Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Árpád-napi megemlékezés 2018. március 24. szombat 09 óra 30.
  2018-03-06 23:01:18, kedd
 
  Herceg Ferenc meghívója:

Árpád-napi megemlékezés 2018. március 24. szombat 09 óra 30. - Pomáz

Szkíták! Hunok! Magyarok!

Kedves Barátaim!

Idén ismét megtartjuk a szokásos Árpád-napi rendezvényünket.
Találkozó 2018. március 24. szombat 9 óra 30.

A dátum egy kicsit korai, tekintettel arra, hogy Árpád napja a húsvét előtti nagyszombatra esik, és az utána következő héten a választások miatt a művelődési ház foglalt.
A művelődési háztól indulunk a Holdvilág-árokba.
Az idő szűkössége miatt pontos érkezésetekre számítok.

Remélem, hogy az időjárás nem akadályoz meg senkit abban, hogy a túrán részt vegyen.
Aki azon nem tudna részt venni, természetesen a - du. 16 órakor kezdődő, műsorral egybekötött - könyvbemutatóra várom a pomázi művelődési házban.

Felhívnám szíves figyelmeteket arra, hogy életem első könyve elkészült, aminek a bemutatója 16 órakor kezdődik a művelődési házban.
Nem szeretnék senkinek csalódást okozni, ezért azt már most megígérhetem, hogy e könyvért nekem nem fogják kiosztani a Nobel díjat.

Mindenkit nagy szeretettel várok.

Barátaitoknak, ismerőseiteknek kérem, küldjétek tovább!

Tisztelettel

Herceg Ferenc
06-20-530 0933


A plakátot itt nagyobb méretben is megnézhetik: Link


HERCEG FERENC KÖNYVET ÍRT TÖRTÉNELMÜNK ŐSI GYÖKEREI A PILISBEN:


Link


Nagyobb méretben itt nézhetik meg a képet: Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Wass albert Erdők könyve és Tavak könyve
  2018-03-06 22:54:12, kedd
 
  Wass Albert: Erdők könyveLink


Györgyi Anna előadásábanWass Albert: Tavak könyveLink


Györgyi Anna előadásában
 
 
0 komment , kategória:  Hangoskönyv  
Kassai Lajos : Kórunk
  2018-03-06 22:31:00, kedd
 
  Egy amerikai polgár huszonegy éves koráig nem fogyaszthat alkoholt. Tizennyolc éves koráig nem élhet nemi életet, de nyolc éves korában dönthet a nemi identitásáról.

Egy bűnözőnek több joga van, mint az áldozatának. Egy tanárának kevesebb joga van, mint a diákjának. Szótárunkba került a megélhetési bűnözés és szétvált az igazság és a jog.


Gyermekeinket féltjük a drogtól, de nem tudjuk milyen tartalmakhoz férnek hozzá a neten. Féltjük a rossz társaságtól, de hagyjuk, hogy behálózza őket a Facebook.

A veszélyes hulladék szállítására és tárolására szigorú szabályok vannak, de a kereskedelmi tv-ket senki és semmi nem korlátozza a társadalmat mételyező szenny és mocsok sugárzásában. Elszakadtunk a természettől és ezzel együtt elvesztettük természetességünket.

Ma már a vallásos ember is materialista. A karácsony bevásárló őrületté vált, a templomokat a plázák váltották fel. "Még soha nem volt az ember ennyire szabad." Szabadon választhatunk a szupermarketek közül és dönthetünk, milyen terméket teszünk a kosarunkba, de eszébe ne jusson senkinek, hogy zárva tartsanak vasárnap.

Korunk prófétái és felkent papjai a motivációs trénerek. Hitről és szeretetről prédikálnak, de nem istenben kell hinned, hanem önmagadban, nem a teremtett világ felé kell szeretettel fordulnod, hanem önmagad felé, nem az üdvösség a cél, hanem az anyagi világban való tobzódás.

A mobiltelefonok már kezdenek okosabbak lenni, mint felhasználóik. Egy nemzet vezetőjét bárki bármilyen stílusban bírálhatja és szidhatja, le is válthatja, de próbálja meg egy kereskedelmi csatornával ugyanezt.

Mára már világos számunkra, hogy míg civilizációnk maximalizálta szellemi képességeink kiaknázását és olyan kényelmessé tette életünket, hogy az már kezd kényelmetlenné válni, lelkünk az antikrisztus zsákmánya lett.

Büszkék vagyunk világméretű Disney-Land-ünkre, jól kiszórakoztuk magunkat, most már le kéne állítani a ringlist, csakhogy mindnyájan rajta ülünk. A lelke mélyén minden ember tudja, hogy ennek a valamikor szebb napokat élt Föld nevű bolygónak nincs gazdája. Aki azt hiszi, hogy a globalizáció megtorpan, mielőtt felemésztené kulturális és biológiai környezetünket, téved.

Ne várjunk a cselekvéssel, hiszen a kőkorszaknak sem az vetett véget, hogy elfogyott a kő. A Titanic süllyed, de vannak mentőcsónakok. A mikroközösségek válhatnak a józan ész, a természetközeliség Noé bárkáivá, reményt adva emberi mivoltunk megőrzésére. Ami rendkívüli módon megnehezíti a ladikokra való átszállást, az a gigantikus méretűvé duzzasztott egónk.

Civilizációnk olyan kényessé tette derék polgárait, hogy komfortzónájuk legcsekélyebb elhagyása is forradalmi indulatokat válthat ki. Persze korunkban a lázadás is a virtuális térre korlátozódik. Egy kényelmes fotelból a világháló valamely virtuális bilijében egetrengető viharokat vagyunk képesek korbácsolni indulataink korlátlan szabadon engedésével. Lehetőleg álnéven, vigyázva, hogy az általunk felkavart fekália nehogy ránk is fröcssenjen.

Megváltoztatjuk a világot, majd ez a megváltozott világ változtat meg minket. Ez mára olyan sebességet ért el, hogy sokan azt sem tudják már, hogy fiúk-e vagy lányok, de ha mondjuk tudnák, azzal se mennének sokra, mert ki mondaná meg nekik, mit is kezdjenek ezzel a felismerésükkel, mihez igazodjanak, ha nők és mihez ha férfiak.

Hány meg hány mentőcsónakot láttam már elsüllyedni, mert senki sem evezett, mert össze-vissza eveztek, mert túl kevesen voltak, mert túl sokan voltak, mert nem tudták eldönteni, mi a helyes irány. Ennek ellenére itt állok én is, tökhéj ladikom orrában a háborgó tengert fürkészem és kérlelhetetlenül mutatom az irányt és könyörtelenül diktálom a tempót. Mögöttem erős és elszánt evezősök, férfiak és nők. Tudom, hogy nem vagyok különb náluk és hiszem, hogy nem bennem bíznak, hanem abban, amiben én is bízok.

