Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Tallóztam
  2018-05-03 21:15:59, csütörtök
 
  Ezek a sokkoló tények a kukoricáról! csodálkozunk, ha ezek után még eszel belőle!

A kukorica a leggyakoribb gabona a világon, szinte naponta eszed, akkor is, ha nem tudsz róla. A kukorica nem zöldség. A kukorica gabona; és talán a legegészségtelenebb mind közül. Sőt, ebben a legrosszabb Z Omega-6 Omega-3 zsírsavak aránya. Az Omega 3 gyulladáscsökkentő hormonokat termel, míg az omega-6 olyan hormonokat termel, amelyek támogatják a gyulladást. Amikor Omega 6 zsírsav aránya eltolódik, az megzavarja a szervezet azon képességét, hogy megadja a kellő választ a a gyulladásos folyamatokra. Ez lehet immun betegségek, a cukorbetegség, a rák, a megnövekedett koleszterinszint, asztma, szív- és érrendszeri betegségek, és a depresszió elindítója.

Dr. Sanjay Gupta szerint a kukorica ott rejtőzik egy csomó élelmiszerben, csipszekben, felvágottakban, üdítőkben szirup formájában úgy, hogy nem is tudunk róla.

A ketchup, salátaöntetek, kóla, kekszek és a chips mind tartalmaz kukoricát, vagy magas fruktóz tartalmú kukoricaszirupot. Ebből lesz az elhízás, a szívbetegségek és a 2. típusú cukorbetegség.

1. Aktiválhatja az autoimmun betegségeket
Bár a kukorica nem tartalmaz glutént, mégis irritálja a bél nyálkahártyáját. Továbbá a kukorica magas glikémiás indexű, ami azt jelenti, hogy könnyen átalakul cukorrá a szervezetben, amely hozzájárulhat a gyulladáshoz.

2. A kukorica nehezen emészthető
Az emberek nem képesek teljesen megemészteni a kukorica cellulóz rostjait. Az emberi emésztőrendszer nem tudja teljesen lebontani a cellulózt, mert hiányzik belőle az ehhez szükséges enzim.

3. A kukorica lektineket tartalmaz
A lektinek olyan fehérjék, amelyeket nem tudunk megemészteni. Ez károsítja a beleket és gyulladást okoz.

4. A mai kukorica tele van növényvédő szerekkel
A nagyüzemben termesztett kukorica tele van Bt (Bacillus thuringiensis) rovarirtókkal és egyéb káros anyagokkal.
Egy 2011 tanulmány Kanadából, megállapította, hogy a Bt-toxin felhalmozódik az emberi vérben, ami a hosszú távú egészségügyi problémákat okoz.

5. A kukorica genetikailag módosított
Sajnos 85 százaléka a kukoricának genetikailag módosított. Ez egy tanulmány szerint szervi károsodást okozott patkányokban.

6. A kukorica nem zöldség!
A kukorica nem egy egészségtelen zöldség, hanem egy egészségtelen gabona, főleg a mai, és főleg a feldolgozott formában.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-05-03 21:03:12, csütörtök
 
  Horváth István

Anyanyelvemben őrizlek téged

Anyám a hangod nem hallom többet.
Anyanyelvemben őrizlek téged.
Szavaid szívem mélyén dübörögnek.
Úgy zengik vissza a mindenséget,
ahogy azt tőled szóval tanultam.
Kis nép nyelvén, de Anyám, tiéden.
Anyám vagy, s én is fiad, ki voltam.
Ez nem szégyenem se büszkeségem.
Anyám vagy! Most már csak a szavakban!
S, hogy többé hangod, jaj, nem hallhatom,
drágább a szavad, mélyebben dobban.
Nincs a földön oly kincs, se hatalom,
mely meg folytatna fiad ajkán.
Dédunokád is őrzi ,,Vén-anyót".
Nem kell előtted pirulnunk, Anyám,.
Megőrizzük, mit ajkad ránk hagyott.

