Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Ambros Martín, a győriek távozó edzője
  2018-05-13 23:52:32, vasárnap
 
  A Bajnokok Ligájában újra a csúcsra ért, megvédte címét a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata. Ambros Martín, a győriek távozó edzője játékosai sportemberi nagyságát emelte ki.
Ambros Martín óriásit húzott, amikor Kiss Évát beküldte a hosszabbítás hajrájában, a magyar kapus ugyanis az utolsó pillanatokban ziccert védett, így a csapat megúszta a heteseket és megnyerte a BL-döntőt.
Martín elmondta, Grimsbö és Kiss maguk döntik el, mikor ki lép a pályára és ez most is így történt.
"Éva nagyon jól dolgozott az elmúlt hónapban és nagyon jó formában is van, megérdemelte a lehetőséget és azt, hogy ő lett a meccs egyik hőse. Ez a csodálatos a sportban, hogy vannak ilyen sportemberek" - mondta Martín az éremátadás után a Sport TV-nek.
"Szombaton is kemény meccset kellett játszanunk, de ma nem volt opció a fáradtság. A játékosokat csak a sérülés állíthatta volna meg.
Fizikálisan és mentálisan is mindenki a topon volt, mindenki nagyon akarta ezt a sikert.
Ez a sportolói nagyság, a kulcsmomentumokban mindenki odatette magát, ismétlem, fejben mindenki nagyon erős volt ma."
Martín szerint leírhatatlan az az érzés, hogy újra a csúcsra értek. Elmondása szerint a sok pozitív élmény mellett azért gondok is akadtak az idényben, de így nyerni fantasztikus.
"Remekül kezdtük a meccset, kicsit elhittük, az első félidőben, hogy ez könnyebb lesz, ekkor visszajött a meccsbe a Vardar.
Nagyon sok volt az izgalom, de nem csak ma, hanem az egész sorozatban, Életem végéig hiányozni fog mindaz, amit ettől a csapattól kaptam
- zárta gondolatait Ambros Martín.



 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Történelmi pillanat - Kikapott a Barcelona csapata
  2018-05-13 23:48:12, vasárnap
 
  Lionel Messi nem játszott a mérkőzésen.
a spanyol bajnokság 37., utolsó előtti fordulójában és meglepetésre, 5-4-re kikapott. a Levante csapatától.
A mérkőzés leírása Link
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
2018 év Bajnok a női kézilabda - Győri ETO
  2018-05-13 23:34:04, vasárnap
 
  Nagyobb kép Link
...... ............


