Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
A fej gyönge percei, a szív legszebb órái. /Móra Ferenc / Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Tallóztam
  2018-03-27 20:05:35, kedd
 
  "Aki él, az mind, mind örüljön,
Mert az Élet mindenkinek
Kivételes, szent örömül jön."

Ady Endre
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-03-27 20:04:01, kedd
 
 
"Nem az öregedés miatt hagyunk fel álmaink követésével, hanem az álmok hiányától kezdünk el öregedni."

Gabriel García Márquez

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-03-27 15:02:56, kedd
 
 
"Sose bízz az álmaidba,sose hidd hogy végtelen az út. Örülj minden boldog percnek, elég ha a perc rá a tanúd. Tiéd a tegnap, de mi lesz a holnap, az eget kérdezd mi vár még reád? Rohan az élet, és úgy kell élned, hogy amit tettél soha meg ne bánd! Ne akarj a napba nézni, ne akarj mert el vakít a fény, Barátkozz a gyertya lánggal,, így maradsz meg tiszta és szerény. Rohan az élet, és úgy kell élned, hogy amit meg tettél. SOHA TÖBBÉ MEG NE BÁND!"

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-03-27 14:34:52, kedd
 
 
Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a tojás tele van koleszterinnel, és ha omlettet reggelizünk, innen már egyenes út vezet a szívroham felé. Igyekszünk ezt most megcáfolni.

A tojás fehérje és sárgája együtt jelentős mennyiségű vitamint, egészséges zsírt, nyomelemeket és egyéb tápanyagokat tartalmaz, és még kalóriatartalma miatt sem kell aggódnunk. Elkészíteni is könnyű ráadásul a tojást - reméljük, ezt már a konyhából olvassa! De van még néhány meggyőző érvünk, hogy miért is egészséges tojást enni.Jobb lesz a kedvünk. A tojásban igen hasznos keverékét találjuk az omega-3 zsírsavaknak, cinknek, B-vitaminoknak és jódnak, ez a keverék pedig nagyon is hatásosan semlegesíti a fáradtságot és a rosszkedvet.

Izomzatunkat is tápláljuk. A tojás az egyik legjobb természetes forrása az izomvédő proteineknek az alacsony kalóriatartalmú ételek között. Az ezekben található B12-vitamin az izomösszehúzódást is segíti.

A ráktól is megvéd. 24 százalékkal kisebb a mellrák esélye azon nőknél, akiknél magasabb a kolinszint, ezt a tápanyagot pedig, nem meglepően, a tojásban találhatjuk meg. Egy nagyobb tojásból napi kolin szükségletünk 30 százalékát is fedezni tudjuk. Érdemes tudnunk, hogy a legtöbb kolin a tojássárgájában van.

Táplálja az agyunkat.A tojásban található kolin nemcsak a ráktól véd, hanem agyunkat is jobb állapotban tartja, mivel ennek hatására több acetilkolin termelődik bennünk, ami segít az információk jobb tárolásában és az ezekre való emlékezésben is.

A szabadon tartott tyúkok tojásaiban több omega-3 zsírsav található, amely szintén jó hatással van agyunkra, ráadásul E-vitamin is több van bennük, ami miatt az Alzheimer-kór elleni védettségünket is növelhetjük.Jobb lesz a látásunk.
A tojásban jelentős mennyiségű lutein és zeaxanthin van, ezek olyan antioxidánsok, amelyek hatására elfelejthetjük a szürke hályogot és a szemfenéki erek meszesedését is. Ezeket az anyagokat kelkáposztában és spenótban is megtalálhatjuk, úgyhogy akár ezeket is fogyaszthatjuk a reggeli omlett mellé.
Fogyhatunk is. A Louisiana State University kutatói arról számoltak be, hogy 65 százalékkal jobban fogynak a túlsúlyos emberek, ha legalább heti ötször reggeliznek tojást, mondjuk péksütemények helyett. A reggelire fogyasztott tojás hatására ráadásul testünk kevesebb kalóriát igényel majd a nap folyamán.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2018-03-27 08:53:23, kedd
 
 
Így használd a vizet, amelyben a burgonya főtt. Ez még a nagyi tanácsa, amit azóta sem felejtettem el

Ne öntsd el a vizet, amelyben megfőtt a burgonya, inkább hasznosítsd!

