Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Szép Ernő: Én így szerettem volna élni
  2018-03-04 21:53:47, vasárnap
 
  Szép Ernő: Én így szerettem volna élni

Én úgy szerettem volna élni
Minden halandóval beszélni

Mindenkinek nevét kérdezni
Mindenkinek szívét érezni

A járdán osztani a virágot
Tegezni az egész világot

Megsímogatni ami állat
Érinteni minden fűszálat

Imádni végtelen sereggel
A napot ha fellángol reggel

És énekszóval összejönni
Az esti csillagnak köszönni

S testvéri csókkal hazatérni
Én így szerettem volna élni
 
 
0 komment , kategória:  SZÉP VERSEK  
Jogod van az élethez, éppen úgy, mint a pillangónak.
  2018-03-04 21:52:56, vasárnap
 
  Jogod van az élethez, éppen úgy, mint a pillangónak. (...) Jogod van szabadon gondolkodni a világ dolgai fölött, szép és csúnya, jó és rossz között választani. Jogod van bátornak lenni és őszintének. Becsületesnek, igaznak."

Wass Albert
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Napindító ima
  2018-03-04 21:52:22, vasárnap
 
  Napindító ima

Hálát adok Neked, én Istenem, ha széttekintek magam körül, s látom, hogy míg sokakat elszólítottál mellőlem, engemet fölvirrasztottál e mai napra, s ha tán bánattal sújtottál is olykor-olykor, életem megtartásával alkalmat adtál nekem, hogy kipihenvén az elmúlt napot, jóságodért hálaadással magasztalhassam szent Nevedet, s erőt merítsek jövendő küzdelmeimre, és továbbra is tanulmányozhassam csodálatos törvényeidet.
Hálát adok Neked, én Istenem, föltekintve mennyei trónod felé; hiszen onnan szállt alá reám az elmúlt nap folyamán minden áldás és gazdag ajándék. Ezt a napomat is boldogítsad, én Istenem, Irgalmasságodból!
Adj lelki s testi boldogságot, belső csendességet, szelídséget és jámborságot és jó egészséget, s gyógyítsd meg minden betegségem! Elfolyt életem bűneit, óh, Istenem, engedjed el, és kérlek, felejtsd el! Én Istenem, add nekem Szentlelkednek megújító kegyelmét!
Óh, milyen áldásos lesz ez a nap reám nézve, ha Neked Atyám, kegyelmedben maradhatok, s ha a Te gyermeked törekszem lenni. Milyen boldog lesz egész életem, ha Jézusom, Veled való közösségben tölthetem el napjaimat. Mennyire boldog lesz napom, ha Te, áldott Szentlélek, bennem lakozol, s Te igazgatod utamat, és fényt adsz nekem, ami által megvilágosulnak bennem szent titkaid.
Uram és Istenem, áldd meg minden munkámat, ki-és bemenetelemet, s adj meg nekem mindent, amit áldó kezed jónak lát megadni-lelkemnek javára!
Uram és Istenem, ajándékozz meg Jézus Krisztus tudományának szent erejével, hogy leküzdhessem a gonoszt, hogy alázatosságban kereshessem, ami fölemel, s hogy lélekben közeledhessem Tehozzád, mint minden tökéletességnek kiapaszthatatlan forrásához, Jó Istenemhez és Édes Atyámhoz! Ámen!
Óh, Uram, Istenem, Jézusom, áldott Szentlélek, áldott legyen és szenteltessék meg a Te Neved, mindörökké! Ámen!
Az Atyának, Fiúnak, Szentléleknek nevében Ámen!
Laudétur Jesus Cristus! Per omnia secula seculorum! Amen!
Késmárki László:Angyali imák és kéztartások Ankh Kiadó 2015.
 