Kassai Lajos
Kaposmérő, 2018. március 1.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar Megmaradásért  
Kik vagyunk, honnan jöttünk?
  2018-03-06 21:56:59, kedd
 
  Az 1848-49-es szabadságharc leverése után a magyarországi tudományos körökben olyan iskola szerveződött, amely a magyar őstörténet forrásait, érveit, bizonyítékait minden eszközzel igyekezett a hitelességétől megfosztani, hogy az idegenből származó, célirányos téveszméket tudatosíthassa. Pedig a műveltség nálunk mindig alaposabb és egyetemesebb volt, mint bárhol a világon, csak nem szabad összetéveszteni a kedvezőbb gazdasági helyzet nyújtotta lehetőségekkel, a magasabb életszínvonallal, ami a migránsok miatt már a fejlett nyugati országokban is alig tartható.

Elismert külföldi és magyar tudósok, a francia Francois Lenormant, Jules Oppert, az angol George és Henry Rawlinson, a német Anton Deimel, Fritz Hommel, a magyar Torma Zsófia, Varga Zsigmond, Badiny Jós Ferenc, Götz László, Padányi Viktor, Zakar András stb. bizonyítják a sumir-magyar nyelvi, műveltségi hasonlóságokat, azonosságokat. A mai magyarországi történészek, nyelvészek még lehetőségként sem említik, nemhogy a igazolnák vagy észérvekkel tagadnák. A magyar nép és a nyelv eredetének mai, hivatalosított álláspontja megrekedt a finnugor rokonításnál.
A magyar nyelv és a nép a sumirnak valóban nem rokona, hanem sokkal több. Több más élő és kihalt néppel egyetemben egyenesági leszármazott, utódnép. A rokonság oldalági leszármazást, kapcsolatot jelent. A nagyapám nem rokonom, hanem ősöm, elődöm, az unokatestvérem viszont rokonom stb.

A finnugor kutatások történelmünk talaját meddővé, terméketlenné tették. Befagyasztották a Volga-Káma vidékére, újabb táptalajt adva a magyarság évszázadok óta tartó érthetetlen, rosszindulatú rágalmazásának, megaláztatásának, melynek a trianoni területrablás sajnos nem a tetőzése. Kálváriánknak még nem értünk a végére.

1488-ban Thuróczy János komoly érvekkel utasította vissza a nyugati krónikák azon állítását, miszerint a magyarok gonosz szellemektől, démonoktól származnak, hiszen ,,élő ember nem származhat testetlen lelkektől, hanem hús-vér asszonyoktól".[1]

1. A Thuróczy krónika 1488. évi augsburgi kiadásán levő Mátyás- címer (Országos Széchényi Könyvtár)

A magyarság nemzet- és küldetéstudatának megnyirbálása nemcsak az osztrákoknak, hanem minden más, hazánkat megszálló hatalomnak kedvezett és kedvez. Csak a küldetéstudatától, a nagy elődeitől megfosztott, állandó bűntudatban tartott népet lehet leigázni, kirabolni. S ezer év óta minden Magyarország javaira ácsingózó, megszálló idegen hatalom, lett légyen az német, osztrák, orosz vagy trianoni utódállamocska, szülőföldünk megszállására, a magyarság elpusztítására törekedett és törekszik.

1842-ben a Magyar Akadémia 1000 forintot szavazott meg a sváb származású Reguly Antalnak, hogy a Volga-Káma-Bjelaja folyó vidékén kutassa fel a magyarság finnugor rokonait. A közhittel ellentétben Regulyt az 1848-49-es magyar szabadságharc leverése után nem az osztrákok küldték ki az Uralba, hanem a korabeli MTA. A szabadságharcban elvérzett Magyarországnak nem volt lehetősége, az osztrákoknak meg nem volt érdekük, hogy bárkit is elküldjenek a magyarok elődeinek kutatására. Reguly tehetséges, alapos kutató, minden nehézséget legyűrő nyelvész volt. 1842-től 1846-ig tartó küldetését híven teljesítette.[2] Megtalálta a finnugor népecskéket, rátalált a vogulokra. A nyelvük valóban rokon vonásokat mutat a magyarral. Ám a vogul Szibéria kőkorszaki népeinek maradványa, embertanilag távol áll a magyartól, a nyelvének toldalékoló jellege a többi finnugor népecskéével együtt átvétel.
2. Vogul kéregedény díszítése. Hátsó lábán álló medve. (Északi Szoszva völgye)[3]

1848-ban Reguly Ural-vidéki kutatásait meghálálandó, kinevezték a pesti Egyetem könyvtárnokává. A szabadságharc idején itthon sem volt, a Szepességben gyógykezeltette magát. Szoros kapcsolatban állt az osztrákokat híven kiszolgáló Hunfalvy/Hunsdorfer Pállal, a század közepén felbukkanó szintén Munkácsival (Munk Bernát), Szinnyeivel (Ferber József), Budenz-cel stb. Ezek az MTA-ban idegen származású, nem magyar anyanyelvű nyelvészek világosították fel a magyarságot a saját anyanyelvükről, és megtanították kitekerni, gúzsbakötni az eladdig hallás utáni helyesírását.
4. Állatalakokkal díszített aranyhal (etruszk, aranylemez, 4,1 cm, Kr. e. 6. sz.)[4]

Az osztrákoknak kapóra jött Reguly kutatása, hiszen a magyarsággal el kellett hitetni, hogy nincs joga a függetlenségre, az önálló államiságra, mert idegen Európában, betolakodó a Kárpát-medencében. Reguly az osztrákok ezirányú törekvésében teljesen ártatlan volt, de a kutatásai tudományos alapot teremtettek a ,,halszagú [finn-ugor] atyafiságnak"; bár senki nem vitatta, hogy a finnugor népek nyelve toldalékoló jellegű, miként a magyar.

1877-ben a Trefort Ágoston vallás- és közoktatásügyi miniszter az egységes magyar származáselmélettel foglalkozó egyik ülés végeztével legendás kijelentést tett: ,,Tisztelem az urak álláspontját, de én mint miniszter az ország érdekeit nézem, s ezért a külső tekintély szempontjából az előnyösebb finn-ugor származás princípiumát fogadom el. Mert nekünk nem ázsiai, hanem európai rokonokra van szükségünk. A kormány a jövőben csakis a tudomány ama képviselőit fogja támogatni, akik a finn-ugor eredet mellett törnek lándzsát..." (Azóta is keresik e kijelentést az MTA korabeli ülésein készült jegyzőkönyvek anyagában, de máig sem sikerült megtalálni. Akár mondta Trefort, akár nem, az események ezt igazolták.)