Megvan a címvédés: ismét BL-győztesek a győri kézisek
A címvédő Győri Audi ETO KC hosszabbítás után 27-26-ra legyőzte a macedón Vardar Szkopje együttesét a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjában, a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntőben, vasárnap. A mezőny legeredményesebb játékosa a győriek holland irányítója, Cornelia Nycke Groot volt nyolc góllal, a hosszabbítás ,,hősének" pedig a brazil Eduarda Amorim és Kiss Éva kapus bizonyult.
A győriek közül ezúttal is hárman hiányoztak: a cseh Jana Knedlikova bokasérülés, Tomori Zsuzsanna és a norvég Nora Mörk pedig térdműtét után gyógyul. Utóbbit benevezték a találkozóra, de csak azért, hogy testközelből, a kispadról nézhesse a döntőt. A 35. születésnapját éppen vasárnap ünneplő csapatkapitány, Görbicz Anita ezúttal is balszélsőt játszott.
A Vardarban pályára lépett mindhárom játékos, aki a következő idényben már biztosan a magyar bajnokságban szerepel: a horvát Andrea Penezic és az orosz Tatyjana Hmirova a Siófok, a francia Amandine Leynaud pedig a Győr együttesében folytatja pályafutását.
Eduarda Amorim és Yvette Broch góljával kezdődött a találkozó, a macedón csapat több mint négy percig nem tudott betalálni. A győriek 4-1-re elhúztak, és a nyolcadik percig nem hibáztak lövést. A folytatásban pontatlanabbá váltak támadásban, de úgy tűnt, a jó védekezés, Kari Aalvik Grimsbö védései és Groot lendülete átlendíti őket a holtponton.
- A szurkolók Görbicz Anita 35. születésnapjáról sem feledkeztek meg. Amíg Ambros Martin együttese bemelegített, énekléssel köszöntötték a világklasszis kézilabdázót.
A drukkerek lelkesedésére a meccs közben sem lehetett panasz. Minden gólt, kitörő örömmel fogadtak. A döntő közben szinte végig a Hajrá Győr rigmusoktól zengett a telt házas Aréna.
Nem csak Budapesten szorítottak a csapatnak. Győr belvárosában több százan gyűltek össze, hogy együtt biztassák a kézilabdázókat, volt, akinek már csak a füvön jutott hely. Az óriáskivetítő előtt a drukkerek tapssal, füttyel és ujjongással izgulták végig a mérkőzést.
Hajrá Győr!
A kézilabda a világ egyik legnépszerűbb labdajátéka, így hatalmas dolog, hogy egy magyar csapat hódította el megint a legrangosabb európai kupát a hölgyeknél. A szurkolók azt mondták, ezt az érzést nem lehet megunni. Dudával, szurkolói sálakkal, mezekben és piros-fehér-zöld arcfestéssel érkeztek a szurkolók délután a Papp László Sportarénába. A meccs előtt mindenki azt találgatta, mennyivel fog nyerni a Győr. A lelátókon már a meccs előtt jó volt a hangulat. A drukkerek, dobokkal, zászlókkal és hangos skandálással biztatták a csapatot. Most sem maradtak otthon a színes parókák, és a biztató táblák sem. Valamennyien egyetértettek abban, hogy a győri lányok megérdemelnék a győzelmet.

DÖNTŐ: Győri ETO - Vardar eredmények, melyen nagyon szoros volt a mérkőzés.
9:9 - 20:20 - A ráadás első öt percében Amorim újabb három gólt dobott, majd Bódi Bernadett is betalált (24-23) - 27:25 - végeredmény 27:26
Gólszerzők: Groot 8, Amorim 6, Bódi 4, Görbicz, Hansen 3-3, Oftedal 2, Broch 1, illetve Lekic 6, Radicevic 4, Lazovic, Penezic, Lacrabere 3-3, Kuznyecova, Canadija, Risztovszka 2-2, Cvijic 1
- ó példa, hogy a végén, egygólos előnyben, két másodperccel a hosszabbítás második részének vége előtt, a csereként beálló, sokak által kritizált Kiss Éva bemutatta élete védését, amely egyben azt is jelentette ott és akkor, hogy a Győri Audi ETO KC megszerezte története negyedik Bajnokok Ligája címét.
- A BL-győztes csapat névsora: Afentaler Sára, Anja Althaus, Mireya González Álvarez, Eduarda Amorim, Bódi Bernadett, Yvette Broch, Fodor Csenge, Kari Aalvik Grimsbö, Cornelia Nycke Groot, Görbicz Anita, Anne Mette Hansen, Kiss Éva, Jana Knedlikova, Nora Mörk, Stine Bredal Oftedal, Pál Tamara, Puhalák Szidónia, Tomori Zsuzsanna, Varga Emőke, vezetőedző: Ambros Martín, edző: Danyi Gábor
- A Papp László Sportarénában Görbicz Anita születésnapja alkalmából énekelték el a Happy Birtday-t
- Ambros Martín BL-győzelemmel búcsúzhat Győrtől

Mérkőzés leírása Origo Link

Nemzeti sport Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Húsvét 7. vasárnapján Déváról - Jézus mennybe menetele
  2018-05-13 23:00:37, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Húsvét 7. vasárnapja. 2018 05.13
  2018-05-13 22:58:21, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Ne engedjük be az életünkbe a gonoszt!
  2018-05-13 22:56:31, vasárnap
 
