Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Migráns magyar - magyar migráns
  2018-04-29 13:11:04, vasárnap
 
  Ha nem akarsz szíven, esetleg vesén szúrni, nő ismerősömet megerőszakolni és kifosztani, idős szülőmet megkínozni egy életnyi gürcölésért kapott nyugdíjáért, ha nem hirdeted fennen, hogy csak a te vallásod az igaz, bármelyik légyen is az, továbbá nem bizonygatod, hogy magyarabb vagy bárkinél, s ha nem akarsz az ország miniszterelnöke lenni, no akkor szívesen látlak. Más esetben pedig hátrálj vissza India felé.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Vasarely személyzete az elmúlt másfél évben
  2018-04-22 22:30:09, vasárnap
 
  - Levelezőn tanulok, de még az oktatóm se tudja, hogy mire jó ez a szak.
- Komolyan, most csak a szemem viszket. Ráadásul elfelejtettem, hogy vannak látogatók.
- Jaj gyerekek, menjünk már haza! (időpont 10 óra 10 perc)
- Megtaláltam Istent. (A munkával nem volt ilyen szerencséje.)
- Tárlatot vezetni jó, a szöveget majd én kitalálom hozzá.
- Cigi, kávé és sorozat a telefonon.
- Megint jönnek. Rohadnának meg!
- Szia Kicsim! Nem, kollegináknak nem leszek a személyi edzője.
- Én fotójegyet nem adok ki.
- Van fotójegye?
- A vakujegy 300 Ft, de nem szabad fotózni!
- Sprechen sie deutsch? Nem? A vizes palackot hagyja kint!!
- Csak hadd menjek már nyugdíjba!
- Itt hétvégén is kell dolgozni? (Egynapos Csilla kérdése pénteken.)
- Mindenki kimegy dohányozni? Jó, akkor én is.
- Mit keresek én itt? A szikla szemét vagy A fiút nézzem meg?
- Majd én eldöntöm, hogy mikor vagyok vega.
- Egy élőlényt sem ölünk meg! A csótány kivétel.
- Szép vagyok és okos, de mi ez már, hogy nem én vagyok a múzeum arca?
- Mindenem fáj, de otthon csodálatos módon meggyógyulok.
- Nem dolgozom, viszontlángos!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint hova tűntek a zebrák?
  2018-04-19 10:54:59, csütörtök
 
