Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Tallóztam
  2018-03-27 20:05:35, kedd
 
  "Aki él, az mind, mind örüljön,
Mert az Élet mindenkinek
Kivételes, szent örömül jön."

Ady Endre
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-03-27 20:04:01, kedd
 
 
"Nem az öregedés miatt hagyunk fel álmaink követésével, hanem az álmok hiányától kezdünk el öregedni."

Gabriel García Márquez

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-03-27 15:02:56, kedd
 
 
"Sose bízz az álmaidba,sose hidd hogy végtelen az út. Örülj minden boldog percnek, elég ha a perc rá a tanúd. Tiéd a tegnap, de mi lesz a holnap, az eget kérdezd mi vár még reád? Rohan az élet, és úgy kell élned, hogy amit tettél soha meg ne bánd! Ne akarj a napba nézni, ne akarj mert el vakít a fény, Barátkozz a gyertya lánggal,, így maradsz meg tiszta és szerény. Rohan az élet, és úgy kell élned, hogy amit meg tettél. SOHA TÖBBÉ MEG NE BÁND!"

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-03-27 14:34:52, kedd
 
 
Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a tojás tele van koleszterinnel, és ha omlettet reggelizünk, innen már egyenes út vezet a szívroham felé. Igyekszünk ezt most megcáfolni.

A tojás fehérje és sárgája együtt jelentős mennyiségű vitamint, egészséges zsírt, nyomelemeket és egyéb tápanyagokat tartalmaz, és még kalóriatartalma miatt sem kell aggódnunk. Elkészíteni is könnyű ráadásul a tojást - reméljük, ezt már a konyhából olvassa! De van még néhány meggyőző érvünk, hogy miért is egészséges tojást enni.Jobb lesz a kedvünk. A tojásban igen hasznos keverékét találjuk az omega-3 zsírsavaknak, cinknek, B-vitaminoknak és jódnak, ez a keverék pedig nagyon is hatásosan semlegesíti a fáradtságot és a rosszkedvet.

Izomzatunkat is tápláljuk. A tojás az egyik legjobb természetes forrása az izomvédő proteineknek az alacsony kalóriatartalmú ételek között. Az ezekben található B12-vitamin az izomösszehúzódást is segíti.

A ráktól is megvéd. 24 százalékkal kisebb a mellrák esélye azon nőknél, akiknél magasabb a kolinszint, ezt a tápanyagot pedig, nem meglepően, a tojásban találhatjuk meg. Egy nagyobb tojásból napi kolin szükségletünk 30 százalékát is fedezni tudjuk. Érdemes tudnunk, hogy a legtöbb kolin a tojássárgájában van.

Táplálja az agyunkat.A tojásban található kolin nemcsak a ráktól véd, hanem agyunkat is jobb állapotban tartja, mivel ennek hatására több acetilkolin termelődik bennünk, ami segít az információk jobb tárolásában és az ezekre való emlékezésben is.

A szabadon tartott tyúkok tojásaiban több omega-3 zsírsav található, amely szintén jó hatással van agyunkra, ráadásul E-vitamin is több van bennük, ami miatt az Alzheimer-kór elleni védettségünket is növelhetjük.Jobb lesz a látásunk.
A tojásban jelentős mennyiségű lutein és zeaxanthin van, ezek olyan antioxidánsok, amelyek hatására elfelejthetjük a szürke hályogot és a szemfenéki erek meszesedését is. Ezeket az anyagokat kelkáposztában és spenótban is megtalálhatjuk, úgyhogy akár ezeket is fogyaszthatjuk a reggeli omlett mellé.
Fogyhatunk is. A Louisiana State University kutatói arról számoltak be, hogy 65 százalékkal jobban fogynak a túlsúlyos emberek, ha legalább heti ötször reggeliznek tojást, mondjuk péksütemények helyett. A reggelire fogyasztott tojás hatására ráadásul testünk kevesebb kalóriát igényel majd a nap folyamán.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2018-03-27 08:53:23, kedd
 
 
Így használd a vizet, amelyben a burgonya főtt. Ez még a nagyi tanácsa, amit azóta sem felejtettem el

Ne öntsd el a vizet, amelyben megfőtt a burgonya, inkább hasznosítsd!

Így használd a vizet, amelyben a burgonya főtt. Ez még a nagyi tanácsa, amit azóta sem felejtettem el

Nem érdemes elönteni a burgonyás vizet, amelyben a gumós zöldség megfőtt, ugyanis hasznos nyomelemeket, elektroliteket és például B12-vitamint tartalmaz. Most lássuk mire használhatod fel ezt a jótékony nedűt.
1. Arclemosó

Tégy egy üvegbe a léből, és tárold két óráig a hűtőben. Ezután vedd ki, önts belőle egy keveset a vattakorongra, majd töröld végig az arcodat. A lében lévő keményítő helyreállítja a bőr pH-szintjét, így az simább, puhább lesz.
2. Finomabb lesz a paradicsomszósz

Keverj bele egy kevés lét a készülő paradicsomszószba, mert a keményítőnek köszönhetően jobban összeáll a szósz és finomabb is lesz.
3. A leves is finomabb lesz

Egy kevés burgonyalét keverj bele a húslevesbe, aminek sokkal finomabb és markánsabb íze lesz.
4. Használd kenyérsütéshez

A házi kenyér nagyobbá és puhábbá válik, ha egy kevés lét öntesz a liszt közé, amelyben megfőtt a burgonya. Próbáld ki.
5. Jót tesz a növények fejlődésének

Ne öntsd el ezt a vizet, hanem öntözd vele a virágokat, de csak akkor ha nem tettél bele sót. A hatóanyagok, ásványi sók jót tesznek a növények fejlődésének.
6. Kifényezi az ezüstöt

Áztasd 10 percig a burgonyás lében az ezüst ékszereidet, amelyek így fényesebbek és tisztábbak lesznek.
7. Áztasd be az állateledelt

Ha a kutya, vagy macska nem szereti a száraz kaját, akkor egy kevés burgonyalé megpuhítja azt és jobb ízt ad az ételnek, amely még tápanyagokban is gazdagabb lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2018-03-27 07:57:24, kedd
 
  "Néhányan úgy vélik, az tesz minket erőssé, ha kapaszkodunk valamibe. Pedig néha az, ha elengedjük."

