Belépés
tinka1951.blog.xfree.hu
Kibírni mindent, És menni mindig tovább, Még akkor is, Ha nem élnek már Benned Remények és csodák." /Hemingway/ Makrancos Kata
1952.11.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Íme a vagyontalan Orbán család új kastélya
  2018-04-07 10:08:20, szombat
 
  ÍME A VAGYONTALAN ORBÁN CSALÁD ÚJ KASTÉLYA
Az igazság az hogy nem kell féltenünk egyetlen politikusunkat sem.

Gyurcsány egy bécsi elitbankban, a Schoellerbank AG-nál tartott 150 millió forintját ,,felejtette ki" a vagyonbevallásából. A Ripost derítette ki, hogy a milliárdosok csúcsbankja a Rothschildok ősi bécsi palotájában működik, és sok offshore-­tulajdonos ügyeskedő tartja ott a pénzét, mivel egy palota minden kényelme és a diszkréció ígérete jár a kétes pénzek gazdáinak.

A DK elnöke azzal védekezett, hogy az osztrák bankban tartott számlája valójában a vagyonnyilatkozatában feltüntetett, 605 millió forint értékű értékpapír-befektetésének egy része.

Leszögezte ugyanakkor, hogy nincs pénzintézeti számlakövetelése osztrák bankban, ezért beperli a Magyar Időket. Időközben az is kiderült, hogy 2016-ban is volt már számlája Gyurcsánynak Bécsben, amelyen akkor még 180 millió forint lapult, de a 2016-os vagyonbevallásában sincs nyoma ennek.

Schossberger Zsigmond zsidó nagytőkés turai kastélya most már az Orbán családhoz köthető - tudta meg az oldalunk. Mint kiderült, 2015 végén a TRA Real Estates Kft. 200 milliós ajánlatot tett az addigi tulajdonos Turai Kastély Kft.-nek a Schossberger Zsigmond által építtetett kastélyra, amely egyébként 2,3 milliárd forint értéken szerepelt az eladó könyveiben. A TRA Real Estates Kft.-t birtokló, frissen alakult vállalkozás, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. bejegyzési illetékét a miniszterelnök veje, Tiborcz István számlájáról fizették be. Vagyis: Tiborcz a tulajdonos. Vagyis: a saját lábán álló Ráhel. Vagyis: az Orbán család.
Az új tulajdonos egyik első lépése az volt, hogy megszüntette a kastély látogathatóságát. Ha csak ennyit mondanak, már tudni lehetett volna, hogy ez csak valamilyen fideszes, de főleg az Orbán família lehet. Utána megritkította a fákat a parkban, noha azt egy 2009-es önkormányzati rendelet helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánította.
Ennél nincs árulkodóbb, Tiborcz közismert fatolvaj, aki soha egyetlen környezetvédelmi rendeletet nem tartott be, és ahol fát lát, azt azonnal kivágatja.A Turai Kastély Kft. a HVG kérdésére csak annyit válaszolt, hogy legalább egy évig még nem lesz látogatható a kastély, mert elkezdődött a felújítása. Szerencsére már nem kell olyan nagyon félni az örökségvédelemtől, ráadásul pedig többszörös adókedvezmény várja a kastélyokat felújítókat. Amikor a kastély újra látogatható lesz, akkor könnyen meghúzható lesz a látogatók köre, akik majd a kastélyt látogatják. A tulajdonos kastély címén adókedvezményt kap, de biztosan pályáz EU-s pénzre is, majd beköltözik, mint a fideszes Mondok József Izsákon.

A pénzre nagy szükség lesz, mert egy koldusszegény apa lánya és családja a tulajdonos. Orbán Viktor a vagyon bevallása szerint hatszor akkora adóssággal rendelkezik, mint amennyi pénz van a számláján. Mármint az ismert bankszámláján.

Link
 
 
0 komment , kategória:   Hírek - Politika -Szavazás -  
Vaddisznótámadás a vidámparknál
  2018-04-07 09:30:21, szombat
 
  Vaddisznótámadás a vidámparknál
2018.04.6 08:44 Akt.: 2018.04.6 19:25
Vaddisznótámadás a vidámparknál
© Fotó: AFP / Tobias Schwarz
Debrecen - Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy nagytestű labrador kutya Debrecenben, a Nagyerdei körúton. Az ebet egy fiatal nő pórázon sétáltatta a vidámpark mögötti részen, az erdő temető felőli oldalában kedden, amikor - elmondása szerint - a fák közül hirtelen előrontott egy vadkan.