 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2018-05-03 13:19:48, csütörtök
 
 
Csukás István

Annyiszor játszottam a boldogot

Annyiszor játszottam a boldogot,
most végre boldog lehetnék -
nyugtalanul figyelem magamat,
vajon mi hiányzik még,

mi hiányzik és honnan hiányzik,
a világból-e vagy belőlem,
hogy miért nem csurran a méz,
fanyarul megért szőlőszem;

vagy nincs is, csak a mesében,
elkopott idegeket simogató
szép hazugság, kábítószer,
és mindegy, rossz voltam vagy jó,

s a boldogot csak játszani lehet,
és az élethez ennyi is elég,
az üdvözült angyali boldogságot
nem ismerik, csak a hülyék.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2018-05-03 13:18:14, csütörtök
 
 
Anyák köszöntője


Mikor a szívem alatt hordtalak,
nem volt nálam boldogabb,
mert tudtam, hogy amit kaptam,
Isten ajándéka lesz minden pillanatban.

Mikor te hordtad szíved alatt gyermeked,
már tudtam, hogy az élet elkényeztetett,
mert általad született egy kicsi unokám,
aki ekképpen szólít, drága Nagymamám.

Vigyázd ezt a kincset drága gyermekem,
hogy érezhessem én is, tűnő életem
megadta mindazt mire egy ember vágyhat,
hisz ölelhetlek téged és pici unokámat.

Kun Magdolna


 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2018-05-03 11:38:34, csütörtök
 
  NEM FOGOD ELHINNI MI MINDENRE JÓ A BIZTOSÍTÓTŰ!


1.

Ha nem vagy biztos, hogy eléred a ruhád hátán található rejtett cipzárat - ez szinte mindig így van -, a cipzár kocsiba akasztott, rejtve maradt biztosítótűbe fűzött hosszú fogselyem megkímél a felesleges tornamutatványoktól.

2.

A fokhagymanyomó apró lyukaiból könnyűszerrel ki lehet piszkálni a maradékot egy nyitott biztosítótűvel.

3.

Mikor forgalmas helyen, nagy tömegen kell keresztülmenned, könnyebben megóvhatod a táskádban levő értékeidet, irataidat, ha a nyitását megnehezíted egy jól elhelyezett biztosítótűvel.

4.

A statikus elektromossággal feltöltődött ruházat kellemetlen hatásait elkerülheted, ha a ruha bélésének varrásába tűzöl egy fém biztosítótűt.


5.

A zoknik mosáskor mindig elkeverednek a párjuktól. Könnyen elkerülheted a mosás utáni válogatás időrabló kirakós játékát, ha a szennyes zoknikat párosával összetűzöd mosásálló biztosítótűkkel.

6.

A fekvőhelyek, kanapék kárpitja általában a fejrésznél kopik a leggyorsabban. Amíg döntünk a nem olcsó újrakárpitozásról, méretre szabott, beszegett vászondarabbal takarhatjuk el az erősen igénybe vett részeket. Az ideiglenesség látszatát elkerülhetjük, ha gondosan elrejtett biztosítótűkkel rögzítjük az anyagot.


7.

Kirándulásnál, kempingezésnél mindenképpen legyen nálunk biztosítótű. Kisebb sérülések kötésének rögzítésére kiválóan alkalmas. A gondosan sterilizált tű hegyével óvatosan eltávolíthatjuk a kisebb töviseket, szálkákat. A sebet fertőtlenítsük, ha szükséges, kössük be.

8.

A karosszék huzatja mindig lecsúszik, a szék ülőpárnáját folyton a padlóról kell felszedni? Óvatosan elhelyezett biztosítótűkkel észrevehetetlenül rögzíthetjük ezeket.

9.

Egyedi díszekkel - mondjuk kis tányérokkal - gondoltad dekorálni a falat, de nincs rajtuk akasztó? A megfelelő ragasztóval rögzített biztosítótű lehet a megoldás. A ragasztó csomagolásán található utasításokat mindenképpen vedd figyelembe, nehogy a díszek váratlanul lepotyogjanak!


10.

Fény szűrődik be a sötétítő függöny szárnyai között, mivel nem záródnak tökéletesen, akárhogy huzigálod? A megfelelő helyekre beszúrt biztosítótű megoldhatja gondodat.

11.