  A mellkasomon legelik a szőrt, de ne rohanjunk ennyire előre.
A múzeumi személyzet életében egy fix pont van a hétfő. A hétfőnél nincs is szebb nap, ellenben a kedd a legborzalmasabb a hét napjai közül. A kínok kínja, ha egy munkaszüneti nap keddre esik, mert a múzeumban (ténylegesen) dolgozók fordított világban élnek. Csak mondom, május elseje, a munka ünnepe, amit nemzeti kormányunk nagyon nem szeret, na az most keddre esik - krach. Azonban ezen a kedden is szörnyűség történt a Vasarely Múzeumban. Jó, azon kívül, hogy dolgozni kellett menni. Döbbenten fedeztük fel, hogy a " Zebrák" megint elvágtattak. Nem, a hírek szerint nem Semjén üldözte őket, aki agyát és altáji testrészét is puskájában hordozza. Semmi különös nem történt, a zebrákat kicsapták az alföldi pusztákra, hogy a friss füvet legelve végre lábat növesszenek. Azonban egészen Temesvárig elcsatangoltak - lábak nélkül! A két állat elvitt pár "kacatot" és a múzeum legjobb szőnyegét, hiszen valahová nekik is le kell heveredniük.
Persze a múzeum személyzetével nem közöltek semmit, de ez a bevett szokás. A teremőrnek egyébként sem kell tudnia semmiről. Ne gondolkozzon, ha pedig nem gondolkozik, akkor ne is beszéljen. A gond ott kezdődik, ha megszólítják, s mondjuk a zebrákat keresik rajta. Ki máson, ő van ott. Pedig a teremőr nem akár mást, csak hagyják őt "békiben". A teremőr el van magában, okoskáját nyomogatja, esetleg sodokuzik, vagy laptopján írja teológia dolgozatát, na nem a munka nemesítő hatásáról, csupán arról, hogy a szeretet mindannyiunkban ott van - mindezt a látogatók előtt. Egyesek csak maguk elé merednek, és gyilkos gondolatokat (Gizi) vagy éppen szerelmeseket (csak szeretnéd) forgatnak fejükben. A látogató mindeközben keresi a zebrákat, egyet ugyan rögtön talál, de ez a fránya látogató telhetetlen, neki "Zebrák" kellenek. Hol vannak a zebrák? Izgatottan halad teremről teremre. Az utolsóhoz érve előbb csak a fejét dugja be, hiszi, itt lesznek, majd csalódottan fordul a gyilkosan szerelmes teremőrhöz:
- Hol vannak a zebrák?
- Pech, két napja elvitték őket Temesvárra.
A hölgy szomorúan veszi tudomásul a hírt, de nem csap cirkuszt. Nem úgy, mint az a másik hölgyemény tavaly, aki a pénztároson kérte számon az állatokat a pultot verve, hogy őt miért nem értesítik a hiányról legkésőbb a jegy megvásárlása előtt. Jogos. Panaszával forduljon az illetékes elvtársakhoz, például a múzeum honlapjának kezelőjéhez, vagy a kismillió főnök valamelyikéhez. Az igazgatóságon több henyélő here (és herenyina) van, mint a tényleges munkát végző lenézett személyzet. A munkakörülményekről nem is beszélve....
Az új kollegina topánkában tipegett be az első munkanapján, leheletnyit fázott. Másnap már a talajmenti fagyok ellen is védő alkalmatosságot húzott lábára, így már lazán veri a 180 centit. Egyes hatalmasságok (ínyencek) örülhetnek, van egy újabb magas kollegina. Őt egyébként nem szabad Krisztinek szólítani, mert ahhoz már öreg, Krisztának pedig Mézga Aladár miatt nem ildomos.
A múzeum lomjaként én tisztában vagyok a helyi klimatikus viszonyokkal. Az az idő jött el, amikor kint már bikiniben (csak szeretnéd) szaladgálnak, de a múzeumban még magadra húzol egy felsőt, mert különben betegként mehetsz táppénzre, és nem azért, mert hétvégén jön a Marikád, vagy mondjuk a húsvéti sonka súlyos, kéthetes munkaundort eredményezett. Így tehát én is felvettem a jó öreg feketémet, és úgy mentem fel az emeletre, ahol megkezdődött a vadászat zebrákra vagy talán gazellákra. Néhány, harmincas nő már az utolsó teremből visszafelé sétált a folyosón, amikor az egyik szemrevaló visszafordulva feltette azt a bizonyos kérdést, amire én:
- A zebrák itt vannak - közben felsőm cipzárját lehúzva felfedtem a pólómon egymás nyaka köré csavarodó "Zebrákat".
- Nőcsalogató mozdulat - jött mosolyogva a válasz, majd lesétált a lépcsőn.
Én pedig ott maradtam fenn egyedül a zebrákkal a mellkasomon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország a magyaroké
  2018-04-09 16:54:19, hétfő
 
  Mondta a "nem vagyok roma származású" miniszterelnök és, hogy ez így is maradjon busszal fuvarozták a cigányokat választani. Akik degeszre tömhették hasukat, de elhízástól nem kell tartaniuk, mert itatták is őket. Nem kell ezen megütközni, már a Reformkorban is így zajlott a választás, csak akkor a cigányok a zenét szolgáltatták. Szavazati joggal ugyanis sem ők, sem az ország népességének túlnyomó többsége nem rendelkezett akkor, de még jó sokáig nem. A 2010-14-es parlamenti ciklusban már előálltak azzal a kedves ötlettel, hogy akinek több gyereke van, az kapjon többszörös szavazati jogot. Ebből akkor nem lett semmi, de az újbóli kétharmados többség birtokában bármi jöhet. Az EBESZ-nek vannak aggályai a választással kapcsolatban. Ugyan már, ez Magyarország.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor most jön az ellenzék fizikai megsemmisítése?
  2018-04-09 00:26:14, hétfő
 
