Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Stációs szentmise a Szent Erzsébet templomban
  2018-04-29 22:04:42, vasárnap
 
  Szombathelyi Egyházmegye 2018.02.16

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
2018.04.29 szentmise - (Húsvét 5. vasárnapja
  2018-04-29 21:47:57, vasárnap
 
  Mottója: A választott nép Isten szőlőskertje.
A hívők, az Egyház tagjai szoros kapcsolatban vannak a szőlőtővel.
Videó Link
Virág diszítés
...... ........... ............. ........... ..........


Szentmise kezdete
........ .....


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szőlő ima
  2018-04-29 21:36:58, vasárnap
 
  Nagyobb kép Link

...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Krisztushoz tartozunk - Angyalszó - részletek
  2018-04-29 14:02:39, vasárnap
 
  A választott nép Isten szőlőskertje. A hívők, az Egyház tagjai szoros kapcsolatban vannak a szőlőtővel.
...... ........... ........... .............


Az egyik plébánián pedig olyat készítettek, ahol egy igazi szőlőtőre papírból tettek színes szőlőfürtöket, amelyeken az elsőáldozó gyerekek arcképe volt. A megoldások közül ez utóbbi jól szemlélteti, hogy egy gyermeknek, aki első szentáldozására készül, hogyan kell Jézushoz kapcsolódnia: úgy, ahogyan a szőlőtőhöz kapcsolódnak a szőlővesszők és a szőlőfürtök.
Ez a példa nem csak a gyermekekre, hanem a felnőttekre és minden keresztény emberre is vonatkozik. A mai vasárnap evangéliumában éppen erről tanít Jézus. Ezt mondja: ,,Miként a szőlővessző nem hozhat gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz."
Honnan tudhatjuk, hogy valóban Krisztushoz tartozunk? A Krisztusban való élet azt jelenti, hogy törekszünk az életszentségre, keressük Isten akaratát és készek vagyunk engedelmeskedni
neki.

Éltető forrás.
Jézus kortársai ismerték a szőlővel kapcsolatos munkákat. A példabeszédet hallva azonban nemcsak a növénnyel kapcsolatos munkák jutottak eszükbe, hanem más is. Az ószövetségi iratokban többször szerepel ugyanis az a kép, hogy a választott nép Isten szőlőskertje. A nép lelkileg terméketlen marad, ha nem tartja meg Isten parancsait. Ezt a gondolatot azonban Jézus tanítása alapján továbbvihetjük. Az Egyház, a krisztusi
közösség Isten új szőlőskertje. A hívők, az Egyház tagjai szoros kapcsolatban vannak a szőlőtővel, Krisztussal, illetve rajta keresztül egymással. Két lényeges elem rejlik e képben.
Egyrészt Krisztusból merítjük az életet, tehát, ha leválunk róla, akkor megszűnik az éltető forrás, elszáradunk és többé soha nem fogunk termést hozni. Másrészt Krisztusnak köszönhetjük azt is, hogy közösséget alkotunk, tehát ha tőle elszakadunk, akkor kiszakadunk a közösségből is.
Az élő hitű ember jellemzője továbbá, hogy hitét megvallja mások előtt, megvallja, hogy Jézus életének az Ura.

Az Úr emlékezetére
Uram, megváltó Jézusom, te azt kérted az utolsó vacsorán tanítványaidtól, amikor megtörted a kenyeret, hogy ,,ezt cselekedjétek az én emlékezetemre."
Azt kéred tőlünk, hogy mindaddig, amíg el nem jössz újra a földre, ismételjük meg újra és újra a kenyértörést és együnk a megtört kenyérből.
Köszönjük neked, Uram, hogy megalapítottad az Eucharisztiát, és lehetőséget adtál számunkra arra, hogy veled, az élő kenyérrel egyesülhessünk, újra és újra beköltözhess a szívünkbe! Segíts, hogy napi fájdalmainkat, mint növekedésre kapott lehetőségeket fogadjuk, és így egyre hasonlóbbá váljunk hozzád. Add, hogy türelmesen és bátran viseljük a szenvedéseket, bízva támogatásodban.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Húsvét 5. vasárnapja. 2018 Csíksomlyó 04.29
  2018-04-29 13:44:07, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Húsvét 5. vasárnapján - Déva 04.29
  2018-04-29 13:41:06, vasárnap
 
  Csaba testvér szentmisét mutat be Déván Húsvét 5. vasárnapján

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Vikidál Gyula: A föld fiai
  2018-04-29 13:39:12, vasárnap
 
  Videó Link

Dal szövege a videón látható
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Kemény nyarat jósol a Dávid naptár
  2018-04-29 13:34:54, vasárnap
 
