Regisztráció  Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Krumplis pogácsa
  2018-04-20 17:16:54, péntek
 
  Link

Krumplis pogácsa

HOZZÁVALÓK
1 kg liszt
50 dkg főtt áttört krumpli hidegen
2 dl tejföl
3 egész tojás +1 tojás a kenéshez
1 kocka élesztő (5 dkg)
3 teás kanál só
35 dkg margarin
10 dkg zsír (most csibe zsír volt)
1 teás kanál cukor,
3 dl langyos tej
20 dkg sajt most edámi volt itthon, lehet magokat is szórni rá én most nem tettem

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet sót, margarint elmorzsoljuk, a hidegen áttört krumplival, majd a cukros tejben felfutott élesztőt a 3 felvert tojást és a tejfölt jól össze dolgozzuk majd jó lisztes deszkán formázzuk,puha tésztát kapunk és kinyújtjuk majd meg kenjük a zsírral és szimpla hajtást csinálunk.

kb 10 perc pihenés majd megint nyújtás zsírral kenés és dupla hajtás,majd 10 perc pihi és még egy nyújtás zsírozás szimpla hajtás nyújtás tojással lekenés sajt reszelés és szaggatás és zsírozott tepsibe sütés forró 220 C fok sütő kb 15-20 perc de szemre nézni inkább.

Ebből 154 darab lett amikor kiszaggattam a karikákat kb 2 cm átmérőjű volt a szaggató. A köztes tésztát kicsit össze terelem de nem gyúrom újra csak arrébb tologatom és úgy szaggatom a képen azok a bugyrosak, de azok majdnem a legfinomabbak persze a szép karikásak is nagyon jók.

Ma a munka helyen hamar elfogyott egy része a többi a fagyóba megy.

Tipp: a nyújtásoknál alaposan lehet lisztezni a deszkát de be dolgozni nem szabad több lisztet mert akkor kemény lesz, jó puhának kell lennie a tésztának,ha nem fogy el akkor mindjárt ha kihűl ajánlom lefagyasztani, majd amikor kell 15 perc alatt kienged olyan mint ha akkor sült volna. És még egy tanács ha szaggatom mindig lisztezem kicsit mert mivel előre letojásozzuk kicsit ragad így néha letisztítom a szaggató szélét és bemártom lisztbe, persze lehet úgyis hogy szaggatás után a tepsibe kenjük le és utána sajtozzuk, de ez hosszabb idő. Mindenféle magot is szórhatsz rá. Nekem már majd nem el is fogyott mert a munka helyemre két nap is kellett vinni úgy ízlett mindenkinek
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Ildi mama receptjei
  2018-04-20 16:32:43, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 418 db bejegyzés
Összes: 8852 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 653
  • e Hét: 4569
  • e Hónap: 16120
  • e Év: 278135
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.