Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Ferenc pápa a Fokoláre mozgalom tagjainak:
  2018-05-12 22:07:59, szombat
 
  2018. május 11. péntek
A Szentatya május 10-én délelőtt a Firenze melletti Loppianóban, az Istenszülő Szűz Mária kegyhelyén találkozott a Fokoláre mozgalom tagjaival, akiknek kérdéseire nyilvánosan válaszolt.
A teljes beszélgetés itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Urunk mennybemenetele 05.12
  2018-05-12 22:04:47, szombat
 
  Gondolatok az evangéliumhoz (Mk 16,15-20)
Követhető-e Jézus példája? - Mennybemenetel: Jézusé és a miénk.
Követhetjük a mennybe" - A mennybemenetel misztériuma az ünnep szövegeiben
Jézus isteni életét megosztja velünk - imádkozzuk az ünnepen. De vajon mit is jelent ez? Milyen életét osztja meg, hogyan, és mi lesz ennek az eredménye? A homília forrása a napi evangélium, más szentírási szakaszok és a liturgikus szövegek is. Ezekből merítünk most.
A mennybemenetel ünnepének két prefációját találjuk a misekönyvben. A második tömören megfogalmazza, mi is történt: ,,Ő feltámadása után tanítványainak valóságosan megjelent, majd szemük láttára fölemelkedett a mennybe." A valóságos megjelenések negyven napját egy csodálatos cselekedet zárta le, amely egyszerre volt valóságos és szimbolikus. Jézus még negyven napig tanította az apostolokat a feltámadás valóságosságára. Vajon e tettével mit akar ránk bízni?
Az első prefáció bővebben kifejti a misztériumos mondanivalót. A mennybe ment Jézus feladata hármas: közbenjár Istennél az emberekért mint valóságos ember, majd onnét visszatérve megítéli a világot, a végidőben pedig elnyeri az egész világ fölötti uralmat.
Mi a tanítványok és a mai hívő hozzáállása mindehhez? Mi a tanulság számukra? A prefáció erre is megfelel: Jézus távozása után nem az elhagyatottság magányát kell éreznünk, hanem reménység gyúlhat bennünk: ahová az Egyház feje és az élet szerzője előrement, oda mi, tagjai és vérén megváltott, halálból életet kapott népe is követni fogjuk. Követhetjük, mert ,,isteni életét megosztja velünk". Mi pedig, ahogy a kollekta (első könyörgés) írja, mind meghívást kaptunk a mennybe; a szentségi ajándékok, a kenyér és a bor, miután Krisztus teste és vére lett belőlük, ,,mennyei életre keltenek bennünket" (adományok fölötti könyörgés). Az áldozás utáni könyörgés leszögezi, hogy Krisztus mennybemenetelével az Atya emberi természetünket már fölvette a mennybe, mi pedig szeretnénk igyekezetünkkel utánamenni.
A liturgia megkezdi annak ünneplését, aminek a végét még csak ,,tükör által" látjuk, a szimbólumok fátyla alatt, mégis valóságosan ismerjük. A mennybemenetel misztériuma is ilyen: mutat valami látványosat, és egyúttal meghív Isten országába. Merjünk elindulni!

Füzes Ádám/Magyar kurír

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ezeket hasonlatokban mondtam nektek
  2018-05-12 21:58:47, szombat
 
  .........


Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: Bizony, bizony, mondom nektek: Bármit kértek majd az én nevemben az Atyától, megadja nektek. Mindeddig semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek, és kaptok, hogy örömötök teljes legyen!
Ezeket hasonlatokban mondtam nektek. Eljön az óra, amikor már nem hasonlatokban szólok, hanem nyíltan beszélek az Atyáról. Azon a napon majd az én nevemben kértek, és nem mondom azt nektek, hogy én kérem értetek az Atyát. Hiszen az Atya szeret titeket, mivel ti is szerettetek engem, és hittétek, hogy az Istentől jöttem. Eljöttem az Atyától, és a világba jöttem. Most elhagyom a világot, és visszatérek az Atyához.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A Ferrero Rocher desszert a lourdes-i ...
  2018-05-12 21:52:21, szombat
 
  A Ferrero Rocher desszert a lourdes-i Mária-jelenések helyszínéről kapta a nevét.
2018. május 9. szerda
Michele Ferrero arról a kőszikláról - franciául Rocher de Massabielle - nevezte el 1982-ben piacra dobott desszertjét, amelynek barlangjában Soubirous Szent Bernadettnek megjelent Szűz Mária.
A Ferrero Rocher csokoládék arany csomagolása mögött olyan többrétegű praliné bújik meg, amely mintha Willy Wonka varázslatos csokigyárában készült volna: a pirított mogyorót mogyorókrémes ostya öleli körül, ezt pedig mogyoródarabkákkal ízesített csokiréteg zárja magába. Mégsem Roald Dahl híres könyve, a Charlie és a csokigyár ihlette a desszertet, hanem egy Szűz Mária-jelenés.
A csoki aranyszínű csomagolása is a lourdes-i barlang formáját idézi. Ennek a helynek különleges jelentősége volt a 2015-ben 89 éves korában meghalt Ferrero életében, aki Szűz Mária nagy tisztelője volt. Amikor a cég alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepelték, ezt mondta: ,,A Ferrero sikerét a Lourdes-i Miasszonyunknak köszönhetjük: nélküle szinte semmit nem tehettünk volna.
...... .....