  Csaba testvér elmélkedése Déván Húsvét 5. vasárnapján 2018.04.29
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szent Pongrác vértanú 05.12
  2018-05-13 08:37:32, vasárnap
 
  A hagyomány szerint Pancratius és Bonifatius ókeresztény vértanú volt (304, illetve 303), Servatius (384) Rajna-vidéki püspök. Szervác Rajna-vidéki püspök (384), Pongrác és Bonifác (303) ókeresztény vértanúk. Alakjukat és emléknapjukat (május 12., 13., 14.) fagyosszentek néven tartja számon a közép-európai, így a magyar néphagyomány is, mivel az évszázados tapasztalat szerint ebben az időszakban hirtelen hűvösre fordul az időjárás, sokszor fagyot is hozva, amely tönkreteheti a sarjadó rügyeket s a vetést.
...... ........... ........... ..........


SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Boldogok, akik hivatalosak a Bárány menyegzős lakomájára!
Én, János, látomásomban nagy sereg örömujjongását hallottam a mennyben. ,,Alleluja! Üdv, dicsőség és hatalom Istenünknek!" És a trónról szózat tört elő, amely így szólt: ,,Dicsérjétek Istenünket, ti, összes szolgái, és akik félve tisztelitek őt, kicsinyek és nagyok." Amit hallottam, úgy hangzott, mint hatalmas tömeg moraja, mint nagy vizek zúgása, mint zengő mennydörgés robaja: ,,Átvette uralmát Urunk, mindenható Istenünk, örvendezzünk, ujjongjunk és dicsőítsük őt, mert elérkezett a Bárány menyegzőjének napja; már fel is készült menyasszonya. Megadatott neki, hogy ragyogó fehér gyolcsba öltözzék." - A gyolcs a szentek igaz tetteit jelenti.
Akkor így szólt hozzám az angyal: ,,Jegyezd fel! Boldogok, akiket meghív menyegzős lakomájára Jézus, az Isten Báránya!"
Ez az Isten igéje.
Jel 19,1.5-9a

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Országa titkait a mennyei Atya elrejtette a bölcsek és okosak elől, de feltárta a kicsinyeknek.
Abban az időben Jézus megszólalt, és ezt mondta:
Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.
Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű - és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, s az én terhem könnyű.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 11,25-30

Katolikus oldalon Link

Magyar kurír oldalon
Pongrác (304) a VI. században keletkezett szenvedéstörténete szerint szüleit korán elvesztette. A tizennégy éves fiú nagybátyjával, Dénessel frígiai hazájából Rómába költözött. A közelükben élő keresztények megszerették a fiút; közbenjárásukra Kornél pápa megkeresztelte. Pongrác részt vett a közösség imáin és áldozati ünnepein. Egy napon katonák fogták el, s Diocletianus császár elé vezették, aki keresztény hite megvallása miatt lefejeztette a hitvalló ifjút.
Pongrác tiszteletére az V. századtól vannak bizonyítékok: Symmachus pápa (498-514) bazilikát emeltetett Pongrác sírja fölé a Via Aurelián; Rómában fehérvasárnap az újonnan megkereszteltek ünnepi körmenetben a bazilikájához vonultak, levetették keresztelési ruhájukat és megújították hitvallásukat: hitüket az ártatlan gyermek oltalma alá helyezték, szeretetük és bizalmuk jeleként. E bizalom eskük megerősítéseként is szolgált bírói tárgyalásokon: a peres felek Pongrác sírjánál esküdtek meg arra, hogy igaz a vallomásuk. A késő középkor óta Pongrácot a tizennégy segítőszent közé sorolják.

