Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A levenduláról.jpg
  2018-02-09 21:36:57, péntek
 
 



A levendulát nagyon sokféle módon felhasználhatjuk és hasznosíthatjuk, így akinek van virágoskertje, mindenképpen gondoljon erre a szerény, de annál kedvesebb gyógynövényre.

A levendula 35 felhasználási módja:

- A levendulából készíthetünk egy remek nyugtató teát. Párosíthatjuk más nyugtató növényekkel, például citromfűvel vagy kamillával.
- Levendulából illattasakot is készíthetünk, amelyet aztán a szekrénybe is berakhatunk, hiszen kiválóan illatosítja a ruhákat, de meg is ajándékozhatunk vele egy kedves szerettünket.
- Készíthetünk belőle házi illatgyertyát. Ehhez nem is kell más, mint viasz, szárított levendula és levendula-illóolaj.
- Segítségével a szoba levegőjét is megillatosíthatjuk, felfrissíthetjük. Egy spricnis üvegbe öntsön 2 dl vizet és 3-3 csepp levendula-, borsmenta- és teafa-illóolajat. Majd ebből az elegyből permetezzen a levegőbe.
- Ha nem tud aludni, vegyen egy nyugtató lábfürdőt. Öntsön egy lavórba 4-5 liter meleg vizet, cseppentsen bele 5-6 csepp levendulaolajat és áztassa ebben a lábait lefekvés előtt.
- Ha sok levendula nődögél a kertben, csináljon belőlük egy csodás levendulakoszorút, amely a bejárati ajtón vagy a kandallón kaphat helyet.
- Kutyuljon salátaöntetet levendula hozzáadásával. Keverjen össze 6 evőkanál olívaolajat, 2 evőkanál balzsamecetet, 1 evőkanál citromlevet, 1 gerezd zúzott fokhagymát, 2 evőkanál mézet, 1 teáskanál mustárt és egy maréknyi szárított levendulát. Keverje alaposan össze a hozzávalókat és ezzel el is készült a remek salátaöntet.
- Nyáron és ősszel tegyen a teraszra levendulacsokrokat, vagy a ház közelébe ültessen levendulát, mivel ez elriasztja a szúnyogokat.
- Préselt levendulával díszíthetünk ajándékkártyákat és csomagolópapírt, amellyel aztán a szeretteinket meg is lephetjük.
- A levendulaolajat bevethetjük masszázs során, hiszen csökkenti az ízületi és izomfájdalmakat.
- Szárítson meg egy nagy csokor levendulát, amelyet akasszon a bejárati ajtóra, hiszen nagyon szépen dekorálja azt. A vendégeknek pedig egyből ez csapja meg az orrát, amikor meglátogatnak bennünket.
- A levendulából ízletes süteményeket, pudingokat és desszerteket is készíthetünk.
- A levendulaolaj csillapítja a viszkető és száraz bőrt.
- A levendulavirág ételszínezékként is funkcionálhat.
- Levendulából finom házi szappant is gyárthat, amelyet szeretteinek is ajándékozhat.
- Ha megcsípett bennünket egy rovar, akkor a csípés helyét levendulaolajjal kell kenegetni, mert az megnyugtatja.
- Saláták ízesítésére használjon levendulaecetet. 2 csésze almaecethez adjon egy maréknyi levendulavirágot, hagyja állni 6 hétig, majd szűrje le.
- A levendulaolajos borogatás csillapítja a fejfájást.
- Készítsen levendulás fürdősót, amely egy fárasztó nap végén lenyugtat és oldja a bennünk lévő feszültséget. Egy csésze fürdősóval keverjen el félcsészényi szódabikarbónát és 20 csepp levendulaolajat. Keverje alaposan össze, majd tárolja egy zárható üvegben. Egy-két evőkanálnyit használjon belőle minden fürdés során.
- Ha levendulaolajat spriccel a párnájára, garantáltan nyugodt és pihentető lesz az éjszakai alvása.
Élvezze ki a levendula aromaterápiás hatását. Ily módon nemcsak a szoba levegője, de Ön is felfrissül.
- Készítsen bőrradírt levendula hozzáadásával. Keverjen el egy csésze cukrot, fél csésze kókuszolajat, 2 evőkanál levendulavirágzatot és 15-20 csepp levendulaolajat. Majd ezzel az eleggyel dörzsölje le a testét, aztán alaposan zuhanyozzon le.
- Készítsen levendulavirágból limonádét, de a hagyományos limonádéhoz néhány csepp levendula-illóolajat - csak tiszta minőségűt - is keverhet.
- Ha születésnapi tortát készít, díszítse azt levendulavirággal
- Gyümölcslekvárokat tehet pikánsabbá, ha levendulavirágzatot is ad azokhoz.
- Készítsen álompárnát, amelyet levendulavirágokkal töltsön meg.
- Ha menstruációs görcsök gyötrik, keverjen el két evőkanálnyi mandulaolajban 5-6 csepp levendulaolajat és masszírozza ezzel az eleggyel a hasát.
- Készítsen levendulás potpourrit, amellyel a lakását illatosíthatja, de ajándékba is adhatja.
- A házi vaníliafagylalt finomabb lesz, ha fahéjat és morzsolt levendulát is adunk hozzá.
- Készítsen arcvizet levendulavízből vagy desztillált víz és levendula-illóolaj keverékéből.
- Készítsen levendulaolajat. Öntsön egy befőttesüvegbe olíva-, mandula- vagy kókuszolajat, adja hozzá a levendulát. Állítsa egy napos ablakba, majd 3-4 hét múlva szűrje azt le.
- A hígított levendulaolaj csökkenti a gyulladást és meggátolja az aknét okozó baktériumok elszaporodását.
- Készítsen házi dezodort szódabikarbóna és levendulaolaj felhasználásával.
- A szőnyegünket illatossá tehetjük, ha porszívózás előtt meghintjük egy eleggyel. Egy csésze szódabikarbónát keverjen el egy maréknyi levendulavirággal és 10 csepp levendula-illóolajjal. Hagyja rajta egy órán keresztül, majd porszívózza ki alaposan a szőnyeget.
- A levendulaszirupot nagyon egyszerű elkészíteni. Melegítsen meg egy csésze vizet, adjon hozzá egy csésze nyírfacukrot. Keverje folyamatosan, míg a cukor elolvad. Majd adjon hozzá 2 teáskanál vaníliakivonatot és két evőkanál levendulavirágzatot. Hagyja kihűlni, szűrje le és tárolja hűtőben. A szirupot elsősorban édességek, desszertek, sütemények készítésénél tudjuk felhasználni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Egyszerű de életmentő táplálékok
  2018-02-09 21:29:52, péntek
 
