Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Újra és újra… Szívvel-lélekkel!
  2018-03-05 18:53:31, hétfő
 
  Tanulságos történet
A cirkuszi elefánt az előadás alatt csodákat művelt mérhetetlen súlyával, hatalmas méretével és erejével... De az előadás után az elefánt egyik lábánál fogva mindig láncra volt kötve egy kis karóhoz. Vékonyka kis karó volt, alig pár centinyire a földbe szúrva. A lánc ugyan vastag, erős volt, de nyilvánvalónak tűnt, hogy ha ez az állat képes egyetlen rántással tövestől kitépni egy fát, akkor könnyűszerrel kiszabadíthatná magát a karó fogságából és elszaladhatna.
Akkor meg mi tartja ott? Miért nem szalad el? A cirkuszi elefánt azért nem szökik meg, mert egészen kicsi korától fogva egy ehhez hasonló karóhoz kötve él.
Képzeljük el a védtelen, újszülött elefántot a karóhoz kötve. Biztos vagyok benne, hogy kezdetben a kiselefánt rángatta-cibálta magát, erővel igyekezett kiszabadulni a béklyóból. Ámde hiába erőlködött, nem sikerült, mert hozzá képest nagyon erős volt az a karó. Képzeljük el, ahogyan kimerülten alszik, s hogy másnap újból megpróbálja, és harmadnap is, negyednap is... Mígnem aztán belenyugszik, hogy nem tehet semmit, és megbékél a sorsával.
Az a hatalmas, erős elefánt, amelyet a cirkuszban látunk, azért nem szökik meg, mert azt hiszi, hogy nem tud. Még él benne az emlék, hogy milyen tehetetlennek érezte magát nem sokkal azután, hogy megszületett, és ami a legrosszabb, soha nem vonta komolyan kétségbe ezt az emlékét, soha többé nem tette próbára az erejét...
Egy kicsit mindnyájan olyanok vagyunk, mint a cirkuszi elefánt: száz meg száz karóhoz kötve mozgunk a világban, amelyek korlátozzák a szabadságunkat. Úgy élünk, hogy nagyon sok dologról azt gondoljuk, ,,nem tudjuk megtenni", és csakis azért, mert egyszer régen, még tapasztalatlan korunkban megpróbáltuk, és nem sikerült. Ugyanazt tettük akkor, amit az elefánt, és ezt az üzenetet véstük az elménkbe: Nem tudom, és soha nem is fogom tudni. Úgy nőttünk fel, hogy bennünk maradt ez az üzenet, melyet mi magunk kényszerítettünk rá magunkra, ezért sohasem próbáltunk meg újra elszabadulni a karótól. Ha néha a bilincs szorítását érezzük, és halljuk a ,,lánccsörgést", odasandítunk a képzeletbeli letűzött karóra, és újra arra gondolunk: Nem tudom, és soha az életben nem is fogom tudni megtenni.
Az egyedüli módja, hogy megtudd, sikerül-e megtenni, ha ismét megpróbálod, de szívvel-lélekkel... Újra és újra... Szívvel-lélekkel!
(Jorge Bucay nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Történetek-TANMESÉK  
Fogadj el mindenkit úgy, ahogy van
  2018-03-05 18:51:12, hétfő
 
  Amikor ítélkezel, nem a másik embert minősíted, hanem önmagadat. Csak az zavarhat a másik emberben, amit elutasítasz lényedben. Amivel nem akarsz szembenézni. A másik ember csak a tükröt tartja eléd, hogy tudd, mit kell gyógyítani lelkedben.
Nem számít, ki milyen, csak az a lényeg, hogy hajlandó legyen a változásra.
Az ítélkezéssel félelmeid törnek elő, hiszen valamikor valahol már átélted azt, ami nem tetszik a másikban. Pont ezért kelt ellenérzést Benned. Ideje szembenézni lelked rejtett fájdalmaival.
Fogadj el mindenkit úgy, ahogy van, és köszönd meg nekik a tanítást, amit adnak. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!"
(Mohácsi Viktória)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóth Árpád: MÁRCIUS
  2018-03-05 11:25:44, hétfő
 
  Tóth Árpád: MÁRCIUS

Március hónapra nem vagyok zavarban:
Ibolyadivat lesz a barna avarban,
Beljebb az uccákon s kijjebb a tereken
Ott is friss csokrait nyitja a szerelem.

Drága, szép, vad hónap, mely még hóval csapkod,
De félkézzel már a rügyek selymén kapkod,
Nyílik a kénytelen hosszú szobafogság,
S édes szájjal kurjant az ifjú Szabadság.

Petőfi hónapja! közibénk suhanva,
Bár lennél szabadság új, tündéri anyja,
Anyja szabad szónak s másnak, ami kell még,
Ne csüggednének a magyar szívek s elmék!
 