Végül egy sokak által ismert használat: bármilyen ruhából kihúzódhat a megkötő zsinór. A biztosítótű segítségével könnyűszerrel visszafűzheted a helyére, mint a mellékelt videón.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Tallóztam
  2018-05-03 11:09:33, csütörtök
 
  Nemrég Dél pesti Kórház vendégszeretetét élveztem és rá kellett jönnöm, ha az ember kórházba kerül, előtte mindenképpen végrendelkezzen és készítse fel önmagát és a szeretteit a halálra, mert igen könnyen a túlvilágon találhatja magát. Gyakran hallani (és olvasni önöknél is) az egészségügy válságos helyzetéről, de igazán csak akkor szembesül ezzel az egyszeri beteg, ha a saját bőrén kénytelen megtapasztalni. Trombózis gyanúval kerültem be a fent nevezett intézménybe és már az első pillanatokban elszörnyedtem a látottakon. Nem az lepett meg, hogy milyen a higiénia és a kórtermek állapota, hanem a közöny és az a fajta szemlélet volt számomra döbbenetes, amelyet az orvosok és a nővérek részéről tapasztaltam. Egy darab kutyapiszoknak több becsülete van, mint egy betegnek.

Már az első pillanatban éreztették velem, hogy egyszerű munkadarab vagyok, akinek nem lehetnek kérdései, igényei, és a legjobb az lesz, ha befogom a számat. Nem aranyrudakkal megtömött zsebbel vonultam be, így szíven ütött, hogy már az első napon a képembe vágták, mindennek külön ára van és kinek mennyi a tarifája. Minden szívbaj nélkül tudatták, hogy az orvosom mennyire számít és a nővérkéknek mi az igényük a figyelmes és féltő kezelésért cserébe. nem a betegektől tudtam meg, egy huszonéves nővérke világosított fel, miközben a vérhígítómat szúrta belém. Pont olyan stílusban, ahogy a piaci kofa kínálja a portékáját. Már-már zsarolásnak éreztem, aminek nem tudtam, de nem is akartam engedni. Talán ez volt a szarvashiba, amit elkövettem.

Attól kezdve, hogy kiderült, nem én fogom szponzorálni a hálapénz áramlást és a kórházi korrupciót, mindig valamilyen kellemetlenség ért. Le se tojtak, hogy finom legyek, ha kérdeztem, ignoráltak. Nem én voltam az egyetlen. Pénz beszél, kutya ugat, úgy látszik, a befizetett TB nem számít fabatkát sem. Volt alkalmam többekkel beszélni, nem igazán kedélyes társalgásra kell gondolni. Ha csak a fele igaz mindennek, akkor óriási bajban vannak a magyar betegek. Saját szememmel láttam, ahogy egy fájdalomtól üvöltő beteg mellett úgy mentek el több ízben, hogy rá sem néztek. De ami még ennél is vérlázítóbb volt, ahogy egymás közt nevezték az egyes beteg embereket. A ,,cigány", a ,,húgyos debil", ,,a beszarós" és a ,,zsírdisznó", hogy csak néhányat idézzek. Mindezt diplomás, jól képzett emberektől, akik elméletben a gyógyításra tették fel az életüket. Kérdem én, mindez elfogadható? Rendben van ez így? Legközelebb, ha ne adj Isten újra kórházba kell vonulnom, előtte felkészítem a családomat és magamat is a végső útra. lehet, hogy jobb is, ha meghal az ember, mintha ezeknek a kezébe kerül.

Dr. T. János

Forrás: praxis.blog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Tallóztam
  2018-05-03 10:39:46, csütörtök
 
  Bekente a lábát szájvízzel! Az orvosa nem tért magához!

Biztosan te is tartasz valamilyen szájvizet a fürdőszobában, És naponta használod fogmosás után. De tudtad, hogy a szájvíz, mint például a Listerine nagyon sok mindenre jó még? Íme néhány meglepő alkalmazása.

Izzadás ellen

Voltál már olyan helyzetben, amikor nem volt otthon dezodor? Csak önts egy kis szájvizet egy vattára és kend a hónaljadra. Ez a szer tökéletesen megakadályozza az izzadást.

Vécéillatosító

Ha a szájvízzel lemossuk a vécét, nemcsak jó lesz az illata, de megöl minden baktériumot, gombát.

Szúnyogriasztó

Ha szúnyogcsípésed van, vagy más rovarcsípés, a szájvíz enyhíti a viszketést.