  EDDIG 90% - ba BEJÖTTEK AZ IDŐS DÁVID ÚR JÓSLATAI
A nyíregyházi mérnök több mint negyven éve készíti napra lebontott meteorológiai prognózisát, amit Dávid-naptárnak hívnak. Nyáron elviselhető lesz a meleg, és a jó idő szeptember végéig kitart - jósolja 2018-ra Dávid Mihály, a több mint 40 éve hosszú távú időjárás-előrejelzéssel foglalkozó nyíregyházi mérnök. Lehet néhány fagyos éjszaka még májusban is, ami a gyümölcstermesztőknek és nekünk sem túl jó hír, mivel lefagyhatnak a virágok. Ráadásul a mezőgazdasággal foglalkozók jövőre is készülhetnek öntözni: 2018-ban sem lesz több csapadék, mint idén. Csapadékosnak csak a május és a június közepe tűnik - ez utóbbi időszak viszont akár július elejéig is eltarthat.
A mérnök azt mondja, 2019 - től jön majd egy olyan időszak, amikor lényegesen több csapadék fog hullani a Délkelet-Alföldön is.
 
 
0 komment , kategória:  Pontos idő  
Tridenti zsinat
  2018-04-29 08:08:09, vasárnap
 
  Katolikus megújulást elindító zsinat.
Wikipedia oldalon Link
A tridenti zsinat vagy trentói zsinat[1] (régebben németesen: trienti zsinat; Concilium Tridentinum), a katolikus egyház bel- és küléletére nézve az egyik legfontosabb egyetemes zsinat, amely a 16. századi reformátorok ellenében a katolikus egyház igazi megformálását hozta létre és új életre keltette azt. A tridenti zsinat az ellenreformáció kezdetét jelentette. E zsinatot, sorrendben a 20-ikat, számos akadály után, aminők a keresztény fejedelmek között dúló konfliktusok és háborúk voltak, III. Pál pápa 1542. május 22-ére hívta össze Tridentbe (ma: Trento), a bullában kifejezett e céllal: »Isten dicsőségére és magasztalására, a hit és keresztény vallás fejlesztésére és felemelésére, a tévtanok kiirtására, az egyház békéjére és egységére, a papság és a keresztény nép megjavítására, a keresztény név ellenségeinek megsemmisítésére«. A zsinatot azonban újabb zavarok miatt csak 1545. december 13-án nyitották meg ünnepélyesen a tridenti fő székesegyházban
A zsinat elsősorban azokkal a területekkel foglalkozott, ahol a protestáns nézetekkel szemben kellett megfogalmaznia a katolikus egyház nézeteit.

Katolikus lexikon Link

Trienti vagy tridenti? Link

Molnár Antal írása A TRIENTI ZSINAT (1545-1563) Link

Magyarok a zsinaton
A zsinaton hazánk püspökei az ország állapota és vallási viszonyai miatt személyesen nem jelenhettek meg, ezért képviselőket küldtek Kolosváry János kolozsmonostori apát, később csanádi püspök és Dudith András tinnini, később pécsi püspök személyében. I. Ferdinánd magyar királyt Draskovich György pécsi püspök képviselte. A tridenti zsinaton nemcsak a katolikus egyház hitágazatait védte és állapította meg határozottan a hitújítók ellenében, hanem az egyházi fegyelmet is teljesen átalakította. A zsinatnak a hittanra vonatkozó, decreta nevű határozatai fejezetekre és kánonokra oszlanak. A fejezetekben a hitágazatoknak, különösen a megtámadottaknak, bővebb magyarázata, míg a kánonokban pedig a magyarázat rövid és szabatos tételekben összevonva található. A fegyelemre vonatkozó határozatok decreta de reformatione néven vannak jelölve. A hitágazatokról szóló határozatok eo ipso, a fegyelmiek Rómában azonnal, másutt 1564. május 1-jén léptek hatályba. A zsinat hitágazati és erkölcstani végzéseit minden katolikus elfogadta és hitszabályként tartotta; a fegyelmi határozatokat azonban nem mindenütt fogadták el és hirdették ki. IV. Pius pápa e zsinat határozatainak kihirdetése, azoknak kellő megtartása és az esetlegesen felmerült kételyek eloszlatása végett 8 bíborosból álló bizottságot nevezett ki, amely S. Congregatio Conc. Trid. Interpretum» vagy röviden S. Congregatio Concilii» nevet visel. E bizottság határozatait 1718 óta évenként nyomtatásban is kiadták Thesaurus resolutionum S. Congregationis Concilii címen.

...............

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Lila ruhás kislány - levendula csokor
  2018-04-29 07:57:29, vasárnap
 
  ...... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 357 db bejegyzés
e év: 5065 db bejegyzés
Összes: 40513 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 794
  • e Hét: 8880
  • e Hónap: 41389
  • e Év: 825742
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.