 
0 komment , kategória:  SZÉP VERSEK  
Geothe: Életszabály Ha egy szép élet vágyát őrzöd, a múltt
  2018-03-05 10:33:52, hétfő
 
  Geothe: Életszabály

Ha egy szép élet vágyát őrzöd,
a múlttal nem szabad törődnöd
s mindig úgy tégy, ha veszteség ér,
minthogyha újjászülten élnél,
Mit akar? kérdd meg minden naptól.
és minden nap felel majd akkor:
Tetteidnek tudjál örülni,
más tetteit tudd megbecsülni,
főként ne gyűlölj egy embert se,
s a többit hagyd az Úristenre.
 
 
0 komment , kategória:  SZÉP VERSEK  
AZ ANGYALOK KILENC RENDje
  2018-03-05 09:14:12, hétfő
 
 
A kilenc rend Istentől indulva lefelé a következő:

1. Szeráfok: A szeretet szellemei és az isteni szeretet hírnökei. A szeretet teljes egységét alkotják. A szeráfok Istenhez legközelebb álló angyalok. Ők tiszta szeretetből, fényből és tűzből álló főangyalok. A szeráf szó lángolást jelent. Mivel ők ,,veszik körül" a Teremtőt, azért minden létezésnek ők az ősforrásai. Megállás nélkül mozgásban vannak.

2. Kerubok: Az összhang angyalai. Minden bizonnyal az ő tevékenységüknek köszönhető, hogy Káoszból Rend lett. A kerubok által hatja át az isteni rendező elv a létezést. Ők a kozmikus rend fenntartói.

A kerub szó jelentése: ,,akik imádkoznak", vagy ,,akik közbenjárnak". Készségesek az isteni tudás átadásában és megvédésében. Ha valaki bölcsességre vagy tudásra vágyik, akkor keresheti a kerubok földön hagyott energiáit.

3. Trónok: A trónok az isteni akarat angyalai. Ők képviselik Isten akaratát és törvényeit. Az igazságtalanságok méltó elbírálása, a kiegyenlítés és a gyógyítás tartozik hozzájuk. Személyesen ritkán jelennek meg, általában közvetítőkön keresztül fejezik ki szándékaikat.

Minden bolygónak saját trónusa van. A mi bolygónk trónja a Föld Angyala.

4. Uraságok/URALMAK: Ők nagyon bölcs vezetői az alájuk tartozó angyali rendeknek. Isteni tudásuk és bölcsességük birtokában kormányzók, döntőbírók és tanácsadók egyszerre.

Az uralmak számára fontos, hogy az emberek boldogok és egészségesek legyenek.

5. Erősségek/ERÉNYEK: A mozgás angyalai ők. Nekik tulajdonítható, hogy minden mozog.

Az erények angyalai a csodák és az áldások angyalai, akik erőt és bátorságot adnak.

6. Hatalmasságok/HATALMAK: A forma angyali lényei. Minden létező forma mögött ők állnak. A formák kialakítását hangok segítségével végzik. Ezen kívül a hatalmak harcos angyalok is, akik a mennyországot védelmezik. Igazságot osztó angyali lények, akik segítenek különbséget tenni jó és rossz között. A figyelmeztetés angyalainak is nevezik őket, mivel üzeneteket küldenek számunkra a bajokat megelőzendő. Főként az emberi érzéseken és álmokon keresztül nyilvánulnak meg az emberek számára.

7. Archék/FEJEDELEMSÉGEK/HERCEGSÉGEK: Ők a kor szellemei, akik egy világkorszakon keresztül vezetik az emberiséget. Felügyelnek a teremtményekre. Általában egy bolygó ügyei tartoznak hozzájuk. A vallási, a politikai és az egyéb eszmeáramlatok figyelői és irányítói. Az egyes népcsoportok közös sorsát terelik és gondozzák.

8. Arkangyalok/FŐANGYALOK: Többnyire a népek szellemi vezetői, akik az uralkodón keresztül hatnak az emberek sorsára. Ők közvetítik az isteni szándékot a nemzet vagy a nép vezetőjének. A misztikusok szerint a Földön élő népek tizenkét arkangyal vezeti. Szokás még megvilágosító angyaloknak is nevezni őket.

9. Angyalok/Őrangyalok: az egyes ember vezetéséért, megóvásáért és támogatásáért felelnek a születésétől a haláláig. Ők az emberek közvetlen szellemi vezetői és tanítói. Egész életünkben elkísérnek bennünket. Az őrangyalok védelmet nyújtanak és segítenek, hogy a sorsunkat a legjobban élhessük meg. Sokan kérnek tőlük segítséget imákban és meditációkban.

Hálás vagyok nekik,minden segítség nyújtásért a bajban,hálával van tele a szívem ha rájuk gondolok,és ilyenkor,mintha szárnyaikra kapnának,felemelnének,és repítenének a felismerések az áldások felé.
 