Korpásodás ellen

Meglepő, de a szájvíz ajánlott korpásodás ellen. Mivel a korpa vagy baktérium vagy gombafertőzés miatt alakul ki, fertőtleníti a fejbőrt. Csak kend rá hajmosás előtt.

Pattanásokra

Vattával töröld át a pattanásos bőrt, és leszárítja és fertőtleníti a csúnya vörös pattanásokat.

Láb és körömgombára

A szájvíz zseniális orvosság körömgombára. Egy szájvizes lábfürdő 30 percig elég ahhoz, hogy a szájvíz elpusztítsa a gombát.

Fogkefe tisztán tartása

Ha a fogkefe tartósan nedves környezetben a fürdőszobában áll, könnyen felhalmozódnak a baktériumok a szőr között. Ezért egyszerűen tölts egy pohárba szájvizet és állítsd bele a fogkefét egy éjszakára. A baktériumoknak nincs esélye!

Monitor tisztítása

A főnök azt fogja hinni, megőrültél, ha szájvizet spriccelsz a számítógép képernyőjére, de a szájvíz könnyen leszedi az olajos-zsíros réteget a képernyőről: csak egy kicsit töröljed át, és újra tiszta lesz.

Szagtalanít

Szájvíz hasznos akkor is, ha beteszed a szemetesbe. Csak tegyél néhány cseppet egy rongyra, és rakd a szemetes aljára. Elveszi a bűzt.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2018-05-03 10:34:42, csütörtök
 
 
Szabó Lőrinc

...a nagy, kék réten...

hisz máris az vagy, csupa suhogás
a föld s az ég, álomtánc, tűzvarázs,
s szemed le húnyod, szél csókol megint,
egymásba szédűl a bent és a kint
és zeng a hang és zsongva ring a rét,
s ahogy szíved átveszi ütemét,
mintha egy gömb fénytág felületén
robbanna rólad, úgy hagy el az Én,
úgy rohan, úgy nő az egeken át,
és csak mikor már benne a világ,
csak amikor már ő a burka, csak
akkor látod meg újra magadat,
az eltűnt parányt, mikor kerete
vagy már mindennek s minden csak a te
belsőséged... egyszerre isteni
biztonságba hal földi tudatod,
s a nagy, kék réten kezdik mennyei
tücsökzenéjüket a csillagok.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2018-05-03 10:32:48, csütörtök
 
  Amikor ránézünk egy nőre azt gondoljuk, hogy a jó megjelenésének elkészítéséhez órákra van szüksége. De ez nem minden esetben igaz. Ha ismersz pár trükköt akkor gond, és idő fecsérlés nélkül képes leszel akár napi szinten is topp formában tartani magad. Íme a 15 egyszerű ám annál nagyszerűbb tipp.

1. A szemöldök fixálására nincs másra szükség mint egy régi spirálkefére és hajlakra. Fújjuk le a kefét és igazítsuk a kívánt formára a szemöldököt.

2. A sárga körmöket a citromlé segítségével lehet fehéríteni. Ha csak citromlében áztatjuk, vagy egy vattát itatunk át a citrom levével is ugyan azt érjük el. Kinek mi a kényelmesebb.

3. Ez a jelzés sok embernek nem jelent sokat. Pedig valójában a gyártó ezzel jelöli, hogy a felbontás után meddig használható fel a termék. A legjobb ha odaírjuk a tégelyre, hogy mikor bontottuk meg.

4. A törött körmök segítségére egy közönséges teás filtert használjunk. A teát távolítsuk el a filterből, és a törést befedő darabot vágjuk ki. Rakjuk a körömre, és egy fedőlakkal erősítsük oda az anyagot.

5. A kiszáradt szempillaspirál is megmenthető ha egy kevés szemcseppet teszünk a tégelybe. Zárjuk be és rázzuk össze. Olyan lesz mint új korában.

6. A hajkiegyenesítő tisztításához keverjünk össze szódabikarbónát és hidrogén-peroxidot, majd egy puha rongy segítségével töröljük át a felületet. Ezután egy száraz ruha segítségével töröljük tisztára. Már újra a régi fényében ragyog.

