Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Virágh András Gábor: Organ improvisation for easter
  2018-04-03 17:39:28, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Nem szabad uniformizálni a hangzást.
  2018-04-03 17:32:35, kedd
 
  Riport 2018.03.15.
“Nem szabad uniformizálni a hangzást"
Dobszay Péter instrukciókról, céltudatosságról, életkorról.
Szerzett már díjat orgonisták és kórusvezetők versenyein, s a legelső karmesteri seregszemléjén is sikerrel szerepelt. Legfiatalabbként bejutott a döntőbe, s elnyerte a közönség elismerését. Dobszay Péternek gyerekkori álma volt a dirigálás, s mióta először hangszer mellé ült, azóta igyekszik megtanulni mindent, ami ahhoz kell, hogy jobb karmesterré váljon. Bár csak három éve diplomázott, már az elmúlt szezonban is közel nyolcvan hangversenyen lépett a dirigensi pódiumra, s a hazai zenekarok többségével muzsikálhatott.
Bővebben itt olvasható Link
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
A jeruzsálemi keresztény egyházi vezetők közös húsvéti ....
  2018-04-03 10:34:38, kedd
 
  A jeruzsálemi keresztény egyházi vezetők közös húsvéti üzenetet tettek közzé.
A jeruzsálemi pátriárkák és keresztény vezetők, köztük Pierbattista Pizzaballa püspök, a latin pátriárkátus apostoli adminisztrátora és Francesco Patton szentföldi kusztos közös húsvéti üzenet tettek közzé, melyben imával fordulnak Istenhez azokért, akik szenvednek a Szentföldön és az egész világon.
...... .....


Imát fogalmaztak meg ,,azokért az emberekért, akik a kereszt útját járják, azokért, akik ebben a régióban és az egész világon szenvednek, továbbá azokért, akik csendben szenvednek, a menekültekért, a politikai menedékjogot kérőkért, a kitelepítettekért, azokért, akik elnyomásban élnek, akik szükséget és hiányt szenvednek, az erőszak és a diszkrimináció minden áldozatáért, valamint mindazokért, akik az igazságért és a kiengesztelődésért küzdenek".
Jeruzsálemből, ,,arról a helyről, ahol Krisztus feltámadt a halottaiból, áldásunkat küldjük azoknak a híveknek, akik a feltámadást ünneplik ebben az áldott időszakban" - olvasható az üzenetben. ,,Ez az a pillanat, amikor a keresztény család megemlékezik Isten üdvözítő művéről, mely Jézus Krisztus életében, halálában és feltámadásában nyilvánul meg. Jeruzsálem a remény és a feltámadás városa, amely Isten üdvözítő művének szent jelképe marad, valamint a mennyei Jeruzsálem tükröződése, amely egykor majd eljön."
,,Jeruzsálem e szent, közösségi és spirituális jellege továbbra is világítótorony a régióban és az egész világon élő emberek számára. Imádkozzunk, hogy mi itt, a Szentföldön akadályok nélkül tovább folytathassuk szent kötelességünk teljesítését az élő evangélium közvetítőiként, szolgálva a szegényeket, keresve az igazságot, a feltámadt Krisztus világosságában és szeretetében haladva előre" - fogalmaznak húsvéti üzenetükben a szentföldi keresztény vallási vezetők.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
2018. április 3 hétfő - Mária Magdolna Hírül vitte a ...
  2018-04-03 10:29:53, kedd
 
  A feltámadt Jézus megjelenik Mária Magdolnának.
Húsvétvasárnap reggel Mária Magdolna könnyezve állt Jézus sírjánál. Amint ott sírdogált, betekintett a sziklasírba, és ahol Jézus holtteste feküdt, két, fehér ruhába öltözött angyalt látott. Ott ültek, az egyik a fejnél, a másik a lábnál.
Így szóltak hozzá: ,,Asszony, miért sírsz?" ,,Mert elvitték az én Uramat - felelte -, és nem tudom, hová tették."
Ezzel hátrafordult, és íme, Jézus állt előtte. Nézte, de nem ismerte föl, hogy ő az.
Jézus megkérdezte: ,,Asszony, miért sírsz? Kit keresel?" Mária Magdolna azt hitte, hogy a kertész az, és így válaszolt: ,,Uram, ha te vitted el, mondd meg, hová tetted, hogy magammal vihessem." Jézus erre megszólította: ,,Mária!" Mária felkiáltott: ,,Rabboni!" - vagyis Mester.
,,Ne tartóztass! - felelte Jézus. - Még nem mentem föl az Atyához, Te most menj testvéreimhez, és vigyél hírt nekik! Fölmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez."
Mária Magdolna elsietett. Hírül vitte a tanítványoknak: ,,Láttam az Urat." - És elmondta, amit az Úr üzent.


SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Tartsatok bűnbánatot, és keresztelkedjetek meg Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára!
Pünkösd ünnepén Péter apostol így szólt a néphez:
,,Tudja meg az egész választott nép teljes bizonyossággal, hogy Isten azt a Jézust, akit ti keresztre feszítettetek, Úrrá és Messiássá tette!"
Ennek hallatára fájdalom járta át szívüket. Megkérdezték Pétert és a többi apostolt: ,,Mit tegyünk, testvérek?"
Péter így felelt: ,,Tartsatok bűnbánatot, és keresztelkedjetek meg Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára! Így megkapjátok a Szentlélek ajándékát. Az ígéret ugyanis nektek és gyermekeiteknek szól, meg azoknak, akik távol vannak ugyan, de akiket meghívott a mi Urunk, Istenünk."
Számos egyéb szóval is biztatta és buzdította őket: ,,Mentsétek meg magatokat ettől a gonosz nemzedéktől!"
Akik megfogadták szavát, megkeresztelkedtek. Aznap mintegy háromezren csatlakoztak hozzájuk.
Ez az Isten igéje.
ApCsel 2,36-41

Imádság
Istenem, csodálatos gondviselésed által mindannyian arra vagyunk hivatva, hogy Krisztus testének tagjaivá váljunk. Minden egyes tagnak öröktől fogva meghatároztad a maga feladatát, számolva minden ember adottságával. Ebben a rendben örök előrelátásoddal részemre is kijelöltél egy helyet, ahol szolgálnom kell. Uram, készen állok erre a szolgálatra! Kívánj tőlem akár csöndes, hangtalan munkát, akár hősi elszántságot, nagy áldozatokat: követlek, Uram!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
A húsvéti beszámolók nagyon őszintén írják le a szereplők érzéseit és gondolatait, s ebből kiderül, hogy ők is csak lassan jutnak el a feltámadásba vetett hitre. A mai evangéliumi rész szereplője Mária Magdolna, aki Jézus sírjához megy húsvét hajnalán. A sír üres, a halott Krisztust nem találja ott, ezért sírni kezd. A két angyal kérdésére válaszolva nagyon őszintén elmondja, hogy mit gondol a történtekről, mi a lehetséges magyarázat arra, hogy az Úr holtteste nincs ott, ahová elhelyezték a temetés napján. Ezt mondja: ,,Mert elvitték az én Uramat, és nem tudom, hová tették", aztán csak sír tovább.
Ekkor jelenik meg Jézus, akit azonban nem ismer fel. Ő is azt kérdezi, hogy miért sír. Mária Magdolna azt hiszi, hogy a sírkert gondozásával megbízott kertész áll előtte, ezért nyomban azt feltételezi, hogy bizonyára ő vihette el Jézus testét, vagy ha nem ő, akkor talán tudja, talán elárulja, hogy ki lehetett. Milyen őszintén elmondja gondolatait! Ezek a gondolatok és feltételezések azonban nem vezetik őt a megoldáshoz, mert gondolatai mindvégig a halott Krisztus körül forognak. Krisztus holttestét keresi, azt akarja tudni, hogy hol lehet a halott Jézus.
A megoldást, a fordulatot az jelenti számára, amikor az Úr nevén szólítja őt, akkor nyílik fel szeme és ismeri fel a vele beszélgető személyben a feltámadt Krisztust. A hit útján, a felismerés útján én sem szaladhatok, hanem csak lépésről lépésre, lassan haladhatok.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Tavasz a Balatonnál
  2018-04-03 10:23:13, kedd
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Végh György: Virághozó április
  2018-04-03 10:21:09, kedd
 
  ...... .....


Elmúlt a tél: itt a tavasz,
minden bokor újra éled
a földből a virágokat
előhúzzák a tündérek.

Április is segít nekik,
megáll minden kicsi fánál -
virágot tűz mindenhová:
tavasz van ott, merre járt már.

Virágot hint a friss szélbe,
száll a színek zivatarja -
s merre elmegy, a kopár föld
virágoktól tarkabarka.

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4714
  • e Hét: 10515
  • e Hónap: 43669
  • e Év: 277416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.