 
0 komment , kategória:  Angyalok között  
ÁLdás
  2018-03-05 09:10:47, hétfő
 
  Mi szent atyánk,te maga a szeretet fénye vagy,melyből teremtetted lelkem,bennem ragyogsz,s én tebenned,áldott szereteted táplál és felemel,védelmező ölelésed megnyugtat,s megvéd,áldott kezed vezet a földi élet útján,s ha majd letelik küldetésem e földön,haza térek hozzád.Addig is szent atyám áraszd rám fényedet,át adom testem,s lelkem neked.Cselekedj általam,hogy szórjam csodás fényed földi utamon. Köszönöm. ÁLdás  
 
0 komment , kategória:  IMA-Fohász.ÁLDÁS. Megerősítés.  
Sok lélek beszél a hitről,de nem aszerint él.
  2018-03-05 09:08:02, hétfő
 
  Sok lélek beszél a hitről,de nem aszerint él.Ugyanezek a lelkek arról is beszélnek,hogy szeretnek Engem,de nem ismerik a szeretettel kapcsolatos legfontosabb dolgot.Csak időfecsérlés arról beszélni,hogy szeretsz valakit akit még nem is láttál soha,miközben képtelen vagy szeretni a körülötted lévő lelkeket,akiknek pedig szükségük lenne a szeretetedre,bölcsességedre,és megértésedre.Először meg kell tanulnod szeretni azokat,akik általam kerültek közvetlen környezetedbe,ezután már tudni fogod,mit jelent Engem őszintén szeretni.Miért kellene botorkálva végighaladnod az életen,amikor határozott lépésekkel is haladhatsz,hittel,és bizalommal,tudván,hogy ÉN melletted állok?ITT VAGYOK! Feléd nyújtom minden jó,és tökéletes ajándékomat,de ha te nem fogadod el őket,nem is fogod tudni hasznukat venni.Ingyen adom neked ezeket,szabadon kell elfogadnod őket,és azután,használd őket bölcsen,mindenki hasznára,előnyére.

Eileen Caddy: Nyisd meg lelked ajtaját
 
 
0 komment , kategória:  Hit- VALLÁS -Hit  
Hálaima
  2018-03-05 09:06:54, hétfő
 
  Én Uram, mennyei édesapám,Te,aki megteremtetted lelkem a fényedből,és szeretetedből,vigyázd és óvd családom,szeretteim,tarts engem szeretetteli utadon,amit nekem szántál.Fogd két kezem vezess engem,hogy amikor lenézel rám,örömmel töltsön el téged a tevékenységem itt a földön.Köszönöm neked az életem,köszönöm neked a szeretetedet,köszönöm az áldásodat,ami mindenben és mindenkiben, mindenhol megnyilvánul.
Szeretlek!
Áldás
 
 
0 komment , kategória:  IMA-Fohász.ÁLDÁS. Megerősítés.  
Ne várj hát tovább,hanem cselekedj most rögtön
  2018-03-05 09:04:56, hétfő
 
  Milyen sok idő és energia vész el csupán azért,mert nem szánsz időt,és nem veszed a fáradságot arra,hogy elcsendesedj,és várjál Rám! Elcsendesedés,és várakozás-ez jelenti minden helyzetnek a titkos megoldását. Miért nem bizonyítod ezt be magadnak azzal,hogy átülteted ezt a megoldást a gyakorlatba,és megfigyeled,miként működik?Minden csak elmélet marad mindaddig,amíg a valós életben ki nem próbálod. Ez az élet nagyon valóságos,nagyon gyakorlati élet,tele cselekvéssel,történéssel. Semmi elméleti nincs benne,de csak rajtad múlik,hogy tégy valamit ennek bizonyítása érdekében.Kint már kivilágosodott,de amíg szét nem húzod a függönyöket,a sötétben fogsz ülni. A víz ott van a csapban,de ha nem nyitod azt ki,és nem hagyod hogy a víz folyjon belőle,a víz nem fog magától megmozdulni.Az étel is ott lehet a tányérodon,de amíg be nem teszed a szádba,és meg nem eszed,semmit nem fog használni. Ne várj hát tovább,hanem cselekedj most rögtön.

Eileen Caddy Nyisd meg lelked ajtaját.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Chamuel arkangyal
  2018-03-05 09:04:10, hétfő
 
  Chamuel arkangyal
A hét fő arkangyal egyike.Az erősségek csoportjához tartozik.Az erősségek feladata oltalmazni a világot.Ha aggaszt bármilyen rossz érzés,bánat,félsz valamitől,vagy egyszerűen csak határtalan szeretetre vágysz,hívd őt,kérd meg Őt,jöjjön hozzád,öleljen át mennyei szárnyaival,hozzon békét,nyugalmat,szeretetet.Vele,életed valódi célját is könnyebben megtalálhatod,csak kérd meg. Amikor én kértem Őt, hogy jelenjen meg nálam,valami földöntúli béke,szeretet hatotta át minden porcikám,és lelkem. Íme,egy csodálatos zene,hallgassátok,engedjétek hogy átitassa a lelketeket,hogy az megnyugvásra leljen. Áldás,és békesség mindenkire
 
 
0 komment , kategória:  Angyalok között  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 1016 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 60
  • e Hét: 60
  • e Hónap: 20528
  • e Év: 20528
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.