Hermann Hesse
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-03-27 07:56:02, kedd
 
 
"Felkelsz, rohansz, lefekszel. Égeted életed gyertyáját. De vajon van értelme? Ad-e fényt, vagy csak pusztul, fogy? Nem lehet mindig így élni: csak menni, menni, semmivel nem törődni, semmire nem gondolni, elnyomni az érzést, a hiány érzését. Nem, nem lehet így leélni egy életet. Vagy csak lelkileg megnyomorodva. De az nem élet. Az csak lét."

Csitáry-Hock Tamás

 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-03-27 07:54:59, kedd
 
 
'Tavasszal mindig arra gondolok,
hogy a fűszálak milyen boldogok:
újjászületnek, és a bogarak,
azok is mindig újra zsonganak,
a madárdal is mindig ugyanaz,
újjáteremti őket a tavasz.

Várnai Zseni'
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-03-27 07:53:44, kedd
 
 
Mindenkinek a Húsvét szó hallatán a sonka és a sok-sok finomság jut eszébe, azonban kevesen ismerik azokat a trükköket, amivel a sonkát kell elkészíteni.

Természetesen egy sonka íze függ annak minőségétől is, de nagyon sokat befolyásol rajta a főzési módszer is! Lássuk mire kell figyelnünk, ha isteni húsvéti sonkát szeretnénk készíteni!

legalább egy nappal a fogyasztás előtt főzzük meg, különben nem fogjuk tudni szépen szeletelni

mossuk meg a sonkát, majd legalább egy éjszakára áztassuk be, így kiázik belőle a fölösleges só, és a kiszáradt rostok szépen megszívják magukat, könnyebb lesz megfőzni.

áztatás előtt a bőrt, és az alatta levő zsírréteget vagdaljuk be

a levet, amiben áztatjuk, ízesíthetjük fokhagymával, fehérborral

ne főzzük kuktába, hiszen itt a zsírréteg hamar kiolvad, és rágóssá válik a hús. Inkább szánjunk rá több időt: annyi óráig kell főzni, ahány kilós a sonka.

a fövő vízbe tehetünk hagymát, borsot és babérlevelet is. Hagyjuk, hogy a saját levében hűljön ki, majd csak azután szűrjük le. A levet felhasználhatjuk majd paszulyleves főzéséhez is.

Ettől jó a sonka:

1. A hagyományos módon pácolt sonkában csak nátrium-nitrát (E251) és nátrium-nitrit (E250) lehet. A nitrát biztosítja a hús jellegzetes pácolt ízét, és gondoskodik arról, hogy minél tovább elálljon.

2. Nem tartalmaz hozzáadott szénhidrátot

3. Az előírásnak megfelelően a sonka 7% sót, és max. 25% páclét tartalmazhat, a szalonna vastagsága pedig 2 cm lehet

4. Az a sonka, ami olcsóbb, valószínű sokkal kisebb arányban tartalmaz húsfehérjét

5. A hagyományos nyers füstölt sonkát soha ne tartsuk a hűtőszekrényben

6. A nyers sonkát lassú tűzön főzzük, annyi órát, ahány kilós

7. A megfelelő főzés idő elpusztítja az esetleges baktériumokat

8. A főtt füstöt sonkát, a kötözött sonkát, gépsonkát fogyasztás előtt hűtőben tároljuk, és nem kell megfőzni Kósa Ákos fontosnak tartja, hogy a sonkát úgy főzzük, mintha egy jó levest készítenénk.
Íme hogy készül a jó házi sonka:

Melyik sonkafajtát válasszuk?

A parasztsonka csontos bőr, vagy a lapocka szárazon párolva. Hat hónapig eltartható, hiszen több hónapig érlelik, majd füstölik is. Ezt vásároljunk termelőtől, ha hagyományos ízekre vágyunk.

A hagyományosan érlelt sonka egy hónapig áll el, néhány héten keresztül érlelik, és hideg füsttel több órán keresztül füstölik.

Gyorsan pácolt nyers sonka-konyhasót és nitritet tartalmaz, egy hónapig eláll.

Gyorsan párolt főtt sonka-egy hónapig őrzi meg szavatosságát.

Szerző: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2018-03-27 03:12:46, kedd
 
  Barackhabos sütemény



40 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg puha vaj( vagy 25 dkg margarin)
3 tojás
1 cs vanília cukor
1 cs sütőpor
5 dkg durvára vágott dióbél
40 dkg baracklekvár

A puha vajat kikavartam a cukrokkal, a tojások sárgájával, hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet és puha tésztává gyúrtam. Kétfelé vágtam. Egyik részét fóliába csomagoltam és a hűtőbe tettem.
Kint maradt részét 33x22 centis vajazott tepsibe nyomkodtam.
A tojások fehérjét habbá vertem, összekavartam a baracklekvárral és a tészta tetejére simítottam. Megszórtam durvára vágott dióval.
A hideg tésztát nagy lyukú reszelőn a diós habra reszeltem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percet sütöttem. Hagyni kell teljesen kihűlni, máskülönben nagyon morzsálódik a tészta.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 211 db bejegyzés
e év: 1446 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 103
  • e Hét: 3727
  • e Hónap: 48725
  • e Év: 1509956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.