Regisztráció  Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Gyereknap és egyéb napok
  2018-05-27 09:27:03, vasárnap
 
  Már megírtam, de úgy 10 éve egy utcai beszélgetésre figyeltem fel, ahol két 40 körüli nő az ünnepekről beszélgettek. Ősz volt, az egyik arról értekezett, hogy jó, hogy ünnepnap (a munkaszüneten volt a hangsúly), de milyen jó volt november hetedike is, és nem érti, hogy miért nem ünnep már az a nap.
Egy volt kolleginának két lány van, egy 6 és egy 15 éves. Mesélte, hogy a kisebbik is kap virágot Nőnapon, ha már a nagyot megköszöntik. Megkérdeztem tőle, hogy akkor a Gyereknappal már nem is foglalkoznak? Dehogynem, válaszolta értetlenkedve.
Addig maradsz gyermek, amíg te magad is nem válsz szülővé, de ugyanakkor gyermek is maradsz mindaddig, amíg a szüleid élnek.
Ennyit a jeles napokról. Most pedig megyek csokit majszolni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túlsúlyos teológia
  2018-05-25 08:04:58, péntek
 
  Vágjuk rögtön a közepébe: az angyaloknak nincs testük! Na puff, ennyit a fogyókúráról. Könnyű úgy fitness gurunak lenni, ha nem kell aggódni az elhízástól. Christoph Scheibler (1616-1681) evangélikus teológus, akit a protestáns Suáreznek is neveznek bebizonyította, hogy az angyaloknak nincs testük, mert ha lenne, akkor nem tudnának egyszerre sokan egy helyen lenni. Mindenki számára ismert az az alapvető, az egész emberiséget foglalkoztató kérdés, hogy hány angyal tud táncolni egy tű hegyén. Akárhány, de csak azért ugye, mert nincs testük. De ezért képes démonok légiója is megszállni egy emberi testet, mert ellenkező esetben, már ha lenne testük, akkor ugye erre nem lennének képesek, már csak azért sem, mert az emberben már ott van a lélek, így hely sem lenne.
Én azonban úgy hiszem, hogy mégiscsak van a démonoknak valamennyi súlya, mert ha nem így lenne, akkor nem lenne annyi túlsúlyos ember a világon. Ők a falánkság démonával nehezebbek. Van akiben egyszerre több ilyen démon is lakozik. Az én démonom, úgy 5 kilós lehet. Megoldás a fogyókúrára a démonűzés. Keressünk egy papot. A szenteltvíz csodákra képes. A legjobb az lenne, ha az ország teljes vízhálózatát megáldanák, és akkor a csapból is szenteltvíz folyhatna. Jaj, a protestánsoknál van szenteltvíz? A bőségesen klórozott már félig az? A kérdés csak kérdéseket szül.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A migránsok már az ablakban
  2018-05-23 09:48:07, szerda
 
  Az oroszok ügyesebbek voltak, mert ők a spájzig jutottak, de szerencsére volt egy ifjú politikus - neki csak keresztnevei vannak, mint egy királynak -, aki egymaga elűzte az oroszokat (tavarisi konyec). A nemzetközi helyzet azonban fokozódik, ahogy Virág elvtárs is megmondta már sokkal korábban. A kisemberek akkor döbbennek rá a valóságra, amikor a nagy politika becsörtet az előszobájukba, esetemben kerülő úton, az ablakon át próbálkozott. A szokásos márciusi ablakpucolásra készültem. Ez az esemény komoly felkészülést kíván, eldönteni, hogy kívül vagy belül kezdjem az ablaküveg lemosását, ráadásul mindig menetközben jut eszembe, hogy előbb az ablakkeretet kellene letörölni. Természetesen ezt előbb fejben végig kell gondolni, így a márciusi ablakpucolás általában mindig április végén esik meg. Jó esetben, ha az eső nem esik előbb, mert ugye belátható, ha az időjósok esőt mondanak, akkor nem fogunk ablakot pucolni. Világos hát, hogy csak megfelelő bolygó együtt állás esetén érdemes ablakot takarítani, de a politika így is légy módjára beleköpött a levesembe, illetve az ablakomra. Ugyan én megpucoltam az ablakot, és ha megfelelő távolságból és szögből néztem, akkor nem is láttam az üvegen a csíkokat. Az egész összhatáson még a frissen mosott függöny is dobott, hírtelen sokkal több fény érkezett az ablakon át. A fényözönnek azonban csak pár napig örülhettem, mert megérkeztek a migránsok. Az otthonomat érte támadás. Az ablakom tette a dolgát, de az afrikai migránsok nyomot hagytak rajta. Keserűen kellett tudomásul vennem az ablakot elborító barna csíkokat. A kerítés mégsem állította meg őket?! A kerítés nem elég magas, egészen a sztratoszféráig kellene emelkednie. Legjobb lenne egy illiberális kupolát húzni az ország fölé. Az majd megvéd minket minden rossztól.
Az afrikai porral kevert eső összekente az én frissen tisztára pucolt ablakomat. Szerencsére azonban a református körmeneteknek (na és a parlamenti istentiszteletnek) köszönhetően jóféle keresztyén eső esett, igazi európai eső, ami lemosta a barna mocskot az üvegről. Így már tisztán (némi csíkkal) látom a szép jövőt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvek és szerelmek
  2018-05-22 18:47:53, kedd
 