 
0 komment , kategória:  IMA-Fohász.ÁLDÁS. Megerősítés.  
Ima a kiapadhatatlan testi-lelki-szellemi bőségért Magasztal
  2018-03-04 13:06:30, vasárnap
 
  Ima a kiapadhatatlan testi-lelki-szellemi bőségért
Magasztalni való Isten, Mindannyiunk isteni bizonyossága, isteni menedéke! Hálás vagyok, hogy sarokba állítasz az elkövetett bűn előtt, s gyengeségeim erősségekké, ínségem bőséggé alakítod. Köszönöm nagylelkű ajándékaid, az anyagi javakat, a tanító sorsfeladatokat, a kiapadhatatlan lelki-szellemi gazdagságot, a végtelenbe táruló spirituális fejlődési lehetőséget, a tudást és a bölcsességet. Ámen!
Késmárki László:Angyali imák és kéztartások Ankh Kiadó 2015.
 
 
0 komment , kategória:  IMA-Fohász.ÁLDÁS. Megerősítés.  
Légy vidám, és lásd az Élet pozitív oldalát.
  2018-03-04 12:40:18, vasárnap
 
  Légy vidám, és lásd az Élet pozitív oldalát. Éld az Életed, minden napját, a legnagyobb boldogságban, és szeretetben. Bár lehet, hogy néha hirtelen, és meggondolatlan mindaz, amit teszel, de még ez is belefér, ha a végeredmény, a javadat szolgálja. Adj Magadnak, és másoknak ebből a csodából, mit Életnek hívunk. Igen, ez egy csoda, és mindenkinek vigyázni kell rá, mert pillanatok alatt elszáll, és nincs tovább. Értékeld, amid van, mert lehet, hogy másnak annyi sem jutott, és Te még mindig, a másét akarod? Néhány nap, és vége ennek a hétnek, gondold át, mit tettél azért, hogy a célodat elérjed. Hittél-e magadban, és a képességeidben?...hittél-e abban, hogy minden, amit teszel, az, jó cselekedet? ... hittél-e abban, hogy jó volt a választásod, és most már, a jó utad járod? ...erősödött-e az Önbizalmad, a Hited, hogy szerethető ember lehetsz?...megtanultál- e bízni, Önmagadban, ...és eltudtál-e szakadni azoktól, akik megbántottak? Tudsz-e már őszintén, tiszta szívből szeretni, és másokban a jóságot felfedezni? Hagytál-e időt, a mosolynak, és a nevetésnek, és kézen fogtad-e, a saját, szerethető éned? ...intettél-e búcsút, a bánatnak, és búnak, ...és szereted-e újra, azt, hogy őszinte vagy? Adsz-e már nyugalmat, és békét Magadnak, és a környezetednek,... és jóvá teszed-e még azt, amit jóvá, tehetsz? .... Nos itt ez a sok kérdés, de biztos van még több is, de Neked kell döntened, hogy ez a néhány nap, megoldhat-e bármit. Cselekedned kell, és lezárni a múltat, mert az új Élet, kapui Neked is nyílnak. Kívánom, úgy lépd át e kapuk küszöbét, hogy itt hagyod, szíved minden kétségét. Hinned kell abban, hogy lezárul egy korszak, és kezdődik az Életedben, egy Boldog időszak. Akard, és már most szeresd, az új Életed, és érezd, mi az, ami boldoggá tehet. Tedd csodává az Életed, és engedd, hogy a változás, magával vigyen.  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Tedd meg a megoldás felé az első lépéseket
  2018-03-04 12:38:48, vasárnap
 