5. Közös ivószarvból (rhüton) ivó két emberalak. A két fösszedugott fej középütt egyetlen arcot képez. (Szkíta, domborított aranylemez, 4 cm. Kul Oba-i kurgán, Kr. e. 4. sz.)[5]

A fentiek a józan észnek ellentmondanak, hacsak nem politikai sugallatra, a magyarság lealacsonyítása érdekében nevesítették Treforttal. Az ,,európai rokonok", a finnugor népek még javában gyűjtögettek, halásztak, vadásztak, az ázsiaiak, pl. a sumirok (azonosak a kusitákkal) már megteremtették azóta is csodált államaikat. A sémita akkád, asszír, indoeurópai szasszanida perzsa, arab népirtó hódítás elől a sumir utódok afolyamközi hazájuktól egyre távolabb vándorolva vitték magukkal és adták át más népeknek örökölt és szerzett tudásukat, ami úgy szóródott szét a világban, mint a pitypang bóbitájáról a magok. Az elvándoroltak utódai a pelazgok, az etruszkok, a piktek, a gaelek, a kelták, a baszkok, a kurdok, továbbá számos szkítafajú nép, köztük a hun és a magyar is nagyműveltségű államalkotó népek lettek.
6. Pikt ezüstbross (ezüst, üvegberakás, 6,5 cm, Aldclune, Blair Atholl)[6]

Mindezek ellenére nem helyes a fürdővízzel kiönteni a gyereket.
170 év óta a mindenkori magyar állam rengeteget áldozott a finnugor kutatásokra. A megállapítások igazak, alátámaszthatóak csak a kiindulópont téves. A magyarság (beleértve a hunokat és az avarokat) nem a korabeli európai (és más) műveltségek átvevői, hanem éppen ellenkezőleg az átadói voltak. Élesztőként hatottak a jóval alacsonyabb műveltségi szinten élő középkori európai népekre. A nyelvüket sem a vándorlások során tanulták meg, nem a ,,németektől", szlávoktól szedték össze, hanem kiforrott csodálatos nyelvvel, műveltséggel érkeztek vissza a Kárpát-medencébe. E tétel elfogadásával minden a helyére kerülne, beleférne a finnugor, de beleférne a déli származáselmélet, a sumir-magyar nyelvi és műveltségi kapcsolat stb.

7. Gyeplőtartó - Lószerszám tartozék (arany, ezüst, Ur, Mezopotámia Kr. e. IV. évezred)[7]

1844 óta sorra tárják fel az mezopotámiai városokat. A a felfedezés izgalmában világszerte lázas sietséggel fejtették meg az ásatásokon előkerült, és az európai múzeumokba szállított ékírásos agyagtáblák és -töredékek millióit. A zsidó származású francia Jules Oppert kijelentette, a sumir agyagtáblák ragozó nyelven, míg az asszír ékiratos szövegek sémita nyelven, de a sémita írástól eltérő sumir jelekkel íródtak. Samuel Noah Kramer írja: A ,,sumer nyelvszerkezet vizsgálata arra a következtetésre vezetett, hogy az szoros kapcsolatban áll a török a finn és a magyar nyelvvel...". E véleménnyel számos tudós (Lenormant, Sayce, Hommel, Alfred Jeremias stb.) egyetértett, de a korabeli tudósok, Joseph Halévy, Ujfalvy Károly Jenő stb. részéről voltak ellenvélemények is.[8] Sajnos a magyarországi irányadó tudományos körök ez utóbbiakkal értettek egyet.

Az 1892-ben megtartott londoni Orientalista Világkongresszuson az MTA-t Goldzieher Ignácz képviselte, aki visszatérve úgy számolt be, hogy Joseph Halevy drinápolyi származású párizsi keletkutató elmélete győzött, miszerint ,,a szumir nép és a szumir nyelv soha nem létezett. A szumir ékirásos szövegek az asszír-babiloni papok titkos nyelvén íródtak. Az emberi művelődés kezdetei a sémita népekhez kapcsolódnak." (E vélemény sutba dőlt a párizsi Louvre őrizte Gudea kori sumir agyagtáblák, feliratok felfedezésével!)

Nagy Géza a Századunk 1896. évi számában írja: Budapestre visszatérvén Goldzieher ,,... elfelejtette megemlíteni, hogy a nyugati tudományos világ képviselői, az angolok, a németek és a franciák a szumir kultúrát a Szentírástól eltérően úgy tárgyalják, mint ami többezer évvel megelőzte a sémit, vagyis az un. semita kultúra a szumir kultúra közvetlen átvétele. Sőt a szumir nyelvet az ural-altáji nyelvcsalád egyikének tartják, és nem értik, hogy míg a finnugor nyelvnek nincs írott nyelvemléke, addig a szumirból magyarrá fejlődött nyelvnek 5-6000 éves nyelvemlékei mellett az MTA tudósai szó nélkül elmennek."

A káld-sumir és a magyar nyelv közti egyenesági leszármazás elméletének legalább annyi az ellenzője, mint a támogatója. Bármily nehéznek is tűnnek az ékírásos szövegek (holott nem azok), bizonyítják, amit Erdélyi József[9] ösztönösen érzett, hogy a magyar a világ egyik, ha nem az egyetlen legrégibb nyelve, ősnyelve.

"Egy nyelvet tudtam valaha,
elmém rá néha visszasejt.
A nyelvek anyját tudtam én,
amelyhez fogva béna, selyp,
gügyügő minden anyanyelv.

Az Isten nyelvén szóltam én,
amelyen minden íge hős,
világteremtő költemény.
A nyelvek titkát tudtam én,
elvesztettem és keresem."


[1] Thuróczy János: A magyarok krónikája, Európa Kvk., Bp. 1980.

[2] Révai Nagy Lexikona, I-XXI. köt. Révai Testvérek Irodalmi Intézet Rt., Bp., 1924. XVI. köt. Reguly címszó, 126-127. pp.

[3] A tejút fiai, Európa, Bp. 1980., 397. p.

[4] Etruskische Kunst, Karl Robert Langewiesche, Königstein im Taunus, 1969, 42. p.

[5] Brasinszkij: Szkíta kincsek nyomában, Helikon, Bp, 1985. 51. p.

[6] The Art of the Picts, Thames and Hudson, London, 2004, 104. p.

[7] Reade, Julian: Mezopotámia, The British Museum Press, London (2005)

[8] Marton Veronika: Az ékírás története, Matrona, Győr, 2005.

[9] Erdélyi József: Előszó In: Árdeli szép Hold - Egy költő gondolatai a magyar nyelvről, Magyar Élet kiadása, Bp. 1939, 5.p.


Forrás: Link


Marton Veronika sumerológus blogja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Marton Veronika  
Morvai Krisztina nyílt levele Varga-Damm Andreának
  2018-03-06 21:37:12, kedd
 
  Morvai Krisztina nyílt levele Varga-Damm Andreának és a Jobbikosoknak a szemkilövetések bagatellizálásáról

Kedves Andrea!