Így használd a vizet, amelyben a burgonya főtt. Ez még a nagyi tanácsa, amit azóta sem felejtettem el

Nem érdemes elönteni a burgonyás vizet, amelyben a gumós zöldség megfőtt, ugyanis hasznos nyomelemeket, elektroliteket és például B12-vitamint tartalmaz. Most lássuk mire használhatod fel ezt a jótékony nedűt.
1. Arclemosó

Tégy egy üvegbe a léből, és tárold két óráig a hűtőben. Ezután vedd ki, önts belőle egy keveset a vattakorongra, majd töröld végig az arcodat. A lében lévő keményítő helyreállítja a bőr pH-szintjét, így az simább, puhább lesz.
2. Finomabb lesz a paradicsomszósz

Keverj bele egy kevés lét a készülő paradicsomszószba, mert a keményítőnek köszönhetően jobban összeáll a szósz és finomabb is lesz.
3. A leves is finomabb lesz

Egy kevés burgonyalét keverj bele a húslevesbe, aminek sokkal finomabb és markánsabb íze lesz.
4. Használd kenyérsütéshez

A házi kenyér nagyobbá és puhábbá válik, ha egy kevés lét öntesz a liszt közé, amelyben megfőtt a burgonya. Próbáld ki.
5. Jót tesz a növények fejlődésének

Ne öntsd el ezt a vizet, hanem öntözd vele a virágokat, de csak akkor ha nem tettél bele sót. A hatóanyagok, ásványi sók jót tesznek a növények fejlődésének.
6. Kifényezi az ezüstöt

Áztasd 10 percig a burgonyás lében az ezüst ékszereidet, amelyek így fényesebbek és tisztábbak lesznek.
7. Áztasd be az állateledelt

Ha a kutya, vagy macska nem szereti a száraz kaját, akkor egy kevés burgonyalé megpuhítja azt és jobb ízt ad az ételnek, amely még tápanyagokban is gazdagabb lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2018-03-27 07:57:24, kedd
 
  "Néhányan úgy vélik, az tesz minket erőssé, ha kapaszkodunk valamibe. Pedig néha az, ha elengedjük."

Hermann Hesse
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-03-27 07:56:02, kedd
 
 
"Felkelsz, rohansz, lefekszel. Égeted életed gyertyáját. De vajon van értelme? Ad-e fényt, vagy csak pusztul, fogy? Nem lehet mindig így élni: csak menni, menni, semmivel nem törődni, semmire nem gondolni, elnyomni az érzést, a hiány érzését. Nem, nem lehet így leélni egy életet. Vagy csak lelkileg megnyomorodva. De az nem élet. Az csak lét."

Csitáry-Hock Tamás

 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-03-27 07:54:59, kedd
 
 
'Tavasszal mindig arra gondolok,
hogy a fűszálak milyen boldogok:
újjászületnek, és a bogarak,
azok is mindig újra zsonganak,
a madárdal is mindig ugyanaz,
újjáteremti őket a tavasz.

Várnai Zseni'
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-03-27 07:53:44, kedd
 
 
Mindenkinek a Húsvét szó hallatán a sonka és a sok-sok finomság jut eszébe, azonban kevesen ismerik azokat a trükköket, amivel a sonkát kell elkészíteni.