 



Kétségtelen, hogy vannak olyan táplálékok, fűszerek és gyógynövények, amelyek egyes gyógyszerekkel is vetekszenek. Habár ezeket nem lehet szabadalmaztatni és nem hoznak milliós hasznot sem, mert ezeket az ,,orvosságokat" a természet kínálja fel számunkra, mégis táplálják a testünket, kiegyensúlyozzák a lelkünket és segítenek a betegségek megelőzésében is. Ezek a természet adta kincsek nagy értéknek számítottak régebben, aztán feledésbe merültek. Azonban szerencsére az emberek ismét kezdenek felébredni és rádöbbennek az emberi egészség fontosságára, így sokan ismét a természetes lehetőségeket aknázzák ki, hogy egészségüket megóvják.

Az egyik legjobb baktériumölő gyógynövényünk a fokhagyma, amelynek terápiás hatását és előnyét már több kutatás is alátámasztotta. A fokhagyma legalább kétszáz biológiailag aktív hatóanyagot - vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és aminosavat - tartalmaz. A fokhagyma antibiotikus hatású, vagyis megakadályozza egyes baktériumok elszaporodását. Gombaellenes hatása is ismeretes. Herpesz ellen is be lehet vetni, hiszen vírusölő tulajdonsággal is rendelkezik, de antibiotikumként is használhatjuk ezt az értisztító gyógynövényt. Véralvadásgátló, immunstimuláló, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Mivel magas a tápanyagtartalma, így az emésztést is megtámogatja. Tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Van benne A-, B-, C- és E-vitamin, illetve nitrogén, foszfor, kalcium, magnézium, kálium. Csökkenti a szervezet trigliceridszintjét. A két kiváló antioxidáns, a szelén és a C-vitamin, részt vesz az immunrendszer megerősítésében.