Megdöbbentett tegnapi (március 5.) Facebook posztod, amelyben bagatellizáltad, sőt eltagadtad a Gyurcsány-rendszer szemkilövetéseit, gyalázatos rendőri brutalitását, embertelenségét. Engem akartál megbántani, de igen sok hazafiba rúgtál bele jelképesen, olyanokba is, akik még mindig Jobbik-szavazók, vagyis akiket Te (is) fogsz képviselni az Országgyűlésben. Ők azok, akik 2002 és 2010 között folyamatosan tüntettek a hazaáruló rezsim ellen, s szívták a könnygázt, átélték a rendszeres önkényes előállításokat, a legendás körbezárásokat, a rugdosásokat, gumibotütéseket. S azt is, amikor az elvtársak a legkegyetlenebb formákban mutatták be valódi természetüket: az 1956-os Forradalom és Szabadságharc ötvenedik évfordulójának vérbefojtását. Mindezekre írod Te ezt:

,,A mostani azon kijelentés, hogy ha az ellenzék győz, négy évig nem lehet békemenet, azért is érthetetlen, mert hát mindig volt mód arra, hogy bizonyos emberek a kormányzatoktól megbecsülést nyerjenek a kormányzatok pártszínétől függetlenül. Egyébként pedig a Fidesz kormány alatt ugyanannyi tüntetést tiltottak be jogellenesen, mint a Gyurcsány kormány alatt."(forrás: Varga-Damm Andrea Facebook oldala)

(Szó szerint ezt írtad, Andrea, ennyit és nem többet, s ehhez illesztettél ,,illusztrációként" egy régi hírt azzal a címmel: Morvai egymillióért szakértett a Medgyessy kormánynak.)

Nem tudom, honnan származik az az információd, hogy ,,a Fidesz kormány alatt ugyanannyi tüntetést tiltottak be jogellenesen, mint a Gyurcsány kormány alatt." Kétlem, de tegyük fel, hogy igaz. Mégis, hogy lehet - pláne jogászként - egy kalap alá venni a tüntetések jogellenes betiltását és a tüntetéseken elkövetett tömeges rendőri brutalitást, számos embernek súlyos, maradandó sérülések okozását, a megemlékezőkkel szemben lovasrohamok vezénylését, az ütlegelésüket, rugdosásukat, a kardlapozást, a vízágyút... vagyis azt, hogy egy rezsim brutálisan rátámad a saját népére?

S azt se felejtsük el, hogy az elkövetők illetve felbujtóik azóta sem kértek bocsánatot, sőt kifejezetten helyesnek tartják, amit tettek, függetlenül attól, hogy most éppen az MSZP vagy a DK színeiben kívánnak visszatérni a hatalomba. Egykutyák, s mint az Te is nagyon jól tudod, előbb-utóbb újra Gyurcsány lesz a közös vezetőjük. Éppen ezért rendít meg, és keserít el az a jövőkép, hogy ezeket a kegyetlen hazaárulókat pont a ,,2006-os" Jobbik tűnik visszasegíteni a (,,szivárvány") kormányba, a bizarr koordinált jelöltállítások, egyeztetések útján. S hogy miből is gondolom így? Nos, megfejtettem a következő, nem túl bonyolult rejtvényt. Ha a Jobbik egyeztet az LMP-vel, az LMP pedig egyeztet az MSZP-vel, azzal az MSZP-vel, amely pedig egyeztet a DK-val, akkor végül is a Jobbik egyeztet-e a DK-val? Azt hiszem, aki már elég nagy ahhoz, hogy önállóan bekösse a cipőfűzőjét, az megtalálja a megrendítő választ: igen, közvetítők útján a Jobbik egyeztet a DK-val s ikertestvérükkel, a szemkilövetésekben szintén érdemeket szerzett MSZP-vel. Hogyan lehetséges ez, Andrea? Mi folyik itt? A Jobbik fogja visszasegíteni a hatalomba azt a feketeöves hazaáruló társaságot, akik ellen folyamatosan tüntettünk, a testi épségünket kockáztatva? Bár lehet, hogy nem kellett volna többes szám első személyt használnom, mert Téged nem láttalak ezeken a tüntetéseken. Lehet, hogy pont ezért írtál le olyan elképesztő dolgokat. Lehet, hogy nem tudod, milyen embertelenek, kegyetlenek, jogtipróak voltak pontosan (főként) a Jobbik embereivel ezek a rettenetes alakok, akikkel most a ,,legyen összefogás" jegyében barátkozni kezdtek. Szeretném, ha legalább utólag megismernéd azoknak az időknek a valóságát, hogy tudd, miért nyilatkoztam azt, hogy ha így mennek a dolgok, akkor itt sem Békemenet, sem bevándorlás-ellenes tüntetés, sem másféle hazafias utcai megmozdulás nem lesz, legalább négy évig. Az új ,,pajtások" ugyanis most is gondolkodás nélkül közénk lőnének. Szeretném, hogy többet tudj meg róluk, a valódi természetükről. Ezért arra kérem a Jobbikosokat, hogy írják meg Neked történeteiket a hídblokád során fegyverrel hadonászó rendőrökről, 2006. október 23-ról, a Clark Ádám téri körbezárásról, a Nádor utcai rendőri akcióról (ahol engem is közvetlen közelről fújtak le könnygázzal, és rugdostak össze a rendőrök) és arról a sok-sok esetről, amit szerintem nem lehet elfelejteni, sem pedig megbocsátani - főként úgy, hogy a felelősök soha nem kértek bocsánatot, helyette összefogást, egyeztetett jelölt-állítást, s nyilván közös kormányzást kérnek. A ,,2006-os" Jobbiktól!!!! (Hogy nem szakad le az ég...). Az ellenzéki politika és a média reggeltől estig azt harsogja, hogy a FIDESZ megfélemlíti az embereket. Lehet. De kérdem én, a kardlapozás, a lovasroham, a fejmagasságban történő lövöldözés nem megfélemlítő? Létezhet ezeknél megfélemlítőbb magatartás egy állam vezetői részéről? Arra az esetre, ha nehéz a válasz, csatolok egy rövid videófelvételt 2006. október 23-ról. Kérlek, tekintsd meg, olvasd el vagy hallgasd meg a Jobbikosok történeteit, s aztán kérj bocsánatot mindazoktól, akik végigélték az általad bagatellizált, sőt tagadott jogtiprásokat, gyalázatos gaztetteket. Íme az emlékeztető.

Isten óvja és vezesse Magyarországot!Szeretettel
Morvai Krisztina

utóirat:

A történeti hűség kedvéért idemásolom azt a Magyar Idők-interjút, amire reagáltál meghökkentő közleményeddel/posztoddal.

,, Attól tartok, ez lenne az utolsó alkalom - négy évig -, amikor nemzeti érzelmű, bevándorlásellenes magyar emberek tömegesen az utcára mehetnének, ha az ellenzék győzne - mondta a Magyar Idők megkeresésére a békemenetről Morvai Krisztina, indokolva, miért támogatja újbóli megtartását.

A Jobbik 2014-es európai parlamenti listavezetője, független EP-képviselő szerint, akik most hatalomba kerülhetnek az abszurd koordinált vagy csendben egyeztetett jelöltállítás révén, nyolc éven át brutálisan elfojtották a gyülekezési jogot.

Március 15-én közvetlen közelről fújták az arcomba a rendőrök a könnygázt 2009-ben, amikor már hivatalosan EP-képviselőjelölt voltam. Borítékolom: ugyanez várna azokra, akik a migrációpártiak hatalomra kerülése esetén az első tízezer betelepített miatt az utcán próbálnának tiltakozni. Emiatt a következő öt hét és az április 8-i országgyűlési választás sorsdöntő lesz a magyarság számára - jelentette ki."