  Lehet, most ülsz egymagadban, és újra, és újra, visszatérsz a múltba. Saját Magad hergeled, és a fájdalmakat újra átéled. Miért teszed mindég ezt, főleg, mikor a szíved, amúgy is kesereg? Miért van az, ha valami bánt, a múlt, olyan gyorsan, újból magával ránt? Napokon, hónapokon, talán éveken keresztül építgetted az új Életed, ...és akkor , valami múltbéli apróság miatt , mindez elillan. Ne hagyd, hogy a fájdalom, elsöpörjön mindent, mi most, a szeretetben ragyog. Engedd el a múltat, és gondolj a jövődre, melyet a mai nap, előkészíthet. Rázd meg Magad, és lásd a fényt, mely szeretettel óv, és mindentől megvéd. Sajnos, Önmagadtól, és Önmagad félelmeitől, csak Te védheted meg Magad. Kérlek, légy a Boldogságra, az örömre, a nevetésre nyitott, és meglátod, a régi bús emlék is, más színben ragyog. Ha van is olyan dolog, mi a múltadra emlékezve, sok sebet hagyott, és úgy érzed, ez másokat is felzaklatott, akkor nézz szembe vele. Találj megoldást, hogy egyszer, és mindenkorra, ezt a problémát, lezárd. Nem élhetsz a múlt félelmében, és nem élhetsz úgy, hogy nincs, aki Téged is szeressen. Talán lesz egy nagy vihar, míg megoldod, mi oly régóta belülről mardosott, de gondolj arra, hogy ez sem tart soká, mert a vihar után, a napsütés, és a szivárvány vár. Tedd meg a megoldás felé az első lépéseket, de ne másért, hanem Önmagadért, a saját Önbecsülésedért. Kívánom, tudj bölcsen, és okosan dönteni, és hagyod a szívedet, lelkedet, Boldogságban ragyogni. Töltsd fel az Életed minél több széppel, és jóval, hogy a Mád, és a jövőd, ne gátolja a múltad.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
… és megtanultam
  2018-03-04 12:37:49, vasárnap
 
  Meg kellett tanulnom, és meg kellett tapasztalnom, az Élet mindkét oldalát ahhoz, hogy meghozhassam a döntésemet ,... az Életem hátralévő részének, pozitív döntését. Megtanultam, azért, mert egyedül vagyok, még nem vagyok magányos. Így visszagondolva, míg nem voltam egyedül, sokszor, és sokat voltam igazán magányos. Megtanultam, hogy az ,,igazi", mindent elsöprő szerelem létezik, de nem tart örökké, mert lehet, hogy a társadnak, nem ez volt az örökkön örökké. Megtanultam (többször is), a legnagyobb rosszból is felállni, és megtanultam Önmagamat, és az Önbecsülésemet nem elhagyni. Megtanultam, a fájdalom könnyeit, csendben elmorzsolni, és megtanultam, az Élet apró szépségeinek örülni. Megtanultam, hogy mindenkinek mást jelent a Boldogság, és a Szabadság, és megtanultam, mi az, mikor nekem ebből semmi sem járt. Megtanultam, hogy minden fájdalmat el lehet, és el kell feledni, és a régi sebeket, soha fel nem tépni. ... és megtanultam, hogy az Életemből nem kell szégyellni semmit, de hogy újra Boldog lehessek, nekem kell érte tenni. Megtanultam elfogadni Önmagam, a hibáimat, a gyengeségeimet, és szeretni, a bennem lévő jóságomat. ...és megtanultam ugyan így, elfogadni másokat. Megtanultam, hogy néha, muszáj önzőnek lenni, és a saját Életemet élni, és nagyon szeretni. Megtanultam, az Életemben a pozitív változást akarni, ... és megtanultam, a hátralévő Életem, minden percének, a legjobb barátja lenni....és végül megtanultam, hogy nem ítélkezhetek mások fölött, történjen bármi, mert azt fogom, visszakapni...és már tudom, a kimondott szónak mekkora súlya van, ..és tudom, hogy mit jelent, ha igazságtalanul bántanak. Most, hogy a listám végére értem, tudom, hogy a Boldogságban, és a jelenben kell élnem. A múltam lezártam, és csak a jó jön velem, hogy segítse a további, jövőbeli Életem. Kívánom, tudj Te is tanulni abból, mi eddig történt veled, és így nem kell, hogy a fájdalom továbbra is, veled legyen. Élj szeretetben, és oszd meg Életed boldog perceit, mindazokkal, akik azt megérdemlik.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ragaszkodom az álmaimhoz
  2018-03-04 12:27:36, vasárnap
 
  Ragaszkodom az álmaimhoz, bármi történjék is, hiszen ezek a személyes sorsomat képezik. Csakis a saját engedélyemre van szükségem, hogy kövessem őket. Isten és az angyalok teljes mértékben támogatnak engem, a boldogságom pedig pozitív gyógyító energiát hoz a világnak.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 1016 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 350
  • e Hét: 1518
  • e Hónap: 21986
  • e Év: 21986
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.