A másik természetes gyógyszerünk a méz lehet, amely szintén sok értékes vitamint, ásványi anyagot és enzimet tartalmaz. Bevethetjük bakteriális fertőzéseknél, de csökkenti a gyulladásokat és még égési sérüléseket is kezelhetünk a segítségével. A méz csökkenti a bőrgyulladást, de diabéteszes és herpeszes fekélyekre is használhatjuk.

A harmadik egészséges táplálékunk az alma, amely rendszeresen fogyasztva az orvost valóban távol tartja. Az alma szinte minden szervünket karbantartja. Sok pektint tartalmaz, amely jó lehet hasmenésre és székrekedésre egyaránt. Rosttartalma az emésztésre van kedvező hatással. Csökkenti az öregedési folyamatokat és az allergiás tüneteket. Az alma héjából főzött lé nagyon hasznos hajhullás esetén. Télen az almahéjból főzhetünk almateát, amelyet mézzel és fahéjjal is megízesíthetünk, így egy remek immunrendsz-ererősítő italt kaphatunk.

A természetes gyógyszerek táborához tartozik a napfény, amely immunrendszert erősít és energiával tölt fel bennünket. A napfény D-vitaminnal is ellát minket. Ha hiányt szenvedünk ebből a vitaminból, nagyon sokféle betegséggel vagyunk kénytelenek szembenézni. A napfényhiány többek között olyan betegségeket okozhat, mint bőrgyulladás, Alzheimer-kór, csontritkulás, influenza, sclerosis multiplex vagy influenza.

A kurkuma nem csupán hazánkban, hanem szerte a világon is nagy népszerűségnek örvend. Az ősi Indiában ,,Arany Istennőnek" is nevezik, hiszen gyógyító tulajdonságait értékelik és tisztelik is az indiai emberek. A kurkuma sok betegséget gyógyít és sok betegség megelőzésében játszik szerepet. A kurkuma többek között gyulladást csökkent és az oxidatív stressz okozta károktól védelmez bennünket. Megóv minket a DNS-károsodásoktól és egyes daganatos megbetegedésektől is védelmet élvezhetünk általa. A kurkuma védelmet nyújt a máj és a vesék számára. Kezelhetünk vele reumás panaszokat és ízületi gyulladást, illetve használhatjuk gyomor- és emésztési panaszokra. Segít fenntartani az ideális koleszterinszintet. Fenntartja az egészséges érrendszert, de az Alzheimer-kór és trombózis, illetve infarktus megelőzésére is fogyaszthatjuk.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Gyógynövényes borogatások
  2018-02-09 21:24:05, péntek
 
 



A gyógynövényekre sok esetben számíthatunk, támaszkodhatunk. Legyen szó influenzáról, fejfájásról, a menstruáció kellemetlen tüneteinek enyhítéséről, ízületi fájdalmakról vagy éppen különféle gyulladásokról. A gyógynövényekkel történő gyógyítás nem új keletű, már szüleink, nagyszüleink, dédszüleink is alkalmazták a természet kincseit, ha valamilyen egészségügyi problémával kellett szembenézniük. Szerencsére manapság is egyre többen fedezik fel a fitoterápia előnyeit, és sokan vélik úgy, hogy gyógyszerhez csak a legvégső esetben folyamodnak. Nyilván egy komoly szívbetegség vagy pajzsmirigyprobléma esetén nem lehet elhagyni a gyógyszereket, de az apróbb betegségeket, fájdalmakat lehet orvosolni gyógynövényekkel, hiszen felesleges lenne minden apró-cseprő gond miatt különféle gyógyszerekkel mérgezni magunkat.