...... ........... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Szent Néreusz és Szent Akhilleusz vértanúk
  2018-05-13 08:20:51, vasárnap
 
  Katolikus oldalon Link

Network oldalon Link


SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Akik Krisztusért minden áldozatot vállalnak, azokat maga Isten jutalmazza meg.
Én, János, akkora sereget láttam, hogy meg sem lehetett számlálni. Minden nemzetből és törzsből, népből és nyelvből álltak ott a trón és a Bárány előtt. Fehér ruhában voltak, a kezükben pálmaággal. Hangos szóval kiáltották: ,,Üdv Istenünknek, aki a trónon ül, és a Báránynak!"
Az angyalok mind a trón, a vének és a négy élőlény körül álltak. Arcra borultak a trón előtt, és imádták az Istent: ,,Ámen. Áldás, dicsőség, bölcsesség, hála, tisztelet, hatalom és erő a mi Istenünknek örökkön-örökké! Ámen."
Ekkor a vének közül az egyik megszólított, és megkérdezte tőlem: ,,Kik ezek a fehér ruhások és honnan jöttek?" Ezt feleltem: ,,Te tudod, uram!" Erre ő azt mondta: ,,Ezek a nagy szorongattatásból jöttek. Ruhájukat fehérre mosták a Bárány vérében.
Ezért állnak Isten trónja előtt, s éjjel-nappal szolgálnak neki a templomban, A trónon ülő oltalmat nyújt nekik. Nem éheznek és nem szomjaznak többé, a nap nem égeti őket, sem másfajta hőség.
Mert a Bárány, aki a királyi trónon ül, legelteti és az élő vizek forrásához tereli őket. Isten pedig letöröl a szemükről minden könnyet."
Ez az Isten igéje.
Jel 7,9-17

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A tanítványoknak vállalniuk kell a tanúságtevést. Ilyenkor a Szentlélek szól belőlük.
Abban az időben Jézus így tanította apostolait:
Legyetek óvatosak az emberekkel szemben, mert bíróság elé állítanak, és zsinagógáikban megostoroznak titeket. Helytartók és királyok elé hurcolnak miattam, hogy tanúságot tegyetek előttük és a pogányok előtt. Amikor pedig bíróság elé állítanak, ne töprengjetek azon, hogyan és mit beszéljetek! Megadatik ugyanis nektek abban az órában, hogy mit mondjatok. Hiszen nem ti beszéltek, hanem Atyátok Lelke szól belőletek.
Halálra adja majd testvér a testvérét, és apa a fiát. A gyermekek szüleik ellen támadnak, és megöletik őket. Gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért. Aki azonban mindvégig állhatatos marad, az üdvözül.
Ezek az evangélium igéi.
Mt 10,17-22

Szent Néreusz és Szent Akhilleusz vértanúk ünnepük Május 12.
...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Úr Jézus, felvétetett a mennybe, 05.13
  2018-05-13 08:08:53, vasárnap
 
  ........


Abban az időben Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk: ,,Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A híveket ezek a jelek fogják kísérni: A nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek a kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik. Ráteszik a kezüket a betegekre, és azok meggyógyulnak."
Az Úr Jézus, miután ezeket elmondta nekik, felvétetett a mennybe, és helyet foglalt az Isten jobbján. Ők pedig elmentek, és mindenütt hirdették az evangéliumot. Az Úr együtt munkálkodott velük, és az igehirdetést megerősítette a jelek által, amelyek kísérték őket.

OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
Első könyvemben, kedves Teofil, elbeszéltem, mi mindent tett és tanított Jézus egészen addig a napig, amelyen megbízást adott a Szentlélek által kiválasztott apostoloknak, és fölvétetett a mennybe. Szenvedése után sokféleképpen bebizonyította, hogy él: negyven napon át ismételten megjelent nekik, és beszélt az Isten országáról. Amikor egy alkalommal együtt étkezett velük, megparancsolta nekik, hogy ne hagyják el Jeruzsálemet, hanem várjanak az Atya ígéretére, amelyről, mint mondta, tőlem hallottatok: ,,János csak vízzel keresztelt, de ti néhány nap múlva a Szentlélekkel fogtok megkeresztelkedni." Az egybegyűltek erre megkérdezték: ,,Uram, most fogod helyreállítani Izrael országát?" Ő azt felelte: ,,Nem a ti dolgotok, hogy ismerjétek az időpontokat és az alkalmakat. Ezeket az Atya szabta meg a saját tetszése szerint. De amikor leszáll rátok a Szentlélek, erő tölt el benneteket, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Szamariában, sőt egészen a Föld végső határáig."
Miután ezeket elmondta, a szemük láttára fölemelkedett, és egy felhő elfedte úgy, hogy tovább már nem láthatták. Miközben feszülten figyelték, hogyan emelkedik az égbe, egyszerre két férfi állt meg mellettük fehér ruhába öltözve, és megszólította őket: ,,Galileai férfiak! Miért álltok itt égre emelt tekintettel? Ez a Jézus, aki közületek az égbe emelkedett, úgy jön el ismét, ahogyan most szemetek láttára a mennybe ment."
Ez az Isten igéje.
ApCsel 1,1-11

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Testvéreim! Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és kinyilatkoztatás lelkét, hogy megismerjétek őt? Gyújtson világosságot lelketekben, hogy megértsétek: milyen reményre hívott meg titeket, milyen gazdag az a fenséges örökség, amelyet ő a szenteknek szán, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma mirajtunk, hívőkön. Nagyszerű erejét Krisztusban mutatta meg, amikor a halálból feltámasztotta őt, és a mennyben jobbjára ültette. Fölé emelte minden fejedelemségnek, hatalomnak, erőnek és uralomnak, s minden néven nevezendő méltóságnak, nemcsak ezen a világon, hanem az eljövendőben is. Mindent lába alá vetett, őt magát pedig az egész Egyház fejévé tette: ez az ő teste, és teljessége annak, aki mindent mindenben betölt.
Ez az Isten igéje.

Vagy:
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Testvéreim! Kérlek benneteket, én, aki fogoly vagyok az Úrban, hogy éljetek méltón ahhoz a hivatáshoz, amelyet kaptatok; teljes alázatban, szelídségben és türelemben. Viseljétek el egymást szeretettel. Törekedjetek arra, hogy a béke kötelékével fenntartsátok a lelki egységet. Egy a Test és egy a Lélek, mint ahogy hivatástok is egy reményre szól. Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség. Egy az Isten, mindnyájunk Atyja, aki minden fölött áll, mindent áthat és mindenben benne van. Mindegyikünk Krisztus ajándékozásának mértéke szerint részesült kegyelemben. Ezért mondja az Írás: Fölment a magasba, magával vitte a foglyokat, s osztott az embereknek ajándékokat. Az pedig, hogy fölment, mi mást jelent, mint hogy előbb le is szállt a lenti földi tájakra? Aki leszállt, az emelkedett minden ég fölé, hogy betöltse a mindenséget. Ő némelyeket apostollá, másokat prófétává, ismét másokat evangélistává, pásztorrá és tanítóvá tett, hogy szolgálatuk betöltésére neveljék a szenteket, és fölépítsék Krisztus testét, amíg mindnyájan el nem jutunk a hitben és az Isten Fia megismerésében az egységre, és meglett emberré nem leszünk, elérve Krisztus teljes életkorának mértékére.
Ez az Isten igéje.