Forrás: Link


Morvai Krisztina honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Morvai Krisztina honlapja  
Boros Imre: Régi szerveződések
  2018-03-06 21:28:17, kedd
 
  A néplélekben régóta evidencia, hogy a világ sorsának alakulását a pénz határozza meg. Ezt a sorsot pedig azok irányítják, akik a pénz felett rendelkeznek. Ők többnyire kerülik a nyilvánosságot, csak a politikai hatalmasságokkal tárgyalnak a közönség előtt ismeretlen helyeken és időben, és főként a közönség elől elzárt témákról. Információmorzsák többnyire hatalmas időbeli késedelemmel, de időnként mégis előkerülnek.

Példaként említenénk a középkorban hazánkban is ,,tevékenykedő" zsidó Fugger családot, amelynek tagjai még a német-római császárt is írásban emlékeztették a nekik tett ígéreteire, melyeket a megválasztása támasztékára juttatott csinos summa fejében vállalt. Vagy ott van az az eset is, amikor a Magyar Királyságot elzárták a pénzveréshez szükséges nemesfémforrásoktól éppen a mohácsi csatát megelőző években. Az ilyesmihez mindig kellettek honi közreműködők is, és sajnos általában voltak is. Az is közszájon forgott, hogy a 18. század második és a 19. század első felében egyetlen ország sem kezdett háborúba anélkül, hogy erre az ötletre a zsidó Rothschildok rá ne bólintottak volna. (Egyedül Napóleon vette magának a bátorságot, és megalapította a Banque de France-t.)

Lincoln is próbálkozott saját állami pénzzel, négyszázmillió dollár értékben bocsátotta ki az úgynevezett zöldhasú, azaz greenback dollárokat a súlyos kamattal terhelt magánpénzek helyett, hogy a polgárháború költségeit finanszírozni tudja. Szomorú sorsa ismert. Az Európát maga alá gyűrő Napóleonnak is buknia kellett.

Amikor már a tradicionális monarchikus berendezkedés a pénz urainak nem tetszett, akkor a jól megalkotott és felettébb félrevezető ,,szabadság, egyenlőség, testvériség" hármas jelszavával és természetesen temérdek pénzzel alátámasztva vérzivataros forradalmakat robbantottak ki, és elsöpörték a nekik nem tetsző uralkodói hatalmat, és a haladást, a demokráciát hangoztatva új hatalomtípust építettek ki. Ahol a hatalomgyakorlás hétköznapjai már elkülönültek a valós és nagyon is stabil uralmi struktúráktól (köztársaság, leváltható vezetőkkel).

A hivatalos kanonizált történetírás a pénz és urai történelemformáló szerepét még elnagyoltan sem tárgyalja, az időnként napvilágra kerülő egyértelmű bizonyítékokat is igyekszik relativizálni.

Támaszkodva a francia forradalom sikerére, a 19. század második felében végleg megérett az elhatározás a pénz uraiban, hogy nem kívánnak többé uralkodókkal bajlódni a pénzügyekben, hiszen időnként még a rövidebbet is húzhatják. Nehéz az ,,önfejű" uralkodóktól megválni, kiváltképpen akkor, ha azok a pénz dolgában is kiokosodnak, mint azt Napóleon is tette. Választhatóvá és egyben gyakran cserélhetővé is kell lehetőleg mindenütt az államhatalmat irányító politikai vezérkarokat tenni. A népet pedig az időnként szükségessé váló cserékre rá kell hangolni, demokratikusnak feltüntetett választások keretében. Ez a megoldás kétségtelenül nagyobb és folyamatos felkészültséget, jóval nagyobb infrastruktúra mozgatását és aktivistahálózatot követelt.

Sokkal többe is került, de jóval többet és nagyobb biztonsággal hozott.

Bár a 19. század második felében gomba módra szaporodtak a különböző titkos társaságok és az igehirdető sajtótermékek, a nagy változást és a kívánt áttörést mégis az első világháború hozta meg. Eltűntek a monarchiák, a néhol megmaradt uralkodóházak hatalma szimbolikussá vált, Európában mindenütt beállt a sokkal több mozgási lehetőséget biztosító parlamenti váltógazdaság. A pénz urai az arany mint valódi értékkel bíró pénz által kikényszerített szigorú kötöttségtől is megszabadultak, pénzt saját érdekeik mentén teremtettek és szüntettek meg.

A második világháború és az utána jövő évtizedek alatt a rendszert tökéletesítették. Minden egyes mozzanat taglalása helyett itt arra utalnék, amit rugalmasságban a pénz urainak biztosítottak az 1973 utáni évek, amikor a dollárnak az utolsó köteléke is megszűnt az arannyal szemben, és árfolyama szabadon mozoghatott.

A folyamat betetőzése 1989 után következett be a pénzforgalom teljes körű liberalizálásával, és annak kiterjesztési kísérletével szinte a Föld minden valamirevaló országára, ahol értéktermelés folyik. Ez teremtette meg a pénz urainak a totális szabadságot, hogy a világban előállított egyre halmozódó értéktömeg növekvő hányadát magukévá tegyék a pénzrendszernek biztosított szabadságok révén. A kamatok és az árfolyamok szabad alakulása lehetővé tette, hogy játszi könnyedséggel emeljenek óriási összegeket egyik államból a másikba. Ráadásul az országok arról is lemondtak a teljes valutaátváltási szabadság keretében, hogy a tőlük kiutalt összegek természetét ellenőrizzék. Az összegek számolatlanul vándoroltak adóparadicsomokba, ahol csekély adó ellenében nem szoktak kérdéseket feltenni az összegek tulajdonosainak. Az adófizetés a magas pénzügyi körökben egyszerűen kiment a divatból, a jelszó a gazdasági élet liberalizálása volt.

Az adóbevételeiktől megkurtított államoknak a működtetéshez természetesen pénzre volt szükségük, amit hitelben és jó kamatért készséggel kínáltak a pénzurak. Az elmúlt jó négy évtizedben bőséges forrás keletkezett arra, hogy a pénzurak hatékony, világot átfogó hálózatot szervezzenek az őket támogatókból. Mindenekelőtt a nagy nemzetközi szervezetek álltak az érdeklődés fókuszában, valamint a nagy súllyal rendelkező államok vezető politikusai, politikai irányultságtól függetlenül. (A tisztánlátás érdekében elég, ha valaki áttekinti, hogy az amerikai pénzóriás, a Goldmann Sachs a világon milyen posztokra ültette be embereit az elmúlt évtizedekben. Egyebek mellett amerikai pénzügyminiszter is ötször tőlük került ki.)

A hálózatnak járó fizetséget szintén adóparadicsomokba utalták a pénz urai. Ha viszont meginog a bizalom, ez is kiderülhet, mint ahogy néhányszor már megtörtént. Mára azonban úgy tűnik, hogy a pénzhatalmasságok lemondtak a véres forradalmak kiprovokálásáról, csak ha nagyon szorít a cipő, akkor kellenek a modern képi technikákkal jól dokumentálható ,,nem tetsző" kormányok elleni demonstrációk.