  "Egy munkás, de én kineveltem őt az ő forradalmi eszméiből, a munkáspártból még nem lépett ki, de a lelkében már nem antikapitalista."
Molnár Ferenc; Egy, kettő, három
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerelmes nők és kéjvágyó férfiak
  2018-05-20 16:13:45, vasárnap
 
  - Csak a szerelem számít. Olyan férfit keresek, akivel a szenvedély csúcsaira juthatok, olyan férfiit, aki megtestesíti a szerelem három aspektusát: intellektuális, spirituális és érzéki.
- Hát, bizony kevesen vagyunk ilyenek, de megoldható.
- Sok nő olcsón adja oda magát.
- Igen, szegények.
- Pénzért házasodnak.
- Hah, pénzért, igen pénzért.
- De én úgy érezném, hogy elpazaroltam az életemet, ha nem szeretnék tiszta szívből egy férfit, akinek elméjét tisztelem, akinek lelke az enyémhez fogható, és aki ugyanolyan buja étvággyal várja a gyönyört, mint ami engem az őrületbe kerget.
- Te bámulatosan bonyolult nő vagy.
- Azt hiszem, hogy félig szent és félig ribanc.
- Remélem nekem az éhes fele jut.
Szerelem és halál c. filmből
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit is ünneplünk Pünkösdkor?
  2018-05-20 12:35:47, vasárnap
 
  A nagyon nemzeti, de főleg nagyon keresztényi magyar társadalom (minimum kétharmada) tudja, s egyből rá is vágja: a pünkösdi király (röviden: a Király) megválasztását. A Pünkösd a harmadik legfontosabb ünnepünk, a Király születése és kereszthalála (ez a legfontosabb, sokan várják már) után. Pünkösdkor a Szentlélek eljövetelére emlékezünk, aki (ami?) szélzúgás és lángnyelvek formájában jelent meg az apostoloknak. A szél megvolt, de a lángnyelveket a Katasztrófavédelem nem engedélyezte, de az ország egész területére vörös riasztás léptetett érvénybe, gondolva az ember tervez, Isten végez közmondásra, ami finnül így hangzik: ihminen päättää, Jumala säätää.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csirkék, libák, galambok, avagy
  2018-05-19 18:42:59, szombat
 
  a tömés szociális nézőpontjai..A gazdaságos bejárata mellett a betonon ül. A májusi nyárban az aranyér nem fenyegeti. Hátát a használt ruha konténerének veti. Nem koldul, sőt a külvilág megszűnt számára, az ölében a piszkos nadrágján tartva egy egész grillcsirkét szed épp szét puszta kézzel, a nagy darabokat azonnal szájába tömi.
60 méterrel és néhány társadalmi osztállyal fentebb az áruház parkolójának egy elhagyatott zugában egy negyvenes évei végén járó férfi autójából egy nyakán szalaggal átkötött palackot vesz elő. Az új évjáratú Mercedes két parkolóhelyet foglal el átlósan. A német autógyártó cég nem tudja, hogy Magyarországon az autóknak kijelölt parkolóhelyek túl kicsik egy Mercedes számára. Szerencsére az autó tulajdonosa talpraesett, és megoldotta a problémát. A férfi igen jókedvű, de nemcsak a sikeres parkolás miatt. Kezében a szalagos palackkal a mellette szabályosan parkoló autó tulajdonosa felé fordul nevetve. Az autó típusát nem tudom, kevésbé nagy és fényes. A Mercedest is csak azért ismerem fel, mert nőnemű autó, gondolom ezért is szeretik annyira a férfiak. A számomra ismeretlen típusú autó tulajdonosát azonban be tudom azonosítani, egy nő, aki szintén nagyon örül a férfinak. Úgy hiszem, hogy ők egy házaspár, és talán házassági évfordulójukat ünneplik az áruház parkolójának kihalt részén. Nosztalgia. A fickó tiltott dolgot fog ma tenni, libát töm.
Gyalog bandukolok haza, már kerékpárom sincs, azt már rég sógornőmnek ajándékoztam. Az árából a 90-rs években vehettem volna egy autót. Igaz, csak használtat, és csak egy Trabantot. Viszont nem kell kiülnöm az utcára, hogy meg tudjak enni egy egész csirkét. Igaz, liba máját sem hizlalom tiltott módon. Szárnyasnak maradnak a galambok az ablakomban. Az eső esik, de olajág még nincs a csőrükben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szemetelés - takarítás
  2018-05-18 12:42:16, péntek
 