A disznó a kutyát ellenségnek vélte, és a nő hiába kiabált, a vad az agyaraival kétszer is felöklelte a labradort. Az idős kutya a vállán és a hasán sérült meg, az állatorvos azóta megoperálta.

Lövik, üldözik
Dr. Illés Árpád, a Hajdú Főnix Vadásztársaság elnöke lapunk kérdésére elmondta: azért, hogy a hasonló eseteket elkerüljék, több dolgot is tesznek. Például a Debrecen-környéki vadászterületeken az elmúlt 8 hónapban 110 vaddisznót lőttek le, ami soknak számít.

Emellett a Nagyerdőnek a városba benyúló, belterületi részeiről (például a Nagyerdei körút, a Hadházi út és a Kartács utca környékéről) a vaddisznókat igyekeznek kiterelni.

Azért, hogy a külső részekről újabbak ne jöjjenek be, az erdő mélyén hét magaslesre automata kukoricaszórókat helyeztek ki. Ezen túlmenően a hivatásos vadász is 2-3 naponta eteti a vadakat.

GERMANY-ANIMALFotó: AFP / Tobias Schwarz

Azt is megtudtuk, hogy belterületen vadászni alapvetően tilos, mivel az veszélyes lenne a kutyasétáltatókra, lovaglókra, biciklisekre, kirándulókra, sétálókra. Ezeken a részeken úgynevezett ,,kényszervadászatra" csak különleges esetekben, rendőri lezárás mellett kerülhet sor.

Dr. Illés Árpád szerint ilyen intézkedésre most a történtek ellenére sincs szükség. Senki ne keresse tehát a bajt!

A vadásztársaság elnöke arról is beszélt, hogy amióta megérkezett a tavasz, sokan mennek kutyájukkal a Nagyerdő városba benyúló részeire. A vadászok tapasztalatai szerint többnyire a póráz nélkül szaladgáló ebek támadják meg a fák között, az avarban rejtőző vaddisznókat, melyeknek most kicsinyeik vannak, így különösen ingerlékenyek.

Emiatt a szakember arra kérte az arra járókat, hogy ezt vegyék figyelembe, és kerüljék a vadakkal történő találkozást. A kutyákat csak pórázon sétáltassák!

Nem az első eset
Az elmúlt években sokan láttak vaddisznókat a debreceni Nagyerdő és a város lakott területeinek határán, például a Kartács utcán, a Móricz Zsigmond úton, a Pallagi úton és a Köztemető mellett, de azok az állatok többnyire nem támadtak. Ennek ellenére tavaly áprilisban a Kartács utcához közeli erdős belterületen 10 vaddisznót ejtettek el a vadászok.

- Orosz Csaba -

Link
 
 
0 komment , kategória:  Minden, ami Debrecen  
Schäffer Erzsébet: Hol nem volt c. könyvéből
  2018-04-07 07:37:43, szombat
 
  "Mim van nekem...

Barátunk hatéves kislánya vendégségbe jön hozzánk. Méregetik egymást a mi lányunkkal, egyszer titokzatos arccal odajön Panni hozzám.
- Tudod, mim van nekem? Ha megmutatom, el fogsz ájulni...
- Hát mutasd meg.
Egy kis csomagocskát szorít a szívére. Még kéreti magát.
- Nem mutatom meg mindenkinek.
- De én már nagyon kíváncsi vagyok.
Végigmér, latolgat. Végül dönt.
- Nézd...
Előveszi a csomagot, ami nem más, mint egy vászonzacskóba rejtett, kicsi fekete doboz.
- Mi van a dobozban? - kérdem suttogva.
Kinyitja.
- Hisz ez üres.
Panni rám néz.
- Csak nem látod. Tele van. Ebben vannak a szomorúságaim. Ez az én szomorúságdobozom.
- Kitől kaptad?
- A mamától kaptam. A mama is kapta valakitől. Azt mondta, ha szomorú vagyok vagy valami bánatom van, bújjak el, és vegyem elő a zsákot. Emeljem ki belőle a dobozt, nyissam ki a tetejét. És suttogjam bele, hogy mitől vagyok szomorú. Utána vissza kell csukni és vissza kell dugni a zsákba, és berakni a párnám alá.
- Mondtál már bele szomorúságot?
- Már négyet.
- És?...
- Képzeld, a mamának igaza van. Elmentek belőlem, belementek a dobozba. A doboz meg elvarázsolja mindent.
Panni eldugja a csomagocskát.
Rám néz.
- Ne mondd el senkinek!
Megígérem, hogy nem mondom el senkinek.
Bólint, és elviharzik a titkával."
(Schäffer Erzsébet: Hol nem volt c. könyvéből)
 