Ez történt például a Majdanon, Kijevben. Ám ennél sokkal kedveltebb módszer a civilezés. A ,,nem tetsző" kormányok ellen ,,jóakaratú civilek" lázadoznak, és oktatják a népet. A kisszámú, de felettébb agresszív ,,civilek" mindig ,,nemzetköziek", és tevékenységüket külföldről finanszírozzák. És ha a kormányok esetleg a forrásokról érdeklődnének, akkor az durva eltiprása a civil kezdeményezéseknek, és azonnal iszonyú hangorkánt vált ki a nemzetközi sajtóban.

Mára a hálózatszervezés egyes országokban odáig jutott, hogy felelős politikai vezetők egyszerűen figyelmen kívül hagyják az érvényes törvényeket, és a törvénysértéseket emelik fel követendő példáknak.

Szervezett formában és leleplezett aktivistákkal az Európai Parlament is így működik, és továbbra is így diktálná az ütemet. A menekültügynek átkeresztelt migránsügy tipikus példa a törvények nyílt megsértésére, államvezetői segédlettel. Nagyon kiterjedt nemzetközi hálózattal és gigantikus finanszírozási forrásokkal állunk szemben, amit a világrend hívatlan átalakítói üzemeltetnek.

Képletesen mondhatjuk azt is, évszázados tapasztalatuk van abban, hogy a tüzet ott is fel tudják szítani, ahol szinte semmi éghető nem található. Számszerű többségben - egyben választók is - azonban mi vagyunk, akiknek ez nem tetszik. Ideje ennek tudatára ébredni, és a csereszabatos politikai rendszert ellenük fordítani, amíg eszükbe nem jut ezt a szabályt is megváltoztatni.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Maróth Miklós: A demokrácia ellensége az, aki a migrációt
  2018-03-06 21:24:35, kedd
 
  Maróth Miklós: A demokrácia ellensége az, aki a migrációt erőlteti

Pár éve még nem is tudtunk róla, mára viszont naponta hallunk a migrációról és annak az egész kontinensre kiterjedő következményeiről. A bevándorlással párhuzamosan pedig a multikulturalizmus is egyre többször vetődik fel problémaként. Milyen kihívások elé állítja Európát a helyzet?

Amikor az ember hosszú útra vállalkozik, tudja, hogy nehézségeket vállal- mondta Maróth Miklós Széchenyi-díjas akadémikus az M1 Ma este című műsorában. Hozzátette, ez fokozottan érvényes, ha valaki gyalog indul útnak vagy a tengeren akar átkelni, úszni tudás nélkül. Az út végén megpihen. De a migránsoknál nem erről szól a történet - magyarázta. Hozzák magukkal az otthoni mentalitást, valamint az otthoni törvényes keretei közül kiszabadulva többet engednek meg maguknak, mint otthon valaha.

Maróth Miklós megjegyezte, hogy a saját hazájukban nem tehetnék mindazt meg, amit Európában. Példaként a nők inzultálását hozta fel. Hozzátette, azt tapasztalják, hogy Európában semmiféle norma vagy szabály nem vonatkozik rájuk.

Tapasztalatokra hivatkozva úgy fogalmazott: minél többet kapnak, annál inkább követelőznek. Elmondta, hogy a német nyelvtanárok beszámolói szerint, amint megtanulják a nyelvet, tudásukat arra használják, hogy újabb követelésekkel álljanak elő.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a munkaerő-piaci jelenlétükhöz az írás-olvasás, valamint egy szakma tudása elengedhetetlen lenne. A 2015-ös hullám, ami Németországban rendkívül súlyos helyzetet teremtett, olyan emberekből állt, akik Törökországban nem találtak maguknak munkát. Kifejezetten az a réteg indult meg, aki használhatatlannak bizonyult a török táborokban - szögezte le. A statisztika szerint az akkor érkezettek között kis számban helyezkedtek el.

Kiemelte, hogy az a tény, hogy valakit munkába állítanak, és egy folyamatot megtanítanak neki, még nem integráció. Európa tévesen definiálja az integráció jelentését. Maga a nyelv elsajátítása sem az - tette hozzá. A bevándorlóknak a kultúrához az erkölcsi értékekhez kellene adaptálódniuk, amelyek Németországban vannak. Erről azonban szó sincs - jelentette ki.

Azt is megemlítette Maróth Miklós, hogy nem normális, ha több a bevándorló egy adott városban, mint az őslakos. Holott vannak német városok, ahol ez a helyzet fennáll.

A bevándorlók 18 és 21 éves koruk között szülnek gyerekeket, tehát öt generáció fér bele száz évbe. Egy-egy generációban 5-6, vagy épp akár 10 gyerek is - mondta a szakértő az M1 műsorában. Az őslakosok ezzel szemben 30 éves koruk után kezdenek családot alapítani, azaz számukra három generáció fér bele 100 évbe és másfél gyerek születik.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  TÖRTÉNETEK,ÍRÁSOK,HÍREK  
Megértés szülessen minden magyar ember lelkébe.....
  2018-03-06 21:00:34, kedd
 
 Kedves Anyaországi Magyarok!

Mi Erdélyi magyarok szomorú szívvel szembesülünk nap, mint nap azzal, hogy sokan közületek minket, erőszakkal elszakított magyar embereket gyaláztok, szidalmaztok, úgy hogy fogalmatok sincs arról, hogy a történelem során mennyi mindent letettünk az asztalra és arról sem, hogy a megmaradásunkért, magyarságunkért, mennyit harcolunk a mai napig!

Minden egyes alkalommal megforgatjátok a tört a szívünkben, mikor azt mondjátok nekünk Erdélyi, Kárpátaljai, Vajdasági, Újvidéki, Felvidéki magyaroknak, hogy román, ukrán, szerb, szlovák, mert mi tiszta szívből magyarnak valljuk magunkat!!!!

Vádaskodtok, ítélkeztek felettünk és folyamatosan támadtok minket.
Mi a hazánkat nem áruljuk el, mindig is tartottuk a hátunkat és foggal körömmel védtük a magyarságot és a magyarságunkat, ami sokszor embert próbáló volt.

Kedves Magyarország mostani határain belül élő, minket ellenségként kezelő emberek!
Mit szólnátok, ha most mi vissza kérnénk tőletek azokat a nemes embereket, akik nálunk születtek, és akikkel a nagyvilág előtt büszkélkedtek, dicsekedtek, és akikről tereket, utcákat, színházat, akadémiát, iskolát, egyetemet neveztetek el? Mi lenne, ha azt mondanánk nektek, ha mi nem kellünk, akkor ne kelljenek azok a híres magyarok sem, akik mindent megtettek minden magyar emberért, de Erdélyben, Kárpátalján, Vajdaságban, Újvidéken, vagy Felvidéken születtek?
Mikor ti minket, románoztok, szlovákoztok, ukránoztok és szerbeztek, akkor velük is ezt teszitek és akkor mondhatni, amikor őket emlegetitek, akkor Más Tollával Ékeskedtek!