  Jó, hát úgy tűnik, hogy isten is Orbánnal volt/van, segített az ima, vagy szimplán csaltak. Majd megtudjuk úgy 50 év múlva, vagy sem. Mindenesetre Magyarországon már ma sincs sajtószabadság, szabad véleménynyilvánítás, nincs meg a gyülekezés joga, nincs szabad vallásgyakorlás (ha keresztény vagy, pontosabban keresztyén, akkor igen).
A rendszer/gengszter váltás elhozta nekünk a szabadságot és a demokráciát, valamit bónuszként megkaptuk azt a szimpatikus szakállas fiatalembert, aki leginkább egy köszörűs cigányra hasonlított. De ez sértés, mert az legalább dolgozik, már a köszörűs, de ez az elhízott törpe életében nem tett semmi hasonlót sem. De ne személyeskedjünk, még ha igaz is.
A nagyon véres kommunista diktatúrában volt szabadság, egyenlőség, testvériség (persze ennek a fele sem volt igaz). Most van még nagyobb szabadság, egyenlőtlenség (hiszen az osztálynélküli társadalmat felváltotta az osztályokra tagolódó társadalom: mérhetetlen gazdagság és hasonló szegénység), és a testvériség helyett van most nekünk testvíriség. De az a lényeg, hogy Magyarország a magyaroké. Csak az a baj, hogy a magyarok elmenekülnek az országból, már ha megtehetik, de szerencsére itt marad nekünk Orbán és bandája, meg a rá szavazó agymosott, lefizetett, megfélemlített maradvány.
Most pedig csak találgatni lehet, hogy mi fog következni. Milyen ámokfutásba kezd ez a beteg barom. Bocsánat, megint személyeskedtem, de alliterált.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A FIDESZ és az időjárás
  2018-04-07 08:52:17, szombat
 
  Az Orbán bandának az a jó, ha minél kevesebben mennek el szavazni. A szavazó kedvet nagyban befolyásolja az időjárás, ezért a FIDESZ tárgyalásokat kezdett az időjárást irányító személlyel. Természetesen Őt is át próbálták verni. Egy zsidónál akarnak okosabbak lenni alku közben? Az eredmény: szombaton esik az eső, de vasárnap sütni fog a nap. Istenen nem múlik már semmi, csak az embereken.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország már/még nem rendőrállam?
  2018-04-02 16:01:28, hétfő
 
  A mondás miszerint " A becsületes embereknek nincs miért félniük a rendőrségtől." jelenleg is vizsgálja a Mondások Helyességét Ellenőrző Bizottság.
Terry Pratchett; Fegyvertársak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megoldás vegetáriánusoknak
  2018-04-02 10:41:40, hétfő
 
  Az ember biológiai fajként mindenevő. Vegetáriánusnak lenni ugyanolyan szélsőség, mint pusztán csak a húst enni. A húsfogyasztástól való elzárkózás gyakran pszichés eredetű - szegény állatok is érző lények, ne öljük le őket a húsukért. A megoldás annyira kézenfekvő, hogy a nagyvilágban biztos alkalmazzák már: gyíkfarm. Jó, ez sem tisztességes, hiszen a gyíkokra rá kell ijeszteni, de legalább életben maradnak. A gyík, ha az élete múlik rajta megválik farkától, ami idővel újra kinő. Tehát a megoldás a gyíkfarok pörkölt.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 145 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 14
  • e Hét: 65
  • e Hónap: 658
  • e Év: 658
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.