Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2018-03-07 23:49:01, szerda
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Egyszerű kölesfasírt
  2018-03-07 23:41:20, szerda
 
  Egyszerű kölesfasírt

Hozzávalók

15 dkg köles
3 dkg szezámmag
1 db tojás (sárgája)

őrölt fekete bors

Elkészítés

1. A kölest puhára főzzük két és félszeres mennyiségű vízben. A tűzről levéve hagyjuk kissé hűlni, majd hozzákeverjük az elhabart tojássárgáját, továbbá egy kevés sót és borsot. Az így kapott masszát 10 egyenlő részre osztjuk, és nedves kézzel formázunk belőle 10 db gombócot.

2. Meghempergetjük azokat a szezámmagban, azután sütőpapírral leterített sütőlemezre rendezzük, és kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük őket a 170 fokos sütőben.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Sütőben sült palacsinta
  2018-03-07 23:36:19, szerda
 
  Sütőben sült palacsinta

Hozzávalók

3 db tojás
1,75 dl tej
12,5 dkg tej
2 ek cukor
1 csipet só
1/4 tk őrölt fahéj
1,5 ek vaj
áfonya vagy más bogyós gyümölcs a tetejére
porcukor (a szóráshoz)


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben kézi mixer habverőjével a tojásokat simára keverjük a tejjel, a liszttel, a cukorral, a sóval és a fahéjjal.
A vajat 26 cm átmérőjű, magas falú öntöttvas serpenyőbe tesszük, és az előmelegített sütő középső részében felolvasztjuk. Óvatosan ráöntjük a teljes tésztát, majd visszatoljuk a sütőbe, és aranybarnára sütjük 15-20 perc alatt, amíg a széle kissé megemelkedik.
A sütőből kivett palacsintát megszórjuk áfonyával, valamint porcukorral, és cikkekre vágva kínáljuk. Melegen a legfinomabb.





Megjegyzés

Gyors és kényelmes megoldás, mert a palacsintákat nem kell egyenként sütögetni, sem megfordítani, ráadásul nem lesz olajszagú a konyha.

Kerek tűzálló tálban is elkészítheted.

Porcukros gyümölcs helyett dzsemmel vagy juharsziruppal is nagyon finom.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Csípős mézes csirkeszárny
  2018-03-07 23:32:20, szerda
 
  Csípős mézes csirkeszárny

Hozzávalók

18 db csirkeszárny
1 tk só
1 tk fokhagymapor
1 tk fűszerpaprika
1/2 tk Cayenne-bors
A marinádhoz
1,8 dl barbecue szósz (üveges)
5 dkg méz
2 ek ketchup
1 ek Sriracha (extra csípős ázsiai csiliszósz)
1/2 tk fokhagymapor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és egy tepsit leterítünk sütőpapírral.
A csirkeszárnyakat bedörzsöljük a sóval, a fokhagymaporral, a paprikával és a borssal, majd a tepsibe fektetjük, és az előmelegített sütőben sütjük 35-40 percig. Félidőben megfordítjuk.
Közben a marinádhoz egy tálban összekeverjük a barbecue szószt a mézel, a ketchuppal, a csiliszósszal és a fokhagymaporral. Megforgatjuk benne a sütőből kivett csirkeszárnyakat, majd visszatesszük a tepsibe, és közben egyszer megfordítva készre sütjük további 5-10 perc alatt.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Krumplileves virslivel
  2018-03-07 23:27:51, szerda
 
  Krumplileves virslivel

Hozzávalók

1 fej hagyma
1 nagy adag leveszöldség
75 dkg főzni való burgonya (B jelű)
2 ek vaj
1,5 l hús- vagy zöldségleves-alaplé
2 db babérlevél

frissen őrölt bors
szerecsendió
4 db virsli
1/2 csokor petrezselyem


Elkészítés

A meghámozott hagymát apróra kockázzuk, a megtisztított és megmosott leveszöldséget, valamint burgonyát durvára daraboljuk.
A fazékban felhevített vajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a leveszöldséget és a krumplit, kissé megkapatjuk, majd felöntjük 1,3 l alaplével. Beletesszük a babérlevelet, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és felforraljuk. Ezután a zöldségeket fedő alatt, gyenge tűzön csaknem teljesen puhára főzzük 15-20 perc alatt.
A babérlevelet eltávolítjuk. A leves felét átöntjük egy másik edénybe vagy tálba, és botmixerrel darabosra turmixoljuk vagy burgonyatörővel szétnyomkodjuk. A pürét visszatesszük a fazékba és összekeverjük a levessel. Ha túl sűrű, akkor a maradék alaplével hígítjuk. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és melegen tartjuk.
Egy tiszta edényben vizet forralunk, majd félrehúzzuk. A gyöngyöző vízben, résnyire nyitva hagyott fedő alatt felmelegítjük a virslit. Közben a leöblített és lerázott petrezselymet finomra aprítjuk. A virslit felkarikázzuk és adagonként elosztjuk a tányérokban. Végül rámerjük a levest, és megszórjuk a petrezselyemmel.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Bársonyosabb lesz a levesed, ha egy kevés tejföllel dúsítod.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 363 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2506
  • e Hét: 7087
  • e Hónap: 20992
  • e Év: 150699
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.