Természetesen egy sonka íze függ annak minőségétől is, de nagyon sokat befolyásol rajta a főzési módszer is! Lássuk mire kell figyelnünk, ha isteni húsvéti sonkát szeretnénk készíteni!

legalább egy nappal a fogyasztás előtt főzzük meg, különben nem fogjuk tudni szépen szeletelni

mossuk meg a sonkát, majd legalább egy éjszakára áztassuk be, így kiázik belőle a fölösleges só, és a kiszáradt rostok szépen megszívják magukat, könnyebb lesz megfőzni.

áztatás előtt a bőrt, és az alatta levő zsírréteget vagdaljuk be

a levet, amiben áztatjuk, ízesíthetjük fokhagymával, fehérborral

ne főzzük kuktába, hiszen itt a zsírréteg hamar kiolvad, és rágóssá válik a hús. Inkább szánjunk rá több időt: annyi óráig kell főzni, ahány kilós a sonka.

a fövő vízbe tehetünk hagymát, borsot és babérlevelet is. Hagyjuk, hogy a saját levében hűljön ki, majd csak azután szűrjük le. A levet felhasználhatjuk majd paszulyleves főzéséhez is.

Ettől jó a sonka:

1. A hagyományos módon pácolt sonkában csak nátrium-nitrát (E251) és nátrium-nitrit (E250) lehet. A nitrát biztosítja a hús jellegzetes pácolt ízét, és gondoskodik arról, hogy minél tovább elálljon.

2. Nem tartalmaz hozzáadott szénhidrátot

3. Az előírásnak megfelelően a sonka 7% sót, és max. 25% páclét tartalmazhat, a szalonna vastagsága pedig 2 cm lehet

4. Az a sonka, ami olcsóbb, valószínű sokkal kisebb arányban tartalmaz húsfehérjét

5. A hagyományos nyers füstölt sonkát soha ne tartsuk a hűtőszekrényben

6. A nyers sonkát lassú tűzön főzzük, annyi órát, ahány kilós

7. A megfelelő főzés idő elpusztítja az esetleges baktériumokat

8. A főtt füstöt sonkát, a kötözött sonkát, gépsonkát fogyasztás előtt hűtőben tároljuk, és nem kell megfőzni Kósa Ákos fontosnak tartja, hogy a sonkát úgy főzzük, mintha egy jó levest készítenénk.
Íme hogy készül a jó házi sonka:

Melyik sonkafajtát válasszuk?

A parasztsonka csontos bőr, vagy a lapocka szárazon párolva. Hat hónapig eltartható, hiszen több hónapig érlelik, majd füstölik is. Ezt vásároljunk termelőtől, ha hagyományos ízekre vágyunk.

A hagyományosan érlelt sonka egy hónapig áll el, néhány héten keresztül érlelik, és hideg füsttel több órán keresztül füstölik.

Gyorsan pácolt nyers sonka-konyhasót és nitritet tartalmaz, egy hónapig eláll.

Gyorsan párolt főtt sonka-egy hónapig őrzi meg szavatosságát.

Szerző: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2018-03-27 03:12:46, kedd
 
  Barackhabos sütemény



40 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg puha vaj( vagy 25 dkg margarin)
3 tojás
1 cs vanília cukor
1 cs sütőpor
5 dkg durvára vágott dióbél
40 dkg baracklekvár

A puha vajat kikavartam a cukrokkal, a tojások sárgájával, hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet és puha tésztává gyúrtam. Kétfelé vágtam. Egyik részét fóliába csomagoltam és a hűtőbe tettem.
Kint maradt részét 33x22 centis vajazott tepsibe nyomkodtam.
A tojások fehérjét habbá vertem, összekavartam a baracklekvárral és a tészta tetejére simítottam. Megszórtam durvára vágott dióval.
A hideg tésztát nagy lyukú reszelőn a diós habra reszeltem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percet sütöttem. Hagyni kell teljesen kihűlni, máskülönben nagyon morzsálódik a tészta.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 211 db bejegyzés
e év: 1210 db bejegyzés
Összes: 40651 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 470
  • e Hét: 16633
  • e Hónap: 56496
  • e Év: 1139913
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.