A gyógynövényes borogatások is azt a célt szolgálják, hogy a természet erejével és ne mindenféle pirulával gyógyítsuk magunkat. A borogatás azért is egy kíméletes módja a gyógyításnak, mivel a legtöbb esetben gyógynövényt alkalmazunk. Meleg hatására felszabadulnak a gyógynövény hatóanyagai és így fejtik ki áldásos hatásukat. Mire kell ügyelni, amikor borogatást készítünk, használunk? Mielőtt bármilyen borogatást a bőrünkre helyeznénk, érintsük azt a csuklónkhoz. Ha a csuklónk elviseli a borogatás hőjét, melegét, akkor bátran felhelyezhetjük azt a kívánt testfelületre. Ha a csuklónk elviselhetetlenül forrónak érezi a borogatást, akkor érdemes még egy-két percet várni, mielőtt felhelyezzük azt.

Tölgyfakéreggel kisebb horzsolásokat gyógyíthatunk, természetes úton. Főzzön legalább harminc percen keresztül 3-4 evőkanálnyi tölgyfakérget, majd amikor lehűlt, akkor helyezze a borogatást a kezelendő felületre.

Égési sérüléseket és sebeket pépesített acsalapuval orvosolhatunk. Szedjen acsalapuleveleket, mossa meg, majd pépesítse azokat és helyezze a pépet a kívánt felületre. Hagyja rajta 10 percig, majd langyos vízzel alaposan mossa le a gyógynövénymaradványokat. Naponta többször is megismételheti a kezelést.

Ha a szem környéke beduzzad, akkor a zsályás-uborkás borogatást lehet alkalmazni. Hámozzon, majd karikázzon fel egy uborkát, négy szeletet pépesítsen. Járjon el ugyanígy 3-4 zsályalevéllel is. Majd egy kávéscsészébe tegyen 3-4 kiskanál zsályamagot és áztassa azokat hideg vízben addig, míg a víz elkezd nyálkásodni. Szűrje le a zsályamagokat, keverje össze a pépesített növényekkel, majd rakjon belőle a szemkörnyékén kialakult duzzanatra.

Rándulásra készítsen kakukkfűolajat. Egy kisebb befőttesüvegbe tegyen 3-4 maréknyi kakukkfüvet, majd öntsön rá annyi növényi olajat, hogy ellepje. Ezután helyezze az üveget meleg helyre. Három hét múlva szűrje le az üveg tartalmát, amelyet aztán rándulásokra használhat bedörzsölő szerként.

A kelések, fekélyek kezelésére a görögszéna egy kiváló gyógynövény. Egy edénybe tegyen fel 1 dl vizet főni. Tegyen bele annyi görögszénát, hogy egy jól kenhető masszát kapjon. A meleg pépet helyezze egy gézdarabra, majd helyezze azt a kelésre. Rakjon rá egy nylondarabot és alaposan ragassza le. Hagyja rajta legalább egy órán keresztül. Naponta többször is alkalmazhatja a görögszéna-pakolást.

Fejfájásra az egyik legjobb természetes módszer a hideg vizes borogatás. A tormát nemcsak megfázás esetén használhatjuk, hanem fejfájás csillapításra is. Reszeljen le egy közepes méretű tormát, majd helyezze azt egy gézdarabba. Készítsen belőle egy kis batyut és egyik kezével szorítsa a tarkójára. Kis idő múlva nyoma sem lesz a fejfájásának.

Izomhúzódásra készíthetünk körömvirág-kivonatot. Tegyen egy befőttesüvegbe 3-4 maréknyi alaposan megmosott körömvirágot. Öntsön rá annyi alkoholt, hogy ellepje a narancsszínű virágokat, majd csavarja rá az üvegre a tetejét és helyezze azt egy napos ablakba. Naponta egy-két alkalommal rázza fel az üveget. Két hét múlva forraljon fel vizet és öntsön egy keveset a befőttesüvegbe, majd szűrje le annak tartalmát. Mártogasson meg egy vászonkendőt az üvegben és helyezze azt a duzzanatra.

