafisága operettszerű, a nemzet nagy gazembereinek szánt szobrokkal és díszsortüzekkel. A beképzelt Románia megfojtja a valódi Romániát.

Uram, ha létezel, ne hagyd, hogy mind beképzeltekké váljunk! Bár úgy vélem, hogy gyakran képmutatásról is szó van, nemcsak beképzeltségről.

foter.ro

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Petőfiért! - Vérlázító!!!
  2018-02-09 16:38:45, péntek
 
  Vérlázító magyarság-gyalázás éri a gyanútlan sétálót Budapest szívében, a Deák téren. Az evangélikus egyház szépen felújított épületének homlokzatán, mívesen feliratozott ablaktáblák között két emléktábla is virít. Azaz csak egy csillog frissen aranyozott felirattal - a Ján Kollár-é. Azé a Ján Kollár-é, aki nem magyarbarátságáról híresült el. A másik emléktábla felirata megfakult, a rávésett név alig olvasható. Pedig ő is kötődik ahhoz az épülethez. De ő egy jelentéktelen ember a mai Budapesten: nem Ján Kollár, csupán Petőfi Sándor...

Vérlázító!

Ki felel ezért a gyalázatért a mai Magyarországon?
Az egyház? A Petőfi Irodalmi Múzeum? Az MTA? Balog Zoltán miniszter?
Vagy senki?!


Elfogyott az aranyozott festék Ján Kollár nevének kifestésekor? Hiszen arra jutott vastagon!

Vagy Petőfi nevének kiírását nem fizették meg?

Netán szégyenkezni kell miatta, és ezért inkább ne lehessen a nevét olvasni?!

Vagy szándékosan kell meggyalázni holtában Petőfi Sándort, és vele együtt a magyar nemzetet?!

Lesz-e ennek a gyalázatnak személyi következménye?

Vagy ezért nem kell senkinek felelnie?

Nemzeti kormánya van ma Magyarországnak?

Ki szólal meg?!

Alább munkatársunk, Szabó Gábor ma készült fényképei.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2117
  • e Hét: 2117
  • e Hónap: 49188
  • e Év: 2077396
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.