Tudjátok, ha nem lennénk mi, akkor nem énekelnétek Kölcsey Himnuszát, hisz ő is Erdélyi.
Este nem olvashatnátok Benedek Elek apó gyönyörű meséit. Mátyás király igazságához sem lenne sok közötök, hisz ő is Kolozsvár ajándéka minden magyar számára. A jó öreg Toldi Miklós, ha napjainkban élne, akkor lehet, hogy nehéz kővel dobálna meg benneteket, ha lerománoznátok. Arany János, Ady Endre, Áprily Lajos, ha ma élnének, akkor fájdalmas verseket írnának arról, hogy még a sajátjaik között is számkivetettek lettek.

Tamási Ábele még a székely humor ellenére is szív hasogatóbb lenne, mert nem csak a román hatalom ellen lázadna, hanem szomorúan kellene tudomásul vegye, hogy saját kutyája is megugatja. Wass Albert a mai helyzetet pedig sokkal nehezebben viselné, mint a száműzetést.
Egy szó, mint száz itt a sok kincs, amit mi Erdélyi, Kárpátaljai, Vajdasági, Újvidéki, Felvidéki magyarok adtunk minden magyarnak, gazdagítva vele a magyarságot és a Hazát:


Erdély adta:

Kölcsey Ferenc Himnusza
Tamási Áron író
Benedek Elek apót, írót, népmese gyűjtő
Mikes Kelemen író
Wass Albert író
Nyírő József író
Sütő András író
Orbán Balázs Székelyföld író
Kemény János író
Jósika Miklós
Arany János költő
Ady Endre költő
Áprily Lajos költő
Dsida Jenő költő
Kányádi Sándor költő
Szilágy Domokos költő
Páskándi Géza költő
Reményik Sándor költő
Apáczai Csere János pedagógiai író
Kallós Zoltán néprajzkutató
Tinódi Lantos Sebestyén zeneszerző, lantos
Bartók Béla zeneszerző, gyűjtő
Székely Bertalan festő
Paál László festő
Jakó Zsigmond tudós
Benkő Samu művelődéstörténész
Márton Áron mártír püspök
Teleki Sámuel felfedező
Körösi Csoma Sándor ős hazakutató
Brassai Sámuel polihisztor
Károli Gáspár biblia fordító, lelkész
Bolyai János matematikus
Bolyai Farkas matematikus
Hunyadi János törökverő
Hunyadi Mátyás Király
Báthori István fejedelem
Bethlen Gábor fejedelem
Bocskai István fejedelem
Rákóczi György fejedelem
Apafi Mihály fejedelem
Thököly Imre fejedelem
Rákóczi Ferenc fejedelem
Székely Mózes fejedelem
Toldi Miklóst vitéz nemes
Dózsa György hadvezér
Wesselényi Miklós politikus
Mikó Imre politikus
Kiss Ernő honvéd altábornagy
Nagysándor József honvéd vezérőrnagy
Jávor Pál színész
Vaszi Levente énekes
Keresztes Ildikó énekesnő
Molnár Levente operaénekes
Tőkés László forradalmár
Erőss Zsolt hegymászó
Miklós Edit sízőKárpátalja:

Munkácsy Mihály festő
Beca József labdarugó, olimpikon
Edvin Márton művész
Bódi László Cípő, Republic énekese
Pákh Imre műgyűjtőFelvidék:

Ballasi Bálint költő
Kassák Lajos költő
Reviczky Gyula költő
Sajó Sándor költő
Tompa Mihály költő
Jókai Mór író
Madách Imre író
Márai Sándor író
Mikszáth Kálmás író
Dobó István egri várvédő, erdélyi vajda
Bercsényi Miklós szabadságharcos
II Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem
Vak Bottyán kuruc generális
Andrássy Gyula politikus
Batthyány Lajos mártír miniszterelnök
Lahner György honvéd vezérőrnagy
Klapka György hadügyminiszter
Pázmány Péter esztergomi érsek
Boldog Salkaházi Sára szerzetesnő
Wick Béla katolikus pap, történész
Eszterházy Károly egri püspök
Csontváry Kosztka Tivadar festő
Szinyei Merse Pál festő
Kodály Zoltán zeneszerző
Kempelen Farkas tudós, feltaláló
Feketeházy János Szabadság híd tervezője
Dohnányi Ernő zeneszerző
Blaha Lujza operaénekesnő
Kaszás Attila színész
Ghymes együttesÚjvidék, Vajdaság:

Tamkó Sírató Károly költő
Vidor Gyula író
Balázs Attila író
Molnár Erik történész
Lázár Vilmos honvéd ezredes
Schweidel József honvéd vezérőrnagy
Beda Tibor festő
Berczik Zoltán Európa bajnok, asztalteniszező
Szeles Mónika teniszező
Varga Izabella színésznő
Szőke Zoltán színész
Rúzsa Magdolna énekesnő


Őrvidék:
Liszt Ferenc zeneszerző


Muravidék:
Zrinyi Miklós költő, hadvezér
Damjanich János honvéd vezérőrnagy


Szeretném, ha megértenék, hogy mi nem akarunk semmit elvenni tőletek, sőt, a történelem során csak gazdagítottuk szép anyaországunkat.
Mi nem most váltunk magyar állampolgárrá, mi azok voltunk, csak elvették tőlünk és nem is kérdezték bennünket, hogy akarjuk-e ezt.

Számunkra igazi öröm és boldogság az, hogy vannak még az őshazában, akik ránk is gondolnak, megértik, hogy a visszahonosítás a mi lelkünknek igazi gyógyír.
Megkérlek kedves magyar honfitársaim, hogy egyszer és mindenkorra értsétek meg, hogy nem akarunk mi tőletek elvenni semmit, és ha lehetőségünk van, akkor továbbra is inkább hozzátennénk, mint elvennék.
A nagyon féltett pénzetekre sincs szükségünk, mi eddig is dolgoztunk, ha kellett éjszaka is, és megálltunk a lábunkon.

Szomorú az is, hogy tőlünk sajnáljátok a visszaadott állampolgárságot és minden segítséget, de szívesen engednétek be az országba ezer idegeneket, sőt még támogatnátok is őket!
Nagyon lehangoló, hogy folyamatosan panaszkodtok, hogy milyen nehéz életetek van szép hazánkban. Én azt gondolom, hogy egyszer legalább érdemes lenne megállni és megnézni, hogy más országban hogy élnek . Elárulom nektek, hogy nagyon sok országban nem igazán vannak autópályák, elfogadható kórházak, tanintézmények, vagy élhető körülmények és mégis tudnak örülni, szeretni az emberek és jókedvvel dolgozni.

Ne csak nézzetek, hanem lássatok is és ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. Érezzétek meg, hogy ha valamit akartok, azért tenni kell, dolgozni, békésen párbeszédet folytatni és főképpen szeretettel lenni egymás iránt. A harag, gyűlölet megöli a lelket és senki nem jut előbb.
Azzal az energiával, amit haragra és gyűlöletre pazaroltok csodás dolgokat lehetne, ami hasznára lenne az egész országnak, magyarságnak.