 
0 komment , kategória:  Vers,Írások,Gondolatok,könyvek  
Karácsony: Orbán Viktor egyetlen embertől fél
  2018-04-07 07:29:26, szombat
 
  Karácsony: Orbán Viktor egyetlen embertől fél
46172
24.hu
24.hu
2018. 04. 06. 18:47

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán Viktor egyetlen embertől fél, egyetlen ember tudja legyőzni: a változást akaró polgár.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke pénteken Budapesten, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Március 15. téren tartott kampányzárón a választókhoz szólva azt mondta, a szavazófülkébe nem hallatszik be a hazug propaganda, ott nem kell félni, és az ikszeléskor a változást akaró polgár erősebb lehet mindenkinél, erősebb lehet a kétharmadnál, erősebb lehet Orbán Viktornál.

Fotó: Bielik István/24.hu
Karácsony Gergely: Tök normális srác vagyok, soha egy forintot nem lopnék el
Ha sokan elmennek szavazni és a szavazatok koncentrálódnak, a Fidesznek vége - mondta lapunknak adott interjújában az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.
A politikus a 9-es lista támogatására kérte a választókat, mert szerinte az MSZP-Párbeszéd az egyedüli az ellenzéki pártok közül, amelynek részletes programja van és árnyékkormányt állított.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke is azt kérte, mindenki szavazzon az esélyes ellenzéki jelöltre, második szavazatával pedig válasszon magának jövőt.

(MTI, kiemelt kép: Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu)

24hu vissza a címlapra
Ajánlom a Facebookon
CÍMKÉK:KARÁCSONY GERGELYMSZPKAMPÁNYZÁRÓ
STROSSLE
NEKED AJÁNLJUK
A titkolózó szavazók háromnegyede elégedetlen azzal, ahogy a...
Bayer Zsolt nagy bejelentést tett élő adásban
HIRDETÉS
Profi képalkotás mesterséges intelligenciával vezérelve
Videóra vette egy kínai vendéglős, ahogy a rivális étteremtu...
Ernyey Béla borzalmasan kiábrándult randipartneréből
HIRDETÉS
Fűnyírókörép a Praktikertől!
Így kéri számon Tiborcz István üzlettársa, ha valaki bejelen...
Miért szüntették be a britek a nyilvános lefejezéseket?
Juszt László nekiment Nacsa Olivérnek
Schoberték lánya ismét bikinis képet posztolt
A szemünk láttára íródik a boksztörténelem
A nap legfontosabb hírei - 2018. április 3.
Török Gábor: Kis távolság van a vesztes Fidesz és a kétharma...
Néhány órán múlt, de Kozsó megmentette 140 milliós lakását
HIRDETÉS
A híres Voynich kézirat
HIRDETÉS
Kereskedjen Bitcoin ár CFD-kel!
LEGFRISSEBB VIDEÓ mutasd mind


Az RTL Híradó visszavágott a Tényeknek
Kire szavaznának? ,,Híradós vagyok, arról nem beszélhetek, roppant inkorrekt lenne."


Izraeli mesterlövész vetett véget a palesztin focista karrierjének
Ráadásul felvette a telefonjával, ahogy lelövik.


,,Rádöbbentem, hogy migráns vagyok" - arab orvosok, akik csalódtak a Fideszben
A szigetvári kórház két orvosával beszélgettünk. A kormány retorikája szerint meg kell védeni tőlük a magyarokat, noha ők gyógyítják őket.