  A takarítás logisztikai feladat: a szemetet elszállítjuk az egyik helyről a másikra, vagyis szemetelünk. Talán van, aki még emlékszik arra az esetre, amikor több tonnányi szemét érkezett Magyarországra. Mi is történt? A precíz németek takarítottak, összegyűjtötték szemétjüket, majd a sok tonnányi bálát elszállították hozzánk. Az esetből is látszik, hogy körültekintően takarításunk, meggondolatlan tevékenységünk nemzetközi bonyodalmakhoz vezethet. A környezetrombolásról pedig még nem is beszéltünk. Gondoljunk csak bele, ha csak úgy úri (inkább női) szeszélyből takarítani támad kedvünk, és a több éven át nyugalomban hagyott zugokat most takarítás címén megbolygatjuk. A kereszteshadjáratok is így indultak, és hova vezettek? Valamiféle szent ügy nevében országokat rohantak le és pusztítottak el. Na most egy szoba sarkában sok év alatt egy külön ökoszisztéma alakul ki. Fajok egész sora telepedhet meg, sőt az újabb és újabb generációk révén akár egy egészen új faj is kialakulhat. Persze ehhez az kell, hogy takarítás címén ne háborgassuk az adott területet - gondoljunk a kiirtott őserdőkre! Gazdasági haszna is van, ha nem takarítunk. Az évek során lerakodó porrétegek, valamit az aláhulló állati tetemek a legkiválóbb termőföldet hozzák létre. Egy-egy sarokba köpött dinnyemag szárba is szökken. Nagy belmagasságú, régi polgári házakban még az almamagnak is van esélye.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hasznos tanácsok II.
  2018-05-17 11:05:18, csütörtök
 
  Egy cetlimen találtam nagytakarítás közben (teljesen önként, minden kényszer nélkül, már a takarítást). A szerzőjét sajnos nem írtam fel, lehetséges, hogy Mark Twain. A tanács így hangzik:
"Sose add kölcsön a fogsorod."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anyukám és a felsőbb hatalmak
  2018-05-15 09:57:58, kedd
 
  Délelőtt kilenckor csörrent a telefon, Anyukám volt.
- Jaj fiam, úgy esik az eső - közölte velem rögtön, hangja izgatott volt.
- Én is csókolom Anyukámat, eddig az volt a baj, hogy nem esik, tessék már döntésre jutni - magázom.
Úgy 15 éve, amikor panaszkodott, hogy nem beszélek vele szépen, elszégyelltem magam, és attól a pillanattól kezdve magázni kezdtem. Ezt persze azonnal kikérte magának, már hogy magázzam, de ezt látva már csak azért is. Így öcsém tegezi, én pedig szépen beszélek vele (khm).
- Már háromszor ürítettem ki a hordót, de már nem győzöm, annyit szaladgálok, hadd menjen - panaszkodik, de tudom, hogy örül az esőnek. Gyűjtik a tetőről lefolyó esővizet, mert azzal jó locsolni a kertet.
- Édesanyám nem imádkozott megfelelően - közlöm vele az egyértelmű tényt -, a kommunisták kimosták Anyukám agyát.
1984-ben be kellett lépnie a Pártba, akkor, amikor az emberek inkább már más irányba kezdtek el kacsingatni. Azonban vezető beosztású embernek a Pártban a helye, a helyi párttitkár utasításának megfelelően, bár párttagság nélkül is tökéletesen ellátta a feladatát. A helyi nappali idősgondozást irányította. A főnök egész egyszerűen csak azért lehetett 76 után, mert ő volt egyedül szakképzett gondozónő, az érettségit is csak a 80-as évek közepén tette le. Valahogy nem tolongtak a pozíció betöltésére. Ki tudja miért?
- Anyukám agymosott lett - kötöttem az ebet a karóhoz továbbra is.
- Fiam, én már születésem óta ilyen vagyok!
Erre már nem mondtam semmit, ne vitatkozzunk szülőanyánkkal, csak jobban tudja. Vigyorogva azért közöltem vele, hogy ezt is megírom.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 835 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 90
  • e Hét: 90
  • e Hónap: 6210
  • e Év: 25744
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.