Nem értem, hogy miért mérgezitek meg a lelketeket és az életeteket? Addigi, amíg mindenki csak a saját maga hasznát lesi, csak az érdekli, hogy neki legyen jobb, addig nem lesz szebb és békésebb világ. A gyerekeink jövője a mi kezünkben van, és ők csak akkor lesznek boldogok, ha béke van.
Hátborzongató az is, hogy arról beszéltek, hogy diktatúra van Magyarországon, úgy hogy közben bármit megengedhettek magatoknak. A diktatúráról mi Erdélyi magyarok tudnánk mesélni nektek, mert mi tudjuk, hogy mi az igazi diktatúra, tudjuk, hogy mit jelent félelemben, rettegésben élni, úgy hogy még a falnak is füle van. Az igazi diktatúrában nem írhatnátok meg a véleményeteket, nem szavazhatnátok szabadon, nem beszélhetnétek, nem szidalmazhatnátok bárkit, nem nyilváníthatnátok szabad véleményt, nem utazhatnátok más országba, nem vásárolhatnátok meg bármit, csak azt, ami van, nem választhatnátok munkahelyet, iskolát, nem tüntetnétek akkor, mikor kedvetek van, és még sorolhatnám, de nem igazán látom az értelmét.

Amit pedig biztos nem tehetnétek meg, most pedig szabadon tesztek, hogy nem szidalmazhatnátok a politikai vezetőket, mert azért halálbüntetés járna bármilyen diktatúrában.
Egy szó, mint száz mielőtt valamiről beszélgetni kezd bárki is, annak nézzen utána, tájékozódjon kellőképpen és utána vádaskodjon.

A magyar anyanyelvünk igazán kifejező, valódi csoda, ezért kérlek benneteket kedves magyar honfitársak, hogy ne gyűlölködjetek, mert a gyűl ölet, hanem szeressétek egymást, mert a szer etet.
Végezetül pedig kívánok mindenki életére áldást, lelkébe békét, szeretetet, örömöt és azt, hogy érezzük mindannyian meg, hogy ne valami ellen kell harcolni, hanem egy nemes célért, a szeretetért és békéért.

UI: mondanivalóm nem politikai meggyőződésből született, hanem azért, hogy megértés szülessen minden magyar ember lelkébe.

Tisztelettel és szeretettel egy Erdélyi Magyar !Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR TÖRTÉNELEM  
Mitikus természeti csodát rejt az északi erdő
  2018-03-06 20:51:10, kedd
 
  Mitikus természeti csodát rejt az északi erdő: csak találgatják, hogyan jött létre az ingókő

A Kummakivi-ingókő nemcsak különösen fest, de óriási is.

Az ingókövek a természet furcsa csodái, melyekkel akár Magyarországon is találkozhatsz Pákozdon vagy Szentbékkállán. A különleges és látványos magyar kőformák méretét azonban jócskán meghaladja finnországi rokonuk, a Kummakivi.

A híres egyensúlyozó sziklát nem véletlenül keresi fel - akár külföldről is - sok turista. A Kummakivi Ruokolahti sűrű erdejében, Dél-Karéliában, Finnország délkeleti régiójának egyik legvadregényesebb részén bújik meg. Látványa pedig csodálattal tölti el a monumentális követ körülvevő, kicsi tisztásra érkezőket.

A Kummakivi-ingókő

A Kummakivi formációja nem egy, hanem kettő sziklából áll, melyek egymáson nyugszanak. A felső, óriási tömb csak egy aprócska ponton támaszkodik a talapzatként szolgáló másik, búbos, gömbölyű kövön. Ez azt a látszatot kelti, mintha a szikla bármelyik pillanatban felborulhatna. A valóság azonban az, hogy pusztán emberi erővel egy millimétert sem lehet mozdítani rajta.

Az egyensúlyozó szikla finn neve, a Kummakivi annyit tesz nagyjából, hogy furcsa kő. Ez jól leírja, mit gondolhattak régen a szokatlan geológiai formációról. Noha sokáig várták, hogy a szikla egyszer csak leforduljon az alatta lévő másikról, ez sosem következett be. Hiába próbálták a történelem során valószínűleg jó néhányan lelökni. A terület ősi lakóit nemcsak csodálat töltötte el a kő stabilitását látva, de magyarázatot sem tudtak adni arra, hogyan is került a két szikla egymásra.Mivel a köveket nem tudták elmozdítani emberi erővel, arra jutottak, azok csakis valamilyen természetfeletti esemény részeként kerülhettek ebbe az állapotba. A finn mitológia egyszerű magyarázattal szolgált a Kummakivi létrejöttére. Mivel meséikben amúgy is sok szó esett óriásokról és trollokról, úgy gondolták, ezek a legendás erejű lények lehettek csak képesek arra, hogy a két követ így összerakják.

Egy másik babona a sziklás vidékek óriási termetű lakóiról, a hiisi - többes számban hiidet - elnevezésű lényekről szólt, melyek a finn folklór történeteiben kőhajító képességükről voltak híresek. Számos kőtorony, furcsa formájú szikla miatt okolták őket, sőt, a föld alól előbukkanó meredek sziklákról úgy tartották, hogy ezek a kőóriások használták őket vaj köpülésére. Éppen ezért a Kummakiviről is sokan hitték, hogy egy hiisi, óriás vagy troll hozta, gurította, esetleg dobta jelenlegi helyére.

Videó: 360° Kummakivi ingókő Link

A formáció keletkezésére adott mai magyarázat sokkal kevésbé mesés. A geológusok a Kummakivi vizsgálata során arra következtettek, hogy a sziklát egy gleccser hozta magával az utolsó jégkorszak idején. Miután a jeges folyamok eltűntek a vidékről nagyjából 12 ezer évvel ezelőtt, a szikla már talapzatán állva olvadt ki a jégtakaró alól. Noha az elmélet viszonylag szilárdnak tűnik, léteznek ettől nagyban eltérő, ám szintén lehetséges magyarázatok is, így igazán biztosat máig nem tudni a Kummakivi létrejöttéről.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
A választások elé...
  2018-03-06 00:27:59, kedd
 
  A választások elé ...

Ha nem vigyázunk, visszajönnek,
hogy mindent kijavítsanak,
ígérik, nem hazudnak többet,
de már nagyon éhes a piócahad.

Rend lesz megint, a régi rend,
Libsi EU és hosszabb kordonok,
a pénz majd újra pénzt teremt
- nekik, és sírhat, ki eddig mormogott.

Ha nem vigyázunk, visszajönnek,
összefogva újfent ellened;
migráns lepi majd a földed,
és hurokba dugtad ismét a fejed.

Ha nem vigyázunk, visszajönnek,
és félhold lesz majd a kereszt helyett,
bezúznak minden szent könyvet,
s boldog, ki innen elmehet ....

Alattuk mindig elégedett
a régi, jó rabszolgahad,
de ha mégis elindulnak ellened,
tévét néz mind és otthon marad.

Ha nem vigyázunk, visszajönnek,
lassan leszállnak, mint a köd,
későn fog hullni már a könnyed,
a régi rend átöltözött.

Ha nem vigyázunk, visszajönnek megint!
Szerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik: Link
 
 
0 komment , kategória:  IRODALOM/VERSEK  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 2951
  • e Hónap: 32915
  • e Év: 2061123
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.