VENICE, ITALY - AUGUST 29: Actress Kate Hudson attends "The Reluctant Fundamentalist" Premiere And Opening Ceremony during the 69th Venice International Film Festival at Palazzo del Cinema on August 29, 2012 in Venice, Italy. (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images)
Kate Hudson gyermeket vár
A baba nemét is tudja már.

KOMMENTEK
AJÁNLJUK MÉG


Link
 
 
0 komment , kategória:   Hírek - Politika -Szavazás -  
Hadházy Ákos: Orbán Viktor tíz évet biztosan érdemel
  2018-04-07 07:27:20, szombat
 
  Zsótér Indi Dániel Katz Dávid Zsótér Indi DánielKatz Dávid
2018. 04. 06. 21:41

Az LMP kampányzáróján jártunk ahol Hadházy Ákos Orbán Viktornak börtönbüntetést ígért, Szél Bernadett pedig a többi pártnak technikai koalíciót.

Videó
Link
 
 
0 komment , kategória:   Hírek - Politika -Szavazás -  
Az RTL Híradó visszavágott a Tényeknek
  2018-04-07 07:19:31, szombat
 
 
Ahogy korábban megírtuk, a Tények híradósai és a Mokka műsorvezetői nyíltan kiálltak Orbán Viktor mellett. Az RTL Híradó műsorvezetői sem hagyhatták ezt szó nélkül, a műsor Facebook-oldalára tettek fel egy videót, amiben reagáltak a történtekre.

Szellő István és Erős Antónia is elmegy vasárnap választani, viszont arra a kérdésre, hogy Szellő kire szavazna, csak annyit mondott:

Híradós vagyok, arról nem beszélhetek, roppant inkorrekt lenne.

Link
 
 
0 komment , kategória:   Hírek - Politika -Szavazás -  
TV2 – ennél lejjebb már tényleg nincs
  2018-04-07 07:16:13, szombat
 
  A Tények műsorvezetői elmondták a facebookon, kire szavaznak. Na, mit gondoltok?

Persze Orbán Viktorra. Független újságírás rulez. Titkos szavazás rulez. Gyűlöletkeltés nemkülönben.

Nem teljesen tiszta szívvel gratulálunk az egész stábnak.

Link
 
 
0 komment , kategória:   Hírek - Politika -Szavazás -  
Banános-fahéjas chia puding törökmogyoróval
  2018-04-07 07:12:59, szombat
 
 
Hozzávalók [egy pohárhoz]

▪2 ek chia mag
▪140 g natúr joghurt
▪1 banán
▪1 kk méz
▪fahéj ízlés szerint
▪a tetejére törökmogyoró

A banánt egy villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük a natúr joghurtot, a mézet, a chia magokat és ízlés szerint fahéjat.
Egy éjszakát hűtőben pihentetjük, majd másnap már falhatjuk is a banános szuperegészséges reggelinket. 🙂

Link
 
 
0 komment , kategória:  Főzőcske - Receptek  
Színes kínálat a Bihar-Bihor Expón
  2018-04-07 07:11:18, szombat
 
  Biharkeresztes - Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a Bihar-Bihor Expót Biharkeresztesen, pénteken.
Fotók | A 21. Bihar-Bihor Expo Biharkeresztesen

Idén összesen negyven kiállító gyűlt össze a két megyéből, hogy bemutassák portékáikat. A faházakból kézműves tárgyakat, illetve különböző finomságokat kínáltak az árusok. Az időjárás bár kedvezőtlen volt, az érdeklődők mégis szép számban érkeztek, és nézelődtek a kiállított termékek között.

Kézműves termékek legjava a vásáron
Kiállta az idők próbáját, és reménykednek benne, hogy a későbbiekben is nagy sikere lesz a Bihar-Bihor Expónak, amely immáron huszonegy éve várja a látogatókat és a kiállítókat a határ mindkét oldalán. Barabás Ferenc polgármester a megnyitón elmondta, amennyiben rajtuk múlik, a későbbiekben is folytatják ezt a több mint két évtizedes hagyományt. Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő hozzátette, a kiállítás egy sikertörténet, és szükség is van rá, elvégre a kézművesek és a közmunkaprogramban részt vevők is remek munkát végeznek.