7. Mat rúzs készíthető egy szemhéjpúder segítségével. A már meglévő rúzshoz válaszunk egy színben hozzá illő árnyalatot, és felvitel után a port is kenjük fel a rúzsra. Az eredmény tökéletes lesz.
Hirdetés

8. A körömlakkozás előtt ajánlott a köröm körüli bőrt vazelinnel lekenni. Ettől majd a véletlen mellékent színt könnyedén le lehet törölni.

9. Utazásoknál béleljük ki a sminkeket vattával. Így ha ütések érik sem lesz lehetősége arra, hogy összetörjön.

10. Kefe mosó tányér. Az ecseteket sem árt néha megtisztítani. Egy tányérra ragasztópisztollyal csináljunk különféle mintákat. Száradása után már használhatjuk is. Keverjünk össze vizet és a sampont, majd dörzsöljük az ecseteket a lemezhez. Egészen addig amíg azok tiszták nem lesznek.

11. A tus vonal húzására használt tollnak se mondjunk búcsút, ha kifogyott. Ha a végén lévő tust megfordítjuk még tudjuk használni egy pár alkalommal.

12. Használjunk bébiolajat a hab helyett borotválkozásnál. Ez egy egyszerű trükk amely segít elkerülni az irritációt, és a bőrt is hidratáltabbá teszi.

13. A lábakon a puha bőr nem elérhetetlen. Áztassuk be az alábbi keverékbe és babapopsi bőrt kapunk.

A recept:

2 csésze meleg víz
1 csésze ecet
1 csésze szájvíz

14.A felesleges rúzst már a felkenése után ajánlott eltüntetni. Az ujjunkat bekapva lejön az ami amúgy a fogunkon kötne ki. Az ajkak kontúrvonalát egy korrektor segítségével lehet javítani.

15. Egy pattanás könnyedén eltávolítható a hullámcsat segítségével. A hurokba helyezzük a pattanás tetejét, nyomjuk míg ki nem fakad.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2018-05-03 10:09:57, csütörtök
 
  Egy idős hölgy súlyos ízületi fájdalmakkal küzdött, a térde és bokája annyira fájt, hogy egy idő után már ki sem tudott kelni az ágyból.

A fájdalmak az egész napját megnehezítették. Az orvosok különböző fájdalomcsillapító gyógyszereket írtak fel neki, de sajnos ezek hatása csak átmeneti volt. Ezért úgy döntött, hogy nem szed többé gyógyszer, és ízületi gyulladását természetes gyógymódokkal kezeli.

Egy olyan természetes gyógymódra talált rá, mely hatására teljes mértékben sikerült megszabadulnia a kínzó fájdalomtól. Nem csak a tünetek enyhültek, de egy idő után a betegség is teljes mértékben megszűnt. Az idős hölgy mindenkinek ajánlja ezt az igen egyszerű, könnyen elkészíthető, és nagyon hatékony gyógymódot.

Még, ha kételkedünk is hatásosságában, érdemes kipróbálni, hiszen semmit nem veszítünk vele. A természetes keverék külsőleg, és belsőleg egyaránt alkalmazható.

Hozzávalók:

1 közepes méretű padlizsán
1 liter víz

Alkalmazás:

Mossuk meg a padlizsánt, szeleteljük karikákra, majd tegyük bele a forrásban levő vízbe. Addig hagyjuk ázni benne, míg a víz szoba hőmérsékletűre hűl. Ezután szűrjük le, és a keletkezett léből egy 750 ml-es üvegben tároljuk a hűtőben. A megmaradt 250 ml külsőleg használjuk. Keverjük el 50 ml olívaolajjal, és ezt is tegyük a hűtőszekrénybe.
Hogyan használjuk?

Reggel, délben, este 250 ml levet fogyasszunk el minden nap a belső használatra elkészített folyadékból
külsőleg pedig kenegessük be a fájdalmas testrészt az olívaolajas keverékből minden este. Alaposan masszírozzuk be, majd kössük le egy tiszta pamut ruhával. Maradjunk így reggelig, majd ébredés után vegyük le a kötést, és mossuk le a bőrfelületet.

Három hét múlva érezni fogjuk a csodálatos eredményt!

Szerző: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 146 db bejegyzés
e év: 1446 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 329
  • e Hét: 6339
  • e Hónap: 12998
  • e Év: 12998
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.