Imádság
Urunk, Jézus! Te minket is a mennybe vársz. Megmutatod nekünk az utat, az üdvösség útját, a mennybe vezető utat, és azt szeretnéd, ha mindannyian eljutnánk oda. Tanítványaidként erre a sorsra számíthatunk. Segíts, hogy ne feledkezzünk el arról a parancsról, amit egykor az apostoloknak adtál, s amely nekünk is szól: ,,Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot!" Segíts, hogy hűséges tanítványaid legyünk, hozzád vezessük az embereket! Segíts felismernünk, hogy ez a mi küldetésünk!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Kövessük Jézust a mennybe!
Jézus mennybemenetelének mai ünnepén az evangéliumban arról olvasunk, hogy az Úr parancsot ad apostolainak, hogy az egész világon hirdessék az ő evangéliumát, örömhírét. E missziós parancs és küldés által az örömhír terjedésének, Isten országa növekedésének a szolgáivá válnak az apostolok. Jézus csak egy szűk körben, főként az ószövetségi választott nép körében és néha pogányok számára hirdette az örömhírt, amelynek címzettjei közé az apostoli lelkületű Egyház korszakában már minden ember beletartozik. Az üdvösség örömhíre, az örök életre vezető tanítás megismerése nem egyesek kiváltsága, hanem egyetemesen szól mindenkinek, és a Jézus által megbízottak kötelessége és felelőssége, hogy ez az igazság minden kor emberéhez eljusson.
Jézus nagyon világosan beszél azzal kapcsolatban, hogy mi a küldetés tétje: ,,Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik." Ennek tudata felelősséget jelent mind a küldöttekre, mind azok számára, akikhez küldetésük szól. A küldöttek felelőssége abban áll, hogy ha nem teljesítik az Úrtól kapott megbízást, akkor az ő hanyagságuk, tétlenségük miatt nem fogják sokan megismerni az üdvösségre vezető igazságot, és nem fognak válaszolni Isten hívására. A másik oldalon az emberek felelőssége abban áll, hogy ha hallják az Úr küldetésében járók igehirdetését, akkor fogadják azt el személyes döntésükkel, amely elfogadás a hitben és a megkeresztelkedésben mutatkozik meg. Jézus tehát itt azt az ígéretet fogalmazza meg, hogy aki hittel elfogadja őt, mint Isten Fiát és Megváltót, és hitének jeleként megkeresztelkedik, az el fog jutni az üdvösségre. Az érem másik oldala, hogy aki megismeri ugyan az ő tanítását, de elutasítja azt, azaz nem születik meg benne a hit, az a kárhozatra jut. Ezt nem fenyegetésnek, hanem inkább figyelmeztetésnek kell tekinteni, amely a személyes felelősség alapján minden emberre vonatkozik, azaz mindenki maga felel azért, hogy elindul-e a hit útján és eljut-e ezen az úton az üdvösségre. Saját kárhozatáért senki ne hibáztasson másokat, hiszen ezért egyedül ő maga tehet!
Ugyanakkor Jézus ígéretei nem csak a végső időkre, nem csupán az üdvösségre vonatkoznak, hanem arra is, hogy akik küldetésében járnak és hűséggel végzik igehirdető, hitterjesztő szolgálatukat, azok már földi életükben megtapasztalhatják az Úr csodálatos erejét és kegyelmi segítségét, amely örömmel tölti majd el őket és megerősíti valamennyiüket küldetésük teljesítésében.
A missziós parancs elhangzása után Márk evangélista egyetlen mondatban foglalja össze Jézus távozását a világból: ,,Az Úr Jézus felvétetett a mennybe, és helyet foglalt az Isten jobbján." Ez a megfogalmazás magába foglalja Jézus földi küldetésének beteljesítését és lezárását, valamint azt, hogy visszatért a mennybe, ahol örök helye van a dicsőségben. A mennybemenetel annak kifejezése, hogy az Atya megdicsőíti, felmagasztalja a Fiút engedelmességéért és önfeláldozásáért, és ebben az értelemben szoros kapcsolatban áll az Úr feltámadásával, amely esemény szintén az Atyának köszönhető, mellyel megdicsőíti a mindhalálig engedelmes Fiút. Jézus mennybemenetele nem azt jelenti, hogy elhagy minket, hanem azt, hogy utat mutat számunkra a mennyország felé és felkelti bennünk a vágyat, hogy kövessük őt a mennybe.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1935
  • e Hét: 3705
  • e Hónap: 16381
  • e Év: 250128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.