Amikor úgy érezi, hogy az immunrendszere cserbenhagyja, akkor készítsen az egész testére borogatást. Egy lepedőt áztasson be hideg vízbe, amelybe előzőleg illóolajat csepegtetett. Immunerősítő illóolajok: tömjén, levendula, mirha, citrom vagy fahéj. A lepedőt vegye ki a vízből, majd csavarja ki. Az ágyra terítsen egy vastagabb plédet vagy takarót. Majd a lepedőt tekerje körbe magán - vagy kérje ebben valakitől segítséget -, hogy csak a feje látszódjon ki belőle. Ezután feküdjön a vastag plédre, egy másikkal pedig takarózzon be. Az egész testre kiterjedő borogatás a szervezet öngyógyító erőit képes beindítani és az immunrendszert képes megerősíteni. Márpedig ha az immunrendszerünk rendben van, akkor testileg, szellemileg és lelkileg is erősnek és kiegyensúlyozottnak fogjuk érezni magunkat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Természetes gyulladáscsökkentők
  2018-02-09 21:20:30, péntek
 
 


Egyes táplálékok, gyógynövények és fűszerek sok antioxidánst tartalmaznak, amelyek ezáltal gyógyító hatásokkal is rendelkeznek. Kutatók azt vizsgálták, hogy melyek azok a fűszerek, amelyek a leginkább képesek a szervezetben kialakuló gyulladásokat csökkenteni. A kutatási csoportban részt vevő embereknek egy héten keresztül az adott fűszernövényből kellett elfogyasztani egy bizonyos mennyiséget. Gyulladásra a gyömbér, a szegfűszeg, a rozmaring és a kurkuma bizonyult a legjobbnak.

Más fűszernövényeket is kiemeltek a vizsgálat befejeztével, azonban ezekről a gyógynövényekről azt is megjegyezték, hogy nagyon hatásosak szívbetegségek és a korai öregedés ellen. További gyulladásgátló gyógy- és fűszernövények: fahéj, szegfűbors, oregánó, majoránna, zsálya és kakukkfű.

A legtöbb krónikus betegségnek a hátterében valamilyen gyulladás áll. Ilyen betegség a daganatos megbetegedés, a szívbetegség, de a gyulladás tehető felelőssé az elhízásért is.

Természetesen nem csupán egyes fűszer- és gyógynövények, hanem egyes táplálékok is képesek gyulladást csökkenteni. Ha ezeket rendszeresen fogyasztjuk, elkerülhetnek bennünket a krónikus betegségek. A következő élelmiszerek képesek elfojtani a gyulladásos reakciót a szervezetben. Az omega-3 zsírsavakban gazdag táplálékok - halak, például a lazac - segít a gyulladást leküzdeni. Ugyanilyen hatásos a krillolaj is, amely nemcsak gyulladást csökkent, hanem az oxidatív stressz ellen is nagyon hatásos.

A sötét leveles zöldségek, mint a kelkáposzta, a spenót vagy a mángold olyan antioxidánsban gazdag táplálékok, amelyek flavonoidokat, C-vitamint és karotinoidokat tartalmaznak, így segítenek megelőzni a sejtkárosodást. Ezeket az ételeket a legjobb nyersen vagy turmix formájában fogyasztani.

Az áfonyának nagyon magas az antioxidáns kapacitása és kevesebb cukrot is tartalmaz, mint más gyümölcs. Gyulladáscsökkentő hatását ennek a két remek tulajdonságának köszönheti.

A matcha tea tizenhétszer több antioxidánst tartalmaz, mint az áfonya és hétszer többet, mint az étcsokoládé. A tulsi tea is tele van gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal és más mikro-tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszer működését és a szív egészségét.

Az erjesztett zöldségek megtámogatják a bélflóra egészségét és az immunrendszert is erősítik, így segítenek elhárítani a krónikus gyulladást. Ez azért is fontos, mivel a legtöbb gyulladásos betegség a bélből indul. Néhány élelmiszer - kefir, savanyúság, savanyú káposzta - azonban segíti a bélben az úgynevezett jó baktériumok elszaporodását. Az erjesztett élelmiszerek segítenek a szervezetnek megszabadulni a méreganyagoktól, amelyek szintén gyulladást generálnak.

A shiitake gombában olyan vegyületek vannak, amelyek segítenek megakadályozni a gyulladás kialakulását, és eredményesen veszik fel a harcot az oxidatív stresszel szemben is. Ezen kívül rezet is tartalmaz, amely a szívkoszorúér-betegséggel szemben jelent védelmet.