Ferrerónak mint a világ harmadik legnagyobb csokoládégyártó cége tulajdonosának volt miért hálásnak lennie: a Ferrero csokik, a Nutella, a Kinder-sorozat, a Tic Tac gyártása óriási haszonnal jár az alapító halála után is, csak 2016-ban több mint tízmilliárd euró jövedelmet hozott a cégnek.
Ferrero minden évben elzarándokolt Lourdes-ba vezető menedzsere társaságában, és alkalmazottai számára is szervezett zarándoklatot. Szűz Mária szobrát a társaság mind a 14 telephelyén felállíttatta, szerte a világon.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Márfi Gyula érsek elmélkedést tartott a Parlament .....
  2018-05-12 21:47:07, szombat
 
  Márfi Gyula érsek elmélkedést tartott a Parlament Vadásztermében
Márfi Gyula érsek és Kató Béla erdélyi református püspök tartott elmélkedést a Országgyűlés alakuló ülése előtt a kormánypárti képviselőknek a Parlament Vadásztermében május 8-án délelőtt.
Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök, továbbá Veszprém megye képviselői..
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Sallai bajnoki címet ünnepelhet Cipruson
  2018-05-12 21:31:35, szombat
 
  Sallai Roland csapata, az APOEL Nicosia nyerte a ciprusi labdarúgó-bajnokságot, miután a szombati utolsó fordulóban hazai pályán 2-1-re legyőzte az Anorthosziszt, így biztosan az élen zár.  
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Szalai gólt lőtt, csapata bronzérmes a Bundes ligában
  2018-05-12 21:11:13, szombat
 
  Szalai Ádám gólt lőtt a Bundesliga utolsó fordulójában a Dortmundnak, a Hoffenheim harmadik helyen végzett.
Fontos meccs volt a Hoffenheim-Dortmund a BL-indulás és a dobogó szempontjából. Szalai 1-1-nél egy okos emeléssel szerzett vezetést a Hoffenheimnek, a vége 3-1 lett, így Szalai Ádám csapata harmadik, a Dortmund negyedik helyen zárta a Bundesligát. Amivel mindkét csapat BL-főtáblás lesz a következő szezonban.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Női kézilabda finálé 2018 évben
  2018-05-12 20:54:00, szombat
 
  ELŐDÖNTŐ - MÁJUS 12.
CSM Bucuresti (román) - Győri Audi ETO KC 20:26

Megvédheti címét a Győr Audi ETO KC a női kézilabda BL-ben.
Nagyon erős a mezőny az idei final four-ban a női kézilabda BL-ben. A Győr, a CSM Bukarest, a Rosztov Don és a Vardar Szkopje jutott be a budapesti négyes döntőbe.
Szombaton az első mérkőzésen a Győr játszott a román csapat ellen a Papp László Arénában. A 11 500 néző előtt rendezett meccsen jobban kezdett a magyar csapat, mely vezetett is a szünetben. A második félidő közepén, a 42. percben viszont egyenlített a Bukarest.
Ezt követően nem, hogy összeomlott volna az addig végig vezető ETO, sőt! A győriek kilenc percig nem kaptak gólt, az 51. percre így már 20-16 volt az állás a Győr javára.
A hajrában már nem engedte ki a kezéből a sikert az ETO, végül hat góllal, 26-20-ra nyertek a győri lányok, vasárnap a Rosztov Don - Vardar Szkopje meccs győztesével játszanak majd a döntőben.
Ha nyer a Győr, megvédi a címét és ráadásul Bajnokok Ligája győzelemmel vonulhatna vissza Görbicz Anita, a női kézilabda élő legendája.
...... ......


Az ETO 11. alkalommal játszott elődöntőt a BL-ben, és 2009, 2012, 2013, 2014, 2016 és 2017 után a hetedik döntőjére készülhet. Ez lesz a 16. magyar érdekeltségű döntő a női BL, illetve elődje, a Bajnokcsapatok Európa Kupája történetébe
Nagyon boldogok vagyunk, nagyon szépen játszott a csapat" - mondta Ambros Martín, a Győr vezetőedzője a győzelem után az M4 Sportnak. Szerinte a lányok varázsoltak a támadásokban.
A siker kulcsa Martín szerint az volt, hogy az elmúlt héten minden taktikai elemet nagyon pontosan begyakoroltak a játékosai, most pedig végre is hajtották őket. Mindig tudták, mivel próbálkozhatnak a bukarestiek, és azt is, hogyan lehet őket leszerelni, megállítani.
A tréner szerint a döntőben az ellenfél mellett az okozhat még komoly nehézséget, hogy a Bukarest ellen nem tudta úgy rotálni a csapatát, ahogy szerette volna. A Győrnek egyébként is sok a sérültje, de most Eduarda Amorimot és Bódi Bernadettet is le kellett hoznia egy időre görcs miatt. "Kevés idő lesz a regenerációra, de remélem, hogy marad erőnk a döntőre" - mondta Martín, aki azt javasolta az európai sportági szövetség, az EFH illetékeseinek, hogy fontolják meg a szervezés átalakítását: legyen egy pihenőnap az elődöntő és a finálé között a Final Fourban.
Mérkőzés leírása itt olvasható Link
Magyar idők oldalon Link
- Megható volt, hogy a mérkőzés után Ambros Martín edző a szurkolók gratulációját fogatda, baráti puszi és a közös fotók kíséretében.


DÖNTŐ mérkőzés 05.13.-án lesz Győri ETO - Vardar

Elődöntőbe: Vardar - Bukarest 25:19
Bronzmérkőzés Rosztov - Bukarest
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 17593
  • e Hónap: 30269
  • e Év: 264016
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.