Értéket képviselnek
- Az itt látható munkáknak van eredménye. Érdemes vállalkozni és tovább vinni a kézműves mesterségeket. Ráadásul igény is van rá, éppen ezért már különböző képzéseket is elindítottunk, mivel sokan szeretnék őrizni a hagyományainkat - mondta Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei önkormányzat elnöke.

expo2Fotó: Matey István

Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára kifejtette, a kiállított termékek mindegyikéért elismerés jár, hiszen azok értéket teremtenek. Hozzáfűzte, a minisztériumban azon dolgoznak, hogy minél több kézműves alkotást piacra segítsenek.

Szórakozásnak indult
Póka Andrea és Kollár Lászlóné Ica évekkel ezelőtt szórakozásból kezdtek el kézműveskedni. Előbbi papírból készít kosarakat, dísztárgyakat, utóbbi pedig drótból és harisnyából virágokat. A vásárra első alkalommal látogattak ki, és a Nagykereki Általános Iskolát képviselték alkotásaikkal. Folyamatosan képzik magukat, és az internetről merítenek ötleteket. Hozzátették, ez az egyik legjobb módszer arra, hogy levezessék a feszültséget.

-Elég sok időbe kerül, mire elkészül egy-egy tárgy, a kosarakhoz ugye az újságpapírt össze kell sodorni, festeni és csak utána jöhet az összeállítás. Rengeteg türelemre van hozzá szükség, de ha ideges vagyok, akkor éppen erre van szükségem. Leülök, dolgozom vele, és meg is nyugszom - hangsúlyozta Póka Andrea. Kollár Ica hozzáfűzte, a virágok elkészítéséhez több óra kell, attól függően, hogy milyet készít. A szirmokat egyesével állítja össze, utána pedig csokorba köti őket vagy virágcserépbe állítja.

Rengeteg elismerést kapott
- Kezdetben csak a családnak készítettem szörpöket, most azonban már eladásra is úgy, hogy a Nánási Portéka és a Hortobágyi Nemzeti Park védjegyhasználója vagyok. Negyedik alkalommal vagyok itt, és szeretek ide járni. Mindig szívesen várnak, nagyon kedvesek velünk. Ma már nagyon sok féle szörpöt kínálok: bodzát, levendulát, bodzabogyót, gyömbért és mentát is - részletezte Szabó Katalin.

Az asszony egyébként 2013 óta foglalkozik szörpkészítéssel, azóta pedig már több díjat és minősítést is kapott a munkájáért. Folyamatosan járja a vásárokat, éppen ezért egyre több helyen ismerik ezeket a finomságokat. Hangsúlyozta, a szörpöket hideg eljárással készíti, nem forralja fel őket, ezért a vitaminok és az ásványi anyagok benne maradnak, így nem csak finomak, hanem egészségesek is.

Kisvállalkozóként dolgozik
A romániai Hegyközszentmiklósról érkezett Tolvaj Ella hidegen sajtolt olajokat mutatott be, amelyeknek az alapanyagát is saját maguk termelik meg. Idén ötödik éve foglalkozik vele, eleinte még csak két terméket készítettek, most azonban már huszonkettőt. A vállalkozásukban mindössze ketten dolgoznak, a vetéstől kezdve a csomagolásig szinte minden az ő kezük munkája.

- Ezek közül a legelterjedtebb a tökmagolaj, azt ismerik a környéken a legtöbben, így leginkább azokat vásárolják. Az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy az emberek egyre nyitottabbak, szívesen próbálják ki az új termékeket is - jelentette ki.

BR

Bihar-Bihor Expo vásárdíjai
A Földművelésügy Minisztérium díját a Faramuci Major kapta.
Az Expo Vásárdíját Nagyrábé község önkormányzata kapta.
A Vásárszövetség díját Szabó Katalin kapta.
A Berettyóújfalui Járási Hivatal díját Bojt község önkormányzata kapta.
A Magyar Nemzeti Kereskedőház díját a WestWood Global Kft. kapta.
A Biharkeresztesi önkormányzat díját a Nánási Portéka kapta.

Link
 
 
0 komment , kategória:  kultúra -művészet - szórakozás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 187 db bejegyzés
e év: 852 db bejegyzés
Összes: 19111 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 212
  • e Hét: 1267
  • e Hónap: 7429
  • e Év: 7429
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.