A fokhagymáról évszázadok óta lehet tudni, hogy gyógyító hatásokkal bír. A fokhagyma antibakteriális, gombaölő, antioxidáns és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Terápiás hatását a benne lévő kéntartalmú vegyületeknek - az egyik ilyen az allicin - köszönheti. Az allicin minden más vegyületnél gyorsabban képes reagálni a veszélyes szabad gyökökre.

Az étrendnek kulcsfontosságú szerepe van a gyulladás csökkentésében. Ennek érdekében fogyasszon minél több gyulladáscsökkentő és egészséges táplálékot és iktassa ki étrendjéből a feldolgozott élelmiszereket, amelyek gyulladáskeltő összetevőket tartalmaznak. Ilyen például a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup, a szója és a kémiai adalékanyagok. Milyen gyulladáskeltő élelmiszerek vannak még ezeken kívül? A finomított cukor, a transzzsírok és a magas hőmérsékleten kezelt táplálékok. Fogyasszon minél több nyers élelmiszert, de győződjön meg róla, hogy ezek nem vegyszerrel kezeltek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A fahéjról
  2018-02-09 21:14:06, péntek
 
 


A fahéj egy megosztó fűszer, hiszen nagyon sokan kedvelik, viszont sokan idegenkednek is ettől a gyógyszerként és fűszerként is használatos gyógynövénytől. Már az ókorban is felismerték az egészségre gyakorolt pozitív hatásait, éppen ezért még az aranytól is drágább kincsnek tartották.

A fahéj gyulladáscsökkentő hatással bír. Ezt a hatását a polifenolos vegyületeknek köszönheti, például a tanninoknak és a flavonoidoknak. Ez a fűszer segíti a szervezetet a fertőzések leküzdésében. A gyulladás hosszú távon krónikus megbetegedést okozhat. Azonban a fahéj rendszeres fogyasztásával - kitűnő tea is készíthető belőle - a krónikus betegségek megelőzhetővé is válhatnak. A fertőzések elleni küzdelemben elsősorban a fahéjaldehid vesz részt. A fahéjolaj pedig a gombák elleni küzdelemben különösen hatásos.

A fahéj stabilizálja a vércukorszintet és hatással van az agy kognitív központjára, pontosabban stimulálni tudja az agyat. A fahéj fokozza az agy aktivitását, fejleszti a memóriát, illetve a vizuális és motoros képességeket.

A fahéj erős antioxidáns hatással rendelkezik. Ha ezt a fűszert kardamommal vagy kurkumával kombináljuk, akkor szinergikus hatást fejt ki. Vagyis ha ezeket a fűszereket egy időben alkalmazzuk, akkor azok egymás hatását támogatják és erősítik. Az antioxidánsok védelmet biztosítanak a szervezet számára a szabad gyökök okozta oxidatív károsodástól.

Ennek a fűszernek antimikrobiális hatása is van. A fahéj segíthet megakadályozni a rossz lehelet és a fogszuvasodás kialakulását. Nemcsak fantasztikus ízvilágot kölcsönöz az ételeknek, de élelmiszertartósító fűszerként is használhatjuk.

A fahéj a szívbetegség kialakulásának a kockázatát is csökkentheti. Ugyanis csökkenti az összkoleszterin, az LDL-koleszterin és a triglicerid szintjét, mindeközben a HDL-koleszterin stabil marad. A fahéj emellett még a vérnyomás stabilizálásában is segíthet.

Az inzulin az egyik legfontosabb hormon, amely szabályozza az anyagcserét és az energiafelhasználást. A fahéj csökkenteni képes az inzulinrezisztenciát, segíti az inzulin munkáját és csökkenteni képes a vércukorszintet.

A fahéj előnyös hatással van a neurodegeneratív megbetegedésekre. Ezen betegségek közül a két leggyakoribb az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór. A fahéjról bebizonyosodott, hogy védelmet nyújt az idegsejtek számára, így csökkentve ezen megbetegedések kialakulásának kockázatát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 875
  • e Hét: 15243
  • e Hónap: 28992
  • e Év: 233693
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.